Featured

Amazon Prime Video voegt in februari al deze films nieuw toe

Het gaat om weer heel wat nieuwe titels.

door Jim Pedd om 18:46 in Featured
Amazon Prime Video heeft vandaag een behoorlijk uitgebreide preview vrijgegeven op al het nieuws van de komende maand. Zet je maar schrap: dit komt er in februari allemaal naar Prime Video.

Coming to America (1988)
Regie: John Landis | Cast: Eddie Murphy, Arsenio Hall, James Earl Jones, John Amos | Releasedatum: 1 februari
De Afrikaanse prins Akeem is klaar voor het huwelijk. Z'n traditionele ouders hebben al een kandidaat gevonden, maar Akeem ziet dat niet zitten. Hij wil een vrouw met een eigen mening die van hem houdt om wie hij is. Om een onbevooroordeelde bruid te vinden trekt hij met z'n bediende Semi naar de Verenigde Staten.

48 Hrs. (1982)
Regie: Walter Hill | Cast: Nick Nolte, Eddie Murphy, Annette O'Toole, Frank McRae | Releasedatum: 1 februari
Jack Cates is een rechercheur bij de politie van San Francisco, die een paar copkillers op het spoor is. Hij kan wel wat hulp gebruiken en bedenkt dat Reggie Hammond hem daarbij van dienst kan zijn, omdat de moordenaar diens ontsnapte en gevaarlijke celmaatje was. Reggie zit echter een gevangenisstraf uit.

Another 48 Hrs. (1990)
Regie: Walter Hill | Cast: Eddie Murphy, Nick Nolte, Brion James, Kevin Tighe | Releasedatum: 1 februari
Cates en Reggie moeten de drugsbaron Iceman ontmaskeren, maar daarvoor verschieten ze eerst een arsenaal aan kogels, slaan ze bijna het hele milieu buiten westen en bezorgen ze de glashandel een topjaar.

Minions (2015)
Regie: Kyle Balda, Pierre Coffin | Cast: Sandra Bullock, Jon Hamm, Michael Keaton, Allison Janney | Releasedatum: 1 februari
De Minions beginnen als eencellige gele organismes en ontwikkelden zich mettertijd tot de Minions die we kennen, als dienaren voor de meest verwerpelijke meesters. Na een heleboel van hen per ongeluk gedood te hebben - van de Tyrannosaurus Rex tot Napoleon - hebben de Minions geen meester meer om te dienen en worden ze depressief. Maar één van hen, die Kevin heet, heeft een plan. Samen met de tienerrebel Stuart en de lieftallige kleine Bob reizen ze over de wereld om een nieuwe baas te vinden om te dienen. Het trio vindt de volgende potentiële meester in de vorm van Scarlet Overkill (Bullock), 's werelds eerste vrouwelijke superslechterik. Ze reizen van het ijskoude Antarctica naar het New York van de jaren zestig en uiteindelijk naar Londen. Daar staat ze al snel voor hun grootste uitdaging ooit: het redden van de Minions... van uitroeiing.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
Regie: Michel Gondry | Cast: Jim Carrey, Kate Winslet, Gerry Robert Byrne, Elijah Wood | Releasedatum: 1 februari
Joel (Jim Carrey) is er nogal van ondersteboven dat zijn vriendin Clementine (Kate Winslet) al haar herinneringen aan hun nogal tumultueuze relatie heeft laten wissen. Wanhopig neemt hij contact op met de uitvinder van het bewuste proces, Dr. Howard Mierzwiak, om zo Clementine uit zijn eigen geheugen te laten verwijderen. Maar als Joel's herinneringen aan Clementine langzaam beginnen te verdwijnen, begint hij zijn liefde voor haar opnieuw te ontdekken. Hij probeert uit alle macht het proces, dat zich diep in zijn hersenen voltrekt, tegen te gaan. Terwijl Dr. Mierzwiak en zijn crew hem najagen door zijn eigen herinneringen, wordt Joel meer en meer duidelijk dat hij Clementine niet uit zijn hoofd krijgt....

Bliss (2021)
Regie: Mike Cahill | Cast: Salma Hayek, Madeline Zima, Owen Wilson, Nesta Cooper | Releasedatum: 5 februari
Bliss is een ongelofelijk liefdesverhaal waarin het uit elkaar vallende leven van de onlangs gescheiden Greg wordt gevolgd. Hij ontmoet de betoverende Isabel, een vrouw die op straat leeft en ervan overtuigd is dat de vervuilde, gebroken wereld om hen heen niet echt is. Ze gelooft dat ze in een lelijke, harde namaak wereld leven die van binnen de mooie, vredige "echte" wereld van blijdschap is. Twijfelachtig in het begin, ontdekt Greg uiteindelijk dat er misschien wel enige waarheid zit in Isabel's wilde samenzweringstheorie.

Batman Begins (2005)
Regie: Christopher Nolan | Cast: Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes | Releasedatum: 9 februari
De kleine jongen Bruce Wayne zag zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...

The Map of Tiny Perfect Things (2021)
Regie: Ian Samuels | Cast: Kathryn Newton, Josh Hamilton, Kyle Allen, Al Madrigal | Releasedatum: 12 februari
De tienerjonge Mark zit tot zijn tevredenheid vast in een loop waarin hij een dag steeds opnieuw beleeft. Op een dag ontmoet hij de mysterieuze Margaret die in dezelfde situatie zit. Tussen de twee ontstaat een bijzondere band en ze gaan erop uit om de kleine dingetjes des levens te ontdekken die deze dag zo perfect maken. Hierdoor stellen ze zich de vraag of ze hun eindeloze dag niet ooit willen ontvluchten.

