Furious 6 (2013)

All roads lead to this

discussie

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Glennekeeeee

Avatar

Tarkus "De zesde film in de reeks reeds.
Veel heeft het allemaal niet meer te maken met de opzet van de eerste films, namelijk blitse en snelle wagens, stratenraces en mooie meiden.
De wagens en de mooie meiden zijn er nog maar de films zijn nu pure actiefilms, met de nadruk op de actie.
Ook de misdaad is bruter geworden en gaat gepaard met veel meer geweld dan in het begin.
Maar voor de liefhebbers, zoals ik, is dat natuurlijk goed nieuws.
Bijgevolg heb ik ook van deze prent genoten en was het een blij weerzien met Michelle Rodriquez en vele andere leden uit de originele cast.
Het einde van deze film geeft een voorsmaakje voor de volgende prent, en daarin is de bad guy niemand minder dan huidige actie icoon, Jason Statham, dat beloofd !!"


1. ook al weten de meeste mensen dat al, zet dat van statham gewoon in een spoiler voor de mensen die deze week toch maar de blu ray of zo kopen.

2. ik vind net dat deel 6 weer meer de essentie van de eerste films probeert de zoeken gemixt met de punten die de serie sinds deel 4 nog populairder maakten.

Banned

Avatar

Glennekeeeee "is dat dan een simpele oplossing? Hobbs ging achter dom en zijn bende aan die op dat moment als een van de belangrijkste criminelen gezien werden... Dat er dan een belangrijke politie-agent achtergaat lijkt me logisch? En dat die in de film nadien dan moet samenwerken en nog steeds die macht heeft lijkt me ook wel logisch dan..."


Ik vond het allemaal wel héél erg simpel. Maar goed als jij je niet geërgerd hebt is het voor mij goed.

Glennekeeeee

Avatar

Banned "Ja je zegt het zelf machtige politie agent... Weer zon simpele oplossingen. Als het leven zo simpel ging als in Fast and Furious kan je evengoed in god gaan geloven. Ik weet ook wel dat je Fast and the Furious niet voor de logica hoeft te bekijken en ja in veel blockbusters zitten zon gevallen maar Fast 6 spande deze keer echt wel de kroon. Tot het irriante toe. Solms stoort dit soms niet."


is dat dan een simpele oplossing? Hobbs ging achter dom en zijn bende aan die op dat moment als een van de belangrijkste criminelen gezien werden... Dat er dan een belangrijke politie-agent achtergaat lijkt me logisch? En dat die in de film nadien dan moet samenwerken en nog steeds die macht heeft lijkt me ook wel logisch dan...

Banned

Avatar

Glennekeeeee "Onlogisch? vond dat allemaal niet zo onlogisch... Dat dat allemaal snel getransporteerd werd? Tja, Hobbs is een machtig politie-agent en het is een zeer gevaarlijke crimineel dus dat is een prioriteit... tuurlijk kan dat dan snel gaan... dat die nieuwe chick haar plaats snel afstaat lijkt me ook logisch, zowel in deel 4 als 5 als 6 laat Dom duidelijk zien dat zijn grote liefde Letty blijft, ongeacht zijn gevoelens voor die chick...

Dat van die landingsbaan... Tja, dat klopt niet helemaal maar is fast and furious dan een filmreeks die logisch is? nee, in elke film weet je wel dergelijke punten aan te halen, zowat in elke blockbuster kan je dat..."


Ja je zegt het zelf machtige politie agent... Weer zon simpele oplossingen. Als het leven zo simpel ging als in Fast and Furious kan je evengoed in god gaan geloven. Ik weet ook wel dat je Fast and the Furious niet voor de logica hoeft te bekijken en ja in veel blockbusters zitten zon gevallen maar Fast 6 spande deze keer echt wel de kroon. Tot het irriante toe. Solms stoort dit soms niet.

Glennekeeeee

Avatar

Banned "De grootste reden waarom je Fast 6 bekijkt zijn de acties en daar krijg je min of meer waar voor je geld. Justin Lin weet als geen ander actie plaatjes op het scherm te toveren. Maar dit ten koste van z'n fijngevoeligheid. Alles is zodanig stoer en belachelijk dat ik niet anders kon dan in de lach te schieten en me ergeren aan de vele onlogische gebeurtenissen + het feit dat het script elk mogelijk probleem voor de personages dat niet met actie te maken heeft telkens weer opgelost heeft voor je het beseft. (Onze gang moet plots met hun hele bazaar op wielen naar Spanje... No problem, The Rock regelt dat allemaal.) (Vin Diesel z'n nieuwe chick heeft er geen erg in om terug haar plaats af te staan aan de slecht acterende lesbo Michelle Rodriguez.) Om maar een paar voorbeelden te geven. De personages beseffen en zeggen ook dat ze eerst een vervelend probleempje hebben maar meteen erna komt iemand met een antwoord op de proppen zodat niemand zich nog zorgen hoeft te maken.

