Deze 11 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 11 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. 'Haunted Mansion' en 'The First Slam Dunk.'

Haunted Mansion (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Justin Simien | Cast: LaKeith Stanfield, Rosario Dawson, Owen Wilson, Tiffany Haddish
'Haunted Mansion' is geïnspireerd door de gelijknamige pretparkattractie en gaat over een vrouw en haar zoon die een markante groep van zogenaamde spirituele experts inschakelen om hun huis te bevrijden van bovennatuurlijke krakers.



The First Slam Dunk (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Takehiko Inoue | Cast: Luis Bermudez, Paul Castro Jr., David Cui Cui, Abby Espiritu
'The First Slam Dunk' volgt de scholier Ryota Miyagi, de pointguard van het basketbalteam van Shohoku High. Ryota speelt verstandig en snel, en met geveinsde kalmte probeert hij zijn tegenstanders te slim af te zijn. Geboren en getogen in Okinawa, treedt Ryota in de voetsporen van zijn oudere broer, Sota, die al van jongs af aan een gerenommeerde lokale basketbalspeler was, waardoor Ryota ook verslaafd raakte aan basketbal. Na het overlijden van Sota, wordt Ryota gemotiveerd om altijd door te zetten. Ryota en zijn teamgenoten Hanamichi Sakuragi, Takenori Akagi, Hisashi Mitsui, en Kaede Rukawa dagen hun gedoodverfde tegenstander, de Sannoh School, uit in de basketbalwedstrijd tussen de middelbare scholen.



Prisoner's Daughter (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Catherine Hardwicke | Cast: Sarah Anderson, Maynard Bagang, Kate Beckinsale, Christopher Convery
Als hij de diagnose terminale kanker krijgt, wordt Max na twaalf jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Hij heeft nog maar één wens: zich verzoenen met zijn dochter Maxine en zijn kleinzoon die hij nog nooit heeft ontmoet. Alleenstaande moeder Maxine stemt er - vooral om financiële redenen - mee in dat haar vader bij hen komt wonen. Max probeert wanhopig om het beeld dat zijn dochter van hem heeft te veranderen, maar dan duikt Maxine's gewelddadige, drugsverslaafde ex-man op waardoor ze allemaal moeten vechten tegen Max' duistere verleden.



The Wrath of Becky (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Matt Angel, Suzanne Coote | Cast: Lulu Wilson, Seann William Scott, Denise Burse, Jill Larson
Nadat ze ontsnapt is aan een gewelddadige aanval waarbij haar vader om het leven kwam, probeert Becky haar leven weer op te bouwen. Ze vindt onderdak bij Elena, een oudere vrouw en zielsverwant. Wanneer een bende die bekend staat als de "Noble Men" in hun huis inbreekt, hen aanvalt en haar geliefde hond, Diego, meeneemt, besluit Becky bloederig wraak te nemen.



The Last Warrior (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Leon Ding, Yongchang Lin | Cast: Horace Cohen, Andre Dongelmans, Tinne Oltmans, Andy van Veen
'Magnus' is een animatiefilm over Magnus, een Terracotta soldaat, die op een missie wordt gestuurd om het magische dier Kunlun op te sporen. Hij wordt vergezeld door Jade, een bijzondere metgezel uit een andere wereld. Samen trotseren ze gevaarlijke situaties ontmoeten ze magische wezens en worden ze geholpen door de grappige geit Berry en de pluizige gids Dodo. Terwijl Magnus en Jade verliefd worden, wordt hun tocht bedreigd door Generaal Jin, een duistere krijgsheer die vastbesloten is om Kunlun te onderscheppen en zijn magische krachten voor zijn eigen gewin te gebruiken.



Farang (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Xavier Gens | Cast: Nassim Lyes, Loryn Nounay, Olivier Gourmet, Chananticha Tang-kwa
In de keiharde actiefilm 'Farang' bereidt professioneel bokser Sam zich in de gevangenis ijverig voor op zijn re-integratie in de maatschappij. Tijdens een verlof, haalt zijn verleden hem in en heeft hij maar één keuze: vluchten. Vijf jaar later heeft Sam op een Thais eiland het rustige leven opgebouwd waar hij altijd van droomde. Dan wordt hij gechanteerd door een lokale gangsterbaas en zo terug in de criminaliteit gedwongen. Als Sam wil stoppen, wordt zijn gezin aangevallen en besluit hij getergd om desnoods heel Thailand te doorkruisen op jacht naar meedogenloze wraak.



København findes ikke (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Martin Skovbjerg | Cast: Angela Bundalovic, Jonas Holst Schmidt, Zlatko Buric, Vilmer Trier Brøgger
Een paar maanden geleden is Ida spoorloos verdwenen. Als ze niet terugkomt en haar lichaam niet wordt gevonden, stemt haar vriend Sander in met een ongewone regeling: opgesloten worden in een appartement terwijl zijn schoonvader hem ondervraagt. Het verhaal van Sander blijkt angstaanjagend en gaat over een jong stel dat zich langzaam van de buitenwereld afkeert..



A Hundred Flowers (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Genki Kawamura | Cast: Mieko Harada, Yuka Itaya, Misuzu Kanno, Yumi Kawai
Op oudejaarsavond vindt Izumi zijn moeder Yuriko dwalend in het park. Na de diagnose dementie begint haar geest snel te vervagen. Izumi's herinneringen aan zijn moeder staan echter in zijn geheugen gegrift. Het moment dat hij als kind dacht door zijn moeder in de steek te zijn gelaten, achtervolgt hem na al die jaren nog steeds. Terwijl Yuriko steeds verder verslechtert, worstelt Izumi met het feit dat hij zijn moeder kwijt zal raken. Dit keer voorgoed. Op zijn weg naar acceptatie, ontdekt Izumi Yuriko's geheime verleden en wie zijn moeder eigenlijk was.



In from the Side (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Matt Carter | Cast: Alexander Lincoln, Alexander King, William Hearle, Alex Hammond
'In From The Side' richt zich op een verboden liefde bij een fictieve rugbyclub in Zuid-Londen. Na een dronken ontmoeting komen twee mannen die door geld even gehecht zijn aan hun gay rugbyclub onbewust in een overspelige affaire, maar moeten hun groeiende gevoelens verbergen of het risico lopen de club waar ze van houden te vernietigen.



A Brighter Tomorrow (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Nanni Moretti | Cast: Nanni Moretti, Margherita Buy, Silvio Orlando, Barbora Bobulova
Een filmregisseur worstelt met zijn relatie met zijn familie en met zijn nieuwste film, over de impact op de Italiaanse Communistische Partij van de invasie van de USSR in Hongarije in 1956.



Lola (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Andrew Legge | Cast: Stefanie Martini, Emma Appleton, Hugh O'Conor, Rory Fleck Byrne
Twee getalenteerde zussen in Londen bouwen een machine waarmee ze radio- en tv-uitzendingen uit de toekomst kunnen ontvangen. Al gauw dansen David Bowie, de Stones, de Kinks en allehande punkgroepen over het scherm, de zussen dansen mee op revolutionaire muziek die nog gemaakt moet worden, een anachronistisch feest in oorlogstijd. Lola is het speelfimdebuut van de jonge Ierse regisseur Andrew Legge. Zijn razend inventieve lowbudget sciencefictionvertelling is zowel een speelse tijdreis en ode aan de popmuziek, als een bespiegeling over 'what if'-geschiedschrijving, de manipulatieve macht van massamedia en het verlangen verleden en toekomst om te buigen naar eigen inzicht, ten goede of ten kwade.



NieuwsFilm

meest populair