Grootste slachtoffers van het gefaalde DC-filmuniversum

Grootste slachtoffers van het gefaalde DC-filmuniversum

Ondanks ook nodige successen wordt de boel nu gereboot.

In 2014 zette Warner Bros. alles op alles om Marvel Studios bij te kunnen benen. Er werd een lijst met tien films aangekondigd tot in de zomer van 2020. Van deze films zijn er uiteindelijk (maar) zes verschenen en afgelopen periode zijn enkele acteurs opgestapt en werden verhaallijnen stopgezet of niet afgerond. In dit artikel de grootste verliezers van het falen van het DC Extended Universe.

Uiteraard tracht Warner Bros. de boel nu te repareren. De recente DCEU-films Aquaman en Shazam waren successen en met Joker wordt er nu waarschijnlijk ook ingezet op losstaande films. De DCEU-franchise lijkt zich sowieso te gaan richten op meer losstaande verhalen van goed ontvangen bestaande en nieuwe DCEU-personages.


Bekijk de afbeeldingPlannen van Zack Snyder

Met Man of Steel (2013) leek regisseur Zack Snyder een nette aftrap te hebben gegeven aan het later aangekondigde "DC Extended Universe". Snyder moest hét gezicht van de reeks worden en kreeg de regie in handen van Batman v Superman: Dawn of Justice (2015) en later van Justice League (2017).

Deze films bleken vooral de toon te zetten die niet aansloeg bij het publiek en de films kostten ook nog eens bakken met geld, zonder dat er eerder grote successen waren behaald. Mede door een persoonlijk drama vertrok Snyder bij de franchise en verschijnt Justice League: Part 2 op zeker niet.


Bekijk de afbeeldingHelft van de Justice League-helden

Waar de in Justice League aanwezige helden Aquaman, Wonder Woman en Flash nog een toekomst lijken te hebben, is het einde verhaal voor de Batman van Ben Affleck (is al opgestapt), de Superman van Henry Cavill (lijkt al opgestapt) en waarschijnlijk ook de Cyborg van Ray Fisher.

Warner Bros. lijkt zich vooral te richten op de personages die goed zijn ontvangen, en stoot de rest af. Dit geldt waarschijnlijk ook van de meeste bijfiguren in de films rond Batman en de Man van Staal.


Bekijk de afbeeldingSlechteriken als Joker, Lex Luthor en Darkseid

De meeste slechteriken werden zwak tot slecht ontvangen en dit betekent waarschijnlijk dat deze niet terug zullen keren. Lex Luthor van Jesse Eisenberg, Joker van Jared Leto en de uiteindelijk nooit echt gebruikte Darkseid keren vooralsnog niet terug in de franchise. En dan hebben we het nog niet eens over CGI-schurken als Doomsday, Steppenwolf en Ares.


Bekijk de afbeeldingGecancelde films

In het voordeel van Birds of Prey (2020) en The Suicide Squad (2021) werden er heel wat gewenste films rond Suicide Squad (2016) van David Ayer geschrapt. Zo gaan de aangekondigde titels / spin-offs Gotham City Sirens, Deadshot en de titelloze Harley Quinn and the Joker-film niet door. Ook films als Deathstroke, Green Lantern Corps, Justice League Dark, Lobo en Plastic Man verschijnen waarschijnlijk niet snel.


Lees ook: Gelukkige winnaars na het gefaalde DC-filmuniversum


NieuwsFilm

meest populair