Leuk maar het is zodanig over the top dat het net wat teveel van het goeie werd voor mij. En ik wist niet dat een landingsbaan voor vliegtuigen zoo lang was dat je er achtervolging met een vliegtuig kan houden van 10 minuten lang... goh! Jason Statham zal het hele zaakje ook geen andere richting doen uitslaan in het aankomende 7de hoofdstuk. De man slaagde erin om in een paar seconden tijd volledig op te gaan in het Fast and Furious wereldje alsof ie al sinds deel 1 meedraait. Dat beloofd."


Onlogisch? vond dat allemaal niet zo onlogisch... Dat dat allemaal snel getransporteerd werd? Tja, Hobbs is een machtig politie-agent en het is een zeer gevaarlijke crimineel dus dat is een prioriteit... tuurlijk kan dat dan snel gaan... dat die nieuwe chick haar plaats snel afstaat lijkt me ook logisch, zowel in deel 4 als 5 als 6 laat Dom duidelijk zien dat zijn grote liefde Letty blijft, ongeacht zijn gevoelens voor die chick...

Dat van die landingsbaan... Tja, dat klopt niet helemaal maar is fast and furious dan een filmreeks die logisch is? nee, in elke film weet je wel dergelijke punten aan te halen, zowat in elke blockbuster kan je dat...

jaime91

Avatar

Frietgezicht "Haha. Nieuw voor jou dan ja. Behalve in de film die jij noemt speelt die ook de badguy in Cellular, Turn it up, War en 13. Zeker niet zelden tot nooit dus ;)"

Je hebt volkomen gelijk. Van de films die noemt zegt alleen Turn it up mij niets maar toen was hij ook nog niet zo bekend als ie nu is. War,13 en Cellular heb ik alle 3 wel gezien.

Frietgezicht

Avatar

jaime91 "Zelden dan. Ik bedenk me nu ineens dat hij in Chaos met Wesley Snipes ook een badguy was maar dat doet hij zelden tot nooit en in die film kwam je er op het eind pas achter en zag je hem gedurende de hele film toch als goodguy. Een hele film lang Statham als hoofd villian heb ik nog niet gezien. En vooral niet in zo'n grote actiefilm als dit. Dus het is soort van nieuw dan. ;)"


Haha. Nieuw voor jou dan ja. Behalve in de film die jij noemt speelt die ook de badguy in Cellular, Turn it up, War en 13. Zeker niet zelden tot nooit dus ;)

jaime91

Avatar

Frietgezicht "Nieuw voor hem? Hij heeft vaker badguys gespeeld hoor."

Zelden dan. Ik bedenk me nu ineens dat hij in Chaos met Wesley Snipes ook een badguy was maar dat doet hij zelden tot nooit en in die film kwam je er op het eind pas achter en zag je hem gedurende de hele film toch als goodguy. Een hele film lang Statham als hoofd villian heb ik nog niet gezien. En vooral niet in zo'n grote actiefilm als dit. Dus het is soort van nieuw dan. ;)

Glennekeeeee

Avatar

Frietgezicht "Ben wel benieuwd hoe overdreven deel 6 gaat worden. Net als met Die Hard wordt het steeds gekker."


Het verschil is dat het deze franchise beter maakt en die van Die Hard naar de kloten doet :p

Frietgezicht

Avatar

Ben wel benieuwd hoe overdreven deel 6 gaat worden. Net als met Die Hard wordt het steeds gekker.

JamesBond

Avatar

killer2120 "echt een pracht film echt wat je verwacht actie 3x een hulk in de film. jammer dat Gisele dood moest. ze zag er altijd goed uit en kon lekker vechten."


Ooit gehoord van spoiler? :(

killer2120

Avatar

Echt een pracht film echt wat je verwacht actie 3x een hulk in de film. jammer dat Gisele dood moest. ze zag er altijd goed uit en kon lekker vechten.

Frietgezicht

Avatar

jaime91 "

Ik ben zeer benieuwd wat Wan nog verder met deze reeks gaat doen en hoevel F&F films er nog gaan komen. Ik ben ook zeer benieuwd naar Jason Statham als badguy in Fast 7. Dit is voor hem namelijk iets totaal nieuws, hij is toch bekend vanwege zijn badass goodguy rollen en dit keer moet hij een badass badguy gaan neerzetten. "


Nieuw voor hem? Hij heeft vaker badguys gespeeld hoor.

B@chelor

Avatar

^^lol again...

johnwayne

Avatar

Om het gezever over de lengte van de startbaan voor eens en voor altijd te beëindigen, een link waar men de afstand van de baan berekend heeft:

http://www.empireonline.com/features/fast-and-furious-6-runway-length

Men komt dus tot de conclusie dat de baan 27,86 mijl is oftewel 44,83 km...

johnwayne

Avatar

Glennekeeeee "Voor dergelijke vliegtuigen is het minstens 8km"


Neemt mijn eerdere bezwaren nog steeds niet weg.

