World War Z (2013)

Remember Philly!

Reviews (9)

Frietgezicht

Avatar

Ik heb mij heerlijk vermaakt bij deze film die in een razend tempo voorbij gaat. De zombies zijn erg dreigend en tempo zit er lekker in. Pitt doet het prima alleen jammer dat hij eigenlijk de enige is waarmee je meeleeft. Zat goede acteurs maar allemaal bijrollen waardoor er geen enkele kill in de film zit die mij 'emotioneel' wat deed omdat ik wat met het karakter had.
Ook is zijn gezin compleet overbodig behalve om hem een reden te geven voor zijn acties en hem af en toe te laten bellen. Ze hadden net zo goed niet mee kunnen doen.

Ook zit het mooiste gedeelte in het midden met de bestorming van die muur enz en eindigt de film wat simpel en met een sisser. Pitt's karakter komt ook continu in omgevingen waar de situatie onder controle is en dan als hij er is gaat het mis,hij ontsnapt en zo gaat dat continu.
Dat ze al jaren voorbereid zijn en maatregelen hebben getroffen me hoge muren is prima maar precies Pitt merkt dat het geluid te hard is en zodra die het zegt komen ze eroverheen. Iets teveel van het goede.

Maar dankzij het tempo toch heerlijke film die niet verveeld. Ik geef nu een 8 maar denk bij herziening lager.

Ben benieuwd naar deel 2(ken boeken niet) want wat is er boeiend aan een Pitt die door zombies heen kan lopen. Dat zou in ieder geval van alle scenes in deze film de spanning wegnemen.

Barbossas

Avatar

Ben ook geen horror of zombiefan, maar vond dit een goede film die een ijzersterk verhaal had. Van films als Resident Evil enzo moet je een beetje houden, maar deze film is voor de nietzombiefan ook zeker goed te bekijken.

Wat hierboven allemaal wordt beschreven door iedereen kan ik me goed in vinden ^^ Zitten niet erg heftige beelden in, maar er is meer op het verhaal geconcentreerd. Met veel bloed en zombies heb je nog geen goede film. Deze heeft mij positief verrast!!

8/10

jaime91

Avatar

Ik sluit me helemaal aan bij alle positieve reacties. Wat een geweldig spektakel is deze film! Geweldige CGI, genoeg spanning en sensatie en een prima cast al komt de film voornamelijk op Brad Pitt neer wat ook totaal geen probleem is want de beste man is gewoon een hele goede acteur. Het enige wat ik op deze film aan te merken heb is het script. De personages hadden wat mij betreft nog wel wat beter uitgewerkt kunnen worden.

De film bestaat namelijk uit van de ene plek naar de andere reizen en proberen te ontkomen aan de zombies en een geneesmiddel proberen te vinden. Verder is er niet veel ruimte voor diepgang. Wat hier wel een pluspunt aan is, is dat regisseur Foster duidelijk laat zien dat de hele wereld aan het vergaan is. Denk bijvoorbeeld aan spectaculaire helikopter shots waar je miljoenen zombies steden ziet overspoelen. Heel tof gedaan! Ook is de CGI bijna niet van echt te onderscheiden. Er had van mij wel wat meer bloed in mogen zitten, hopelijk krijgt het vervolg wel een R-Rating want het is inderdaad duidelijk te zien dat Foster zich toch heeft moeten inhouden en dat is gewoon jammer.

Conclusie: Een hele spectaculaire Actie/Thriller/Rampenfilm met een paar kanttekeningen hier en daar. Maar laat je daardoor niet weerhouden om deze te gaan zien. Ik heb ontzettend genoten. Hopelijk kent het vervolg wat minder problemen wat betreft het maken van de film, en laat het vervolg niet al te lang op zich wachten.

benjamin

Avatar

Na alle drama achter de schermen en reshoots waarbij grote stukken van nul werden opgebouwd leek het haast alsof duur zombiespektakel World War Z enkel nog een complete miskleun zou worden. Dat is niet volledig het geval en je kunt zoiets gerust een prestatie noemen. Alleen is de vraag of de film ook echt meer te bieden heeft. En daar heb ik zo m'n twijfels bij, want ik zag gewoon een doorsnee blockbuster met een niet al te boeiend personage in de hoofdrol en verder wat doorsnee actiemomenten. Misschien is dat apart voor een zombiefilm of zoiets, maar daar heb ik weinig aan als het resultaat zo hard lijkt op zo veel andere films. Heb de film trouwens enkel in de unrated (maar niet bijzonder bloederige) R-Rated versie gezien, dus kan niet oordelen of de bioscoopversie te tam is.

