Welke films zijn vanaf vandaag nieuw in de bioscoop te zien

Met deze week o.a een re-release van 'Harry Potter and the Sorcerer's Stone' (2001).

FT 25 november 2021 17:12 in Algemeen
Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)
Regie: Chris Columbus | Cast: Richard Harris, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Saunders Triplets

Het is alweer 20 jaar geleden dat deze eerste film in de bioscoop te zien was!

Na het overlijden van zijn ouders wordt de jonge Harry Potter opgevoed door zijn oom Vervon en tante Perunia. Hij wordt slecht behandeld en heeft voortdurend ruzie met hun zoon Dudley. Op 11-jarige leeftijd krijgt hij een mysterieuze brief van de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. De man die de brief bracht vertelt Harry over zijn ware afkomst... Bekijk de trailer van Harry Potter and the Sorcerer's Stone.

Annette (2021)
Regie: Leos Carax | Cast: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg, Simon Helberg

Als de beroemde operazangeres Ann na een voorstelling de omstreden cabaretier Henry ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Al snel worden ze omgedoopt tot het perfecte glamourkoppel. De paparazzi volgt ze op de voet, de wereld adoreert ze. De geboorte van hun bijzondere dochter Annette zal hun leven echter voorgoed veranderen.

Lees de recensie van Annette geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Annette.

Encanto (2021)
Regie: Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith | Cast: Stephanie Beatriz, María Cecilia Botero, John Leguizamo, Mauro Castillo

In 'Encanto' van Walt Disney Animation Studios ontdekt Mirabel - het enige gewone lid van haar buitengewone familie - dat de magie rondom hun huis in gevaar is en dat zij misschien de laatste hoop is om haar familie te redden.

Lees de recensie van Encanto geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Encanto.

Wild Mountain Thyme (2020)
Regie: John Patrick Shanley | Cast: Emily Blunt, Jamie Dornan, Jon Hamm, Christopher Walken

Al haar hele leven is de koppige Rosemary (Emily Blunt) verliefd op haar verlegen buurman Anthony (Jamie Dornan). Hij weet zich echter geen raad met haar gevoelens. Daarbij heeft hij zijn handen vol aan zijn eigenwijze vader Tony (Christopher Walken), die hun boerderij wil verkopen aan zijn succesvolle Amerikaanse neef Adam (Jon Hamm). Net wanneer Anthony eindelijk de moed heeft gevonden om Rosemary's liefde te beantwoorden, staat Adam voor de deur. Is het te laat voor deze twee of zal ware liefde uiteindelijk toch overwinnen?

Lees de recensie van Wild Mountain Thyme geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Wild Mountain Thyme.

Way Down (2021)
Regie: Jaume Balagueró | Cast: Freddie Highmore, Astrid Berges-Frisbey, Sam Riley, Liam Cunningham

De jonge ingenieur Thom (Freddie Highmore) moet in opdracht van kunsthandelaar Walter (Liam Cunningham) een mysterieus beveiligingssysteem weten te ontrafelen. Een taak die verandert in een gevaarlijk avontuur, wanneer hij ontdekt dat het doel is om in te breken in de ondoordringbare kluis van de centrale bank van Spanje, tijdens de finale van het WK voetbal in Zuid-Afrika tussen Nederland en Spanje.

Lees de recensie van Way Down geschreven door Lisa van der Waal -

Bekijk de trailer van Way Down.

Persian Lessons (2020)
Regie: Vadim Perelman | Cast: Nahuel Pérez Biscayart, Lars Eidinger, Jonas Nay, David Schütter

1942, Europa is bezet. De Antwerpse Jood Gilles wordt door SS soldaten gearresteerd en naar een kamp in Duitsland gestuurd. Hij ontsnapt ternauwernood aan zijn executie door zich voor te doen als Iraans in plaats van Joods. Het gevaar is echter nog niet geweken, want hij krijgt de onmogelijke opdracht SS officier Koch Perzisch te leren, een taal die hij zelf niet machtig is. Hij verzint elke dag nieuwe "Perzische" woorden, die hij door een ingenieuze truc moet zien te onthouden. Koch's verdenkingen nemen echter toe en Gilles beseft dat hij dit geheim niet voor altijd vol zal kunnen houden...

Lees de recensie van Persian Lessons geschreven door Sil Smit -House of Gucci (2021)
Regie: Ridley Scott | Cast: Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jeremy Irons

House of Gucci is geïnspireerd op de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. In een verhaal dat zich over drie decennia uitstrekt, komen liefde, verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk ook moord voorbij. We zien hoe ver de familie bereid is te gaan in hun streven naar macht en om de naam van het befaamde modemerk hoog te houden.

Lees de recensie van House of Gucci geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van House of Gucci.

Herself (2020)
Regie: Phyllida Lloyd | Cast: Molly McCann, Clare Dunne, Ruby Rose O'Hara, Ian Lloyd Anderson

Herself is een Brits-Iers drama over de jonge moeder Sandra (Clare Dunne) die met haar twee dochters ontsnapt uit een gewelddadige relatie en een nieuw bestaan moet opbouwen. Bekijk de trailer van Herself.

Herr Bachmann und seine Klasse (2021)
Regie: Maria Speth | Cast: --

Dieter Bachman is zo'n docent die je zelf had willen hebben. Met zijn beanie en AC/DC shirt ziet hij er eerder uit als een rocker dan als een leraar. Iemand die betrokken is bij al zijn leerlingen en ze in hun waarde laat. Op een tikje onorthodoxe manier probeert Bachmann zijn leerlingen thuis te laten voelen in de Duitse industriestad, die veel inwoners kent met allerlei culturele achtergronden, en biedt hij hen zicht op een betere toekomst.

Lees de recensie van Herr Bachmann und seine Klasse geschreven door Arjan Welles -Four Journeys (2021)
Regie: | Cast: --

Als tweede kind was filmmaker Louis Hothothot illegaal vanwege het éénkindbeleid van China. Zijn vader moest drie jaar jaarsalarissen betalen en zijn politieke carrière opgeven voor zijn bestaan. Na zeven jaar in Europa te hebben gewoond, reist Louis terug naar huis om zijn familiegeschiedenis te achterhalen.

Lees de recensie van Four Journeys geschreven door Jacoline Maes -Un Monde (2021)
Regie: Laura Wandel | Cast: Karim Leklou, Laura Verlinden, Simon Caudry, Lena Girard Voss

Nora wil niets liever dan vrienden maken op haar nieuwe basisschool. Maar op het schoolplein ziet ze dat haar grote broer Abel wordt lastiggevallen. Als ze hem wil helpen gaat het van kwaad tot erger. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt, waardoor Nora voor een verscheurende keuze komt te staan. Un monde is een meeslepende film van de sociaal geëngageerde Belgische regisseur Laura Wandel over het niet zo onschuldige leven op het schoolplein.

Lees de recensie van Un Monde geschreven door Aram Isaac -

Bekijk de trailer van Un Monde.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair