Knowing

Knowing (2009)

Knowing is Everything...

discussie

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Glennekeeeee

Avatar

Magalaan "Het is moeilijk al te veel over deze film te schrijven zonder de inhoud te verraden. Maar ze is gebaseerd op een religieus thema the rapture = einde der tijden, 20% van de amerikanen geloof dat ze dat nog gaan meemaken nadat boeken en TV-series er een enorme hype van gemaakt hebben dat in de VS erg populair is. Voor Europeanen zal de film eerder overkomen als Science Fiction de buitenaardsen herkennen ze niet als Engelen .

Op zich is dit heel knap gedaan waardoor kijkers de film heel verschillend kunnen interpreteren. Het verhaal is daarom nog niet sterk. Waarom wordt er bijvoorbeeld zo een ingewikkelde manier gekozen om met mensen in contact te treden?

Om de film niet religieus te laten overkomen is ook de botsing tussen de hoofdpersoon en zijn gelovige vader expres onderbelicht gelaten. Daar zouden anders mensen aanstoot aan nemen Papa is een oerdegelijke dominee, de zoon een ongelovige wetenschapper. Papa krijgt toch nog gelijk . Er wordt geduid op een groot conflict maar wat wordt niet uitgesproken. Dat komt een beetje raar over. Ook de gevolgen van de dood van de vrouw worden een beetje bedekt. We zien de hoofdpersoon flink drinken, maar pas aan het einde wordt duidelijk waarom. Hij is door het ongeluk zijn geloof in God kwijtgeraakt . Dat wordt echter nimmer uitgesproken. Daardoor wordt de film wel interessanter omdat de je de wending niet ziet aankomen. De manier waarop die ineens in het verhaal wordt gebracht is wel weer ongeloofwaardig. De wetenschapper krijgt een ingeving, gaat achter de computer zitten en inderdaad De wereld gaat ten onder . Alles is er dus aangedaan om de kijker niet te snel te laten doorhebben welke kant het opgaat.

De film weet daardoor de kijker wel te boeien en het acteerspel is goed. Nicholas Cage is hier goed gecast, zijn enigszins droevige gezicht past bij de rol. De film begint als een mysterie gaat dan over in een rampenfilm en eindigt in een zoete belofte.
Tegen het einde heb je wel het idee dat je naar religieuze sluikreclame hebt lopen kijken Vader die weigert bescherming te zoeken en zegt, ik vertrouw op de Heere. En Vader die vlak voor ze worden weggevaagd tegen zijn inmiddels bekeerde zoon zegt: Wees niet bang het leven gaat verder. En de zoon die zegt: ik weet het papa. Daar moet je dan wel in geloven"


Het is toch niet gezond op welke manier jij naar films kijkt en die interpreteert?

johan86

Avatar

Goed begin, minder einde...

Screambird

Avatar

Zo slecht vind ik het einde nou ook weer niet. Het past in de verder prima opgebouwde film. Dat het ietwat zoetsappig overkomt is een keuze van de filmmaker(s) en dat had wat mij betreft inderdaad wat was 'realistischer' gekund. Voor de rest helemaal geen slechte prent. 7/10

JamesBond

Avatar

Erg goede thriller! Origineel verhaal dat goed is uitgewerkt.. De film is op sommige momenten ook echt spannend en donker..

Toch jammer van het einde, waar ik meer van had verwacht...Het is zo'n einde van:
"Oké, nu hebben we een leuk script, maar hoe eindigt het?" "....Aliens?"

Als het einde beter was uitgewerkt had deze film van mij zeker een 9 gekregen!

8/10

Steve-O

Avatar

Hoezo anticlimax? Dat is toch een climax van heb ik jou daar!!!!!!! Of komt het omdat Het zogenaamd slecht afloopt, sommige mensen:|

DennisAmerica11

Avatar

Goede film, begin begon hij erg goed. Jammer van het einde. Werd onrealistisch en niet leuk. helaas.

1x kijken film

MovieMazzter

Avatar

Film begint goed maar loopt uit op een anti-climax. Gemiste kans.

wiers

Avatar

Met zo'n einde laat je de weg voor een vervolg open.

SunChaser

Avatar

Begon veel belovend maar wat een kutfilm werd t. Het einde is zon anticlimax

meneeraart

Avatar

Hij komt morgen op tv kijkuuhh :E

Lord Voldemort

Avatar

11qqaazz "
Gellukig kunnen ze nog de konijnen opeten."

:'(

Fantastische film! Het enige dat ik van mijlenver aan zag komen waren de Aliens. Maar de rampen waren prachtig in beeld gebracht, het gaf me gewoon kippenvel. Het laatste shot John rijdend door een stad van chaos met klassieke muziek was ook zo'n kippenvel moment.

Ik vraag me af hoeveel miljarden de makers aan vergunningen moesten betalen om New York op te blazen >Smiley face

9/10

11qqaazz

Avatar

Vond het eind anticlimax. Aliens die engelen zij? Een anderre planeet die het parradijs is?

Gellukig kunnen ze nog de konijnen opeten.

bassdevil2009

Avatar

Zeker een mooie film! toppie!

Een aanrader!!

Special effects ook zeker mooi gedaan.

Je moet ervan houden, maar ik vind het super

Oboema

Avatar

Een zorgvuldig geschreven film over Intelligent Design vs. Evolution. Zware kost dus, maar verpakt in een originele, bijzonder vermakelijke film T+)

Ljedder

Avatar

Leuk opgebouwd, goede special effects, jammer van de afwerking.