Glennekeeeee

Avatar

johnwayne "De lengte van een grote startbaan is ongeveer 3 km. In deze film bleven ze maar opstijgen en waren ze, volgens mij, al rijdend bijna op de plaats van bestemming."


Voor dergelijke vliegtuigen is het minstens 8km

johnwayne

Avatar

UnknowB "Je hebt wel een zeer lange landingsbaan nodig om z'n vliegtuig vd grond te krijgen hoor..."


De lengte van een grote startbaan is ongeveer 3 km. In deze film bleven ze maar opstijgen en waren ze, volgens mij, al rijdend bijna op de plaats van bestemming.

Secret1994goesFilm

Avatar

johnwayne "
4 Hoelang was die landingsbaan? Kilometertje of 12?

"

Je hebt wel een zeer lange landingsbaan nodig om z'n vliegtuig vd grond te krijgen hoor...

johnwayne

Avatar

Glennekeeeee "Geef dan eens een aantal plotgaten? want tegenwoordig hoor je het constant maar geven ze nooit concrete argumenten"


Om een paar kleine voorbeelden te noemen:

1 Hobbs is een Amerikaanse politieman, maar kan schijnbaar wereldwijd opereren en geweld gebruiken, zonder dat de lokale politie hier ook maar iets tegen in te brengen heeft.

2 Hij kan een legercommandant een pistool tegen de kop zetten, om zo 1 lid van de Torettoclan te helpen, daarbij miljoenen andere levens op het spel zetten en dat heeft geen enkele gevolgen. Sterker nog, het volledige leger is in de volgende scène verdwenen en zie je ook nergens meer terug.

3 De commandant is eerder verbaasd dat de schurken een tank gejat hebben om de computerchip te krijgen. Waarom was die tank überhaupt in het konvooi en waarom is er zo'n grote truck nodig om een kleine chip te vervoeren?

4 Hoelang was die landingsbaan? Kilometertje of 12?

Ff ter verduidelijking, ik heb me geamuseerd bij de film, maar ik vond het geen top omdat het op bepaalde punten gewoonweg te dom werd.

Glennekeeeee

Avatar

johnwayne "Na het prima deel 5 was ik redelijk teleurgesteld in dit deel. Ik heb me wel vermaakt maar op bepaalde momenten zat ik me gewoon te ergeren. Teveel onmogelijke momenten zaten in de film. De actie moest natuurlijk nog groter en geweldiger dan voorgaande delen maar ging nu zo 'over the top' dat het belachelijk werd. Ook verhaaltechnisch zaten er extreem grote gaten in. De film is aardig popcornvermaak, maar laat je hersens thuis."


Geef dan eens een aantal plotgaten? want tegenwoordig hoor je het constant maar geven ze nooit concrete argumenten

Glennekeeeee

Avatar

Frietgezicht "Haha wtf,kaartverkoop in Belgie gaat door als de zaal al vol zit? Ik ga toch echt niet vooraan op de grond zitten,ben geen peuter."


We waren met een groep van 10... dus apart zitten hadden we geen zin in en er waren maar 22 zetels vrij over de gehele zaal. En btw, vooraan zitten was best seats voor deze film. Die auto's zien voorbij chasen op 5m van je neus is best zalig voor dergelijke films

Frietgezicht

Avatar

Glennekeeeee "Bij ons in België zat de zaal vol en moesten we helemaal vooraan op de grond zitten"


Haha wtf,kaartverkoop in Belgie gaat door als de zaal al vol zit? Ik ga toch echt niet vooraan op de grond zitten,ben geen peuter.

B@chelor

Avatar

Prima film, al vind ik deel 5 ietsje beter. De stunts zijn overigens wel tip top in orde. Jammer dat diebraziliaanse broers/vrienden er niet meer in zaten. Ook vond ik het einde te langdradig. De landingsbaan leek wel oneindig, haha. Brute auto's wel trouwens. En de extra scene tijdens de credits....blijf zitten en kijk!

jaime91

Avatar

pmw84 "Oh mijn god, wat een harde brute film zeg !! Zo net in pathe arena bekeken, voorstelling uitverkocht !!!!! De zaal ging uit zijn dak toen Dom in dr lucht sprong on Letty te redden, of toen The Rock tegen die blanke Hulk moest vechten !!!! WOOOOOW iedereeeeewn ging opstaan en schreeuwen van die scene. Beste scene van de film is de SUPERMAN move die Rock nog een x uithaalt in de film net als in deel 5!!!! Die scene heeft het afgemaakt !!! Deel 6 heeft deel 5 met grond gelijk gemaakt en zwaar overgetroffen. Deel 7 heeft ongeloofelijk veel te doen om deze te overtreffen !!!! Als je bonus scene van deel 6 hebt gezien dan weet je al dat deel 7 zonder enige twijfel goed gaat worden !!!!!!!!!!!!!!!!! Deel 6 ga ik nog een x kijken, was te brut !!!! Loved it"


Gast je tekst zit vol met SPOILERS!!!!!!!