Elizabeth (1998)

Declared illegitimate aged 3. Tried for treason aged 21. Crowned Queen aged 25.

discussie

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

11qqaazz

Avatar

eddie1971 "en wie zegt dat die boeken die jij hebt gelezen zo waarheids getrouw zijn ??????

jij moet maar geloven wat je wilt geloven , maar ga niet verkondigen dat wat jij weet en/of gelezen hebt de enige waarheid is.

ben jij ook iemand die de telegraaf en sbs kijkt voor waarheids getrouw nieuws Smiley face

je had er bij moeten zijn om de echte waarheid te kennen, enne..... dit is maar een film hoor, waarom nemen mensen soms films zo serieus, het is maar entertainment"


In deze film zijn periodes en historische feiten, bewust door elkaar gehusseld om een kloppend en spannend verhaal te maken.

11qqaazz

Avatar

De brandstapel in het begin vond ik niet echt leuk. Heel erg mooie film. Hopelijk komt er in de toekomst een deel 3.

bloempietje

Avatar

Historisch gezien het niet helemaal klopt maar dit blijft toch een schitterende film en briljant acteer werk van Cate Blanchett.

eddie1971

Avatar

Ann McDunn "Misverstand, de feiten kloppen ook niet, wat er tenminste aan echte feiten bekend zijn, ik heb heel wat boeken over Elizabeth gelezen en er is al eens eerder een film over haar geweest, die ik ook goed vond, maar dat neemt niet weg dat het een historische film is, ik zou tenminste niet weten hoe je deze film anders moet noemen. Comedy, actie, thriller, horror:N"


en wie zegt dat die boeken die jij hebt gelezen zo waarheids getrouw zijn ??????

jij moet maar geloven wat je wilt geloven , maar ga niet verkondigen dat wat jij weet en/of gelezen hebt de enige waarheid is.

ben jij ook iemand die de telegraaf en sbs kijkt voor waarheids getrouw nieuws Smiley face

je had er bij moeten zijn om de echte waarheid te kennen, enne..... dit is maar een film hoor, waarom nemen mensen soms films zo serieus, het is maar entertainment

Bach

Avatar

Thiver "Dat is natuurlijk altijd een makkelijk advies in dit soort kwesties. Het zou ook wel zo fair zijn om wat titels te noemen."


Vrijwel elk boek over Elizabeth I zal een beter en betrouwbaarder inzicht geven in het leven van deze vorstin dan de film Elizabeth. Het is niet zo moeilijk om wat titels te noemen. Niet elk boek is echter voor iedereen even geschikt. Veel hangt af van het niveau van de reeds aanwezige kennis. In het algemeen gesteld is het verstandig om te beginnen met literatuur waarin de hoofdlijnen duidelijk geschetst worden en die niet al te gedetailleerd is. Een artikel in een encyclopedie kan al een goed begin zijn. Lees bijvoorbeeld het artikel in de engelstalige Wikipedia-encyclopedie: http://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_I_of_England . Daarna zou je een uitgebreider artikel kunnen lezen, bijvoorbeeld het artikel dat je in de Encyclopedia Brittannica kunt vinden. Met de aldus vergaarde basiskennis kun je vervolgens aan de slag gaan met meer uitvoerige studies. Enkele titels:

David Starkey, Elizabeth : The Struggle for the Throne (2000)

Anne Somerset, Elizabeth I (2003)

Alison Plowden, Young Elizabeth: The First Twenty-Five Years (1999)

Er zijn uiteraard nog veel meer titels te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens hier: http://www.amazon.com

Ann McDunn

Avatar

Thiver "Dat is natuurlijk altijd een makkelijk advies in dit soort kwesties. Het zou ook wel zo fair zijn om wat titels te noemen."


Elizabeth I van Neville Williams is een rijk geïllustreerd boek en best wel aardig om te lezen, Elizabeth R van Thera Coppens is geromantiseerd maar ook leuk om te lezen. Geschiedenis van Engeland van Stonehenge tot het tijdperk der vakbonden van Prof. dr. R. C. Van Caenegem, gaat onder meer ook over Hendrik VIII en Elizabeth I., en Jean Plaidy heeft ook wel over Elizabeth I geschreven, eerst genoeg om door te spitten. Als je alle boeken hebt gelezen krijg je toch een aardig beeld van deze maagdelijke (?) koningin. Historische romans zijn ook maar gedeeltelijk waar, niemand heeft in het hoofd van Elizabeth kunnen kijken. Fair genoeg Thiver?

