Featured

Disney+: wat zijn de grootste teleurstellingen?

Wat zit er tegen bij de release van Disney+?

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Met zo'n 500 films en 7500 afleveringen van honderden series is Disney+ gisteren van start gegaan. De content die te bekijken is, is indrukwekkend en er zijn al wat leuke nieuwe zaken toegevoegd. In dit artikel een blik op de (eventuele) teleurstellingen.

Onderstaande punten zijn nog los van de opstartproblemen. Zo zouden de nodige gebruikers problemen hebben met de app. Hieronder plaatsten we gisteren al een bericht.


Originele Disney+ content

Naast The Mandalorian, enkele speelfilms en andere shows/series valt de originele Disney+ content mogelijk nog wat tegen. Heel erg is dat niet, maar komende periode zal dit niet heel rap aangevuld worden. Voor de liefhebbers verschijnt in februari het zevende seizoen van Star Wars: The Clone Wars en in augustus 2020 zou The Falcon and the Winter Soldier moeten volgen. Pas in 2021 lijkt Disney+ meer live action-series te krijgen met de nodige MCU-series en minimaal één live action Star Wars-serie.

Wat betreft de films verschijnt in 2019 nog de film Togo en in 2020 moeten waarschijnlijk films als Magic Camp en Secret Society of Second-Born Royals verschijnen. Datums zijn nog niet gepland. Later zouden onder meer de reboot van Home Alone en Sister Act 3 verschijnen.

Ontbrekende Disney & Pixar-titels

Onder het kopje Disney zijn nagenoeg alle recente live action-sprookjesfilms terug te vinden, op de drie meest recente titels na, namelijk Aladdin, The Lion King en Maleficent: Mistress of Evil. En dat is vrij logisch. Ook Pixars meest recente titel Toy Story 4 ontbreekt en korte animatiefilms als Toy Story That Time Forgot (2014) en Toy Story of Terror! (2013) zijn niet opgenomen.

Ook bij de klassieke Disney-animatiefilms ontbreken enkele vooral kleinere titels, maar alle grote titels zijn opgenomen. De grootste titel die lijkt te ontbreken is De Reddertjes uit 1977. Van de bekende, recente live action-films lijkt eigenlijk alleen Spielbergs The BFG uit 2016 te ontbreken.

Wat wel niet niet van Marvel?

Disney+ heeft maar liefst twintig Marvel Cinematic Universe-films online gezet. The Incredible Hulk (2008) en de twee Spider-Man films Spider-Man: Homecoming (2016) en Spider-Man: Far From Home (2019) ontbreken. Dit komt door de bekende rechtenissues. Van de recentere Marvel-series ontbreken de Netflix MCU-series rond onder meer Daredevil en Jessica Jones en minimaal seizoen één van Cloak & Dagger.

Disney heeft ook besloten om geen Marvel-films toe te voegen die eerder door 20th Century Fox zijn gemaakt, zoals de X-Men films en spin-offs, de drie Fantastic Four films en enkele losse titels. Opvallend is dat Disney+ de geliefde animatieserie X-Men (1992 - 1999) wel heeft toegevoegd.

ABC en overig

Een groot gemis zijn vele tv-series van bijvoorbeeld de Disney tv-zender ABC die zomaar een plekje hadden kunnen krijgen. Denk maar aan Grey's Anatomy (2005), Once Upon a Time (2011 - 2018) en nog veel meer. Opvallend is dat (in de States) minimaal één aflevering ontbreekt van The Simpsons, namelijk de aflevering waaraan Michael Jackson meewerkte.

Mis jij nog zaken op Disney+?

Overigens lijken we in Nederland over heel wat meer content te beschikken dan in andere landen waar Disney+ al live is, dus we mogen niet al te veel klagen. In de States staan bijvoorbeeld Thor: Ragnarok, Star Wars: The Last Jedi, Black Panther, Avengers: Infinity War, Solo: A Star Wars Story en Ant-Man and the Wasp nog niet online.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Janushhw

Avatar

R rated content, fox series films voornamelijk.

