Prime Video voegde maar liefst 30 films nieuw toe

Dit zijn ze.

Jim Pedd 2 oktober 2022 09:29 in Algemeen
Dertig films verschenen er nieuw in het aanbod van Prime Video deze week. We lichten er tien uit, en zetten daarna de rest van de lijst voor je op een rij.

Warcraft: The Beginning (2016)
Regie: Duncan Jones | Cast: Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper
Het vredige domein Azeroth staat op het punt oorlog te voeren, als zijn beschaving tegenover een geducht ras van indringers komt te staan: Orc strijders die hun stervende thuis ontvluchten om een andere plek te koloniseren. Als er zich een portaal opent om de twee werelden aan elkaar te verbinden, staat het ene leger tegenover vernietiging en het andere tegenover uitsterven. Van twee kanten staan twee helden op het punt het tegen elkaar op te nemen, in een strijd die het lot van hun familie, hun mensen en hun thuis zal bepalen. Zo begint een spectaculaire saga van macht en opoffering, waarin oorlog veel gezichten heeft, en iedereen ergens voor vecht.

Twelve monkeys (1995)
Regie: Terry Gilliam | Cast: Joseph Melito, Bruce Willis, Jon Seda, Michael Chance
Door een onbekend en dodelijk virus is de wereldbevolking in 2035 bijna geheel uitgeroeid, en leeft een kleine groep gedwongen ondergronds. De gedetineerde James Cole biedt zichzelf als vrijwilliger aan om terug te keren naar 1996 en daar informatie te vinden over het virus.

Trainwreck (2015)
Regie: Judd Apatow | Cast: Colin Quinn, Devin Fabry, Carla Oudin, Amy Schumer
Een vrouw die allergisch is voor serieuze relaties en alle verplichtingen die daarbij komen kijken. Sterker nog, als het aan haar ligt haakt ze meestal al af na de eerste date. Op een dag komt er een knappe dokter (Bill Hader) op haar pad en lijkt het einde van haar ongecompliceerde leventje in zicht.

Top Gun (1986)
Regie: Tony Scott | Cast: Tom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer, Anthony Edwards
Maverick wordt samen met zijn co-piloot Goose aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman. Na een tragische gebeurtenis realiseert Maverick zich dat het leven toch keihard kan zijn en twijfelt of hij nog verder wil gaan met vliegen. Uiteindelijk moet hij toch bewijzen wie de beste piloot is.

The World's End (2013)
Regie: Edgar Wright | Cast: Thomas Law, Zachary Bailess, Jasper Levine, James Tarpey
'The World's End' gaat over vijf jeugdvrienden die een epische kroegentocht van 20 jaar geleden proberen te herhalen. Degene die de aanzet neemt is Gary King (Pegg), een 40-jarige man die zich gedraagt als een tiener en zijn ongewillige vrienden overhaalt om opnieuw de beroemdste kroeg in hun dorp, The World's End, te bereiken. Het bereiken van de kroeg blijkt echter het laatste waar ze zich zorgen om hoeven te maken...

The Theory of Everything (2014)
Regie: James Marsh | Cast: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior, Sophie Perry
Het verhaal van de wereldberoemde natuurkundige Stephen Hawking. The Theory of Everything concentreert zich op Hawkings vroege jaren op de Universiteit van Cambridge, waar hij verliefd wordt op de arts-studente Jane. Hij trouwt met haar, maar niet veel later wordt bij hem ALS, een ongeneeslijke spierziekte, gediagnosticeerd.

The Game (1997)
Regie: David Fincher | Cast: Michael Douglas, Sean Penn, Deborah Kara Unger, James Rebhorn
Nicholas Van Orton is een geslepen en succesvol zakenman die altijd alle touwtjes in handen heeft. Daar komt een einde aan als hij een wel zeer bijzonder verjaarskado krijgt: The game. Onbekende krachten terroriseren hem en richten alles ten gronde wat hij ooit heeft opgebouwd. Of hij wil of niet, hij moet het spel zien te winnen, wil hij niet alles kwijtraken.

Straight Outta Compton (2015)
Regie: F. Gary Gray | Cast: O'Shea Jackson Jr., Corey Hawkins, Jason Mitchell, Neil Brown Jr.
In 1987 gebruikten vijf jonge mannen openhartige teksten en hardcore beats om hun frustraties en woede over hun leven in één van de meest gevaarlijke buurten van Amerika te uiten en creëerden hiermee een machtig wapen: hun muziek. Deze culturele rebellen vormden samen de N.W.A. Met hun muziek, attitude en talent vochten ze tegen de autoriteiten die hen onder de duim wilden houden. In hun teksten vertelden ze de waarheid over het leven in de hood en begonnen ze een sociale revolutie die nog steeds invloed heeft op de hedendaagse samenleving.

Steve Jobs (2015)
Regie: Danny Boyle | Cast: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels
Zijn passie en vindingrijkheid zijn de drijvende kracht achter het digitale tijdperk geweest. Maar zijn drijfveren om technologie te revolutionaliseren hebben opofferingen vereist. Uiteindelijk tastte het zijn gezinsleven en mogelijk zijn gezondheid aan. In deze onthullende film worden de triomfen van een modern genie, Steve Jobs, verkend.

Crimson Peak (2015)
Regie: Guillermo del Toro | Cast: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam
De aspirerend schrijfster Edith Cushing wordt verscheurd door haar liefde voor haar jeugdvriend en de verleiding van een mysterieuze buitenstaander. Ze probeert te ontsnappen aan de geesten uit haar verleden, en komt terecht in een huis dat ademt, bloedt... en onthoudt...

En verder deze films
Memory (2022)
My Hero Academia: World Heroes' Mission (2021)
Nussa (2021)
The Souvenir: Part II (2021)
Reverso (2016)
My Best Friend's Exorcism (2022)
Fortress (2021)
Trolls (2016)
The Croods (2013)
Ted 2 (2015)
Ted (2012)
Scent of a Woman (1992)
Mercury Rising (1998)
Ex Machina (2014)
Do the Right Thing (1989)
Cape Fear (1991)
Being John Malkovich (1999)
Backdraft (1991)
About Time (2013)
12 Mighty Orphans (2021)

NieuwsFilm