On Her Majesty's Secret Service (1969)

James Bond est de retour! [James Bond is back! ; French & Belgian posters]

Reviews (9)

MovieMazzter

Avatar

Film opnieuw bekeken en alhoewel het de gewoonte is om George Lazenby neer te zetten als een slechte keuze, is de film best te pruimen. De mooie Diana Rigg en Telly Savalas (Blofeld) doen het uitstekend en het script bevat voldoende (ijs en sneeuw) actie en verveelt niet. Het probleem van Lazenby is dat hij in vergelijk met Sean Connery en later met Roger Moore simpelweg nooit in zijn rol is gegroeid en het publiek nooit aan hem kon wennen. Ook ik heb daar last van en zie hem als vreemde eend in de bijt en hij lijkt gewoon ''iets'' te missen (charisma, de Britse klasse en typische humor) die we gewend zijn van Connery en Moore. Of Lazenby een geloofwaardige Bond was geworden zullen we nooit weten. De vraag is ook niet relevant met Connery en Moore als tijdgenoten. De film geef ik een 7. Wel vreemd om Bond te zien trouwen overigens.

jaime91

Avatar

On Her Majesty's Secret Service zou een van de, al dan niet de beste Bondfilm kunnen zijn jammer genoeg stelt deze film me toch op een aantal punten teleur.

George Lazenby maakt in deze film zijn intrede als Bond. En zijn entre is ook BRILJANT! ''That never happend to the other fellow'' is een geniale verwijzing naar Sean Connery. En dat is niet de enige verwijzing naar de vorige Bondfilms. Jammer dat Lazenby verder de charme mist die Bond wel zou moeten hebben. Nu is het niet erg dat Lazenby de rol zich eigen maakt, sterker nog dat is alleen maar top dat hij Connery niet wil kopiëren alleen geeft het script hem daar weinig ruimte voor. Ook de typische komische oneliners brengt Lazenby lang niet zo komisch. Het komt allemaal een beetje stroef zijn mond uit, alsof hij het moet opzeggen want het hoort nou eenmaal bij Bond. Wat de actie betreft maakt Lazenby zijn rol wel helemaal waar. Hij is zelfs nog beter in de actiescenes dan Connery.

Telly Savalas als Blofeld is werkelijk briljant! Hij deed me denken aan Javier Bardem's Silva. Hij zet een erg charmante maar ook zeer overtuigende Blofeld neer. Diana Rigg zet een zeer goede Bondgirl genaamd Tracy neer. Haar liefdeslijn met Bond is wel zeer mooi om te zien. Ik had Rigg trouwens amper herkend, zij speelt namelijk nu de fantastische rol van Olenna Tyrell in Game Of Thrones. Onherkenbaar is ze in deze film, maar wel een van de beste Bondgirls.

Het script is verder ook heel goed maar niet perfect. De film begint nogmaals goed, de verhaallijn van Bond en Tracy is ook mooi, de spanningen tussen Bond en M zijn ook erg sterk, maar de film kakt een beetje in zodra Bond de identiteit van Sir Hillary Bray aanneemt en de film zich afspeelt in de Alpen. Gelukkig wordt de film naar het einde toe wel weer heel sterk, en het eind vind ik zelfs schokkend en zeer ontroerend.

Had Connery in deze film wederom de rol van Bond gespeeld dan denk ik dat deze film nog iets beter was geweest. Aangezien ik Connery een veel betere acteur vind dan George Lazenby. Ook had deze film iets ingekort mogen worden in het midden maar toch vind ik On Her Majesty's Secret Service een vrij goede Bondfilm die Bond de nodige diepgang geeft.

Olrik

Avatar

On Her Majesty's Secret Service is toch altijd wel een Bond film geweest die altijd op de achtergrond word gehouden, maar dit is naar mijn mening compleet onterecht.
Het verhaal is iets realistischer dan de voorgaande Bond films wat de film ook gelijk een andere draai geeft en ook krijgt het verhaal heeft meer tijd gekregen om zich uit te breiden.
George Lazenby als James Bond is zeker niet slecht en ook de rest van de cast heeft prima werkt afgeleverd in deze film.
Prima film met een erg vermakelijk verhaal.

