Snow White and the Huntsman (2012)

The Fairytale is Over.

Reviews (10)

jaime91

Avatar

Laat ik beginnen met hetgeen waarom ik me het meeste druk maakte namelijk Kristen Stewart als Snow White. In de recensie op Filmtotaal wordt ze nogal afgebrand vanwege haar slechte acteerprestaties en haar uiterlijk, en eerlijk gezegd ben ik het daar maar gedeeltelijk mee eens. In de Twilight reeks was haar prestatie net als die van Pattinson en Lautner niet al te best, daarom had ik het vermoeden dat dat nu weer het geval zou zijn en het viel me nu allemaal reuze mee. Ze leverde zeker niet de beste prestatie van de hele cast, maar ze deed het nog best aardig. En ze is inderdaad niet zo mooi als Charlize Theron ik denk ook niet dat ze ooit zo'n goede actrice als Theron zal worden, maar lelijk wil ik Stewart ook zeker niet noemen.

Charlize Theron en Chris Hemsworth zetten wat mij betreft de beste prestaties neer. Theron is zeer overtuigend als slechte feeks, en Hemsworth is badass en dat is exact wat ik verwachte maar hij geeft zijn personage toch ook nog wat diepgang en ook hij speelt dat zeer overtuigend. De dwergen vond ik ook fantastisch neergezet o.a. vertolkt door Bob Hoskins, Nick Frost,Toby Jones en Ray Winstone. En de hele wereld was echt prachtig maar ook zeer grauw en donker vormgegeven. Ik wist dat deze film een duistere variant op het Snow White verhaal was, maar toch werd ik verrast hierdoor. De film is echt best grauw, en er zit ook best wel wat overzichtelijke actie in. Ook de soundtrack vond ik zeer goed! Ik heb dus best genoten van deze Snow White film, het enige kritieke punt wat ik heb is toch Stewart. Want hoewel ze het nogmaals niet heel slecht deed, ben ik er toch van overtuigd dat zij niet de beste keuze voor een rol als dit is. Ik had bijvoorbeeld liever iemand als Emma Watson ofzo de rol willen zien spelen, om maar iemand te noemen. Voor de rest is dit gewoon een prima film.

Barbossas

Avatar

Mooie fantasy film en mooi geregisseerd! Chris was veruit de beste acteur en speelde erg goed hierin. Kristen speelde best redelijk, naar mijn idee is zij niet de perfecte sneeuwwitje maar ze doet het best goed.
Charlize vind ik eigenlijk vies tegenvallen. Ze ziet er mooi uit, maar haar acteerwerk was niet geweldig. Verder was haar rol ook niet echt interessant om te volgen. Ze kon naar mijn idee meer toevoegen aan de film dan ze heeft gedaan, maar dat ligt ook aan de regisseur en het script.

Heb me toch goed vermaakt en ben toch enigszins positief verrast. Krijg van mij een 7/10.

MistAh

Avatar

De opzet van de film was best leuk, sneeuwwitje maar dan donkerder en een iets alternatieve vertelling. Toch vind ik het jammer dat Stewart er in speelt, zo heb ik geen moment het idee gehad dat zij inderdaad de prachtige sneeuwwitje is, zeker niet met haar mono uitdrukking. Chris was goed en Theron is de ultieme kille koningin (en bloedmooi).

Het gerucht over een vervolg met alleen de Huntsman juich ik toe! Kristin mag ook wel, maar dan wel met de glimlach die ze even liet zien..

7/10

Jerona

Avatar

Ik verbaas me een beetje over de positieve reacties hier..

Laat ik beginnen met te zeggen, dat ik het een vrij slechte film vond.
De visuals zijn prachtig, daar hoef ik eigenlijk weinig over uit te wijden. Kristen Stewart is niet slecht, alleen jammer dat ze zo vaak haar mond half open houdt.
Maar het scenario is gewoon vrij slecht. Slechte dialogen (en monologen). Ongeloofwaardige gebeurtenissen. Het verhaal begint met een hele korte geschiedenis van vijf minuten, vind het jammer dat dat niet wat langer was. Daarna ga het verhaal van start. Natuurlijk is het sprookje, maar ik stoor mij aan dingen als: er staat opeens een wit paard waarop sneeuwwitje kan ontsnappen. Op geen enkel moment komt daar later een verklaring voor. Hetzelfde gebeurt aan het einde van de film wanneer Sneeuwwitje William zoent. Er wordt nooit meer op teruggekomen en in de laatste scene wisselt ze juist wulpse blikken met de Huntsman.
Daarnaast irriteerde ik mij aan de inconsistente accenten. Stewart doet een poging tot een flauw brits accentje, alle dwergen zijn brits, Theron en haar broer hebben een amerikaans accent en Chris Hemsworth heeft een halfslachtig wannabe schots accent? Vreemde verzameling.
Verder vond ik Theron's acteerwerk ondermaats. Ze was echt een ijskoningin die totaal geen emoties toonde in haar gezicht, wat haar voor mij alleen maar minder geloof waardig maakte. En minder eng.

Al in al, had ik deze film graag aan me voorbij laten gaan.

