Featured

Grootste slachtoffers van het gefaalde DC-filmuniversum

Ondanks ook nodige successen wordt de boel nu gereboot.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
In 2014 zette Warner Bros. alles op alles om Marvel Studios bij te kunnen benen. Er werd een lijst met tien films aangekondigd tot in de zomer van 2020. Van deze films zijn er uiteindelijk (maar) zes verschenen en afgelopen periode zijn enkele acteurs opgestapt en werden verhaallijnen stopgezet of niet afgerond. In dit artikel de grootste verliezers van het falen van het DC Extended Universe.

Uiteraard tracht Warner Bros. de boel nu te repareren. De recente DCEU-films Aquaman en Shazam waren successen en met Joker wordt er nu waarschijnlijk ook ingezet op losstaande films. De DCEU-franchise lijkt zich sowieso te gaan richten op meer losstaande verhalen van goed ontvangen bestaande en nieuwe DCEU-personages.


Plannen van Zack Snyder

Met Man of Steel (2013) leek regisseur Zack Snyder een nette aftrap te hebben gegeven aan het later aangekondigde "DC Extended Universe". Snyder moest hét gezicht van de reeks worden en kreeg de regie in handen van Batman v Superman: Dawn of Justice (2015) en later van Justice League (2017).

Deze films bleken vooral de toon te zetten die niet aansloeg bij het publiek en de films kostten ook nog eens bakken met geld, zonder dat er eerder grote successen waren behaald. Mede door een persoonlijk drama vertrok Snyder bij de franchise en verschijnt Justice League: Part 2 op zeker niet.


Helft van de Justice League-helden

Waar de in Justice League aanwezige helden Aquaman, Wonder Woman en Flash nog een toekomst lijken te hebben, is het einde verhaal voor de Batman van Ben Affleck (is al opgestapt), de Superman van Henry Cavill (lijkt al opgestapt) en waarschijnlijk ook de Cyborg van Ray Fisher.

Warner Bros. lijkt zich vooral te richten op de personages die goed zijn ontvangen, en stoot de rest af. Dit geldt waarschijnlijk ook van de meeste bijfiguren in de films rond Batman en de Man van Staal.


Slechteriken als Joker, Lex Luthor en Darkseid

De meeste slechteriken werden zwak tot slecht ontvangen en dit betekent waarschijnlijk dat deze niet terug zullen keren. Lex Luthor van Jesse Eisenberg, Joker van Jared Leto en de uiteindelijk nooit echt gebruikte Darkseid keren vooralsnog niet terug in de franchise. En dan hebben we het nog niet eens over CGI-schurken als Doomsday, Steppenwolf en Ares.


Gecancelde films

In het voordeel van Birds of Prey (2020) en The Suicide Squad (2021) werden er heel wat gewenste films rond Suicide Squad (2016) van David Ayer geschrapt. Zo gaan de aangekondigde titels / spin-offs Gotham City Sirens, Deadshot en de titelloze Harley Quinn and the Joker-film niet door. Ook films als Deathstroke, Green Lantern Corps, Justice League Dark, Lobo en Plastic Man verschijnen waarschijnlijk niet snel.


Lees ook: Gelukkige winnaars na het gefaalde DC-filmuniversum


25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

#releasethesyndercut

Mas7

Avatar

Conclusie: they Fucked It up big time! Te snel, te gehaast en gewoon geen goed in elkaar afgestemd groter geheel.

Dood en doodzonde!

Sietzet

Avatar

Zo zonde, ik was groot fan van het dceu, man of steel, batman VS superman, echt heel tof. Fijn om te zien dat DC het aandurfde om de duistere kant op te gaan. Voor mij was ben affleck De perfecte keuze voor deze batman. Hij was zo grauw, opgepompt. Echt een beest wat dit universum nodig had. Ik baalde meer van het nieuws dat ben affleck en Henry cavill niet meer terug kwamen dan dat Spider-Man uit het marvel universe ging.
Blijf toch optimistisch, maar neemt mn gemis absoluut niet weg

Decepticon

Avatar

Flash heeft net zo min nog toekomst als Cyborg, beide films komen er niet hoor.

Ik kijk heel erg uit naar Wonder Woman 84 en het aankomende Aquaman 2 en zelfs de aangekondigde The Trench spin-off, maar ik heb graag dat ze helemaal geen links meer met elkaar leggen, alleen nog maar binnen hun eigen franchise. Want WB heeft het idd eigenhandig erg verkloot.

SplashySleet20

Avatar

Alleen suicide sqoud en Justice league vond ik een beetje jammer in de dceu d rest was gewoon top tot nu toe

Guyon2002

Avatar

Justice League kwam gewoon veel te snel, de helft van het team moest in de film zelf nog geïntroduceerd worden

Noxin

Avatar

Inderdaad, Batman v Superman, Justice League en Suicide Squad waren niet best. Maar van Deathstroke had ik graag een film gezien.

tommieman

Avatar

De meeste films vond ik mwah, aquaman nog wel aardig en wonderwoman voor een keertje in het vliegtuig uit verveling oke.
Maar ik vond Shazam echt helemaal niks. Kon er niet om glimlachen.
Vind het toch een beetje jammer want ze hebben toch een aardige potentie met vooral Bat en Sup.
Joker trouwens nog niet gezien druk druk druk en ik wil geen nagesynchroniseerde versie dus ik moet iets verder weg. Aankomende dinsdag als het goed is.

Arnold_FF7

Avatar

Is dit nieuws dat. Dacht dat het al bekend was

Sunspot

Avatar

Jammer. En inderdaad, JL was veel te snel gedaan, en dan met Jos Whedon ook erbij.

