Deze 6 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 6 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. de terugkeer van 'Creed' en twee Oscar-genomineerde films.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Creed III (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Michael B. Jordan | Cast: Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Jonathan Majors, Wood Harris
Na zijn dominantie in de boksring, is het leven van Adonis Creed voorspoedig verlopen. Wanneer Damian (Jonathan Majors), een vriend uit het verleden en getalenteerde bokser, weer opduikt na een lange gevangenisstraf, wil die graag bewijzen dat hij een kans verdient in de ring. De confrontatie tussen de voormalige broeders is meer dan alleen een bokspartij. Om de rekening te vereffenen moet Adonis zijn toekomst op het spel zetten om het op te nemen tegen Damian, een bokser die niets te verliezen heeft.

Bekijk de trailer van Creed III.

Tár (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Todd Field | Cast: Cate Blanchett, Noémie Merlant, Nina Hoss, Sophie Kauer
Van schrijver-producent-regisseur Todd Field komt de oscar-genomineerde Tár, met in de hoofdrol Cate Blanchett als Lydia Tár, de grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We volgen Tár tijdens hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als haar langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt. In de weken die volgen, begint haar leven zich op een bijzonder moderne manier te ontwikkelen. Het resultaat is een verschroeiend onderzoek naar macht en de impact en duurzaamheid ervan in de huidige samenleving.

Bekijk de trailer van Tár.

EO (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jerzy Skolimowski | Cast: Sandra Drzymalska, Isabelle Huppert, Lorenzo Zurzolo, Mateusz Kosciukiewicz
Door de ogen van een dier krijg je een veel mysterieuzer perspectief op de wereld. EO ("eee-ohhh"), een grijze ezel met melancholische ogen, ontmoet allerlei soorten mensen op zijn levenspad door het hedendaagse Polen en Italië. Hij ondergaat emoties als vreugde en pijn, de willekeur van het rad van fortuin, maakt van zijn geluk een ramp en van zijn wanhoop dan weer een onverwachte meevaller. Maar in tegenstelling tot de mens, verliest EO niet zijn onschuld.

Bekijk de trailer van EO.

Toen ik je zag (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ben Verbong | Cast: Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Noortje Herlaar, Egbert Jan Weeber, Robbert Bleij
Acteurskoppel Esther (Noortje Herlaar) en Bastiaan (Egbert-Jan Weeber) leidt op de op de oppervlakte een droomleven. Ze krijgen allebei de ene na de andere geweldige rol aangeboden, wonen met hun kinderen op een vredige boerderij en zijn nog altijd verliefd op elkaar. Maar er is een andere kant van hun leven die bijna niemand ziet. De angsten en gekmakende onzekerheid waar Bastiaan mee kampt, hebben een steeds grotere impact op hem en hun relatie. Uit alle macht probeert Esther om haar grote liefde en haar gezin op de rit te houden, maar de ziekte in Bastiaans hoofd laat zich maar moeilijk bevechten. Gebaseerd op de bestseller die Isa Hoes schreef over het leven met haar man Antonie Kamerling.

Bekijk de trailer van Toen ik je zag.

Silver Haze (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Sacha Polak | Cast: Vicky Knight, Esme Creed-Miles, Charlotte Knight, Archie Brigden
Franky (Vicky Knight) is een jonge verpleegster uit een Londense buitenwijk, die op zoek is naar antwoorden over een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd. Antwoorden die ze nodig heeft om een visie voor haar toekomst voor zichzelf te creëeren. Wanneer Franky verliefd wordt op Florence (Esmé Creed-Miles), een van haar patiënten, ontvluchten ze samen de stad. Aan de kust vindt Franky een veilige plek bij de samengestelde familie van Florence en lukt het haar om het verleden onder ogen te komen.

Bekijk de trailer van Silver Haze.

Onder het Maaiveld (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mark Verkerk | Cast: Marc van Will
De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de over het algemeen bekende bovenwereld die bevolkt wordt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich ook een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap die bestaat uit wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Bekijk de trailer van Onder het Maaiveld.

NieuwsFilm

meest populair