Saw III

Saw III (2006)

Sometimes Rules Are Meant To Be Broken...

Reviews (18)

Steve-O

Avatar

De eerste SawTrilogie. En de tweede trilogie is bijna klaar.
Deze vond ik vergeleken met de andere 2 nét wat minder maar niet perse slecht. Wat ze beter hadden kunnen doen, als ze niet alleen maar aan geld dachten en vervolgen etc. dan was het Jigsaw verhaal afgesloten en dan hadden we een héle goeie trilogie gehad.
Enfin.
Deze krijgt van mij een 7.5 en hier dus een 8 vanwege acteerpestatie's, gruwelijkheden en het eind Die beter tot zjin recht komt in de vervolgen

merijnsa

Avatar

Vind het geen wonder dat mensen de zaal uit lopen bij deze film. Het ranzige valt misschien nog mee in de trend van horror maar vooral het geschreeuw en de manier waarop is echt ziek. Ik vind het echt regelrecht één van de nepste shit in de filmbussiness ooit om van Saw een gorno film te maken (horror porn, zoals sommige kranten het noemen) ze hadden het gewoon bij deel één moeten laten.

fabbie

Avatar

Ben 'em zaterdag gaan kijken en hij was geweldig!! na 10 minuten liepen de eerste mensen de zaal al uit.. dus dat zegt al genoeg over de smerige scenes die we gewend zijn van de Saw-films. het is natuurlijk geen geweldige film als je kijkt naar het plot enzo, maar voor de echte horrorliefhebber issie goed. ook een stuk beter als de tweede, er is meer aandacht besteed aan het psychologische aspect, wat 'em ook leuk maakt voor mensen die niet van slachtpartijen zonder verhaal houden.

geertvdheide

Avatar

Ik moet zeggen dat de film me zwaar tegen viel. De eerste film was super, de tweede was bijna even goed (alleen logischerwijs iets minder origineel), maar deze derde vind ik matig.

De punten die zo goed waren uitgewerkt in vooral de eerste film, en in mindere mate de tweede, zijn in Saw 3 veel minder aanwezig: Het plot is minder slim geschreven, de plotwendingen die mij in deel 1 compleet achterover bliezen hebben in deze film veel minder impact. Ter compensatie is de hoeveelheid bloed, pijn en marteling gewoon vertienvoudigd, maar het is veel oppervlakkiger dan de vorige films.

Wat wel goed is zijn de special effects, het camerawerk en de sfeer in de film, die punten zijn net zo goed als in de vorige delen. Ook het acteerwerk is beter dan in de gemiddelde horrorfilm. Maar daar houdt het ook wel ongeveer mee op.

Ik heb helemaal geen vertrouwen meer in een vierde Saw-film, van mij hadden ze het bij één film moeten laten, of hooguit twee.

[rating 2.5]

J-A-A-P

Avatar

Het is een beetje hetzelfde verhaal als The Matrix he? Deel 1 was geniaal, met name vanwege het bijzonder geslaagde concept van de film. Saw 1 had ook weer zo iets unieks. Maar - net als bij The Matrix - probeer Saw voort te borduren op dat unieke wat daarmee per definitie zijn uniciteit verliest. Jammer maar helaas...als regisseur moet je ook durven zeggen: deze film is geweldig, laat ik hem in zijn waarde laten...

Aziez

Avatar

Dit is serieus een goede film, het gaat bij deze film niet meer hoofdzakelijk om de lichamelijke horror (wat er zeker ook in zit) maar het gaat voornamelijk om de emotionele horror waarmee de slachtoffers te verduren krijgen.

Na deel 1 vond ik deel 2 wat zwakjes, echter als je 1 & 2 niet goed vond, is het nog niet zo dat je deel 3 niet goed zult vinden. hij verscheelt behoorlijk van de eerste 2 delen.

EEN AANRADER!!!

geertvdheide

Avatar

Het is eindelijk bijna zover dat we deze film in Nederland in de bios kunnen zien. Waarom het zo lang heeft geduurd blijft gissen, misschien heeft het te maken met Nederlandse regelgeving, distributie of met financiering ofzo. Ik kijk in elk geval enorm uit naar deze derde Saw-film, aangezien ik deel 1 en 2 beide geweldig vond, zoals de meeste horror-liefhebbers. En de meeste recensies zijn lovend, dus dat verhoogd de verwachtingen alleen maar.

Een vierde Saw-film zou ik ook zeker wel gaan zien, maar als ze daarna nog meer vervolgen gaan maken, dan vraag ik me af of het nog wel serieus te nemen is. Ik vermoed zoals meerdere mensen dat het vierde deel een prequel wordt die laat zien wat de Jigsaw-killer allemaal gedaan heeft vóór de eerste film. Dat kan wel leuk worden, mits dezelfde mensen erbij betrokken zijn, en er weer een origineel verhaal kan worden geschreven.

