'Tenet' is derde Christoper Nolan-film die Oscar voor special effects wint

'Tenet' is derde Christoper Nolan-film die Oscar voor special effects wint

Nolans films scoren altijd goed in de technische categorieën van de Oscars.

De special effects-tovenaars van Christopher Nolans actie-thriller Tenet, onder leiding van het team van FX-bedrijf DNEG, wonnen gisteren de Oscar voor Beste Special Effects. Het is daarmee de derde keer dat een film van Nolan deze Oscar wint.

Het is tevens de derde Oscar voor Andrew Lockley, VFX-supervisor bij DNEG, die eerder Oscars won voor Nolans Interstellar en Inception. Daarnaast is het de tweede Oscar voor Scott Fisher, die eerder ook won voor Interstellar.

Andrew Jackson, een andere supervisor bij DNEG, won hiermee zijn eerste Oscar. Hij werd eerder genomineerd voor de effecten van Mad Max: Fury Road en werkte mee aan Nolans Dunkirk. 'Digital effects'-supervisor David Lee kreeg zijn eerste nominatie én won direct zijn eerste Oscar.

Naast het feit dat ze het voornaamste FX-bedrijf waren dat aan Tenet, Interstellar en Inception werkten, deed DNEG hetzelfde voor First Man (die ook deze Oscar Won) en werkten ze mee aan het effectenwerk van Blade Runner 2049 en Ex Machina.

We weten nog niet wat het volgende project van Nolan wordt, maar als het een science-fiction film betreft, kunnen we er ongetwijfeld op rekenen dat de Oscarwinnaars van DNEG opnieuw van de partij zullen zijn.

NieuwsFilm

meest populair