Deze 7 films met Wolverine kan je allemaal zien op Disney+

Er ontbreken er helaas nog twee in het aanbod.

De afgelopen dagen hebben we heel wat verhalen gehoord over de opvolger van Hugh Jackman als Wolverine. Tijd dus om eens even te kijken naar de films waarin de acteur te zien is als Wolverine. Op Disney+ ontbreken er helaas twee, Logan en The Wolverine. Vandaag zetten we dus op een rij in welke X-Men films je hem wel als Wolverine kan zien.

X-Men (2000)
Bekijk de afbeeldingCast: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Famke Janssen
Over de gehele planeet worden kinderen geboren met een genetische afwijking die ze bijzondere krachten geeft. Deze mutanten kunnen terecht bij Professor Xavier, hij heeft een school gesticht om deze verschoppelingen in te kunnen zetten als zogenaamde X-Men. Ze strijden onder andere tegen Magneto, ook een mutant, die de mensheid wil vernietigen.

X2 (2003)
Bekijk de afbeeldingRegie: Bryan Singer | Cast: Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, Halle Berry
De goede mutanten onder leiding van Professor X worden versterkt door een aantal nieuwe superhelden. Ze beschikken allemaal over hun eigen bijzondere krachten. Er is een anti-mutanten razzia gaande, onder leiding van William Stryker. Van hem wordt beweerd dat hij in het verleden geëxperimenteerd heeft op mutanten. Hij zet alles op alles om de X-men voorgoed uit te schakelen! Hierdoor besluiten alle mutanten voor één keer aan dezelfde kant te gaan staan om hun krachten te bundelen en het op te nemen tegen deze gevaarlijke William Stryker.

X-Men: The Last Stand (2006)
Bekijk de afbeeldingRegie: Brett Ratner | Cast: Hugh Jackman, Halle Berry, Ian McKellen, Patrick Stewart
In X-MEN THE LAST STAND, de ultieme climax van de "X-MEN"-trilogie dreigt een 'kuur' voor mutanten het verloop van de geschiedenis grondig te wijzigen. Voor het eerst krijgen de mutanten een keuze: of ze behouden hun unieke krachten maar blijven outcast, of ze ontdoen zich van hun krachten en worden net als de rest van de mensheid. Dit lijdt tot een nog grotere strijd tussen de vreedzame Charles Xavier en Magneto, de grote voorstander van de 'survival of the fittest'.

X-Men Origins: Wolverine (2009)
Bekijk de afbeeldingRegie: Gavin Hood | Cast: Hugh Jackman, Liev Schreiber, Danny Huston, Will i Am
Film over het verleden van de X-man Wolverine, waarin hij verschillende personages uit de comics tegenkomt, opgeleid wordt als supersoldaat in het weapon X programma en een confrontatie heeft met Victor Creed alias Sabretooth.

X: First Class (2011)
Bekijk de afbeeldingRegie: Matthew Vaughn | Cast: James McAvoy, Laurence Belcher, Michael Fassbender, Bill Milner
In eerste instantie was het de bedoeling dat er, in lijn met de Wolverine film die twee jaar geleden uitkwam, een film uit zou komen die zich focuste op het personage Magneto. Hiertoe werd in april 2006 Zak Penn ingehuurd om de film te schrijven en te regisseren, maar uiteindelijk werd besloten de focus te verschuiven van de beginjaren van Magneto naar de beginjaren van de X-Men. Penn bleek dit ook een interessantere aanpak te vinden, en besloot te stoppen met werken aan Magneto. Zo komt het dus dat, vanaf 2 juni, de nieuwste film in de franchise in de bioscopen zal draaien. De film volgt, zoals al gezegd, de beginjaren van de X-Men en laat zien hoe Charles Xavier en Erik Lensherr hun mutaties verkennen en ontdekken dat ze zelfs nodig zijn om de wereld te redden.

X-Men: Days of Future Past (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Bryan Singer | Cast: Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence
In X-Men: Days of Future Past vechten de X-Men voor het overleven van hun ras, in maar liefst twee verschillende tijdsperioden. De personages van de oorspronkelijke X-Men-trilogie vechten samen met hun jongere ik uit First Class om hun toekomst te redden.

X-Men: Apocalypse (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Bryan Singer | Cast: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult
Sinds het ontstaan van de beschaving, is hij aanbeden als een god. Apocalypse (Oscar Isaac), de eerste en meest krachtige mutant van Marvel's X-Men universum, vergaarde de krachten van veel andere mutanten, werd onsterfelijk en onverslaanbaar. Als hij na duizenden jaren ontwaakt, raakt hij gedesillusioneerd met de wereld die hij ontdekt en rekruteert een team van krachtige mutanten, waaronder een ontmoedigde Magneto (Michael Fassbender), om de mensheid op te ruimen en een nieuwe wereldorde te scheppen, waar hij de macht over zal hebben. Met het lot van de Aarde in de balans, moet Raven (Jennifer Lawrence) met behulp van Professor X (James McAvoy) leiding geven aan een team van jonge X-Men om hun grootste vijand ooit te stoppen en de mensheid te redden van complete vernietiging.

NieuwsFilm

meest populair