Zolang de reeks niet decennia lang wordt uitgemolken en zolang de kwaliteit hoog blijft, vind ik het allemaal prima.

jigsawkiller

Avatar

Hallo mensen ik kan jullie zeggen saw 3 is een echt gore film maar je moet ook de reden weten waarom en deze saw is echt gewelidg op het einde vond ik het wel droevig maar deze saw maakt alles echt af
daarom is het zo ontroerend als je bekijkt wat er opt einde gebeurd waarom het allemaal is ? hoe het het allemaal is mensen saw is de meest beste film
zowel verhaal als het genre als eigenlijk alles de muziek is echt gewoon prachtig maar ik niks verklappen dit is gewoon gewelidig hoe ze een vierde gaan maken weet ik niet maar spijtig dart darren lynn boesman er mee stopt hij is de achter dit geweldig verhaal en james wan ook deze 2 mensen leren je een lesje dat u nooit zal vergeten ....

alvast saw 3 10/10 stukken beter als de 2e maar 2 was ook goed maar 3 is gewelidg !!!!!!!!!

svk1985

Avatar

Deel 1 was zo goed...en het einde meesterlijk
deel 2 was minder maar wel goed, het idee om een groep in een huis te zetten was neit origineel, maar t was nu niet zozeer wie is de volgende maar hoe sterft de volgende en dat is toch wel eens iets anders,
en t einde van deel 2 was ook verrassend en goedm al was dat in deel 1 beter

deel 3 hoop ik dat weer goed wordt, en ben benieuwd wat voor einde ze deze keer bedenken

G-Force

Avatar

Ik heb Saw 2 eerst gezien en daarna pas Saw1. Ik vond Saw2 wel leuker om naar te kijken want er gebeurde gewoon wat meer in. Meer actie en meer spanning. Mij lijkt Saw 3 wel een goeie film. Maar ik moet wel toegeven dat je om dit te verzinnen toch wel een beetje twisted moet zijn hoor, en dan ook nog 3 delen vol met dit soort gruwel.

Ik ben erg benieuwd naar Saw 3 en ik ga hem zeker eens goed bekijken.

Giz

Avatar

In België is Saw 3 al draaiende, en ja hoor, ik heb hem al gezien en een kleine recensie gemaakt... dus voor degenen die willen weten of hij te bezienbaar valt... here it goes. Remember: it's just an opinion Smiley face

Saw 3 pikt kortstondig in op het einde van het tweede deel. Het betreft een ietwat ongemakkelijke overgang naar het derde deel toe. Je vraagt je natuurlijk af of dit wel van nut is, maar zoals we al gewend zijn van de voorgangers, blijkt elke scène en dialoog van belang te hebben. Ook de terugkeer van de antagonist ‘Jigsaw’ a.k.a. John Kramer (nogmaals monsterlijk vertolkt door Tobin Bell) zorgt voor oprechte psychologische spanning. Ondanks dat zijn ziekte tot hogere proporties is gegroeid, weet hij toch het hele spel te blijven beïnvloeden. Hoe kwetsbaarder hij wordt op fysiek gebied, hoe meer gedreven hij blijkt te worden op psychologisch gebied. De Saw-trilogie is een magnifieke uitzondering op de psychologische thriller, omdat het juist een kernwaarheid meegeeft, een soort van levensles. Deze levensles wordt niet alleen geprojecteerd naar de personages in de film, maar reikt duidelijk ook naar de strot van het publiek. Zonder omwegen, zonder rond de pot te draaien, biedt het een brutale waardevraag: in hoeverre is de mens in staat om vergiffenis te schenken aan zijn medemens? Is de mens in staat om zijn wraak links te laten liggen tegen degenen die hem onrecht hebben aangedaan? Natuurlijk wordt dit idee nogmaals in een spelvorm gegoten, onderdeel van het grote meesterplan van de Jigsaw. De montage is in deze opzet zeker en vast het stokpaardje om dit tot uiting te laten komen. Het zeer magnifieke en chaotische camerawerk zorgt al vanaf de eerste minuut voor ongemak. De reddeloosheid van de personages komt door de zeer geslaagde montage prachtig tot uiting.

Saw III is in elk opzicht nog brutaler, nog meer 'recht door zee', dan elk van zijn voorgangers. Het is een zeer mooi overkoepelend geheel van de (huidige) trilogie. Spijtig dat er een vierde deel aankomt, omdat deze een prachtige afsluiter zou geweest zijn.