Thiver

Avatar

Bach "...of lees een goed boek over de periode."

Dat is natuurlijk altijd een makkelijk advies in dit soort kwesties. Het zou ook wel zo fair zijn om wat titels te noemen.

backslash

Avatar

Welke feiten kloppen niet ?, voor de volledigheid.
Anders leren we het verkeerd.

Memento

Avatar

Wat een sterrencast hierin, zeg. Zelfs Eric Cantona speelt erin.

Ann McDunn

Avatar

Misverstand, de feiten kloppen ook niet, wat er tenminste aan echte feiten bekend zijn, ik heb heel wat boeken over Elizabeth gelezen en er is al eens eerder een film over haar geweest, die ik ook goed vond, maar dat neemt niet weg dat het een historische film is, ik zou tenminste niet weten hoe je deze film anders moet noemen. Comedy, actie, thriller, horror:N

Rooster

Avatar

Drasko "de film is niet slecht en zeker niet naar geacteerd maar om dit aangedikte drama nou historisch te noemen gaat wel heel ver :N"

Hoe zou jij het noemen dan? Een hedendaagse chick flick? :}

jacq

Avatar

Deze tot mijn schande nog nooit gezien. Heb niet zoveel met Cate, maar ga vanavond toch lekker kijken. En het lijkt me toch wel degelijk een historisch "iets", maar kan het mis hebben.

Drasko

Avatar

Ann McDunn "Pracht film, met een bijzonder goed acterende Cate Blanchett als Elizabeth I, zelf heb ik deze film al twee keer gezien, maar eerdaags ga ik weer kijken, beslist een aanrader voor mensen die van een goede historische film houden."


de film is niet slecht en zeker niet naar geacteerd maar om dit aangedikte drama nou historisch te noemen gaat wel heel ver :N

Ann McDunn

Avatar

Pracht film, met een bijzonder goed acterende Cate Blanchett als Elizabeth I, zelf heb ik deze film al twee keer gezien, maar eerdaags ga ik weer kijken, beslist een aanrader voor mensen die van een goede historische film houden.

SpaRood

Avatar

Hele goede historische film. Zit heel goed in elkaar. Een aanrader!

Thiver

Avatar

Filmwolfje "Van hetzelfde kaliber als "Jeanne D'Arc" met Milla Jovovich :W.
Een aanrader dus T+)"

Tja, dat vind ik niet echt een compliment. :D Toch zal ik wel gaan kijken, want ik heb Cate Blanchett al een paar jaar erg hoog zitten.

bosna_me

Avatar

Dit lijkt me een goede film en 't heeft een interessant onderwerp. Kijken dus.

Noldy

Avatar

Zeker de moeite waard, ik vond het een mooie film, een goed verhaal en klasse acteerwerk van Blanchett.

Carlijn

Avatar

Ik zou de film maar opnemen, want de BAFTA's op de BBC zijn belangrijker! :E Ben benieuwd hoeveel Return of the King er binnensleept! Smiley face

Filmwolfje

Avatar

Ontzettende goede film met Cate Blanchett:W.
Van hetzelfde kaliber als "Jeanne D'Arc" met Milla Jovovich :W.
Een aanrader dus T+)

Ann McDunn

Avatar

Echt een aanrader, het is een prachtige film, ik ga zelf voor de tweede keer kijken.:E

Fred

Avatar

Absoluut gaan kijken. Hte is een schitterende film. Mooi verhaal en prachtige beelden en schitternde rol van Cate Blanchett. Gewoon gaan kijken je zult er zeker geen spijt van krijgen als je van de betere film houd :E

Adamica

Avatar

Het lijkt me een geweldige film... mooie trailer Smiley face
Dat beloofd wat.

Claar

Avatar

Volgens mij is deze film wel de moeite waard. Of je moet een grote hekel hebben aan geschiedenis.