Featured

Top-5 Avatars gebaseerd op game-personages!

Game-personages keren terug voor 'Jumanji: The Next Level' - check onze top 5 avatars

door Timothy van Damme om 15:40 in Featured
In Jumanji: The Next Level kruipen de hoofdrolspelers wederom in de huid van enkele stoere en slimme game-personages. Het is niet de eerste keer dat een mens speciale krachten kreeg door zijn ziel te exporteren naar een avatar.

Kable
Botte actie, laat dat maar aan Gerard Butler over. In een nabije toekomst worden ter dood veroordeelde criminelen ingezet tijdens een populair televisieprogramma. Zij stellen echter alleen hun lichaam ter beschikking, want zij worden bestuurd door gamers die moeten proberen hun avatar te laten overleven. Als het Simon in Gamer lukt om zijn avatar Kable door dertig sessies te loodsen dan wordt deze vrijgelaten. Maar dat willen de programmamakers met harde hand voorkomen.

Greer
In de toekomst komen mensen zelf niet meer buiten. Zij besturen robots met geperfectioneerde gelijkenis - zogeheten Surrogates - die alle sociale gebeurtenissen op zich nemen. Inspecteur Greer wordt ingezet om de eerste moord sinds jaren te onderzoeken. Hij stuit daarbij op een enorm complot rondom de Surrogates. Om de waarheid te achterhalen, zal hij zijn artificiële lichaam moeten achterlaten en zelf de wereld intrekken. Met gevaar voor eigen leven.

Parzival
Wanneer de maker van virtual reality game OASIS sterft, daagt hij in zijn testament alle spelers uit om zijn goed verborgen Easter Egg te vinden. Degene die dat lukt, wint niet alleen zijn fortuin, maar ook het eigendom van OASIS. Het is aan de jonge gamer Wade om via zijn avatar Parzival de strijd aan te gaan met het spel en zijn tegenstanders. Ready Player One was niet alleen een leuke avonturenfilm, maar ook een feest der herkenning door de aanwezigheid van vele filmverwijzingen in de digitale wereld. Zo zie je bijvoorbeeld de DeLorean uit Back to the Future, een T-Rex uit Spielbergs eigen Jurassic Park en het titelpersonage van Iron Giant voorbij komen.

Na'vi
Een avatar lijst zonder Avatar, dat kan natuurlijk niet. Om de lokale bevolking van een belangrijke planeet aan de zijde van een industriële grootmacht te krijgen, moet iemand weten te infiltreren. De keuze valt op de verlamde militair Jake Sully. Zijn ziel wordt geïmporteerd in een vakkundig nagemaakte Na'vi. Tijdens zijn missie ziet hij echter de schoonheid van de stam en hun liefde voor de natuur. Hij besluit aan hun zijde te strijden tegen de overheerser. Avatar was destijds het grootste bioscoopsucces ooit. Er staan dan ook maar liefst vier vervolgen gepland voor de komende jaren.

Neo
In principe is kantoorslaaf Thomas Anderson al een avatar te noemen, maar het is pas wanneer zijn alter ego Neo opdraaft dat zaken interessant worden. Nadat machines de wereld overnamen, schiepen zij The Matrix, een digitale samenleving waarin mensen geen besef hebben van alle gruwelen die zich in de echte wereld afspelen. Er is echter een kleine groep die verzet biedt. Met behulp van de recent bevrijde hacker Neo nemen zij het op tegen de overheerser. En omdat zij het computerprogramma ontleed hebben, kunnen zij de digitale regels omzeilen. Hierdoor krijgen ze superkrachten die ze hard nodig zullen hebben.

In welke game- of filmwereld zou jij graag eens rondlopen?

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Jurassic Games was ook een pareltje.. :P

Frietgezicht

Avatar

Ik zou graag een Predator zijn in een The Last Jedi film of een Salma Hayek karakter in welke film dan ook, heb aan 5 minuten genoeg.

Angelo1979

Avatar

Metal Gear Solid,
Splintercell,
Hitman,
Assassins Creed,
Etc...etc...etc...

ridjieddo

Avatar

Die aflevering van Black Mirror over Street Fighter is wel leuk: iedereen n&@kt er op los whaha.

NieuwsFilm

meest populair