Zeker de moeite waard om te gaan bewonderen! Zorg wel dat je een sterke maag hebt!!!

geertvdheide

Avatar

Tja, goed punt. Een originele film kost inderdaad vaak zo veel geld en moeite, dat de producers liever een sequel maken, of een film gebaseerd op een boek/game/comic. Een origineel horrorverhaal met een twist zoals die van Saw is natuurlijk wel iets unieks, maar mijn punt was dat sequels altijd te lijden hebben onder het origineel. De eerste film was fris en nieuw, waardoor die al snel hoger gewaardeerd wordt dan de vervolgen. In het geval van Saw vind ik de vervolgen bijna even goed als het origineel. Daar ging het me even om :E

geertvdheide

Avatar

Ik vind dat mensen vantevoren wel erg negatief zijn over Saw 3, alleen omdat het een vervolg is. Het is erg makkelijk om te zeggen dat vervolgen slecht zijn, en in veel gevallen klopt dat ook. Maar Saw 2 was gewoon absoluut geen slechte film: Veel spanning, genoeg gore, enkele onverwachte wendingen, goed acteerwerk voor het genre, goede geloofwaardige horrorsfeer, enz enz.

Een eerste deel heeft altijd als voordeel dat het onbekend terrein is, dus is het gemakkelijker om met iets totaal origineels te komen. Een vervolg heeft als extra uitdaging om vernieuwend te zijn en toch enig raakvlak te houden met de eerste film. Bij Saw 2 is dat naar mijn mening goed gelukt. De eerste film was wel íets beter, maar het scheelde niet veel.

De eerste reacties van Saw 3 zijn ook vrij positief, dus het zou best kunnen dat ze het weer geflikt hebben. Ik kan dan ook niet wachten om deel 3 te zien!

Gigolo G

Avatar

Saw ||| wordt vast niet zo goed als 1, maar ik hoop dat die in ieder geval deel 2 overtreft. Het verhaal lijkt me trouwens veel minder sterk aangezien die Amanda ( meisje die Jigsaw bladiebla overleefd in deel 1 en 2 ) door gaat moorden ofzo, of de taken van Jigsaw overneemt.
Klinkt mij wat dom in de oren, maar aangezien, de bedenkers en schrijvers ( namelijk James Wan en die Leigh Whannell ( die overigens ook meesterlijk goed speelt in deel 1) hetzelfde zijn, moet er wel een goede film uit te persen zijn....

willyyy

Avatar

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik Saw I een fantastische film vind. Saw II was een best aardig vervolg. Ik vond dat over het algemeen Saw II wel érg afgekraakt werd. Zo'n ramp was het ook weer niet! Het blijft een ijzersterk verhaal, met een charismatische man als dader die geen dader is. Ik zie erg uit naar het derde deel :P Al hoop ik wel dat het iets vernieuwends bevat. Ik blijf fan voorlopig!! T+)

geertvdheide

Avatar

Deel 1 vond ik één van de beste horror-films van de laatste jaren. Deel 2 was bijna even goed: het enige nadeel aan de tweede film is dat het vernieuwende van de eerste film een beetje weg is. Dat is natuurlijk niet te vermijden aangezien het een vervolg is. Toch vond ik de tweede film zeker geslaagd, met wederom verassingen, spanning en genoeg bloederige situaties om een goede horrorfilm te maken.

Deel drie zou volgens mij ook best weer goed kunnen worden. Saw onderscheid zich door een intelligent verhaal, met meer inhoud dan de meeste tiener/slasher-horrorfilms. Ik heb er dan ook wel vertrouwen in. Laat maar komen!

Nina

Avatar

IK heb deze mening bij vele, vele, vele films... laat het toch lekker bij een deel 1, waarom altijd die vervolgen..?Saw 1 vond ik echt een ontzettende spannende, enge, meeslepende film, waarvan ik het einde totaal niet zag aankomen.. Ik heb letterlijk met een open bek naar de aftitelimg gekeken, omdat ik het gewoon allemaal even moest laten bezinken, maar toen zag ik dat er een deel 2 kwam. Eerste reactie was waarom nou, maar oke ik wil em wel zien. Mischien is ie wel net zo goed als de eerste. Maar nee....nee, ik vond het zo ontzettend slap, echt een slap aftreksel van Saw 1... en nu zie ik dat er een deel 3 komt, WAAROM...? Saw 1 was te gek, ik herhaal Saw 1 was te gek!!! deel 2....nee...deel 3...ik betwijfel t.....

Deadzone

Avatar

Na deel 1 en 2 die goed waren verwacht ik toch dat deel 3 niet kan brengen wat kwa spanning de film maakt.
Het idee van Saw is ijzersterk een seriemoordenaar die zelf geen vinger uitsteekt en het lot overlaat aan zijn slachtoffers. Maar moet zeggen dat bij deel 2 de rek en ideeen er al een beetje uit waren. Het kwam op het zelfde neer als in deel 1.
Nu nog een deel 3...nog meer slachtoffers...nog meer van het zelfde!?