5 ontspoorde personen die door Hollywood vergeven werden

5 ontspoorde personen die door Hollywood vergeven werden

Drugs, diefstal en zelfs seksschandalen waren niet genoeg om deze filmsterren eronder te krijgen.

Na een heftige rechtszaak werd deze week bekend dat Johnny Depp uit de nieuwe Fantastic Beasts and Where to Find Them moest stappen. Volgens diverse media is zijn carrière voorbij. Maar is dat wel zo? Hollywood blijkt erg vergevingsgezind. Deze 5 personen kunnen daarover meepraten.




Bekijk de afbeelding
Wesley Snipes

Toen Wesley Snipes in 2006 werd aangeklaagd voor belastingontduiking, haalde dat de wereldpers. Miljoenen dollars zouden er mee gemoeid zijn. Hij werd veroordeeld tot 3 jaar cel en zijn filmcarrière leek voorbij.

Niets was minder waar. Hij kon na zijn vrijlating direct weer aan de slag met de B-actiefilms waar hij groot mee is geworden. Maar ook rollen in gewaardeerde films als Dolemite Is My Name kwamen weer op zijn pad.




Bekijk de afbeelding
Winona Ryder

Toen Winona Ryder in 2001 werd opgepakt wegens winkeldiefstal, was men het er wel over eens dat haar werkzaamheden in Hollywood voorbij waren. Dat ze in deze periode ook veelvuldig onder invloed van verdovende middelen was, hielp haar reputatie niet.

Het bleek haar carrière allerminst te beschadigen. Zodra de rechtszaak achter de rug was, kon ze alweer aan de slag. Niet altijd in de grootste films, maar af en toe wel in pareltjes als Black Swan. De laatste jaren heeft Ryder een rol in de populaire Netflix-serie Stranger Things.




Bekijk de afbeelding
Roman Polanski

De kracht van Roman Polanski als regisseur is onbetwist. Toch kleeft er een negatief imago aan de man. In 1977 werd hij namelijk veroordeeld voor onwettige seks met een dertienjarig meisje. Met een celstraf van 50 jaar boven zijn hoofd, besloot hij het land te ontvluchten.

In Frankrijk kon hij zijn carrière gewoon voortzetten. Diverse grote acteurs vlogen met plezier naar Europa om samen te kunnen werken met de regisseur. Voor The Pianist won hij zelfs een Oscar. Niet dat hij de prijs in ontvangst kon nemen, want zodra hij voet op Amerikaanse bodem zet, wordt hij direct gearresteerd.




Bekijk de afbeelding
Mel Gibson

Veel dieper dan Mel Gibson kun je niet vallen. In 2006 werd hij laveloos van de weg gehaald door de politie. Alsof dat nog niet genoeg was, gaf hij in een tirade het Joodse volk de schuld van alle ellende in de wereld. Dat leek in Hollywood - waar veel studio's worden geleid door mensen met Joodse roots - de doodsteek voor zijn carrière.

Een echte hit zoals in zijn hoogtijdagen heeft Gibson dan ook niet meer gehad, maar nadat hij afkickte keerde hij bescheiden terug in de filmwereld. Als regisseur deed hij het beter. Tien jaar na zijn dieptepunt maakte hij Hacksaw Ridge, een oorlogsfilm die uitstekende kritieken kreeg.




Bekijk de afbeelding
Robert Downey Jr.

Het is tegenwoordig niet meer voor te stellen, maar Robert Downey Jr. was ooit een ware outcast in Hollywood. Na een veelbelovende start ging zijn carrière ten onder aan een drugsverslaving waar hij al sinds zijn 8e (!) mee kampte. Eind jaren negentig vond een rechter het genoeg geweest. Downey verdween achter de tralies.

Na zijn afgekickte terugkeer in de maatschappij maakte hij enkele sterke films, maar het was pas met Iron Man dat Downey terugkeerde in de spotlights. De rol maakte hem uiteindelijk één van de best betaalde acteurs ter wereld.

NieuwsFilm

meest populair