Komt een vrouw bij de dokter

Komt een vrouw bij de dokter (2009)

An ode to love.

discussie

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

FilmMaster

Avatar

2 films die over ongeneeslijke mensen gaan op 1 dag.
Ze weten wel hoe ze mensen moeten opvrolijke.

MrMyrmica

Avatar

... zegt de dokter, "Heej, ruim je t zelf ook even op!" :}

Roger

Avatar

Film is iets anders an het boek, maar ik moet eerlijk toegeven dat het geen 'negatieve' film is geworden.

Jellinek

Avatar

Film die perfect duidelijk maakt wat een lage figuren sommige mensen kunnen zijn. Niet alleen je zieke vrouw belazeren maar daarna (tegen de wens van de familie in trouwens) ongegeneerd cashen door eerst een boek te schrijven en daarna een film te laten maken. "Ode aan de liefde" m'n reet. Geld verdienen met de ellende van anderen.

LP

Avatar

Een ode aan liefde?
Andere vrouwen liggen naaien terwijl je vrouw kanker heeft en je nodig heeft?

kevinvdk

Avatar

Mooie film maar o zo triestig 8/10

LuCos

Avatar

MssT "Hoe kunnen mensen sympathie voelen voor die schoft? Ik heb geen traan gelaten, zij het alleen voor de DVD die ik eraan verspilt heb. GEEN AANRADER."


Ja, eigenlijk vind ik nu jammer dat ik de film heb gekocht. Ik vind het namelijk ook echt een schoft. Een boek schrijven over de "relatie" met zijn vrouw, er veel geld aan verdienen. En meteen zo'n arrogante manier doen alsof hij een van de beste schrijvers van Nederland is. Dat is ie zeker niet, misschien wel succesvol, maar dat is wat anders. Vind het sowiezo zwak van hem dat hij met andere vrouwen gaat, makkelijkste(en egoistische) manier om de zware tijd door te brengen.
Achja, nu heb ik hem gekocht en ik ben toch wel benieuwd wat het is. Ben bang dat ik ook veel ga klagen :P

WoUtoMatiC

Avatar

Beetje een tegenvaller dit. Een hoop softporno wordt afgewisseld met een doodzieke vrouw en dat trucje een keer of 5. Het laatste kwartier vond ik wel boeiend maar de 1,5 uur daarvoor ronduit slaapverwekkend.

GHR

Avatar

Kanker opgediend in een hapklare brok. De oppervlakkige en trendy weergave van een en ander kon me totaal niet boeien. Totaal geen diepgang. Ik snap er ook echt helemaal niets van hoe een dergelijke film zo hier en daar de hemel in werd geprezen. Napraterij?

Fiona

Avatar

Ik vind het best een aardige film. Hoewel ik het begin van de film een beetje afgeraffeld vond. Bijvoorbeeld; ineens was er een kind, dat had wat mij betreft wat meer worden uitgediept. Verder miste ik wat diepgang in de relatie tussen Stijn en Carmen. Terwijl dat juist de essentie van de film zou moeten zijn. Al met al wel de moeite van het kijken waard.

HaroldAndKumar

Avatar

timdekw "Laat ik de eerste zijn die waarschijnlijk de waarheid durft te zeggen.
Ik en de drie mensen met wie ik naar de film ben geweest (2 vrouwen en een man, waarvan de de dames en ik het boek hebben gelezen) vonden de film allemaal erg tegenvallen. Ik snap totaal niet waar alle ophef die er is geweest over hoe geweldig de film is geweest vandaan komt.
De gebeurtenissen volgen elkaar in erg snel tempo op, nergens wordt er echt goed duidelijk gemaakt waarom de dingen gebeuren. Er wordt dus van uit gegaan dat alle kijkers het boek gelezen hebben. Ook concentreerd de film zich vooral op het vreemdgaan en de seks en wordt de kanker meer als bijzaak gebruikt. Het acteerwerk is prima maar de film kon mij op geen moment ontroeren of boeien. Het laatste half uur heb ik me ook erg verveeld gevoeld waardoor ik maar een beetje om me heen heb zitten kijken en ik kreeg het idee dat ik niet de enige was die zich zat te vervelen. Heel erg jammer want juist door alle positieve reacties had ik een mooie, confronterende en ontroerende film verwacht, maar niets is minder waar."


Ik heb het boek niet gelezen maar sluit me hier volledig bij aan. Een slepende, onduidelijke en niet overtuigende kutfilm is het simpelweg. Het heeft meer weg van een 2 uur lange soap dan van een goed drama.

Nielsjuh88

Avatar

Geweldig mooie film!

Het boek was al geweldig, en super geschreven, maar daarna is het altijd even afwachten op de film niet alles verpest, maar ik vond de film geweldig! en de mensen die hier negatief zijn, zijn toch egt in de meerderheid, let maar op! 1,5miljoen mensen gaan deze film in de bios zien!

Quido

Avatar

Rarara "ik speculeer dat deze film gesponsord wordt door het kankerfonds of iets dergelijks. is dat de manier waarop deze dagen nederlandse films gefinancierd worden?"
Dat gebeurt nooit, mogen dergelijke fondsen (logischerwijs) niet eens, en is ook totaal niet het geval. Wel erg kortzichtig om een film die (deels) over kanker gaat meteen aan zoiets te linken.

MovieMind

Avatar

Vond het een erg goede film, sterk acteerwerk van met name Carice! De film had van mij iets korter mogen zijn op sommige stukken, maar vond de opbouw goed.

Rarara

Avatar

Ik speculeer dat deze film gesponsord wordt door het kankerfonds of iets dergelijks. is dat de manier waarop deze dagen nederlandse films gefinancierd worden?

SunChaser

Avatar

Lijkenpikkerij. Boek was walgelijk, film zal nog wel walgelijker zijn.

Steve Harwin

Avatar

Tsjongejonge, wat een 'actie' weer in die trailer.}: Het ziet er naar uit dat de film een nog slechter verhaal oplevert dan dat prutsboekje. Op zich is dat dan weer een prestatie.