Voorspellingen voor Oscars 2021: Wat worden de winnaars in de technische categorieën?

Voorspellingen voor Oscars 2021: Wat worden de winnaars in de technische categorieën?

Voorspellingen voor beste muziek, visuals, productie en montage

Na de bekendmaking van de nominaties afgelopen maand is het al bijna tijd voor de uitreiking. Daarom zet FilmTotaal de grote kanshebbers nog eens een keer op een rij. Deze editie: de technische prijzen.

Onze voorspellingen zijn gebaseerd op de voorspellingen van een aantal gerenommeerde journalisten en media.

Beste originele muziek

Bekijk de afbeeldingVoorspelling van FilmTotaal: Jon Batiste, Trent Reznor en Atticus Ross voor Soul (2020).

De film excelleert in een mix tussen jazz-muziek in New York-stijl en de rustige, emotionele passages. Met een aantal belangrijke filmprijzen in bezit heeft deze film een aardige kans. Daarnaast won de film, behalve in Iowa, alle prijzen in deze categorie.


Andere genomineerden:
- Minari
- Mank
- News of the World
- Das 5 Bloods

Beste originele liedje

Bekijk de afbeeldingVoorspelling van FilmTotaal: 'Speak Now' uit One Night in Miami (2020) (Leslie Odom Jr. en Sam Ashworth).

Een bijzonder spannende race wordt de categorie beste liedje. Wij zetten ons geld op Leslie Odom's vertolking van Sam Cooke en zijn nummer 'Speak Now'. Het wordt waarschijnlijk geen landslide: Io Si (Seen)' uit The Life Ahead kunnen we ook niet afschrijven.

Andere genomineerden:
- 'Fight for You' uit Judas and the Black Messiah
- 'Hear My Voice' uit The Trial of the Chicago 7
- 'Husavik' uit Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga
- 'Io Si (Seen)' uit The Life Ahead

Beste geluid

Bekijk de afbeeldingVoorspelling van FilmTotaal: Nicolas Becker, Jaime Baksht, Michelle Couttolenc, Carlos Cortés en Phillip Bladh voor Sound of Metal (2020).

Er zijn nog heel weinig prijzen uitgereikt voor het beste geluid in een film, dus een echte educated guess kunnen we niet doen. Wel kunnen we een verwachting uitspreken: een film die gaat over geluid en drijft op geluid, mag de prijs van ons winnen.

Andere genomineerden:
- Greyhound
- Mank
- News of the World
- Soul
- Sound of Metal

Beste visuele effecten

Bekijk de afbeeldingVoorspelling van FilmTotaal: Andrew Jackson, Andrew Lockley, Scott R. Fisher en Mike Chambers voor Tenet (2020).

De lockdownfilm van 2020 en één van de weinige films die een grote bioscooprelease kreeg. En toegegeven: de visuals waren flink on point. Omdat The Invisible Man in deze categorie gesnubt werd, is dit de grote kanshebber. Hij ving dit jaar al een prijs in deze categorie, dus dat moet goed komen.

Andere genomineerden:
- Love and Monsters
- The Midnight Sky
- Mulan
- The One and Only Ivan

Beste Haar en Make-up

Bekijk de afbeeldingVoorspelling van FilmTotaal: Mia Neal, Sergio Lopez-Rivera en Jamika Wilson voor Ma Rainey's Black Bottom (2020).

De laatste film van Chadwick Boseman, die waarschijnlijk de persoonlijke prijs ook wel zal ontvangen. De stem van de Hollywood Critics ging ook al naar deze film, dus een andere keuze van de Academy zal heel verrassend zijn.

Andere genomineerden:
- Emma.
- Hillbilly Elegy
- Mank
- Pinocchio

Beste kostuums

Bekijk de afbeeldingVoorspelling van FilmTotaal: Ann Roth voor voor Ma Rainey's Black Bottom (2020).

De Hollywood Critics kozen in deze categorie voor The Personal History of David Copperfield. Aangezien deze door de Academy tot snub werd gebombardeerd, zetten wij ons geld weer op Ma Rainey.

Andere genomineerden:
- Emma.
- Mank
- Mulan
- Pinocchio

Beste productie design

Bekijk de afbeeldingVoorspelling van FilmTotaal: Donald Graham Burt en Jan Pascale voor Mank (2020).

Een film die heel veel nominatie heeft binnengehaald en er waarschijnlijk maar weinig gaat verzilveren. Alles wijst erop dat Mank in ieder geval deze prijs gaat binnenhalen: Zowel van de filmcritici uit Hollywood als die uit Las Vegas en Phoenix heeft Mank de prijs al gekregen.

Andere genomineerden:
- The Father
- Ma Rainey's Black Bottom
- News of the World
- Tenet

Beste montage

Bekijk de afbeeldingVoorspelling van FilmTotaal: Alan Baumgarten voor The Trial of the Chicago 7 (2020)

Dit zou wel eens een gevalletje "to close to call" kunnen worden, zoals we dat in Amerika wel vaker zien. Wij vullen de toto in op de Netflix-film, maar het zou net zo goed kunnen zijn dat Sound of Metal er met de prijs vandoor gaat. Beide films wonnen al prijzen in deze categorie, dus het zal nek-aan-nek zijn.

Andere genomineerden:
- The Father
- Nomadland
- Promising Young Woman
- Sound of Metal

Beste cinematografie

Bekijk de afbeeldingVoorspelling van FilmTotaal: Joshua James Richards voor Nomadland (2021)

Voor onze chauvinistische lezers: helaas is Hoyte van Hoytema dit keer een Oscar-snub. Zijn werk in Tenet werd niet genomineerd. Misschien een schrale troost: deze categorie lijkt wel een gelopen race. Nomadland gaat de prijs pakken. De film pakt tot nu toe alle prijzen die voor deze categorie zijn uitgereikt.

Andere genomineerden:
- Sean Bobbitt voor Judas and the Black Messiah
- Erik Messerschmidt voor Mank
- Dariusz Wolski voor News of the World
- Phedon Papamichael voor The Trial of the Chicago 7

NieuwsFilm

meest populair