Featured

Dit is de ranglijst van alle DCEU-films die tot nu toe verschenen

The Suicide Squad neemt een wel heel mooie stek in.

door Jim Pedd om 11:47 in Featured
De film The Suicide Squad verschijnt deze maand in de bioscoop en de recensies zijn binnen. En dus is het een mooi moment om te kijken waar de film staat ten opzichte van de rest van het DC Extended Universe. We zetten de elf films die tot nu toe in de franchise verschenen op een rij en sorteren ze op hun RottenTomatoes-score.

Suicide Squad (2016)
Regie: David Ayer | Cast: Will Smith, Jaime FitzSimons, Ike Barinholtz, Margot Robbie | Score op RottenTomatoes: 26%

Suicide Squad volgt op de gebeurtenissen in Batman v Superman: Dawn of Justice en speelt zich af in een wereld zonder Superman, waarin de regering probeert te bepalen hoe het om moet gaan met de eventuele komst van een buitenaards wezen met snode plannen. De meedogenloze inlichtenofficier Amanda Waller (Viola Davis) biedt aan om de ergste criminelen van de samenleving te rekruteren: de criminelen met dodelijke vaardigheden en bovenmenselijke krachten. Haar eerste doelwit: de bezeten archeoloog June Moone/Enchantress (Cara Delevigne). Als Midway City bedreigd wordt door een krachtige mythische vijand, krijgt Wallers plan groen licht.

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
Regie: Zack Snyder | Cast: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg | Score op RottenTomatoes: 28%
Uit angst voor het handelen van een godachtige superheld die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, neemt Gotham City's eigen formidabele en krachtige burgerwacht het op tegen Metropolis' meest vereerde redder. Tegelijk worstelt de wereld met de vraag wat voor held deze nodig heeft. En met een oorlog die tussen Batman en Superman woedt, komt snel een nieuwe dreiging op, die de mens in groter gevaar brengt dan ooit tevoren.

Justice League (2017)
Regie: Zack Snyder | Cast: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot | Score op RottenTomatoes: 40%
Voortgedreven door zijn herstelde vertrouwen in de mensheid en geïnspireerd door de zelfopoffering van Superman (Henry Cavill) roept Bruce Wayne (Ben Affleck) de hulp in van zijn nieuwgevonden bondgenoot, Diana Prince (Gal Gadot) om een nog grotere vijand te verslaan. Samen werken Batman en Wonder Woman aan het samenstellen van een team van metamensen om het op te nemen tegen deze nieuwe bedreiging. Maar ondanks dit bijzondere team van helden - Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash - is het wellicht al te laat om de wereld te redden van een aanval van gigantische proporties.

Man of Steel (2013)
Regie: Zack Snyder | Cast: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Diane Lane | Score op RottenTomatoes: 56%
De op de planeet Krypton geboren Kal-El wordt op jonge leeftijd door zijn biologische ouders naar de aarde gestuurd. Op de aarde wordt Kal-El geadopteerd door Jonathan en Martha Kent en neemt daarbij een nieuwe naam aan, Clark Kent. Naarmate Clark ouder wordt, komt hij tot de ontdekking dat hij superkrachten heeft. Wanneer de aarde bedreigd wordt door een buitenaardse invasie van zijn eigen ras, besluit Clark om zijn superkrachten te gebruiken om de aarde te beschermen. Om zichzelf en zijn omgeving te beschermen doet hij dit onder een nieuwe identiteit genaamd Superman.

Wonder Woman 1984 (2020)
Regie: Patty Jenkins | Cast: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal | Score op RottenTomatoes: 59%
De film speelt zich af in de jaren tachtig. Diana Prince wordt geconfronteerd met de Koude Oorlog en komt oog in oog te staan met de levensgevaarlijke Cheetah en de gefaalde zakenman Maxwell Lord. Maar beide vijanden blijken behoorlijk formidabele schurken.

Aquaman (2018)
Regie: James Wan | Cast: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson | Score op RottenTomatoes: 65%
Arthur Curry is de zoon van Queen Atlanna, koningin van Atlantis, en een mens. Maar dat is geen makkelijke oorsprong, want als hij volwassen wordt, moet hij kiezen tussen de onderwaterwereld en het land.

Zack Snyder's Justice League (2021)
Regie: Zack Snyder | Cast: Henry Cavill, Gal Gadot, Ben Affleck, Amy Adams | Score op RottenTomatoes: 71%
Vastbesloten om ervoor te zorgen dat Supermans ultieme offer niet voor niets was, werkt Bruce Wayne samen met Diana Prince om zo een ​​team van meta-mensen te rekruteren en de wereld te beschermen tegen de naderende dreiging.

Birds of Prey (2020)
Regie: Cathy Yan | Cast: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Ewan McGregor, Jurnee Smollett | Score op RottenTomatoes: 79%
Birds of Prey volgt Harley Quinn, die inmiddels gebroken heeft met haar partner in crime, de Joker. Ze probeert het leven van een jong meisje te redden uit de handen van een gevaarlijke gangster. Hierbij krijgt ze de hulp van enkele andere vrouwelijke superhelden, genaamd Black Canary, Huntress en Renee Montoya.