Orangey

Avatar

Snow White and the huntsman is een uitstekende fantasy film met prachtig camerawerk en met overwegend goeie cgi(op wat moment ziet het er erg slecht uit). het verhaal is redelijk goed uitgewerkt alleen is het jammer dat na de beginfase opeens de vertelstsijl met een voice over overboord wordt gegooid. de acteerprestaties zijn ook prima kristen stewart laat nog maar eens zien dat ze meer kan dan de hoofdrol spelen in twilight, chris hemsworth is ook prima, maar charlize theron doet deze acteurs verbleken en laat zien dat ze een acteergigant is. ze speelt alles zo goed dat je bij momenten het gevoel heeft dat ze wat overact. een oscarnominatie zal ze waarschijnlijk niet krijgen, maar die zou naar mijn mening wel verdiend zijn. ook de soundtrack is prima, alleen klinkt hij soms wel wat te modern voor een sprookje dat zich afspeelt in de middeleeuwen. het enig dat enigszins tegenviel waren de actiescenes, bij momenten de cgi en een paar vreemde dingetjes in het script, maar dat is vergeven dankzij Charlize

cijfer: 7.5/10, afgerond een 8

Secret1994goesFilm

Avatar

Tof filmpje... ik deel zowat de reacties hierboven.
Trailer had me ietsje te veel verlekkerd naar de film,waardoor ik hem ietsje minder vond,maar nog steeds goed.
Het begin vond ik ook zeer traag gaan.
Ook begrijp ik wat ze bedoelen met de Spin-OFf van the Huntsman,en van mij mag ie gerust komen.
Acteerwerk was goed. Stewart had inderdaad weinig tekst,maar het was cva. Soms deed ze me spijtig genoeg aan Bella uit Twilight denken ;S (kan ook aan mij liggen).
Chris acteerde uitstekend als de Huntsman, Maar ik dacht in de trailer meer bijl-kunstjes gezien te hebben.
De Prins vond ik niet echt een zware rol hebben...voor wat was hij nodig?
Ik vond het ook wel een beetje belachelijk dat ze wakker werd na de Jager z'n kus... ik vond dat ze na z'n speech ook wel wakker mocht worden (ik dacht zelf van : "Hé mag ik anders ook eens proberen na de prins en de jager? ;P")
Maar het was tof filmpje. enkel miste ik in gans de film wel een beetje actie... er was er... maar te slap en te weinig voor mij.
En over de stiefmoeder... ze was zalig Maar spijtig dat ze zo snel verlelijkte ;(

IvarW

Avatar

Mooie film die jammer genoeg in de laatste 45 minuten wel wat inzakt. Stewart als Snow White vond ik wel goed en Hemsworth deed het ook erg goed zoals gewoonlijk. Theron is dan toch wel de beste als Revanna en zet een geweldige slechterik weg. De dwergen zijn ook erg leuk en brengen vooral wat humor in de film dat best welkom is.

Vooral de fantasy wezens en omgevingen zijn prachtig in beeld gebracht.

7/10

Banned

Avatar

Leuk donker sprookje met een heerlijke Charlize Théron. Ook de dwergen zien er aardig uit in hun "punk" outfit. Ik was bang dat we goedkope kopieën van hobbits zouden krijgen, maar dit bleef uit. Zoals al eerder aangeven is Théron veel knapper dan Stewart en dat terwijl het verhaal het juist andersom wil. Mij irriteerde Stewart niet maar echt iconisch zal haar rol ook niet worden. Wanneer we aan deze film terug denken zullen we vooral Théron als Ravenna ons gemakkelijk weer voor de geest kunnen halen. Wel jammer dat het hele zaakje plots een kleine religieuze wending neemt met dat hert. De scène was té opdringerig en geforceerd. Gelukkig werd er al snel korte metten gemaakt met dat beest.

Ohja... na al die fantasy-wezens van de afgelopen jaren weet deze film toch nog indruk te maken met de wezen die hier aanwezig zijn in de film. Die elfjes zagen er best geweldig uit. Zou leuk zijn om daarover een film te zien.:P

Ukkie86

Avatar

Gisteren deze film gezien. Zoals hierboven al vermeld is het verhaal een beetje traag. Naar mijn mening is er ook een beetje te weinig actie. Ik had in ieder geval aan de hand van de trailer iets meer actie verwacht. De special effect waren wel super!

Qua acteren vond ik Kristen beter als in Twilight. Ze had hier gelukkig ook niet zoveel tekst! De dwergen wel zeer vermakelijk! En de Huntsman was toch ook zeer goed neergezet!

Overall een 6.5!

Arteron

Avatar

Net terug van de film en ben zeker niet teleurgesteld! Toegeven, de trailer had mijn verwachtingen torenhoog gemaakt en de trailer is misschien nog cooler dan de film (komt door de muziek, die is machtig!)
De film had wat meer vaart gemogen, kwam ietwat vreemd op gang maar de Theron was geweldig! Stewart vond ik absoluut niet slecht overigens. Aan de special effects heb ik mij vergaapt, vooral in het betoverde bos, wat een fantasie weer! Al met al vond ik het toch zeker een geslaagde film! 7/10!