ThinkTwoTimes

Avatar

Deze film was verrassend goed. Zo'n zombie invasie hoe ze het hier brengen is eens iets nieuw. Akelig hoe bijvoorbeeld de hel losbarst in dat vliegtuig als er zich slechts één zombie in bevindt. Heel de film heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten. Vooral in het begin. De film is nog maar tien minuten bezig en de complete hel breekt al los. Ook een pluim voor Brad Pitt, hij maakte er een geloofwaardig personage van. Op naar deeltje 2! Smiley face

8/10

Moviespecialist

Avatar

Ik ben eergister met veel enthousiasme naar World War Z gegaan met de hoop dat dit een goede blockbuster zou zijn en dat Brad Pitt en de overige acteurs goed zouden spelen en dat was absoluut het geval!
Ik ben persoonlijk niet zo erg fan als er zombies in een film voorkomen, maar bij World War Z maakte het bij helemaal niks uit!
Het verhaal is erg knap verzonnen en de special effects zijn helemaal over top!
Persoonlijk vind ik World War Z de beste actie film van 2013 tot nu toe die het zeker verdient om goede reacties te krijgen!

7.5/10

Glennekeeeee

Avatar

Gisteren gaan zien in de bioscoop en ik was aangenaam verrast. We kwamen toe en we wisten nog niet welke film we gingen nemen, MOS of WWZ en ik ben blij dat ik toch voor deze heb ik gekozen (al zal ik MOS ook nog wel eens checken). De film begint razendsnel en uitbundig en dat is goed want je wordt meteen meegezogen in alle heisa. Daarna neemt de actie geleidelijk af, je zou denken DAIMN maar in deze film werkt het wel want daardoor komen de gevolgen meer tot zijn recht aldus ook de personages (zover dat dit mogelijk is in een entertainde blockbuster). De film bevat amper gore stukken maar er zijn wel genoeg schrikmomentjes die de spanning voldoende houden. Ook is het leuk hoe de wereld omgaat met de plaag zoals israël dat een muur bouwt maar toch overstag gaat door het luid zingen van toegekomen mensen of die Aziërs die gewoon de tanden van alle bewoners uittrokken zodat ze niet konden bijten Het einde is mooi in elkaar gestoken, de finale is niet bombastisch maar pienter en goed verweven in het verhaal toe en het einde is een open einde maar je kan het evengoed als afgesloten zien want de camouflage is gekend maar ik wil na het einde wel nog meer zien van hoe ze uiteindelijk de undeath wegkrijgen

7,7/10

Banned

Avatar

Heb wel genoten van deze film, Brad Pitt past in dit soort films, de visuals zagen er zeer goed uit, er is genoeg spanning en actie, (al wordt de voorspelbaarheid van de film een beetje binnen de perken gehouden doordat er zodanig veel gebeurt dat je geen tijd heb om na te denken.) Razend spannend werd het voor mij nooit maar dat was blijkbaar in de rest van de zaal anders. Velen zaten namelijk op het puntje van hun stoel.

Er zit gelukkig ook nog genoeg verhaal in de film dat soms kleine onverwachte wendingen neemt waardoor World War Z geen aaneenschakeling is van actie scènes waartussen dialoog scènes de boel aan elkaar moeten lijmen. Interessant is ook de oplossing om mensen met ziekte kiemen in te spuiten om zo niet opgemerkt te worden bij de zombies. Dit soort dingen maakt World War Z toch een beetje interessant alsook de kleine scènes waarin we te zien krijgen wat voor problemen zo'n zombie invasie met zich meebrengt. Hierin in de film zeker wel geslaagd en hopelijk meer van dit in het mogelijke vervolg.

Een stuk minder geslaagd is de verschrikkelijke montage (ocharme de mensen die in 3D moeten gaan kijken). Ten eerste is Marc Forster er blijkbaar nog steeds van overtuigd dat enorm snelle montage erg cool is en spanning verhogend werkt... :N Maar het irritantste is het feit dat de PG-13 rating overduidelijk is in de montage. Soms werken spannende momentjes helemaal niet omdat er bloederig shots uit de film zijn gehaald. Het gaat hier om kleine shots van een paar seconden maar deze bevatten noodzakelijke info om het moment te begrijpen. Neem nu bijvoorbeeld : Er komt een zombie op Brad Pitt afgerend maar net doorvoor sloeg Pitt een andere zombie met een wapen z'n kop in, z'n wapen zit vast in het hoofd van die zombie en probeert deze er uit te trekken. Er zit nergens een shot tussen van het hoofd van de zombie waar een wapen vast inzit. En zo zit de film vol dergelijke voorbeelden, laat ons hopen dat de blu-ray een R-rated versie krijgt... Begrijp me niet verkeerd, ik wil geen massas bloed te zien krijgen (de film werkt perfect zonder) maar een beetje harder geweld en een druppel bloed had geen kwaad gekund, er namelijk bijna niks goor te zien.