American Sniper (2014)
Regie: Clint Eastwood | Cast: Bradley Cooper, Kyle Gallner, Cole Konis, Ben Reed | Releasedatum: 12 februari
'American Sniper' is gebaseerd op de memoires van Navy SEAL Chris Kyle, geschreven door Scott McEwen en Jim DeFelice. Navy SEAL Chris Kyle is de dodelijkste schutter aller tijden en wordt door zijn vijanden "de duivel" genoemd. Van 1999 tot 2009 vestigde hij een record met de meeste moorden als scherpschutter in de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Kyle leerde de fijne kneepjes van het vak al toen hij een kind was en zou een prominente rol gaan spelen in de strijd tegen het terrorisme die na 9/11 van start ging.

The Queen's Corgi (2019)
Regie: Ben Stassen | Cast: Tom Courtenay, Jon Culshaw, Kulvinder Ghir, Sarah Hadland | Releasedatum: 13 februari
Rex is het lievelingshondje van de koningin. Maar Rex raakt de weg kwijt en moet weer bij zijn baasje komen. Het is een epische reis, waarbij hij zichzelf vindt.

Norbit (2007)
Regie: Brian Robbins | Cast: Eddie Murphy, Thandie Newton, Terry Crews, Clifton Powell | Releasedatum: 15 februari
De 9-jarige Norbit woont in een weeshuis waar ook zijn vriendinnetje Kate woont. De twee zijn onafscheidelijk. Maar Kate wordt twee weken na hun kinderhuwelijk geadopteerd.Norbit gaat alleen verder en ontmoet Rasputia, een stevige tante van een jaar of negen en haar drie broers die goed voor zichzelf kunnen opkomen. Wat Rasputia trouwens ook kan, en dus zorgt ze ervoor dat die sukkel van een Norbit haar vriendje wordt. Als dik meisje kan ze toch niks anders krijgen. De volwassen Norbit (Eddie Murphy) en Rasputia (Eddie Murphy) trouwen en Norbit werkt in het bedrijf van de broers. Maar zij oefenen een maffia-achtig schrikbewind uit op het plaatselijke bedrijfsleven. En Rasputia is nog dikker, jaloerser en onredelijker geworden. Als Kate weer opduikt beseft Norbit wat echte liefde is. Maar Kate is verloofd met Deion (Cuba Gooding Jr) die duidelijk niet deugt. Kan Norbit die criminele Deion buitenspel zetten? En wat willen die broers van Rasputia met het weeshuis uitspoken....

After (2019)
Regie: Jenny Gage | Cast: Hero Fiennes-Tiffin, Josephine Langford, Selma Blair, Jennifer Beals | Releasedatum: 18 februari
Tessa (Josephine Langford) is een leergierige studente, lieve dochter en een trouwe vriendin. Vol grote ambities voor haar toekomst begint ze aan haar eerste semester op de universiteit waar een hele nieuwe wereld voor haar open gaat. Wanneer ze de mysterieuze Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) ontmoet valt ze als een blok voor hem en beginnen ze aan een stormachtige relatie. Hardin laat haar twijfelen aan alles wat ze dacht te weten over zichzelf en over het leven. Maar wat weet ze eigenlijk over het leven van Hardin?

American History X (1998)
Regie: Tony Kaye | Cast: Edward Norton, Edward Furlong, Beverly D'Angelo, Jennifer Lien | Releasedatum: 18 februari
Danny Vinyard wordt beïnvloedt door z'n oudere broer, de skinhead Derek. Dereks haat tegen andere rassen komt voort uit de moord op zijn vader. Hij belandt zelf ook in de gevangenis wegens moord en komt er achter dat hij door zijn eigen bende verraden is. Dan besluit Derek een aantal mensen, waaronder z'n broertje, een lesje te leren

The Shining(1980)
Regie: Stanley Kubrick | Cast: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd, Scatman Crothers | Releasedatum: 27 februari
Jack Torrance krijgt een baan om als bewaker te werken in een hotel in de bergen. Het hotel is gedurende de wintermaanden gesloten en Torrance en zijn familie zullen voor een lange tijd de enige bewoners zijn in het hotel. Wanneer een sneeuwstorm de familie afsluit van de buitenwereld ontdekt Jack's zoon Danny, die helderziend is en telepathische krachten bezit, dat er geesten in het hotel rondspoken. De geesten zorgen ervoor dat Jack langzaam gek wordt. Jack ontmoet de geest van de vorige bewaker van het Hotel, Mr. Grady, die zijn eigen vrouw en twee kinderen om het leven bracht. Dan wordt het verblijf opeens erg onaangenaam.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Nice! Veel topfilms!

Meeste al gezien, maar zeker herkijken waard en kijk vooral uit naar Coming to America vervolg.

Ga voordat deel 2 op Amazon komt, deel 1 eerst weer kijken Smiley face

vinz3nt

Avatar

Zitten aantal goede films bij. Ik vind Amazon prime sowieso veel waar voor je geld.
Alleen American History X kijk ik niet meer. Hele goede film maar die gaat heel diep onder je huid zitten (denk aan de stoeprand scene).

deregtx

Avatar

Norbit beste film ooit gemaakt :D

NieuwsFilm

meest populair