2021 wordt een fantastisch filmjaar met o.a. 'Jurassic World: Dominion', 'Spider-Man 3' en 'The Batman'

2021 wordt een fantastisch filmjaar met o.a. 'Jurassic World: Dominion', 'Spider-Man 3' en 'The Batman'

Met in dit artikel nog eens acht gigantische films van 2021!

2021 was al een bijzonder goed filmjaar vol blockbusters en langverwachte vervolgen. Maar door het coronavirus wordt het een nog veel beter filmjaar. Er zijn namelijk heel wat releases toegevoegd aan de planning van dat jaar en daarover vertellen we je in een drietal artikelen.

Vandaag het tweede deel met nog eens acht blockbusters van het jaar. Op 9 april plaatsen we het afsluitende artikel met nog eens negen blockbusters verwachten. Maak je borst dus maar nat voor een bijzonder filmjaar!

» Benieuwd naar de eerste acht blockbusters? Lees dan hier het artikel met o.a. F9 en The Matrix 4!

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (7 mei)
De eerste grote release van 2021 is een film van Marvel Studios. De opnames hiervan gingen begin dit jaar in Australië van start en werden vorige maand stilgelegd door het coronavirus. Regisseur Destin Daniel Cretton deed zelfs uit voorzorg een coronatest, maar werd negatief getest. Desondanks liggen de opnames van deze MCU-film stil. Centraal staat Shang-Chi, de eerste Aziatische superheld in het MCU, en zijn strijd tegen de Ten Rings en de echte Mandarin.

Bekijk de afbeelding
Cruella (26 mei)
Deze film met daarin Emma Stone als Cruella de Vil zou eind 2020 uitkomen, maar is in plaats daarvan naar het begin van de zomer van 2021 verplaatst. De productie is al enige tijd geleden afgerond, dus de kans is groot dat de Disney-film gewoon uitkomt op 28 mei. Tenzij Disney natuurlijk grote veranderingen aanbrengt in de rest van zijn releaseschema. Centraal staat natuurlijk Cruella, de modeontwerpster die een bontjas wil maken van de vacht van een stel schattige dalmatiërs.

Bekijk de afbeelding
Micronauts (4 juni)
Met de Micronauts hopen Hasbro en Paramount Pictures ongeveer eenzelfde feestje te maken als ze deden met de ondertussen zesdelige Transformers-franchise. Die films brachten miljarden op en dat hoopt men dus nog eens te doen met deze andere robots. Regisseur Dean DeBlois tekende voor de regie en naar het schijnt (maar dat is niet meer dan een gerucht), is zijn film verbonden aan het bredere Hasbro-universum waarin ook de GI Joe actief zijn.

Bekijk de afbeelding
Jurassic World: Dominion (11 juni)
Deze film sluit de Jurassic World-trilogie af en doet wat we tot nu toe nog niet zagen in de franchise. De dinosaurussen bevinden zich nu in de wijde wereld en dat gaat voor heel wat problemen zorgen. Die problemen zullen centraal staan in deze film en zoals de titel al een beetje laat zien, zal deze mogelijk ook draaien om de vraag wie nou dominant is op Aarde: de mens of de dinosaurus. Met rollen voor oudgedienden als Sam Neill en Laura Dern!

Bekijk de afbeelding
Titelloze Pixar-film (18 juni)
Waar deze Pixar-film over gaat weten we nog niet. Helaas houdt Pixar de kaarten vaak dicht bij de borst als het op zijn nieuwe films aankomt. Wel kunnen we er vanuit gaan dat het een origineel project wordt, dus geen vervolg. Pixar had namelijk beloofd weer meer van dat soort films te maken en iets minder vervolgfilms of spin-offs uit te brengen.

Bekijk de afbeelding
The Batman (25 juni)
Robert Pattinson kruipt ditmaal in de huid van Bruce Wayne, a.k.a. Batman. Zijn eerste film als Batman is geregisseerd door Matt Reeves en moet heel anders worden dan we tot nu toe zagen. Ditmaal is Batman meer een detective dan een superheld en we zien hem dan ook in zijn jonge jaren. Batman krijgt het trouwens druk, want de schurken Penguin, Riddler en Catwoman maken allemaal hun opwachting.

Bekijk de afbeelding
Minions: The Rise of Gru (2 juli)
Deze nieuwe film in de Despicable Me-franchise is het oorsprongsverhaal van de schurkachtige Gru. Oorspronkelijk zou de film in juli 2020 in de bioscopen draaien, maar Illumination heeft naar aanleiding van de coronacrisis besloten de boel flink uit te stellen naar juli 2021. Die keuze moest wel gemaakt worden, omdat men door het coronavirus de animatie niet op tijd af kon krijgen. Ditmaal zien we dus de ontmoeting tussen Gru en de Minions!

Bekijk de afbeelding
Spider-Man 3 (16 juli)
Deze derde solofilm voor Tom Hollands Spider-Man zal heel interessant worden. In Far From Home zagen we namelijk hoe de schurk Mysterio de geheime identiteit van Spider-Man onthulde en hem van moord beschuldigde. De verwachting is dat dit voor een groot deel het verhaal van de film gaat vormen. Overigens speelde de film zich bijna niet af in het MCU, toen de deal tussen Marvel en Sony klapte.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair