Mad Max: Fury Road (2015)

THE FUTURE BELONGS TO THE MAD (all-caps One Sheet)

discussie

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

benjamin "Dat vervolg is zeker een mogelijkheid, maar op zich betekent grote winst op de Oscars maar zelden dat er een vervolg komt."


we shall see....van mij hoeft zo'n vervolg overigens niet, want de klassieke mad max verhaallijn leent zich niet voor herhalingen. Tenzij men wat creatiever wordt. Nu heb je toch het gevoel het allemaal al eens gezien te hebben. Hetzelfde met Superman, Jurrasic World etc.

benjamin

Avatar

007 "en dat warmer bros deze film ook nog willen pushen voor de oscars is helemaal een lachertje."
Zo lachwekkend was dat idee niet gezien de vrij gunstige uitkomst.

MovieMazzter "6 oscars dus....dat gegeven betekent dus een vervolg "
Dat vervolg is zeker een mogelijkheid, maar op zich betekent grote winst op de Oscars maar zelden dat er een vervolg komt.

MovieMazzter

Avatar

007 "Ik vond het een vervelende eentonige actiefilm die bij lange na niet kan tippen bij deel 2.Tom Hardy heeft niet eens het talent van mel gibson en dat warmer bros deze film ook nog willen pushen voor de oscars is helemaal een lachertje."


6 oscars dus....dat gegeven betekent dus een vervolg want deze franchise moet tot de laatste druppel worden uitgemelkt. Ik ben een fan van Tom Hardy en op zijn manier vult hij de rol prima in, maar ik ben het met mensen op dit forum eens dat de film eigenlijk inhoudelijk om Furiosa draait en max zit er vaak een beetje stilletjes naast. Daar komt de commercie weer om de hoek kijken want mad max staat garant voor $$$ en een film getiteld Furiosa niet. Mijn grootste probleem met mad max films is echter de eentonigheid van 1 lange achtervolging met allerlei idioten op een hoop oud roest door een wasteland. En geen greintje humor. Maar aan de imdb waardering af te lezen zijn er nog steeds veel mensen gek op.

JamesBond

Avatar

MovieMazzter "Ok niet de belangrijkste, maar wel 6 Oscars voor deze film vind ik toch wel opvallend. vrees dus dat er weer een deel zit aan te komen...."


6 technische Oscars voor een technisch fantastische film vind jij opvallend?

MovieMazzter

Avatar

Ok niet de belangrijkste, maar wel 6 Oscars voor deze film vind ik toch wel opvallend. vrees dus dat er weer een deel zit aan te komen....

Kamehameha

Avatar

Vandaag voor het eerst gezien, als actie film op zich niks mis mee.
De titel is Mad Max, buiten dat er een persoon Max heet in de film vond ik er weinig "mad max" aan ze hadden de film misschien beter Furiosa, Fury Road kunnen noemen. Geef mij dan toch maar gewoon de ouwe versies.

adofmirosch

Avatar

007 "Ik vond het een vervelende eentonige actiefilm die bij lange na niet kan tippen bij deel 2.Tom Hardy heeft niet eens het talent van mel gibson en dat warmer bros deze film ook nog willen pushen voor de oscars is helemaal een lachertje.":W

007

Avatar

Ik vond het een vervelende eentonige actiefilm die bij lange na niet kan tippen bij deel 2.Tom Hardy heeft niet eens het talent van mel gibson en dat warmer bros deze film ook nog willen pushen voor de oscars is helemaal een lachertje.

marcjeb

Avatar

Vanavond de film mogen aanschouwen !! Geweldige actie film !! De film was één en al adrenaline!! De film had van mij langer mogen duren. Het leek wel 1 grote actie scene, alleen eentje die niet verveelde.

Glennekeeeee

Avatar

JamesBond "De hele discussie wie nou het hoofdpersonage is van 'Mad Max: Fury Road,' Max of Furiosa (voor mij toch wel duidelijk Max) doet mij een beetje denken aan de discussie over wie nou de hoofdpersoon is van 'The Great Gatsby' Smiley face

Wellicht draait 'Mad Max: Fury Road' het meeste om Furiosa, maar ik vind Max nog steeds de hoofdpersoon van de film Smiley face"


het hoofdpersonage is volgens mij niet diegene die er vaak als bijvoegsel bijzit zonder nut op een paar momenten na. hij is zelfs niet belangrijker als Nux of éen van de vrouwen, vind ik raar voor een hoofdpersonage met die cultstatus

JamesBond

Avatar

De hele discussie wie nou het hoofdpersonage is van 'Mad Max: Fury Road,' Max of Furiosa (voor mij toch wel duidelijk Max) doet mij een beetje denken aan de discussie over wie nou de hoofdpersoon is van 'The Great Gatsby' Smiley face

Wellicht draait 'Mad Max: Fury Road' het meeste om Furiosa, maar ik vind Max nog steeds de hoofdpersoon van de film Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Sacrificial "Misschien is een 6 inderdaad wel een te laag cijfer, maarja er zijn ook mensen die hem een 10 geven."


Ik geef de film een 10 omdat ik geen klachten heb over de film en continu genoten heb plus de effecten en actie-scenes enz enz.
Maar ik weet ook wel dat het thuis op een tv nooit een 10 had opgeleverd,in de bios is dit een totaal andere ervaring waar een film als The Shawshank Redemption thuis niks aan impact zal verliezen.
De 10 heeft ook te maken met de ervaring en het plezier tijdens het kijken.

kaedir

Avatar

adofmirosch "..."
De oude vrouwen sloegen nergens op daar heb je gelijk in maar de film was al heel gek dus merkte ik het niet zo snel en een 10 is inderdaad hoog dus de cijfer kan wat naar beneden en sorry nog voor de gemene reactie. (:


Sacrificial "Misschien is een 6 inderdaad wel een te laag cijfer, maarja er zijn ook mensen die hem een 10 geven. voordat ik de film een 6 gaf had hij een cijfer van 8.9, dat betekent dat mensen vinden dat deze film in de top 5 van allerbeste films hoort?. Ik vraag me toch af: was hij echt zo goed? was ie even goed als films zoals Inception, of misschien Lord of The Rings? dat zijn films die naar mijn mening bijna op ieder aspect beter scoren. Zoals ik al zei had ik het naar een uur wel gezien, en dat had ik bij bovenstaande films niet."


10 vind ik ook erg overdreven het is misschien wel de best van zijn eigen genre maar ik vind dan ook dat films altijd ingedeeld moeten worden in categorieën ook al is dat niet altijd even makkelijk er is niet iets als de beste film ooit zelfs The Dark Knight is niet perfect (stem van Batman) maar toch een dikke 10 van mij.

Er is zeker wel wat mis met deze film zoals bijna elke actie film begint het eentonig te worden na een tijdje dat had ik bij John Wick (7/10) en The Equalizer (6/10) je vraagt je na een tijdje af hoelang de gevechten nog doorgaan alleen was deze film wel weer wat nieuws.. voor mij in iedere geval wel daarom ook een 8 maar als eindcijfer was een 7.9 op zijn plaats geweest.

Ik vraag me af wat ze gaan doen met de volgende 2 films want het zou een trilogy worden als het goed is.

JamesBond

Avatar

Sacrificial "Misschien is een 6 inderdaad wel een te laag cijfer, maarja er zijn ook mensen die hem een 10 geven. voordat ik de film een 6 gaf had hij een cijfer van 8.9, dat betekent dat mensen vinden dat deze film in de top 5 van allerbeste films hoort?. Ik vraag me toch af: was hij echt zo goed? was ie even goed als films zoals Inception, of misschien Lord of The Rings? dat zijn films die naar mijn mening bijna op ieder aspect beter scoren. Zoals ik al zei had ik het naar een uur wel gezien, en dat had ik bij bovenstaande films niet."


Ondanks dat ik films altijd wel een cijfer geef, hecht ik er niet bijzonder veel waarde in… Voor mij draait het meer om hoe goed of vermakelijk ik een film persoonlijk vind en een cijfer geeft daar een goeie implicatie van. In dit geval vond ik 'Mad Max: Fury Road' persoonlijk een vrijwel perfecte film (zie mijn recensie), maar niet alle films die ik een 10 geef zijn dan ook allemaal even goed Smiley face

Is deze film net zo goed als 'The Lord Of The Rings' of 'Inception'? Geen idee eigenlijk, misschien objectief gezien niet, maar ik heb van 'Mad Max: Fury Road' wel meer genoten dan van die twee films Smiley face

Sacrificial

Avatar

kaedir "6/10 vind ik echt te weinig een Transporter 3 of zo zou ik zo'n cijfer geven bijv. maar dit was niet zomaar een actie film het was ook niet een actie film met een extraatje zoals (7/10) John Wick of Kingsman (7/10)."
Misschien is een 6 inderdaad wel een te laag cijfer, maarja er zijn ook mensen die hem een 10 geven. voordat ik de film een 6 gaf had hij een cijfer van 8.9, dat betekent dat mensen vinden dat deze film in de top 5 van allerbeste films hoort?. Ik vraag me toch af: was hij echt zo goed? was ie even goed als films zoals Inception, of misschien Lord of The Rings? dat zijn films die naar mijn mening bijna op ieder aspect beter scoren. Zoals ik al zei had ik het naar een uur wel gezien, en dat had ik bij bovenstaande films niet.

adofmirosch

Avatar

kaedir "Als je het zo eens bent met hem vertel dan even wat er zo goed is aan Taken 2 waarom krijgt die een 9 met je elementen ga lekker The Last Airbender kijken ik kreeg 4 elementen van achteren zo pijnlijk was die film."


Beetje kinderachtig vanje om tussen mijn scores te kijken om mij met volgens vele een slechte film te confronteren.
Heb nog veel films die ik een te laag of te hooge score heb gegeven en die moet ik nog bewerken.
Dat geld niet voor deze film, wat de eerste tijd een goede achtbaan rit van een film was.
Werd de 2e helft bij alles minder leek wel of ik steeds het zelfde rondje in de achtbaan ging.
De bad-guy die er tof uitzach maar dom verslagen werd,tom hardy stelde teleur & die oude vrouwen sloegen nergens op.
Nee deze film is echt iets voor hype pijpers heb me ermee vermaakt maar het is niet speciaal.
Kijk meer uit naar taken 4.

kaedir

Avatar

Sacrificial "Ik heb em gisteravond gezien en ik was toch een beetje teleurgesteld (na alle positieve reacties en recensies te hebben gelezen). Het zag er natuurlijk allemaal prachtig uit maar het ging eigenlijk nergens over (was er überhaupt een plot?). Na één uur actie had ik het eigenlijk wel een beetje gezien..

6/10"


6/10 vind ik echt te weinig een Transporter 3 of zo zou ik zo'n cijfer geven bijv. maar dit was niet zomaar een actie film het was ook niet een actie film met een extraatje zoals (7/10) John Wick of Kingsman (7/10).

Dit was een actie film met heel veel echte stunts echte actie de CGI was niet al te veel ik vind dat erg bijzonder in 2015 zeker wel een extra puntje daarvoor en als je goed had opgelet had je kunnen weten dat er ook een plot was.

Als je de trailer van deze film hebt hebt gekeken had je kunnen weten dat je zo'n film kreeg. Ik had om eerlijk te zijn geen The Shawshank Redemption of Inception achtige plot verwacht want de trailer was duidelijk genoeg.

Ik had een betere oplossing voor je eigenlijk spoiler vrij zelfs je moest naar Google afbeeldingen gaan en vervolgens "Mad Max" zoeken. Ik ging naar Mad Max met het idee dat het een soort race film zijn zoals Wacky Races in de woestijn.

Een reactie als dit bij Tomorrowland had ik kunnen begrijpen want je verwachtingen zijn dan een film over Tomorrowland want de trailer geeft je dat gevoel maar bij Mad Max nee hoor de trailer gaf geen verkeerd beeld van de film ik had niet meer dan dit verwacht.

Daarom geen 6 of 7 maar een dikke 8.

adofmirosch "Helemaal eens met Sacrificial.

mad Max fury road heeft goede elementen in de film de actie is heel goed maar word na een uurtje te eentonig."


Als je het zo eens bent met hem vertel dan even wat er zo goed is aan Taken 2 waarom krijgt die een 9 met je elementen ga lekker The Last Airbender kijken ik kreeg 4 elementen van achteren zo pijnlijk was die film.

Frietgezicht

Avatar

YOLO ".
De enige easter egg die zag en hoorde was een soort van Happy Birthday muziekdoosje uit Mad Max 2 The Road Warroir. Zijn er dan nog meer easter eggs?"


Hier zitten paar leuke easter eggs bij die mij en vast velen niet waren opgevallen.

adofmirosch

Avatar

Helemaal eens met Sacrificial.

mad Max fury road heeft goede elementen in de film de actie is heel goed maar word na een uurtje te eentonig.
De wereld ziet er vooral het eerste kwartier geweldig uit maar daarna heb het ook allemaal wel gezien.
Heb me ermee vermaakt maar hoef de film niet snel weer te zien.

Sacrificial

Avatar

Ik heb em gisteravond gezien en ik was toch een beetje teleurgesteld (na alle positieve reacties en recensies te hebben gelezen). Het zag er natuurlijk allemaal prachtig uit maar het ging eigenlijk nergens over (was er überhaupt een plot?). Na één uur actie had ik het eigenlijk wel een beetje gezien..

6/10

kaedir

Avatar

Deze film moet je zeker gaan kijken maar niet in 3D wat haat ik die brillen ze maken alles zo donker en je krijgt last van je ogen erg hinderlijk.

8/10

sonnycorleone

Avatar

YOLO "Ah ja idd. Nu weet ik het weer. Bedankt T+)"
Er zit er nog 1,5 in. Bizarre film btw. Maar 'n goede fury road, is nog geen road warrior!

YOLO

Avatar

Olrik "maar degene die mij het meest fascineerde in deze film was toch wel het personage van Charlize Theron. Wat een geweldig personage is dat!"
Helemaal mee eens. Charlize Theron is niet alleen een prachtvrouw om te zien, ze is ook een verdomd goeie actrice.

YOLO

Avatar

BaronBrood " Het afgezaagde geweer, met niet werkende kogels en al en de uitpuilende ogen uit de eerste Mad Max zijn volgens mij ook een soort easter eggs."
Ah ja idd. Nu weet ik het weer. Bedankt T+)

BaronBrood

Avatar

YOLO ".
De enige easter egg die zag en hoorde was een soort van Happy Birthday muziekdoosje uit Mad Max 2 The Road Warroir. Zijn er dan nog meer easter eggs?"


Het afgezaagde geweer, met niet werkende kogels en al en de uitpuilende ogen uit de eerste Mad Max zijn volgens mij ook een soort easter eggs.

YOLO

Avatar

BaronBrood "en de easter eggs zijn nog een bonus voor wie de vorige films heeft gezien."
.
De enige easter egg die zag en hoorde was een soort van Happy Birthday muziekdoosje uit Mad Max 2 The Road Warroir. Zijn er dan nog meer easter eggs?