7,5 / 10

Muddyw

Avatar

Ik sluit mij aan op de recensie boven mij, van JamesBond. Toch nog wat eigen woorden Smiley face:

Erg sterke Bondfilms met een sterke cast, waaronder Diana Rigg (die nu op weergaloze wijze Olenna Tyrell speelt in Game Of Thrones), George Lazenby, Telly Savalas en Gabrielle Ferzetti (Once Upon A Time In The West).

Opvallend: De man tot man gevechten zijn eigenlijk door hun snelle edits stiekem de inspiratie geweest van de snelle edits in Casino Royale en Quantum Of Solace Smiley face. Alleen in Quantum gingen ze daar toch wat te ver mee Smiley face.

De muziek is erg sterk in deze film van John Barry. En met een indrukwekkend gezongen We Have All The Time In The World door Louis Armstrong (zijn laatste vlak voor zijn sterven, hij was al niet gezond meer).

George Lazenby vond ik een goede Bond. Net als Sean Connery heeft hij een heel mannelijke/dierlijke manier van lopen wat hem heel overtuigend doet overkomen. In gevechten kwam Lazenby erg geloofwaardig over. Maar ook zijn romance en relatie met Tracy vond ik erg sterk, mede ook door het spel van de immer sterke en onafhankelijke Diana Rigg.

Jammer van de negatieve verhalen. Wellicht kwam dat omdat het voor George Lazenby allemaal nieuw was, als model zijnde. En hij persoonlijk daar niet zo goed mee om kon gaan. Sterallures liggen voor sommige mensen meer op de loer. Hij is nog lang bitter geweest hierover.

Sean Connery was al langer als acteur werkzaam vóór Bond. Maar daarentegen werd hij uiteindelijk gek van de (privacy overschrijdende) aandacht.

Eigenlijk zijn tot nu toe alleen Roger Moore, Timothy Dalton en Daniel Craig vrij van enig negatieve verhalen rondom hun tijd als Bond, hoewel Daniel ook duidelijk zijn grenzen aangeeft m.b.t. zijn privacy (maar in deze tijd lijkt dat ook meer geaccepteerd dan in Sean zijn tijd). Roger is een levensgenieter en genoot destijds (en nu nog steeds) van de aandacht. Timothy Dalton was Bond zonder bijzonder noemenswaardigheden en genoot er ook van. Pierce Brosnan had tot zijn laatste film ook een goede tijd. Met zijn laatste Bondfilm had hij achteraf wel moeite vanwege de overmatige cgi en het laatste akt. Uiteindelijk was hij nog lang wat bitter over de manier waarop hij uiteindelijk niet meer gevraagd werd voor Bond. Iedereen gaat anders om met afwijzingen Smiley face.

We moeten wel in acht houden dat al deze verhalen niet zomaar alleen aan de acteurs hoeven hebben gelegen. De Bond-familie hebben natuurlijk wel de macht en zullen ook niet altijd even netjes zijn geweest.

Dus gewoon genieten van de film!

JamesBond

Avatar

Geweldige film!

Ook deze film opnieuw bekeken op Blu-Ray en bij deze Bond-film merkte ik het opschonen van de kwaliteit meer. Het ziet er in elk geval weer super uit!

Ik denk dat dit de meeste onderschatte Bond-film is, mensen vinden dat George Lazenby niet in de rol past, maar naar mijn zeggen heeft hij nooit de kans gekregen om zich te bewijzen als James Bond, al doet hij het in deze film zeker niet slecht!

Deze Bond-film is wel wat realistischer dan de anderen, er zitten wat minder ongeloofwaardige stunts in, en voor een keertje kan ik dat waarderen. Het is één van de langere James Bond-films en ze hebben ruim de tijd genomen het verhaal te behandelen waardoor de eerste helft wat traag verloopt.

Over de cast geen klachten. Ik vind dat George Lazenby het redelijk goed doet als James Bond, en snap ook niet alle negativiteit die hij gekregen heeft na deze film. Telly Savalas zet in deze film de beste Blofeld neer, hij is lekker rustig en heeft iets dreigends om hem heen hangen. Zijn plan is simpel, en makkelijk te begrijpen. Diana Rigg zet hier natuurlijk gestalte aan de memorabele Bond-girl Tracy die Vicenzo. Het is de eerste Bond-film waarin Bond trouwt (al duurt dit niet lang) en dat maakt Tracy memorabel.

