Algemeen

Amazon Prime Video komt met een hele rits aan topfilms

Weer een mooie week voor Amazon!

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Amazon Prime Video voegde vorige week flink wat topfilms toe. En deze week mogen we eigenlijk ook niet klagen over wat er allemaal niet verscheen op de streamingdienst. We zetten vandaag voor je op een rij wat er allemaal nieuw is.

THE WOLF OF WALL STREET (2013): The Wolf of Wall Street is gebaseerd op de succesvolle autobiografie van Jordan Belfort en gaat over Belforts spectaculaire succes en even spectaculaire ondergang op Wall Street, zijn flamboyante levensstijl en tumultueuze privé-leven, dat werd gedomineerd door een verslaving aan drugs en alcohol.

THE PEANUT BUTTER FALCON (2019): Als Zak (Gottsagen) is ontsnapt, wil hij naar de worstelacademie van zijn idool, een worstelaar genaamd de Salt Water Redneck (Church). Tijdens z'n reis ontmoet Zak Tyler (LaBeouf), een voortvluchtige kruimeldief die hem besluit te helpen met zijn droom door hem te gaan coachen. Het ontsnapte duo doorkruist delta's, drinkt whiskey, vindt God en vangt vis. Ook overtuigen ze Eleanor (Johnson), een vriendelijke zuster die Zak naar het verzorgingstehuis terug moet halen, ervan om ze te vergezellen tijdens hun avontuur.

ESCAPE PLAN (2013): 'Escape Plan' vertelt het fictieve verhaal van Ray Breslin (Stallone), een wereldwijde autoriteit op het gebied van gevangenisbeveiliging. Op een dag wordt hij ontvoerd en opgesloten in een zwaar bewaakte gevangenis die hij zelf heeft ontworpen. Hij moet al zijn kennis gebruiken om te kunnen ontsnappen.

BAD MOMS (2016): Een uitgebluste moeder slaat met twee andere moeders de handen ineen om het tegen andere, fanatieke, ouders op te nemen die de school van hun kinderen met een ijzeren vuist regeren.

WHAT TO EXPECT WHEN YOU'RE EXPECTING (2012): Een kind op de wereld zetten gaat niet vanzelf en is voor iedereen een ander avontuur. Zo staat het leven van TV fitness goeroe Jules (Cameron Diaz) en haar Dancing With The Stars- partner nogal op z'n kop als bekend raakt dat ze zwanger is. Wendy (Elizabeth Banks) is gek van baby's en brengt net haar eerste babyboekje uit als ze het zelf mee gaat maken... en ze voor heel wat verrassingen komt te staan. Zoals haar schoonvader Ramsey (Dennis Quaid), die aankondigt dat zijn piepjonge vriendin Skyler (Brooklyn Decker) óók in verwachting is. Fotograaf Holly (Jennifer Lopez) wil dolgraag een kindje adopteren, maar haar man Alex heeft geen idee of hij er klaar voor is. Om niet in paniek te raken sluit Alex zich aan bij een groep kersverse vaders; hopelijk kunnen zij hem klaarstomen. Tenslotte volgen we Rosie (Anna Kendrick), die zwanger raakt na een one night stand. Lukt het haar om alsnog een relatie op te bouwen met vader Marco (Chace Crawford)? Verwachtingen worden verbrijzeld, relaties worden getest en liefde wordt gevonden in deze heerlijke komedie over 'ouder' worden.

DUMB AND DUMBER TO (2014): Twintig jaar na de gebeurtenissen in 'Dumb and Dumber' gaan Harry en Lloyd op zoek naar een verloren dochter, in de hoop haar nier te kunnen krijgen.

THE HITMANS BODYGUARD (2017): De beste bodyguard van de wereld krijgt een nieuwe klant: het is een huurmoordenaar die moet getuigen bij het Internationale Hof van Justitie. Ze moeten hun onderlinge verschillen aan de kant zetten en samen een belangrijke missie ondernemen.

THE EXPENDABLES (2010): "The Expendables" zijn huurlingen noch geheim agenten. Ze kiezen zelf hun missies en zijn aan niets of niemand gebonden. Ze wagen hun leven niet voor het geld of voor de roem, maar omdat ze hopeloze, gruwelijke toestanden uit de wereld willen helpen. Wanneer de Verenigde Staten en enkele andere landen hen vragen om een corrupte Zuid-Amerikaanse dictator te elimineren die zijn land in een puinhoop heeft veranderd, happen ze toch toe.

THE EXPENDABLES 2 (2012): De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.

OLYMPUS HAS FALLEN (2013): Het Witte Huis (codenaam: Olympus) wordt door een terroristische groepering bezet, en de President (Aaron Eckhart) ontvoerd. Voormalig Secret Service agent Mike Banning (Gerard Butler) verkeert toevallig ook in het gebouw. En terwijl zich buiten het Witte Huis zich de veiligheidsdiensten verzamelen, is het aan Banning om ervoor te zorgen dat de President gered kan worden. Tegelijkertijd moet hij de veiligheidsdiensten up-to-date houden van de situatie in Olympus, en een grotere ramp af zien te wenden.

CHEMICAL HEARTS (2020): Een scholier ontdekt een nieuwe passie, als ze aan de slag gaat voor het krantje van de school.


9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McKelly

Avatar

Ligt het aan mij of staat dit ook op Netflix/heeft dit onlangs op Netflix gestaan?

Fluffer

Avatar

Topfilms pff saai en niet recent

flep

Avatar

@mckelly ik heb het idee dat er een soort uitwisseling is geweest tussen Netflix en amazon. Films welke eerst op Amazon stonden nu op Netflix en andersom.

Beetje jammer van beide abonnementen...

Overlord

Avatar

Dutch Filmworks heeft duidelijk met Amazon om tafel gezeten.

JohannesDC

Avatar

Ik denk ook dat weinig mensen voor de films Amazon of Netflix hebben. Zelfs op tv zijn de meeste films al tot in den treure geweest. Ik heb zelf beide diensten alleen voor de series. Vind de wat oudere series op Amazon wel leuk om te kijken. Monk en the X-Files bijvoorbeeld.

David Mills

Avatar

The peanut butter falcon is een heerlijke film, zeker het kijken waard. The wolf of wall street is een klassieker!

Carmine

Avatar

Ik dacht het verplicht was om meer content van het land zelf te vertonen. Ik zie geen Nederlandse content erbij staan. Nu ben ik aan wachten op het gehele repertoire van Ernst, Bobby en de rest (van Sesamstraat).

chrissie107

Avatar

@Johannesdc Er staan echt zat films op Prime die net uit de bios zijn zoals IT2, The Joker, Ma, Doctor Sleep, Blinded by the light, The Kitchen en nog veel meer die best heel nieuw zijn. Filmaanbod is best wel vrij goed En recent en veel materiaal is echt nog nooit of heel weinig op tv geweest. Uiteraard is er veel overlap met Netflix maar voor 2,99 euro per maand is prime een hele goedkope dienst met erg veel best wel goede en af en toe unieke aanbod

Onomatope

Avatar

Titel die nu eens wel op zijn plaats was... ‘die nu GEWOON op Netflix staan’

NieuwsFilm

meest populair