Shazam! (2019)
Regie: David F. Sandberg | Cast: Zachary Levi, Michelle Borth, Djimon Hounsou, Mark Strong | Score op RottenTomatoes: 90%
We hebben allemaal een superheld in ons. Het vereist alleen wat magie om het eruit te halen. In het geval van Billy Batson (Angel), kan dat door één woord te roepen: Shazam! Het 14 jarige pleegkind kan daardoor met behulp van een oude tovenaar in de volwassen Superheld Shazam (Levi) veranderen. Van binnen is hij nog een kind, maar van buiten heeft Shazam een gespierd, goddelijk lichaam. Shazam komt tot leven in deze volwassen versie van zichzelf door te doen wat elke tiener zou doen met superkrachten: er veel plezier mee maken! Kan hij vliegen? Heeft hij röntgenogen? Kan hij bliksem uit zijn handen laten schieten? Kan hij zijn proefwerken op school overslaan? Shazam gaat op zoek naar de grenzen van zijn krachten met de roekeloosheid van een kind. Maar hij zal deze krachten snel moeten beheersen om de dodelijke krachten van het kwaad te bestrijden die worden beheerst door Dr. Thaddeus Sivana (Strong).

Wonder Woman (2017)
Regie: Patty Jenkins | Cast: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright Penn | Score op RottenTomatoes: 93%
Voordat ze Wonder Woman (Gal Gadot) werd, was ze Diana, prinses van de Amazones, getraind om een onverslaanbare krijgster te zijn. Ze is opgegroeid op een afgeschermd eilandparadijs, maar besluit dat te verlaten als een Amerikaanse piloot op de kust van het eiland crasht en hen vertelt over een gigantisch conflict dat in de buitenwereld woedt. Diana verlaat haar thuis, overtuigd dat ze de bedreiging een halt toe kan roepen. Vechtend in een oorlog om alle oorlogen te beëindigen, ontdekt Diana haar volledige krachten... en haar ware lotsbestemming.

The Suicide Squad (2021)
Regie: James Gunn | Cast: Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Taika Waititi | Score op RottenTomatoes: 97%
Wanneer de aarde wordt aangevallen door een buitenaards wezen, Starro genaamd, krijgt de overheidsorganisatie A.R.G.U.S. de taak om een strijdmacht aan te stellen. Onder leiding van Amanda Waller wordt er een beroep gedaan op een aantal veroordeelde criminelen, bestaande uit onder andere Bloodsport, Savant, Captain Boomerang en Harley Quinn. In ruil voor strafvermindering worden zij op een gevaarlijke missie gestuurd onder de naam 'Task Force X'.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Beste Man of Steel en Zack Snyder's Justice League

Slechtste Wonder Woman

Robbepost

Avatar

^ beste ben ik met je eens

Ik denk WW1984 de allerslechtste, maar idd WW en SS zijn ook grote bagger. O ja en BOPatfeotohq ook.

Gigan72

Avatar

^
Ik wil best geloven dan WW84 slechter is dan deel 1 maar die heb ik niet gezien en ben het ook niet van plan

Robbepost

Avatar

Uw wijsheid is indrukwekkend!

David Mills

Avatar

Het zijn eigenlijk allemaal zeer matige films. De beste vind ik man of steal als je de laatste 30 minuten buiten beschouwing laat. De slechtste zijn WW 1984, Aquaman en Bird of preys

RobzZ01

Avatar

Ja laat ik dan voor de verandering zeggen dat enkel Josstice League zwaar kut is en Suicide Squad onder de maat, maar die is net als Josstice League ook kapot geknipt.

Birds of Prey en WW84 zijn prima vermakelijk. De rest zijn gewoon toppers en beter dan de gemiddelde Marvel.

Sunspot

Avatar

Gisteren met bezoek weer is Batman V Superman op Amazon gecheckt, beviel goed de meesten.

Ik vond de film dit keer ook beter dan toen het uitkwam, misschien om de verwachtingen die ik had

Lurking metafan

Avatar

Beste Wonder Woman en Watchmen.

Ok en kijkbaar: Man of Steel, Aquaman, beide Justice League

Alle andere waren lager en maar matig of niet echt mijn ding (zoals Shazam).
Heb 2021 Suicide Squad nog niet gezien, dus kan daar niet over oordelen.

Robbepost

Avatar

^Watchmen is geen DCEU, maar een toppertje idd!

RobzZ01

Avatar

@Sunspot de Ultimate Edition mag ik hopen? Smiley face

Lurking metafan

Avatar

@Robbepost: iemand anders op FT had Watchmen included als DC een tijdje geleden, wat ik toen vreemd vond.

Maar ik dacht er toen wat meer over na, en niet alleen is Watchmen onderdeel van DC Comics en speelde het zich theoretisch gesproken altijd al af in 1 van de DC Multiverse universa.
Maar met de sublieme limited serie Doomsday Clock de afgelopen paar jaren heeft er ook een echte crossover plaatsgevonden van Watchmen personages in het main DC universum.

Dus dan wil ik Watchmen best als een DC film bezien Smiley face

NieuwsFilm

meest populair