Disney+: wat zijn de grootste teleurstellingen?

Wat zit er tegen bij de release van Disney+?


Met zo'n 500 films en 7500 afleveringen van honderden series is Disney+ gisteren van start gegaan. De content die te bekijken is, is indrukwekkend en er zijn al wat leuke nieuwe zaken toegevoegd. In dit artikel een blik op de (eventuele) teleurstellingen.

Onderstaande punten zijn nog los van de opstartproblemen. Zo zouden de nodige gebruikers problemen hebben met de app. Hieronder plaatsten we gisteren al een bericht.


Originele Disney+ content

Naast The Mandalorian, enkele speelfilms en andere shows/series valt de originele Disney+ content mogelijk nog wat tegen. Heel erg is dat niet, maar komende periode zal dit niet heel rap aangevuld worden. Voor de liefhebbers verschijnt in februari het zevende seizoen van Star Wars: The Clone Wars en in augustus 2020 zou The Falcon and the Winter Soldier moeten volgen. Pas in 2021 lijkt Disney+ meer live action-series te krijgen met de nodige MCU-series en minimaal één live action Star Wars-serie.

Wat betreft de films verschijnt in 2019 nog de film Togo en in 2020 moeten waarschijnlijk films als Magic Camp en Secret Society of Second-Born Royals verschijnen. Datums zijn nog niet gepland. Later zouden onder meer de reboot van Home Alone en Sister Act 3 verschijnen.

Ontbrekende Disney & Pixar-titels

Onder het kopje Disney zijn nagenoeg alle recente live action-sprookjesfilms terug te vinden, op de drie meest recente titels na, namelijk Aladdin, The Lion King en Maleficent: Mistress of Evil. En dat is vrij logisch. Ook Pixars meest recente titel Toy Story 4 ontbreekt en korte animatiefilms als Toy Story That Time Forgot (2014) en Toy Story of Terror! (2013) zijn niet opgenomen.

Ook bij de klassieke Disney-animatiefilms ontbreken enkele vooral kleinere titels, maar alle grote titels zijn opgenomen. De grootste titel die lijkt te ontbreken is De Reddertjes uit 1977. Van de bekende, recente live action-films lijkt eigenlijk alleen Spielbergs The BFG uit 2016 te ontbreken.

Wat wel niet niet van Marvel?

Disney+ heeft maar liefst twintig Marvel Cinematic Universe-films online gezet. The Incredible Hulk (2008) en de twee Spider-Man films Spider-Man: Homecoming (2016) en Spider-Man: Far From Home (2019) ontbreken. Dit komt door de bekende rechtenissues. Van de recentere Marvel-series ontbreken de Netflix MCU-series rond onder meer Daredevil en Jessica Jones en minimaal seizoen één van Cloak & Dagger.

Disney heeft ook besloten om geen Marvel-films toe te voegen die eerder door 20th Century Fox zijn gemaakt, zoals de X-Men films en spin-offs, de drie Fantastic Four films en enkele losse titels. Opvallend is dat Disney+ de geliefde animatieserie X-Men (1992 - 1999) wel heeft toegevoegd.

ABC en overig

Een groot gemis zijn vele tv-series van bijvoorbeeld de Disney tv-zender ABC die zomaar een plekje hadden kunnen krijgen. Denk maar aan Grey's Anatomy (2005), Once Upon a Time (2011 - 2018) en nog veel meer. Opvallend is dat (in de States) minimaal één aflevering ontbreekt van The Simpsons, namelijk de aflevering waaraan Michael Jackson meewerkte.

Mis jij nog zaken op Disney+?

Overigens lijken we in Nederland over heel wat meer content te beschikken dan in andere landen waar Disney+ al live is, dus we mogen niet al te veel klagen. In de States staan bijvoorbeeld Thor: Ragnarok, Star Wars: The Last Jedi, Black Panther, Avengers: Infinity War, Solo: A Star Wars Story en Ant-Man and the Wasp nog niet online.

NieuwsFilm