Drive (2011)

Some Heroes Are Real

Reviews (8)

Glennekeeeee

Avatar

Drive is zo een film waar je je plots bedenkt dat je best blij bent dat Gosling deze rol aannam en niet een Jason Statham of andere (niets tegen die acteurs maar voor deze film mocht het anders). Want wat Gosling van de eerste tot de laatste minuut laat zien is dat je een simpel verhaal wat rechtstreeks uit de andere voorbeelden hun repertoire kan komen toch iets extra kan geven en er zowaar een topper van kan maken. De licht psychotische rijder die amper meer dan 5 woorden in een zin gebruikt zet Gosling perfect neer en hoewel je de misterie rond het personage al meteen aanvoelt komen de plotselinge uitbarstingen wel als een verrassing wat het personage een extra cachet geeft. Mulligan speelt ook met verve (ondanks geen fan stelt ze eigenlijk nooit teleur) ,Cranston speelt zoals zovaak een nogal cliché-achtige bijrol (die man verdiend beter)en Isaac speelt hier ook wel een weinig origineel personage. Ook nog een opmerkelijke leuke rol van Perlman al is daar achteraf te weinig mee gedaan.
De actie zit wel snor, ze is niet constant aanwezig maar als ze er is ziet ze er perfect uit. zeer goed weergegeven (Luc Besson en zijn maatje van Taken kunnen beter eens naar deze film kijken) maar toch met de nodige sensatie en entertainment. De finale past perfect bij wat deze film wil zijn: een typische actiefilm die iets meer kan bieden dan de meeste.

Drive is opzich qua verhaal en personages niet beter dan gemiddelde Cage/Statham/Stallone/Schwarzenneger-film. Maar Gosling speelt een waanzinnig sterke rol en de muziek en het camerawerk tillen deze film naar een hoger niveau. Topvermaak dat net iets meer kan bieden

8,5/10

JamesBond

Avatar

Ik had al veel gehoord over deze film en zijn regisseur, maar ik had nog nooit de tijd genomen deze film te bekijken. Nu heb ik me toch aan de film gewaagd en ik kan eigenlijk moeilijk omschrijven wat ik nou precies van de film vind. Kort gezegd is alles in 'Drive' gewoon puur goud. Van de muziek tot de cinematografie, alles is perfect. Het sterkste aan de film vond ik persoonlijk de combinatie van beeld en geluid. Ik heb weinig films gezien die op zo'n sublieme wijze een verhaal kunnen vertellen zonder teveel dialoog te gebruiken. De muziek is perfect gekozen bij de magistraal gefilmde scènes, waardoor 'Drive' een lust voor oog en oor is.

Op visueel vlak is 'Drive' een pareltje en één van de mooiste films die ik heb gezien, maar ook daarnaast is alles perfect. Het personage van Ryan Gosling zegt redelijk weinig, maar met met zijn blik spreekt hij boekdelen. Hij heeft geen dialoog nodig om zijn gevoelens over te brengen en dat bewijst maar weer dat Gosling één van de best werkende acteurs van de afgelopen jaren is.

Dat Winding Refn een voorliefde voor extreem geweld heeft (misschien nog wel erger dan Tarantino) is met deze film wel gebleken. Toen eigenlijk de eerste extreem gewelddadige scène begon was mij dat wel duidelijk. Ik kan een gewelddadige film best waarderen, maar het geweld moet niet de overhand nemen. Nou heb ik het gevoel dat dit bij 'Only God Forgives' wel het geval is, maar bij Drive doet het geweld wel degelijk dienst aan het verhaal, waardoor het niet storend is maar de sfeer van de film misschien alleen maar versterkt. Wat ik erg knap gedaan vond is dat het geweld erg goed voelbaar was.

De combinatie van muziek en cinematografie van de film is zoals eerder gezegd weerzinwekkend. De scènes zijn stuk voor stuk bijster goed gefilmd. Het gebruik van vooral lange shots is subliem gedaan. De editing van de film voelt hierdoor niet te snel aan. De achtervolgingen zijn erg mooi gefilmd, maar vooral de shots waarin je allen Gosling zijn gezicht in de auto ziet vond ik prachtig. Zonder dialoog wist de manier waarop het gefilmd was heel veel te zeggen over zijn personage. De geweldige soundtrack voegt hier dan ook nog eens heel veel aan toe. De muziek is in combinatie met het beeld fenomenaal en elke scène komt hierdoor nog beter tot zijn recht. Ik kan niet anders zeggen dan dat 'Drive' vanaf seconde één tot de credits puur goud is. Zowel visueel en als geheel één van de beste films die ik gezien heb. Ik ben zeker geïnteresseerd geraakt in het werk van Nicolas Winding Refn en ik ga 'Only God Forgives' binnenkort ook zeker een kijkbeurt geven.