GreenHornet

Avatar

geen adult content
Als ik een kind was geweest dan was ik wel aan mijn trekken gekomen.

CaptainCab

Avatar

De klassieke Simpsons afleveringen in de verkeerde beeldverhouding..

SunChaser

Avatar

De reddertjes is dat met of zonder de topless vrouw achter t raam?

https://www.thewrap.com/wp-content/uploads/2017/09/The-Rescuers.jpg

DjZiggy

Avatar

Ook de "flops" mis ik.
John carter
The lone ranger
De propaganda spullen zoals donald duck als adolf hitler.
Wat mij vooral tegen de borst stuit is dat Disney bepaald hoe jij iets ziet

Popcultuurfreak

Avatar

DJZiggy, die Donald Duck Hitler zal Disney nooit op plus zetten. Na al die jaren zou je dat wel moeten weten.
Vooral nu in de tijd dat er allerlei Tweede Wereldoorlog vergelijkingen worden gemaakt in de politiek. Dat is wat je als bedrijf niet wilt.
Het censureren van Dumbo, daar valt wel iets over te zeggen.

Warhasbegun

Avatar

@djziggy john carter stond er in de proefperiode wel nog op, nu weet ik t niet

CaptainCab

Avatar

@popcultuurfreak Dumbo staat ongecensureerd op Disney+, er staat enkel een waarschuwing voor gedateerde culturele depicties in de omschrijving

diablo1973

Avatar

Tja, helaas toch echt een streamingdienst gericht op kinderen. Veel te kort aan adult gerichte content voor mij om definitief vriendjes met de muis te worden.

Master Of Films

Avatar

Mijn grootste teleurstelling: het is niet gratis en dat de 4K versie van Song of the South/Melodie van het zuiden nergens te bekennen is op Disney+ Smiley face

Marvel boy

Avatar

Bij de fantastic four serie is er geen nederlandse ondertiteling

Heraldicus

Avatar

Nog steeds geen Dolby Atmos!!! :(

Rutherford

Avatar

Prijs en aanbod zijn prima.

peter74

Avatar

John Carter staat er wel op, nu ook nog en The Lone Ranger komt er 21 dec. op te staan.

Hans43

Avatar

500 films?? Ik kom niet verder dan 160 films hoor. Ik heb een jaar genomen om te zien of het wat wordt. Star Wars is leuk, maar de films heb ik wel op bluray. De Marvel films kan ik nu wel kijken want daar heb ik er genoeg van gemist, maar pfff ik snap ook wel waarom ik was afgehaakt.

Het is wel heel veel oude rommel van Disney wat er op is geplaatst en met zwarte balken en slecht geluid vind ik het niet echt geweldig. Ook de nieuwe content vind ik het geluid minder als dat Netflix mee geeft. Als ze inderdaad niet elke maand wat nieuws erbij zetten en denken dat ze met een paar nieuwe series de mensen kunnen behouden vrees ik dat het snel een flop gaat worden. The Mandalorian vond ik er goed uit zien dat wel, dus vind het niet z'n ramp om ze een jaar te steunen, maar als de prijs gaat stijgen volgend jaar en alleen maar ouwe troep bij komt haak ik toch snel af. Misschien aan het einde van een jaar een maandje kijken en dan weer stop zetten.....

reporterdavid91

Avatar

Lizzie McGuire, Home Alone... zomaar titels die er ook nog op komen te staan. Jammer dat Titanic niet van Disney/ Fox is...

reporterdavid91

Avatar

VInd het prima wat er nu is... 500 series, plus aankomende releases. Kinderen hebben genoeg om naar te kijken. Voor de doelgroep is het prima.

centr1no

Avatar

Het is allemaal maar wazig welke content er nu wel of niet op is/komt en wat er met de films en series van Fox en AMC gaat gebeuren.
Blijkbaar ben ik te optimistisch geweest om te denken dat bepaalde (logische) dingen wel al zouden worden toegevoegd.
Voor nu gaat het abonnement opgezegd worden.

NieuwsFilm

meest populair