The Ring Two (2005)

Fear comes full circle.

Reviews (12)

Bloyamind

Avatar

@ the grudge, Van de Japanse versies is alleen de allereerste tvfilm-direct to vhs low budget film geweldig. Voor chronologie:
Ju-on the curse 1 (Japan, tv film)
Ju-on the curse 2 (Japan, tv film)
Ju-on the grudge 1 ( Japan bios)
Ju-on the grudge 2 (Japan bios)
The grudge 1
The grudge 2
en straks the grudge 3.

Voor de ring serie:
Ik vond de eerste remake wel prima te hachelen, maar bijvoorbeeld hoe de lijken er uit zien. Dat gaat echt nergens over. In de Amerikaanse film is de spanning vooral berust op de schrikeffecten, en de anticipatie daarop. De Japanse Ringu kent een onaardse atmosfeer, en spanning die voortvloeit uit goed gekozen stiltes in de soundtrack. Ringu heeft misschien minder scares, maar het is een meesterwerkje op het gebied van psychologische spanning, en blijft daarom ook veel langer spoken. The ring 2 is GEEN remake van Ring 2 uit Japan. Voor de duidelijkheid nog even de chronologie ;).

De boeken.
Ringu
Rasen (vervolg tegerlijkertijd uitgebracht met Ringu, door een andere regisseur andere cast. Trouw aan 2e boek, maar zo vlak als een pannekoek, wel zeer interessant voor het verhaal)
Ringu 2 (het vervolg door Nakato, nadat Rasen praktisch in de doofpot gemieterd was, totaal ander verhaal dat in principe nergens op slaat, maar heeft wel een fractie van de sfeer en angst van deel 1 wat de film toch erg vermakelijk maakt)
Ring 0 Bassudei (birthday) Een prequal over het leven van Sadako (Samara in de Ammi films). Meer drama dan horror, met uitzondering van een paar zeer chilly momenten. Deze film heeft me behoorlijk geraakt.

Heeel lang verhaal, maar om kort te zijn, niets tipt aan het Japanse origineel, en het eerste boek (de rest moet ik nog lezen) is ook zeer genietbaar, en anders genoeg om evengoed de spanning er in te houden.
Door reacties van kenners heb ik deze film nog niet gezien, maar misschien gaat er ondanks alles ooit nog verandering in komen.

Cheers.

Steve Harwin

Avatar

Sequals zijn meestal inderdaad bedoeld om extra geld uit de formule te pompen. Grappig is ook dat de verhaallijnen vaak afhankelijk zijn van welke acteurs uit eerdere delen nog in de sequal willen aantreden en dan hangt eea ook weer af van het budget, de agenda's, politieke blabla, enz.
Soms zie je wel dat een verhaal al klaarlag en een acteur die niet terug wil of kan komen dan wordt vervangen of eruit wordt gehaald.
The Godfather 2 vond ik een prima sequal en the Empire strikes back was een mooie opvolger van de eerste Star Wars film. Het kan dus wel.

Ontopic: deze ken ik niet, maar afgaande op de reacties lijkt dit er eentje om over te slaan en mijn pas aangeschafte box met Monty Python-afleveringen eens te bekijken.

(#25/7)

Avatar

Nou, het lijkt mij dat wanneer je een hele goede film heb gezien en het blijkt dat het niet het einde van het verhaal is dat je wel wilt weten hoe het dan afloopt...
en je weet nooit of het een goede sequel is of niet tot je hem gezien hebt of de recencies hebt gelezen.
maar dan moet je vaak weer wachten en wie weet mis je dan een hele goede film die je dan niet meer in de bios kan zien...

AlwaysACritic

Avatar

SCHIJTFILM. Ze moeten gewoon kappen met al die *$$#@## sequels, remakes, etc. etc.Het is enorm vervelend dat er nog maar weinig mensen zijn in de filmindustrie die meer waarde hechten aan de artistieke waarde, de originaliteit of de impact van een film, dan aan hoeveel geld ze ermee kunnen binnenslepen. Aan de andere kant zegt dat toch ook wel weer veel over ons als publiek. Als wij geen of in elk geval minder interesse zouden tonen voor sequels etc. dan zullen ze er uiteindelijk ook mee kappen. Immers, "To them it's all about the benjamins"

locostylish

Avatar

Sequels hoeven niet meteen slecht te zijn, ok het is niet origineel een tweede deel te maken, maar toch het is een film opzich en kan heel veel verschillen van het eerste deel.

slechte sequels zijn films die echt alleen maar doorborduren op wat er in het eerste deel is verteld, en niks nieuws toevoegen aan het verhaal
slechte sequels hoeven niet altijd slechte films te zijn, voorbeelden de Nightmare on elmstreet serie, Halloween serie etc..het concept blijft hetzelfde maar het zijn toch vermakelijke films

Goede sequels zijn films waar enkele elementen uit het 1e deel in terugkomen, maar die ook veel nieuwe elementen toevoegen.

