Valkyrie

Valkyrie (2008)

Many saw evil. They dared to stop it.

discussie

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Deniro

Avatar

Wat een zwaar gedrocht dit. Tom Cruise is compleet niet geschikt voor deze rol waarin hij zich als actieheld voordoet terwijl het gewoon een serieus oorlogsdrama is en dan het feit dat Amerikaanse acteurs op een Duits accent Amerikaans gaan spreken, welke mongool heeft dat bedacht? Of spreek vloeiend Amerikaans, of spreek Duits, maar geen mengelmoes a.u.b. Geen filmtip voor vanavond.

JamesBond

Avatar

Meesterlijke oorlogsfilm!

De film is heel mooi vanwege het intrigerende dat alles echt gebeurd is..

Het verhaal, de cast en het einde hebben allemaal meegeholpen om dit tot een geweldige oorlogsfilm te brengen..

Ook de mensen van de muziek krijgen lof, want de muziek uit de film was echt geweldig

10/10

Spider-fan

Avatar

Soap "Lol"


Ik zie daar wel een sketch in. Hitler en zijn mannen krijgen honger.
'Laten we een pizza bestellen. Een Wagner pizza lijkt me wel lekker.'
Tom Cruise komt de pizza afleveren. KABLOEM!!!

Soap

Avatar

Spider-fan "Aangeboden door Wagner pizza! Ha ha, is dat nou toeval of niet? :D"


Lol

Maar prima film hoor, het feit dat het Engels gesproken stoorde voor mij niet per se. Het maakte de film 'on-duitser' en meer Hollywoodachtig, maar het basisverhaal van je vaderland redden van ondergang door een 'kwaadaardig' regime blijft krachtig.

Bovendien zaten er ook Duitse acteurs in de film, die in The Pianist, Der Untergang, Zwartboek, Inglourious Basterds enzovoort in, met name Thomas Kretschmann en Christian Berkel (soort van oorlogsfilmveteranen). Ze spraken weliswaar Engels, maar dat maakte hun performance niet minder krachtig/overtuigend.

Spider-fan

Avatar

Aangeboden door Wagner pizza! Ha ha, is dat nou toeval of niet? :D

Hoiii

Avatar

SunChaser "Deze film is toch pas een jaar oud ofzo?"


ja dat dacht ik ook! en mij stoort het niet dat er geen duits word gesproken enz. snap ook niet waarom dat weer persee hoeft, er zijn zoveel films die worden gespeeld in een andere land en het heeft toch de engelse taal, in het begin hoor je Tom zeer goed duits spreken, en dan gaat het langzaam over in het engels. Ik snap trouwens niet waarom sommige zo gek zijn op de Carice van Houten, ik snap wel dat NL trots is dat ze in een Amerikaanse film speelt met Tom Cruise enz, maar ze zit nieteens 5 min. in de film en ik vind er niet echt iets speciaals persoonlijk. (ik zeg niet slechte actrice, dat is ze niet natuurlijk) Ik vond wel leuk hoe ze vertelde toen ze Tom ontmoette dat ze rood werd en deed alsof ze in een vliegtuig boekje aan het lezen was haha.

SunChaser

Avatar

Deze film is toch pas een jaar oud ofzo?

Roger

Avatar

Op zich goede film, ware het niet dat het minder is dat Duitsers Amerikaans spreken, daar moeten de Amerikanen toch echt eens mee ophouden. Sinds Der Untergang wil ik Duitsers Duits horen spreken etc. Tarantino heeft het wel begrepen.

Hoiii

Avatar

Ik vond zeer mooie film! Het einde is enorm emotioneel, maar wel mooi gedaan. en dat Tom Cruise gezeik moet gewoon kappen, want dat is te kinderachtig voor woorden, als je een film kijkt, kijk je de film en moet je niet de acteurs op persoonlijk en religie oordelen. trouwens hijs hele aardige man , mja.

JJH

Avatar

Prima film, al kijk ik sowieso graag oorlogsfilms. Goed verhaal, en ondanks dat je van te voren weet dat het gaat gebeuren is het toch triest dat het plot zo draait. Leuke rol ook van Carice van Houten, altijd fijn om Nederlanders te zien die ook in grote films naam maken.

Geen top film dus, maar zeker het bekijken waard!

Otmeister

Avatar

Tja, Tom Cruise in een film met Tom Cruise over Tom Cruise.
Zoals wel vaker het geval is...

Geen hoogstandje. Ik bedoel, het is geen Schindler's List of Saving Private Ryan. En al helemaal geen Das Boot.

Maar het is wel een te pruimen filmpje.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Tja met de eerste film over dit onderwerp hier nog mee in het achterhoofd en dat is niet zo lang geleden Stauffenberg (2004), leek dit een gewoon een remake....

Als je de eerste film nog nooit gezien heb zal je deze versie ongetwijfeld wel goed vinden, ik vond Stauffenberg (2004) toch beter en spannender...

Verder speelt in deze Valkyrie bijna heel de cast van Zwarboek mee (en zelfs een paar uit Stauffenberg (2004))

Moarhh88

Avatar

Ik vind het een zeer goede film met een erg emotioneel einde. Tom Cruise kwam heel intens over, al had die meestal maar 1 oog om mee te acteren haha. Btw zijn duits praten in het begin was verassend goed! Toch een van mijn favoriete Cruise films samen met Collateral.