Featured

[LIVEBLOG] Uitreiking Academy Awards (Oscars) 2021

De 93ste editie van de Academy Awards

door Niels van Arkel om 21:43 in Featured
05.15 uur: Een kleine anticlimax wel, nadat Hopkins de prijs niet kan ophalen. Daarmee sluiten wij wel onze liveblog. Binnenkort verschijnt de complete lijst met winnaars op FilmTotaal!

05.14 uur: ANTHONY HOPKINS! Wat een verrassing zo op het einde van de avond! Hij is eer zelf niet. Chadwick Boseman wint dus niet postuum!

05.11 uur: Nu de dames in een hoofdrol. Renee Zellwegger (winnaar van vorig jaar) reikt hem uit. En de winnaar is... Frances McDormand.

Viola Davis, Andra Day, Vanessa Kirby en Carey Mulligan waren net iets minder.

05.06 uur: NOMADLAND! Het is Nomadland die de grote prijs pakt. Het is de tweede van de avond voor de film van Searchlight Pictures.

04.59 uur: Rita Moreno betreedt het podium om de nominaties van de grote prijs nog één keer aan te kondigen, inclusief schitterende filmbeelden.

04.51 uur: Daar is de in memoriam. Tussen de namen onder meer Chadwick Boseman, Ian Holm, Joel Schumacher, Sean Connery en veel meer.

04.38 uur: Weer een verrassing! H.E.R. pakt de prijs voor beste liedje in een film, voor haar lied 'Fight For You' uit Judas and the Black Messiah.

04.32 uur: De prijs voor de beste muziek uit een film uitgebracht in 2020 gaat naar Soul. De mix tussen orkest- en jazzmuziek wordt gewaardeerd door de Academy.

De andere genomineerden waren Da 5 Bloods, Mank, Minari en News of the World.

04.17 uur: De categorie editing (montage) is dit jaar voor Sound of Metal! The Trial of the Chicago 7 was lang kanshebber. De andere nominaties waren voor Promising Young Woman, Nomadland en The Father.

04.15 uur: Harrison Ford, binnenkort te zien in Indiana Jones 5, leest wat reacties voor van zijn film Blade Runner. Hilarisch!

04.07 uur: Verrassend! Toch geen excuus-Oscar, want Mank gaat er met de prijs voor beste cinematografie vandoor! Daardoor blijft Nomadland, naast Judas and the Black Messiah, News of the World en The Trial of the Chicago 7, met lege handen.

04.02 uur: Beste productiedesign nu, met Halle Berry. De prijs gaat naar Mank, het lijkt er op dat het een excuus-Oscar wordt. Tenet, News of the World, The Father en Ma Rainey's Black Bottom grijpen naast de prijs.

03.58 uur: Youn steelt de show met haar humoristische speech, waarin ze ook Brad Pitt eens goed op de hak neemt!03.53 uur: Nu Brad Pitt, die de prijs voor beste actrice in een bijrol uitreikt. De prijs gaat naar Youn Yuh-jung, voor haar rol in Minari.

Ze verslaat daarmee household names als Glenn Close en Olivia Colman en het nieuwe talent Amanda Seyfried en Maria Bakalova.

03.49 uur: Talentvolle acteur Steven Yeun is aan de beurt voor een technische categorie. De visuele effecten-Oscar eerst. Die gaat naar Chris Nolan's Tenet, ten koste van Love and Monsters, The Midnight Sky, Mulan en The One and Only Ivan.

03.42 uur: My Octopus Teacher wint het beeldje in de categorie 'Beste documentaire'. Ga die docu kijken, nu op Netflix!

03.34 uur: Marlee Matlin reikt de docu-prijzen uit. De korte documentaire categorie is gewonnen door Colette. A Concerto Is a Conversation, Do Not Split, Hunger Ward en A Love Song for Latasha winnen niet.

03.24 uur: We gaan verder met de tweede animatiecategorie. De prijs gaat natuurlijk naar Soul. Wolfwalkers, Onward, Over the Moon en A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon trekken aan het kortste eind.

03.20 uur: De korte film categorie voor animatie is gewonnen door 'If Anything Happens I Love You'. De film wint van Burrow, Genius Loci, Opera en Yes-People.

03.11 uur: De prijs voor beste korte film (live action) gaat naar 'Two Distant Strangers', de productie van Netflix. De film wint van Feeling Trough, The Letter Room, The Present en White Eye.

03.06 uur: De man die zelf genomineerd is, Riz Ahmed, mag een prijs uitreiken. De film waar hij zelf in zat, wint ook het beeldje: Sound of Metal. De andere nominaties waren Greyhound, Mank, News of the World en Soul.

02.56 uur: De onverstaanbare Bong Joon Ho reikt de prijs voor beste regisseur uit. Voor het eerst sinds lange tijd een vrouw! Chloé Zhao wint voor Nomadland. De andere genomineerden waren Lee Isaac Chung (Minari), Emerald Fennell (Promising Young Woman), David Fincher (Mank) en Thomas Vinterberg (Druk).

02.51 uur: Daar is Bryan Cranston. Hij reikt eerst de Jean Hershel Award uit.

02.44 uur: De kostuums dan nu: ook die prijs gaat naar Ma Rainey's Black Bottom. Ann Roth is niet aanwezig, dus wordt het beeldje geaccepteerd door de Academy. De overige genomineerden waren Emma, Mank, Mulan en Pinocchio.

