Wordt 2022 het jaar van Marvel of DC? Het kan beide kanten op!

Wordt 2022 het jaar van Marvel of DC? Het kan beide kanten op!

Beide partijen geven veel films uit dit jaar.

Verleden jaar verschenen er maar twee films van DC Films en maar liefst vijf van Marvel Studios en Sony Pictures. Op tv-gebied startte Marvel aan een grote inhaalslag met meerdere series binnen het Marvel Cinematic Universe op Disney+, waar DC vooral het Arrowverse heeft.

Dit jaar zal Warner Bros. wel flink wat films uit gaan brengen en lijkt nu echt de concurrentie aan te willen gaan als het gaat om de kwantiteit. Maar wie kan eind 2022 het jaar opeisen? Een blik op wat er verschijnt van beide superheldenclubs.

Marvel Studios
Marvel richt zijn pijlen volledig op het MCU met drie films en Sony komt met zijn derde film in het Spider-Man Universe.

- januari april: Morbius (Sony)
- mei: Doctor Strange in the Multiverse of Madness
- juli: Thor: Love and Thunder
- november: Black Panther: Wakanda Forever

Daarnaast verschijnen de live action-series Moon Knight, She-Hulk, Ms. Marvel en Secret Avengers op Disney+. Ook debuteert het tweede seizoen van What If...? en staat er twee specials gepland met The Guardians of the Galaxy Holiday Special en Werewolf By Night.

DC Films
DC Films en Warner Bros. komen met meerdere titels, met drie films binnen het DC Extended Universe.

- maart: The Batman
- mei: DC League of Super-Pets
- juli: Black Adam
- november: The Flash
- december: Aquaman and the Lost Kingdom
- nnb: Batgirl (HBO Max)

Op HBO Max verscheen deze maand al Peacemaker en binnen het Arrowverse verschijnen nieuwe afleveringen/seizoenen van The Flash, Legends of Tomorrow, Batwoman, Superman & Lois en Stargirl. Nieuw is de serie Naomi.

Maar dan zijn er op HBO Max ook nog nieuwe seizoenen van Doom Patrol, Titans en Pennyworth. Een nieuwe compleet losstaande serie is DMZ.

Wat zeg jij? Ben jij meer onder de indruk van Marvel of kies je voor DC?

NieuwsFilm

meest populair