BvS was niet goed genoeg, dat gevecht was zwaar teleurstellend.

Vond Batman en Superman top gedaan, hoop ook nog steeds dat Cavill terug komt

Blablazer

Avatar

Jammer van Gotham City Sirens en de Harley Quinn film leek me juist wel cool. Batman V Superman was echt verschrikkelijk het hele plot leek wel uit de film geknipt. Het was gewoon een superslechte actiefilm met geen plot.

Blablazer

Avatar

@Sunspot Hopelijk kan hij deze keer wel zijn snor afscheren. Het is toch wel duidelijk dat de Superman film voor hem bijzaak was.

Sunspot

Avatar

^

Nee, had met die ene studio te maken die de film Mission Impossible maakte.

Die wilde niet dat Cavill zijnsnor af zou scheren, daarom moest het wel digitaal gebeurn.

vind het maar vaag, waarom zo moeilijk doen, gewoon snor opplakken, niemand die het ziet. Maa rmocht dus niet, vandaar

Maar goed, sowieso jammer allemaal, Snyder ging te lang op de tour, waar Superman niet te herkennen was voor velen.

Voor mij was het goed, maar Superman is niet neerslachtig en 'negatief' voro lange tijd, dat is juist niet Superman.

Snyder wilde ook dat Cavill meer als in de comics zou zijn, meer optimistisch en zo. Maar hij wachtte gewoon veel te lang, had hij niet moeten doen, zelfs ik vond dat, duurde gewoon te lang. En dan BvS, alleen dat teleurstellend gevecht al.

Dan opeens JL, met Whedon, nee, klopte voor geen meter en de studio die zei dat het per se 2 uur moest duren, WAAROM DAN pfff.

Zoveel bullshit.

Maar goed, was goed, duistere wereld meer, meer realistisch, maar dan moet je juist Superman gebruiken, wat licht geeft meer in die duistere wereld.

Iets meer reddingsacties, wat meer vliegscenes. Batman was juist meer duister.

Had veel beter kunnen werken allemaal. Superman na MOS al meer licht, meer optimistisch, dan meer donkere kan van de mensen, Batman.

Superman is een fokking god zowat, waarom is hij zo down voor zo lang. Ja, zijn vader, maar dat vond ik 1 ding in MOS wat niet echt geloofwaardig was, hij had hem gewoon moeten redden.

Beetje rommelig bericht, maar was te lang donker, maar meer omdat Superman niet echt te voor schijn kwam voor de meeste mensen, vooral de mensen die strips niet kennen, maar Superman en Batman wel, ooit gezien, hebben beelden bij.

Bluemeister

Avatar

@Sietzet,

Zeg jij nou dat BvS een goede film is? Gaat alles wel goed mj?

bullshark

Avatar

Birds of Prey ziet er prima uit en de nieuwe Wonder Woman film gaat het zeker goed doen

sparrow05

Avatar

Der is een reden waarom dit allemaal gebeurd, DC wil beter zijn dan marvel maar ze falen keer op keer. Het enige deftige dat ze hebben naar mijn mening is batman en zelf hem hebben ze kapot gemaakt. Sorry DC fans maar marvel wint want ze zijn gewoon beter acepteer da

PRIME

Avatar

@sunspot @blablazer

Cavill was al klaar met zijn opnames voor Justice League en was inmiddels flink bezig met Mission 6.
Toen begon Snydergate en dacht dat Whedon het een goed idee was om 80% van Superman's scenes te herschieten omdat het "te donker" zou zijn. Destijds gelezen dat die scene bij de boerderij op het eind de enige originele scene is die Snyder voor ogen had.
Dus, Cavill moest terug, zonder snor. Paramount zei terecht dat de snor moest blijven. Waarom zou je immers de kwaliteit van je eigen film verkrachten.
En Whedon ging toen doodleuk verder.
TL:DR Fuck Josh Whedon en Fuck DC Studios.

PRIME

Avatar

@bluemeister

Er zit een verschil tussen iets heel tof vinden en iets een goede film vinden.

Batman v Superman is fantastisch om te kijken, zeker de extended.

Of je het een goede film vind, staat daar los van.

Bluemeister

Avatar

@Prime,

Als daar al verschil in zit, dan zijn het meer kleine stukken uit een slechte film die tof zijn of miss een paar scenes...

BvS is helemaal niet fantastisch om te kijken het is gewoon een slechte film die de plank volledig mis slaat en ook nog eens zo voorspelbaar is als het maar kan...

PRIME

Avatar

^
Oneens. Ik kan echt genieten van die film.

Bluemeister

Avatar

@Prime,

Wat heb jij toch een bijzondere smaak.....of vind je bewust gewoon alles tof wat de meerderheid waardeloos vind? Wil je gewoon anders zijn en tegen de stroom inzwemmen....

Heel bijzonder allemaal....
Vind je het DCEU ook beter dan het MCU?

PRIME

Avatar

^
Nee hoor. Maar qua entertainmentwaarde vind ik BvS gewoon tof. (Extended)

En nee, het DCEU is verschrikkelijk tov MCU.

Sunspot

Avatar

@Prime

Oke, ja, zoiets dus, tnx.

En Extended versie is idd stukken beter van BvS, zoveel logischer ook.

Maar goed, daarom, is DC studio zelf, ze fokken het zelf zo op te vaak

Bluemeister

Avatar

@Prime,

Eindelijk iets waar we het over eens zijn....

NieuwsFilm

meest populair