Marc Forster z'n stempel is niet helemaal slecht, zo begint de film met opening titels zoals je ze niet zou verwachten bij een big budjet als deze, ook weet hij z'n personages nooit uit het oog te verliezen in al dat visueel geweld. World War Z is één van de betere blockbusters die je nu in de bioscoop kunt gaan kijken. (Ondanks een paar ongeloofwaardig en domme handelingen van personges.) Goed is ook dat de film in de laatste act niet nog meer over the top gaat maar eerder een kleinschalige finale voorschotelt die mooi zal aansluiten op een tweede deel dat potentie heeft om een degelijk vervolg te zijn. Hopelijk ook met het personage Seder (wannabe Anne Hathaway). 7/10

Asperientje

Avatar

World War Z
Zoals vele mensen weten heeft World War Z een flinke vertraging gehad. Een van de redenen daarvoor was dat de producenten en de regisseur en Brad Pitt ze het einde van de film niet goed vonden. Vanwege die reden hebben ze de derde akte - die uit 30 à 40 minuten bestond - afgelopen september en oktober opnieuw gefilmd met een ander einde. De film is flink over het budget gegaan en er is ook nog een inval door de politie op de set in Bulgarije geweest maar ik kan jullie vertellen dat het het allemaal waard was. World War Z een onverwacht goede film.

Het verhaal is niet al te moeilijk. De kijker volgt Gerry Lane en zijn gezin die in Philadelphia wonen. Er wordt al gehint via de radio en de televisie dat er een epidemie aan de hand is over de hele wereld. Gerry komt met zijn gezin midden in het geweld terecht en ontsnapt ternauwernood dankzij de hulp van de VN waar hij vroeger gewerkt heeft. Zij vragen hem om te ontdekken waar het ‘virus’ vandaan komt en er een vaccin voor te vinden.

Meer ga ik niet over het verhaal vertellen want wat het mooie aan deze film is, is dat het erg onvoorspelbaar is. Natuurlijk zijn er momenten waarbij je kan verwachten dat je al weet wat er gaat gebeuren (misschien dankzij de trailers of omdat je al veel van dit soort films hebt gezien) maar vaak gaat het toch anders dan je zou denken. En dat is een van de sterke aspecten van de film. Je weet soms gewoon niet wat er gaat gebeuren.

Dit is tevens ook een van de meest intelligente zombiefilms die er is. Gerry is een ontzettend slimme man die erg goed vooruit denkt en om zich heen kijkt. Hij is niet het domme typetje dat een donkere kelder in gaat terwijl je weet dat daar een monster zit of iets dergelijks. Bijna al zijn acties zijn voor rede vatbaar. Een van de slimste momenten van het script en dus de film zelf is wanneer Gerry op de rand van het dak staat (eerste acte van de film). Je denkt als kijker zijnde “wat is hij aan het doen?” en na een aantal tellen heb je het door en dan weet je dat dit niet zomaar een zombie film is.

De special effects zijn erg goed. Ik persoonlijk had weinig last dat soms de zombies uit CGI bestonden (en het komt niet vaak voor dat ze van CGI zijn gemaakt) want wanneer de zombies in hordes aangerend komen wordt je zo overdonderd dat je het niet door hebt. Soms zit je gewoon met je bek open tot op de grond. De zombies zijn eng en soms ook grappig, wat een dodelijke combinatie kan zijn maar in deze film werkt het perfect. Heb je ooit eens het gevoel gehad dat iets eng en grappig is en dat het je de stuipen op het lijf jaagde? Dat had ik bij deze film.

Er komt nauwelijks tot geen bloed in voor. Dat wisten jullie al aangezien de film PG-13 is. Zelf had ik tijdens de film vaak het gevoel dat het voor 16 jaar en ouder was en ik niet graag kinderen heb van 13 jaar die deze film gaan zien. De film is niet bloederig maar er zijn zeker een aantal erg goede schrikmomenten en de zombie hordes zijn ontzettend bruut. En het klinkt misschien raar, maar ik vind het absoluut niet erg dat er geen ‘gore’ in zit. Persoonlijk vind ik namelijk dat horror films met bijvoorbeeld zombies of vampiers of weet ik veel wat alleen nog maar draaien om zoveel mogelijk bloed en ingewanden enzovoorts. In deze film is het suggestief en word er meer tijd besteedt aan het script en aan de personages.

De prestaties van de acteurs zijn niet oscarwaardig (maar wat zegt dat in deze tijd?) waar alsnog erg goed. Brad Pitt acteert goed en hij draagt de film ook goed. Het is een aardige en zeer intelligente kerel in de film waardoor je van hem gaat ‘houden’. Hij is gelukkig niet zo’n dom ventje zoals ik al eerder al als voorbeeld gebruikte. Zijn vrouw doet weinig en die ligt alleen en heeft dus weinig te doen. De kinderen zijn niet irritant en acteren eigenlijk best wel goed. Maar ik ben blij dat zij niet de hele film meespelen. Matthew Fox is maar een minuutje te zien en er zijn veel gast acteurs, wat natuurlijk leuk is om te zien.

Ik vond de film onvoorspelbaar, spannend, af en toe eng en ontzettend gaaf. Ik ben met bijna geen verwachtingen de bioscoop ingegaan en ik kwam er uit als een klein kind met tien kilo aan snoep. Ik heb er met mijn vrienden de hele avond over gepraat en we vonden de film allemaal geweldig. De ‘global distruction’ was geweldig om te zien. Dit is weer eens een nieuwe en verfrissende zombiefilm en daar ben ik ontzettend blij mee. Ik kan niet wachten tot ik mijn pathé unlimited kaart opnieuw mag gebruiken voor deze keigoede film!

Op naar deel twee!

9/10