Ik vindt the ring 2 geen slechte film, zitten genoeg spannende momenten in,sommige zie je op 10 km afstand aankomen, maar dat maakt het niet minder vermakelijk.
Niet de beste in het genre maar zeker de moeite waard om een kijkje te nemen

Ciao
L&S

akketa

Avatar

Heb m vanmiddag gezien, maar was best teleurgesteld. Deel 1 was super.

Voor de pauze zaten er een paar goede scenes in, maar daarna zakt ie in om met een onbevredigende climax te eindigen.

waar komt die moeder vandaan?? In het eerste deel kon Anna Morgan geen kinderen krijgen, maar kreeg toch Samara. 'My wife wasn't supposed to have a child' Waarom zit in godsnaam Evelyn (Sissy Spacek) dan in de film? Vreemde verandering van een stukje plot.

deel 1: [rating 4]
deel 2: [rating 3]

(#25/7)

Avatar

Mental, daar heb je gelijk in. maar houd dan ook in gedachte dat

the matrix: deel 2 was zeker leuk, en ik ga er niet op lopen zeiken datie gemaakt is. maar deel 3 is toch echt onder de maat.

en x-men: dat zijn verfilmingen naar een comic-reeks. dat betekent dat er sowieso vaststaat dat er een vervolg komt. en dat is ook niet erg.

maar om nou bij een kassasucces gelijk te gaan werken aan een deel 2... (ik weet dat er al een japanse ringu 2 was, maar daar ging t hetzelfde)

XGH

Avatar

Wat hebben mensen tegen vervolgen, van mij mogen ze best komen, ik heb er niks op tegen(vooral als ze goed zijn) :D

En tegen Remakes heb ik ook niks(als je ze gezien hebt is het misschien saai, maar ja)

Ik heb deel 1 gezien, vond er niet zo heel wat aan, terwijl een vriendin van mij onder de stoel dook(Ja die was bang:D)

Maar ben wel van plan deze te gaan zien, dit lijkt me veel spannender en ja ik heb deel 1 gezien, dus twee moet ik ook even zien of die slecht is of niet..:D

hettar

Avatar

Mental: ben het ook wel met je eens dat er in principe niks mis is met vervolgen..
Alleen zijn er wel nogal eens vervolgen die juist ook wat betreft uitdiepen van karakters & verhaallijn zo veel minder zijn of inconsistent met deel I dat daardoor met terugwerkende kracht het eerdere deel ook aangetast wordt, en dat is dan erg zonde. In de Matrix vond ik bijvoorbeeld de aanval op Zion als een amerikaans melodramatisch heldenverhaal neergezet, waardoor de verhaallijn van 1-2-3 behoorlijk bezoedeld werd.
Maar Ring 2 lijkt me wel wat Smiley face (is ook wel geruststellend als vervolgen van dezelfde regisseur zijn)

Mental

Avatar

Ben ik hier de enige die er niet zo veel problemen mee heeft dat er allemaal vervolgen komen?

Goed, het getuigt misschien van enig inspiratiegebrek, maar het geeft ook een behoorlijke extra dimensie aan de eerste delen:

The Matrix: De "Realiteit" word beter in beeld gebracht in de vervolgen, in plaats van door de raampjes van dat schip, en niet te vergeten: Zion word zichtbaar. En Neo's groeiproces gaat door.

X-Men: Uitdieping van karakters. Bobby Drake/Iceman's thuissituatie, Jean's "inner-struggle", kleine deeltjes van Wolverine's verleden.

Persoonlijk vind ik het veel leuker om te kijken naar de verhaallijn zelf, de karakters, gedachtegangen van de karakters, in plaats van te denken: "Oh, dit is geen cinematografisch meesterwerk, dus een kutfilm"

Just my opinion Smiley face

akketa

Avatar

Vond deel 1 een zeer goede film, die soms beter was dan het origineel.
Verwacht dan ook een goed 2de deel.

Wel vreemd dat ze eerst zeggen dat dit een "origineel" vervolg (klinkt tegenstrijdig) wordt, ipv Ringu 2 te remaken. Maar toch halen ze de plotlijn dat Samara/Sadako het jochie probeert over te nemen over naar de remake.
In Ringu 2 ging moeder dood... Kijken wat ze met dit gegeven gaan doen.

nijntje82

Avatar

Jammer van de waarschijnlijk hoge verwachtingen, waardoor een SAW bijvoorbeeld veel beter doet!

Ik had Ring 1 gezien, zonder er ook maar iets van af te weten en de hype er rondom was er nog niet (hij was nog niet in de bioscoop). Savonds in mijn bedje gekeken, dat knalde aardig, prachtig!

En toen kwam de hype en de verwachtingen rondom de film, alles werd opgeblazen en nadat ik hem een paar keer weer zag en ook de mensen in mijn omgeving, vonden we het steeds minder. Ik denk dan door de wederom hoge verwachtingen deze zal tegenvallen bij de meeste...of het nou een remake is of niet, who cares, het orgineel was toch niet bekend!

ilegaal als 1e films zien heeft meer voordelen dan alleen hem snel zien, zo creeer je in ieder geval geen verwachtingen, of houdt je deze minimaal..

Om deze reden denk ik dus dat deze film gaat tegen vallen, de te hoge verwachtingen etc.