Het is een Bond-film met wat minder actie als anders, maar de actie-scènes die erin zitten vind ik erg vermakelijk. Er zit er veel man tot man gevechten in, en die zijn redelijk goed geëdit. Ook de muziek is weer erg goed, het nummer van Louis Armstrong is goed en thema van de film vind ik ook super!

Over het algemeen gezien is dit één van mijn favoriete Bond-films, en snap ook echt niet de negativiteit die deze film kreeg..

10/10

Tarkus

Avatar

Ook deze opnieuw bekeken en mijn score iets verhoogd.
Ik vind het spijtig dat George Lazenby niet meer Bond films op zijn naam heeft staan, want zoals ik al eerder zei, doet hij het zeker niet slecht.
Als het een troost voor hem mag zijn, hij heeft wel de langste Bond-film op zijn naam staan, maar tevens de enige film met zo'n tragisch einde.

Commentaar 2011:
Hoewel George Lazenby het hier zeer goed doet is het voor hem bij deze ene keer gebleven om James Bond uit te beelden, wellicht vonden de makers hem niet genoeg charisma hebben.
Verder vond ik het verhaal wel goed en deed de rest van de cast het ook prima.
Prima Bond film dus die zeker niet misstaat in de ganse reeks.

Filmp@ssie

Avatar

Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het niet alleen aan George Lazenby ligt.
De film is in alle opzichten gelijk aan het boek van Ian Flemming.Het stoort vele mensen dat zij niet kunnen inbeelden dat zelfs James Bond een superheld is maar zoals in de boeken ook gewoon een mens van vlees en bloed.
Het is voor iedere acteur moeilijk om in te vallen voor een rol dat al zo'n vijf films de personage heeft neergezet.
Ik waardeer het juist dat de eerste serie Bondfilms trouw waren aan de boeken.
Als er sprake is van een slappe Lazenby prestatie dan moet men eerst de verantwoording bij de filmmaatschappij leggen.
Ik vindt deze film juist een goede die de personage die Flemming beschreef uitstraalt.

Meninho

Avatar

De meest onderschatte James Bond. Na Goldfinger is dit namelijk mijn favorite Bond. Uitstekend overgenomen van he boek van Flemming met gedenkwaardige momenten. tuurlijk, Lazenby was geen Connery, maar zo aller beroerdst was hij ook niet. Zeker nietr gezien hij geen enkel acteer verleden had. Niettemin heeft deze film aan hoogtepunten geen gebrek:

Telly Savalas is mijn favoriete Blofeld. Prachtige man om te zien, geweldige stem, gewelidig karakter. De perfecte Blofeld

de ski scenes: prachtig opgenomen, spectaculair en prachtig in beeld.

de soundtrack: John Barry's beste soundtrack, met name het nnummer "Blofeld's hideout" is prachtig

Blofelds locatie is een prachtige vondst. precies zoals in het boek vermeld.

Diana Rigg is prachtig als Tracy. Het valt te begrijpen dat Bond zo hard voor haar vakt.

het verhaal is perfect. Geen nutteloze gadgets, maar een echt spionnenverhaal. Bond moet het hier van zijn instincten hebben en zijn spion kwaliteiten. Enige nadeel is de zogenaamde vermomming: dat Blofeld Bond niet onmiddelijk herkend is natuurlijk niet geloofwaardig. Maar ach mischien had hij Connery verwacht Smiley face

Voor mij een echte Bond klassieker

Arthaum

Avatar

Dalton en Lazanby zijn de slechtste bonds.. Ze zijn het gewoon niet. Daarna Roger Moore, Sean connery en de best is Pierce Brosnan. Er zullen vast veel mensen zijn die Sean beter vinden dan Pierce, maar Pierce heeft gewoon meer stijl en meer het 'bond' gevoel. De droge woordgrapjes, veel beter dan Sean. De film on her majesty's secret service vind ik trouwens de slechtste bond uit de reeks. Een van de beste vind ik toch Golden Eye