Disney+ komt met een nieuwe, gecorrigeerde, MCU-tijdlijn

Disney+ komt met een nieuwe, gecorrigeerde, MCU-tijdlijn

Het MCU heeft soms wat tijdlijnissues.

Disney is met een nieuwe tijdlijn voor het MCU op de proppen gekomen. Die zien we op streamingdienst Disney+ en lost een aantal problemen van het fictieve universum op, met name rond de films Thor: The Dark World en Black Panther.

Het afgelopen decennium werd het MCU het grootste succesverhaal van Hollywood. De onderling verbonden films wisten steevast veel mensen te trekken. Maar doordat alles aan elkaar verbonden was, werd het soms ook een beetje een rommelig geheel, mede doordat de tijdlijn niet altijd voor iedereen duidelijk werd.

Nieuwe tijdlijn
Die tijdlijn kende dus ook wat problemen. Om die op te lossen, kwam Marvel Studios in 2018 met een officiële tijdlijn. Maar die hielp niet echt. En dus is er nu in 2020 een gloednieuwe tijdlijn vrijgegeven op Disney+.

Die tijdlijn bestaat uit een herstructurering van de Marvel-sectie van Disney+. Daarin vind je nu vier rijen. De eerste voor MCU Phase 1, de tweede voor MCU Phase 2 en er is er eentje voor Phase 3. Voor fans is de vierde vermoedelijk het mooiste, want die plaatst het MCU in officiële volgorde in de tijdlijn (dus niet de releasedatum). Dat levert deze tijdlijn op:



Het is een interessante volgorde, want daarmee worden bepaalde problemen opgelost. Thor: The Dark World speelt zich af voor Iron Man 3 (met het proces van Loki, direct na The Avengers) en Black Panther speelt zich af direct na Captain America: Civil War, wat ook helemaal niet zo gek is.

Er missen verder drie films in de lijst: The Incredible Hulk, Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home. Ergens is dat wel ironisch, want Marvel Studios kwam met de tijdlijn na continuïteitsproblemen in Homecoming. Vermoedelijk speelt The Incredible Hulk zich tegelijk met Iron Man 2 af, Homecoming direct na Black Panther en Far From Home na Avengers Endgame. En nu op naar de toekomst!

NieuwsFilm

meest populair