Jason Blum genomineerd voor prestigieuze award op Locarno Film Festival

Jason Blum genomineerd voor prestigieuze award op Locarno Film Festival

Jason Blum staat bekend om zijn werk aan onder andere Paranormal Activity en The Purge.

Jason Blum staat voornamelijk bekend als horror producent en heeft gewerkt aan onder andere Get Out, The Purge en Paranormal Activity. De producent staat op het lijstje van nominaties op het Locarno Film Festival in Zwitserland.

Menig horrorfanaat is wel bekend met de producties van Blumhouse Productions, de studio waar Jason Blum aan het roer staat. De onafhankelijke filmstudio staat bekend om producties zoals Insidiousen Sinister, daarnaast heeft de studio meer dan 75 films gemaakt sinds haar ontstaan in het jaar 2000.

Jason Blum genomineerd voor award "Beste onafhankelijke producent"
Jason Blum is nu 53 jaar oud en heeft in zijn carrière als producent al drie Oscar nominaties naar binnen gesleept voor Whiplash, Get Out en BlacKkKlansman.

Artistiek leider van Locarno Film Festival, Giona A. Nazzaro zei het volgende over Jason Blum:
"Ondanks zijn relatief jonge leeftijd, heeft Jason Blum al meer dan 75 producties op zijn naam staan. Bovenal heeft hij op succesvolle wijze een duurzaam micro-budget productie model opgezet en heeft in dat proces ook genre filmmaking weer tot leven gewekt.

Je zou kunnen zeggen dat Jason Blum's aanpak in de filmwereld het ideale voorbeeld is van een producer policy: Hij maakt films met een onmiskenbare eigen draai. Het Locarno Film Festival voelt zich vereerd om zijn werk te vieren."

De 75e editie van het Locarno Film Festival in Zwitserland loopt van 3 tot en met 13 augustus.

NieuwsFilm

meest populair