10/10

Spider-fan

Avatar

Mooi gebruik van geweld. Doet me denken aan de vroege films van de Coen brothers - Blood Simple, Miller's Crossing bijv. Van die plotselinge, onverwachte geweldsuitbarstingen. Maar tegelijk áls het geweld ver in de film begint, wordt er vanaf dat moment ook net iets te veel en overdreven gebruik van gemaakt - waarom zit er zoveel agressie in de hoofdfiguur dat hij iemand echt tot een pulp moet trappen bijvoorbeeld...

Doet me verder een beetje aan Michael Mann films denken. Niet mijn favoriete stijl, maar het is wel goed gedaan. Een vrij simpel verhaal, maar wel mooit uitgewerkt.

johanmeesters

Avatar

Grote tegenvaller! :r De titel beloofd een actiefilm, maar dat is deze totaal niet. Het is meer een Misdaad/thriller. Het verhaal vond ik te veel op No Country For Old Men lijken! Vond er weinig spanning inzitten en de karakters waren opervlakkig. Verhaal werd onduidelijk, op het laatst kwamen er alleen maar brute moorden voorbij. Doet zijn titel geen eer aan, er werd amper in gereden in wat voor auto dan ook! 5/10. Waarom de Nederlandse filmjury dit de beste film van het jaar noemt is voor mij een raadsel!:?

Banned

Avatar

Vond deze film echt geweldig! De keuze voor de lange shots zijn gewaagd en daarom alleen maar respect. Veel te weinig regisseurs doen dit en knippen veel te snel weg. Ik genoot met volle teugen. Jammer dat mensen zeggen dat de film niet goed was omdat hij doodsaai is. Daar zit juist de sterkte in van deze film. Dialoog scènes zonder dialoog gewoon geweldig. Ik heb een bloedhekel aan films waar er teveel nutteloze praat scènes in zitten zoals scène in een café ofzo . Scènes die nergens naatoe zullen leiden en gewoon minuutvulling zijn. Drive is weer een filmpje bij op mijn favoriete lijstje. vond de symboliek met de scorpioen echt geweldig.

ghossler

Avatar

Wou deze film al heel lang zien en hijs echt goed. Persoonlijk is dit echt mijn soort style en geniet ik er met volle teugen van. Het heeft echt die jaren 70/80 vibe, dat krijg je (of aleen ik) door de setting sowieso van de film, maar ook door de muziek en de manier hoe de film in elkaar is gezet. Persoonlijk vind k het niet echt een actiefilm, hoewel er zeker scenes in zitten waarvan je denkt... OKEee...... maargoed. Voor mij heeft de film een beetje een tintje van robbery, racen, gevaar, spanning, liefde, maffia, geld, hero-doing-his-best-to-get-the-girl-in-a-special-way, 1 man against the world, etc. Which is good for me. Sommige dingen vond ik wel een beetje apart of kort door de bocht gedaan, maar al met al zeker een gewaardeerde film en moet zeker weten in mijn film collectie. Ik ben sws fan van Ryan Gosling en hier vind k hem geweldig. Hij speelt de warme en aardige karakter heel goed maar staat ook sterk als een zelfverzekerde, sterke, stoere en 'dontmesswithmeguy' was goed gedaan. Hoewel ik meer racen of naja auto achtervolgingen had willen zien was de hoeveelheid hiervan redelijk en focust de film meer op het verhaal dan eigenlijk de fancy car chases, die er zeker wel in zitten. Maargoed ik kan er nog een heel lap tekst over deze film typen, kortom: A MUST SEE MOVIE!! vOOr mij een dikke vette 8

DashX

Avatar

Een actiefilm met veel drama. De setting is heel erg duister met muziek uit de jaren 70/80. De openingsscene was een mooie start. Daarna had ik gevoel dat de film echt zeer traag opbouwt. Zo wordt na de openingsscene, veel aandacht besteed aan de relatie met de buurvrouw en haar zoon. Ik ergerde me best aan.

De Driver heeft gedurende de hele film een pokerface, toont nauwelijks emotie. De mafia bazen worden zo makkelijk uitgeschakeld, dat ze niet eens handlangers hebben. De hoogtepunt vond ik de auto achtervolging, maar vaak genoeg gezien in andere films (Unknown/Mission Impossible etc.)

Ik had wel meer verwacht van de film. Op IMDB heeft de film nu een 8.6. Dus genoeg mensen die van deze film kunnen genieten, maar voor mij is het een 5 waard.

Acer

Avatar

Drive is zeker wel een aardige film, alleen soms had ik het gevoel. Dat er teveel stukken erin zitten, die opgevuld moesten worden met muziek en waar ik me eigenlijk dan weer aan kon irriteren. Verder is de cast goed gekozen en is het verder wel een prima actie film. Ryan Goseling komt hier tegenstrijdig over, zowel als een warme aardige buurman en ook weer als een koude kikker. Drive verdient een gezonde 7 en is ook wel een aanrader.