op tv

The Adventures of Tintin (2011)

This year, discover how far adventure will take you.

Reviews (9)

jaime91

Avatar

Een prachtige avonturenfilm voor het hele gezin. De Motion Capture is echt prachtig, het is de perfecte mix van een strip en een live action film. Het is net te cartoon achtig om het echt realistisch te laten zijn, maar ook te realistisch om het echt als een cartoon te zien. Het ziet er in ieder geval fenomenaal uit.

Ook de cast is top, alleen vind ik het jammer dat Michael Pas die de originele Kuifje scheen te doen niet wederom zowel de nederlandse als vlaamse versie inspreekt. Ook de humor vind ik nog een verbeter punt omdat ik nergens echt hardop heb moeten lachen.

De actiescenes zijn dan wel weer een groot pluspunt en dan met name de scene op de motor in de straten van Marokko. De bewegingen die de camera daarin maakt zijn gewoon adembenemend. Hij vliegt echt overal tussendoor en omheen, dit zorgt ervoor dat je er bijna middenin zit. Ik heb nog nooit zo een goed gefilmde achtervolging gezien!

Ik heb hier dus toch best van genoten. En dat terwijl ik nooit echt iets met Kuifje gehad heb. Ik heb de strips nooit gelezen en de tekenfilmserie maar af en toe eens bekeken. Toch heb ik me hier zo goed mee vermaakt dat ik absoluut uitkijk naar het vervolg. Dit is echt een avondje pure entertainment!

En Bobby is gewoon awesome! Die hond doet me echt onwijs veel denken aan mijn eigen hondje. Zooo schattig! Maar goed dat terzijde. :E

(Dit stukje kan een spoiler zijn maar het gebeurt in het begin van de film vandaar dat ik het niet in een spoilertag gezet heb!!!)
Wat ik ook nog een leuke verwijzing naar de strips, serie en de tekenaar vond was dat als er in het begin een portret van Kuifje gemaakt wordt door the one and only Hergé dit de originele getekende Kuifje is waarna je meteen de CGI Kuifje ziet. Zo zie je meteen hoe goed deze film eruit ziet zonder teveel op de strip te lijken of er te ver vanaf te zitten. Het zit er nogmaals precies tussenin. Echt prachtig gedaan, en een ontzettend leuke intro voor Kuifje en een mooie verwijzing naar Hergé. Top!

JamesBond

Avatar

Fantastische film! Ik heb de film gisteren op Blu-Ray bekeken, en de Motion-Capture is zo goed! Het is bijna of je naar echte mensen zit te kijken, zo knap is het gemaakt!

De film houdt zich aardig aan het verhaal met wat lichtelijke, ook sommige grote veranderingen... Verder top cast zoals Jamie Bell, Daniel Craig en Andy Serkis. Ook zijn de grappen en de actie erg leuk!

Zeker een aanrader, en ik verheug me nu al op deel 2!

10/10

Tarkus

Avatar

Mooie gemaakte film, met veel respect voor de originaliteit van de Kuifjesverhalen.
Maar ik vind de manier waarop de film werd gemaakt niet zo goed, ik hou helemaal niet van het procedé waarin echte acteurs de rollen spelen maar nadien als animatie op het scherm worden gebracht. Ofwel maakt men een animatiefilm, of wel een live action, met echte acteurs in een animatieachtergrond. Maar ieder zijn smaak natuurlijk, ik ga ook niet ontkennen dat het niet mooi zou zijn.
Het scenario van deze film had naar mijn mening ook iets beter gekund, maar je herkent wel de oorspronkelijke verhalen, en dat is toch de bedoeling dacht ik.
Het is wel eens leuk om deze prent te bekijken, en daaraan kan de ganse familie meedoen, vooral hondenliefhebbers zullen kunnen genieten van de fratsen van Bobby.

Volksplein

Avatar

Goede film, ook heel erg goed gefilmd. Het enige wat ik jammer vind is dat zover ik me de stripalbums kan herinneren de avonturen van kuifje altijd wel een mate van realistisch waren. Vooral tegen het einde vond ik dat het nog al behoorlijk over the top ging schip die een ander schip optilt omdat de masten in elkaar zitten om even een voorbeeldje te noemen. Ook vond ik dat kapitein Haddock wel wat agressiever uit de hoek mocht komen. Als ik de strips las had ik altijd in mijn hoofd dat hij de hele boel bij elkaar schreeuwde. Het bleef allemaal wat braaf.