02.40 uur: Don Cheadle heeft zijn sharpest suit aangetrokken en reikt de prijs voor beste makeup en haar uit. Het beeldje gaat naar Ma Rainey's Black Bottom!

De andere genomineerden waren Emma, Mank, Hillbilly Elegy en Pinocchio.

02.27 uur: Uiteraard wint Daniel Kaluuya het beeldje voor beste acteur in een bijrol, dat zal voor niemand een verrassing zijn. De andere genomineerden waren Leslie Odom Jr. (One Night in Miami),
Paul Raci (Sound of Metal), Lakeith Stanfield (Judas and the Black Messiah) en Sacha Baron Cohen (The Trial of the Chicago 7).

02.19 uur: Laura Dern is aan de beurt voor het uitreiken van het beeldje voor beste internationale film. De winnaar is... Another Round!

De overige genomineerden waren Better Days (Hong Kong), Collective (Roemenië), The Man Who Sold His Skin (Tunesië) en Quo Vadis, Aida? (Bosnië en Herzegovina).

02.11 uur: De tweede award van vanavond gaat naar The Father. De film wint aangepast scenario! De andere genomineerden waren Nomadland, One Night in Miami, The White Tiger en Borat: Subsequent Moviefilm.

02.06 uur: De eerste award word uitgereikt door Regina King. In de originele scenario theorie gaat het beeldje naar Emerald Fennell voor Promising Young Woman.

De andere genomineerden waren Judas and the Black Messiah, Minari, Sound of Metal en The Trial of the Chicago 7.

02.04 uur: Maskers op als de camera's uit zijn, maskers af als de camera's aan zijn. Zo werkt het vanavond

02.03 uur: Regina King opent het bal. Fijne Oscar nacht gewenst!

01.45 uur: We gaan bijna beginnen aan de ceremonie! Dit jaar is de uitreiking bijna zelf een film: Steven Soderbergh regisseert de avond, met Jesse Collins en Stacey Sher als producenten.

22.59 uur: Er is weer een flinke waslijst aan presentatoren voor deze uitreiking. Angela Bassett, Halle Berry, Bong Joon Ho, Don Cheadle, Bryan Cranston, Laura Dern, Harrison Ford, Regina King, Marlee Matlin, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Brad Pitt, Reese Witherspoon, Renée Zellweger en Zendaya zijn gestrikt om de prijzen uit te reiken.

22.07 uur: De show vind weer plaats in het Dolby Theatre in Los Angeles, maar er komen dit jaar een aantal locaties bij: Zo zitten er genomineerden in Union Station (LA), Londen, Parijs en zelfs in IJsland!

21.45 uur: Wil je jezelf alvast inlezen? FilmTotaal heeft een serie voorspellingen gedaan, deze kun je ook lezen: De technische categorieën, de persoonlijke prijzen en de filmprijzen.

21:30 uur: Vannacht rond 02:00 uur start deze liveblog, waarin wij jou op de hoogte houden van alle winnaars en verliezers van de avond!
Uiteraard zullen we alle winnaars aankondigen zodra deze bekend zijn. Uiteraard doen we verslag van de ceremonie, die ook wordt uitgezonden op de televisiezender FOX.

Netflix haalt als studio de meeste nominaties binnen sinds United Artists in 1941. De topscoorder is Mank, met tien nominaties. Vervolgens zijn daar The Trial of the Chicago 7 met zes nominaties en Ma Rainey's Black Bottom met vijf.

Mank heeft het met tien overigens ook het beste voor elkaar van alle films. Op een afstand van vier nominaties minder volgen Nomadland, Minari, The Trial of the Chicago 7, The Father, Judas and the Black Messiah en The Sound of Metal.

Voor een compleet overzicht van de nominaties kun je terecht bij ons overzichtsartikel. Laat hieronder ook weten of jij kijkt en wat je verwachtingen zijn!

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RobzZ01

Avatar

Nou, alle genomineerden voor Beste Film nu gezien. Dit is mijn huidige ranking:

1. The Father
2. Promising Young Woman
3. Nomadland
4. The Trial of the Chicago 7
5. Sound of Metal
6. Mank
7. Minari
8. Judas and the Black Messiah

Minari en Judas waren de enige twee waar ik niet echt lekker in kon komen. Wil ze eigenlijk nog wel een keer in de herkansing gooien onder de juiste omstandigheden.

Voorspellingen:
Beste Film: Nomadland
Moet winnen: The Father

Beste Acteur: Chadwick Boseman
Moet winnen: Anthony Hopkins

Beste Actrice: Frances McDormand
Moet winnen: Carey Mulligan

Beste Directie: Chloé Zao
Moet winnen: Chloé Zao

Beste Bijrol Man: Daniel Kaluuya
Moet winnen: Daniel Kaluuya

Beste Bijrol Vrouw: Olivia Colman
Moet winnen: Youn Yuh-jung

Marklar

Avatar

Beetje saai opgezet met een decor alsof het in het lokale gemeenschaphuis is zonder decoratie. En ook de intro stelde weinig voor. Van de oscars verwacht je toch wat spektakel

Marklar

Avatar

Kaluuya verdiend gewonnen, maar om dan de black panthers te verheerlijken gaat ook weer wat ver

milo007

Avatar

Verdiend van Hopkins en een mooi eerbetoon aan legendes zoals Boseman, Connery en Holm. Had voor beste film toch liever Sound of Metal gezien.

NieuwsFilm

meest populair