UndercoverPanda

Avatar

Leuke ouderwetse familie/avonturen film met state of the art animaties. Zag er werkelijk schitterend uit! Alleen de 3D was ik wat minder over te spreken. Wellicht lag het aan de bioscoop waar ik 'm gezien heb, maar de bril die ik op had maakte het beeld erg donker en onscherp.

Verder kijkt de film gewoon lekker weg wordt de vaart continu in het verhaal gehouden. En voor de echte fans van Kuifje zitten er nog talloze subtiele verwijzingen en 'easter eggs' verstopt in de film. Ik zal er waarschijnlijk zelfs nog een heleboel gemist hebben, maar Hergé als portrettekenaar in het begin toverde al gelijk een glimlach op mijn gezicht.

Ik kijk nu al uit naar het vervolg, wat er met dat relatief open einde hopelijk wel zal komen Smiley face

8/10

johanmeesters

Avatar

Gisteren was het dan eindelijk zo ver,Tintin and the Secret of the Unincorn in 3D. En ik ben niet teleurgesteld, na een matig laatste deel van indiana jones is Spielberg weer helemaal de oude.

Een avontuur zo als het hoort te zijn, met leuke personages, mooie settings en prachtige animatie, het zag er allemaal levens echt uit.
Ook de stemmencast was super, de openingscredit had wel wat van Catch me if you Can zeer mooi vorm gegeven. Ook de muziek van huiscomponist John Williams pastte er goed bij. al met al een aanrader en de beste film van dit najaar! Laat het vervolg maar komen! 10/10 T+)

Secret1994goesFilm

Avatar

Ik ben Kuifje eindelijk gaan zien!
zelf na twee weken ofzo, lopen de zalen hier nog steeds vol. En de cinema besteed al 4 voor Kuifje. (3D,2D,Ned,Eng)

maar over de film:
ik vond het een zeer amusante film.
Schitterende beelden met het 3D effect enzo.
Haddock was briljant!
Bobby was zeer "Cute"
Enkel spytig van de openingcredits en dat de song van Kuifje er niet bij was.
Voor de rest een zeer tof verhaal (al kan ik me de stripverhalen niet meer herineren.

toch wel een 8,5/10 --> 9/10
Leve Hergé,België (:

benjamin

Avatar

Spielberg en z'n team zijn er in geslaagd de bekende Belgische strips in een goede film te gieten. Aan het verhaal is wel veel gesleuteld, dit is niet zozeer een verfilming van 3 verhalen, maar eerder een nieuw verhaal dat elementen bevat uit 3 andere verhalen.

Grootste verandering is de slechterik van dienst: in de strips is Sacharine absoluut geen slechterik, maar een gewone verzamelaar. De andere personages zijn wel helemaal zoals we ze kennen, met op kop een hilarische Haddock. Fans kunnen zich ook amuseren met kleine verwijzingen naar het werk van Hergé, zoals de artikels op de kamer van Tintin of de bestemmingen van de vliegtuigen in de opening credits.

Maar in de eerste plaats is de Hollywoodversie van Tintin een geweldige avonturenfilm in de stijl van Indiana Jones, die spektakel en humor combineert zonder je even te laten bijkomen. De CGI is ronduit verbluffend en de 3D is perfect uitgevoerd. Een perfect voorbeeld van entertainment.

shaunofthedead

Avatar

Betere animatie is er nooit geweest, de 3D is voor een keer mooi gebruikt en er wordt geweldig geacteerd, wat zelfs zichtbaar is ondanks de motion capture. Haddock is meer dan Kuifje het middelpunt van de film, dankzij een weergaloze Andy Serkis. Jamie Bell doet het prima als Kuifje en Daniel Craig is uitstekend als de bad guy Sacharin. Het enigste minpuntje voor mij is dat Janssen en Jansen vrij weinig toevoegen aan de film, hoewel Frost en Pegg hun rollen goed neerzetten.

Kortom, een aanrader!!!

10/10