Deze 10 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. Liam Neesons nieuwste actiefilm en arthouse van eigen bodem.


Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Retribution (2023)
Regie: Nimród Antal | Cast: Liam Neeson, Noma Dumezweni, Lilly Aspell, Jack Champion | Onze recensie
De Amerikaanse zakenman Matt Turner woont samen met zijn vrouw en kinderen in Berlijn. Wanneer Matt op een dag zijn kinderen naar school brengt, wordt hij gebeld door een onbekend nummer en krijgt hij een mysterieuze stem aan de lijn. Als hij niet doet wat hem wordt opgedragen, zal de bom die onder de stoel in zijn auto verstopt zit afgaan. In een race tegen de klok probeert Matt het mysterie op te lossen en zijn gezin te redden.Onder de Blote Hemel (2023)
Regie: Lilian Sijbesma | Cast: Ylse Ringeling, Rifka Lodeizen, Johan Leysen, Djayklin Lima | Onze recensie
De tienjarige Elvie woont met haar verstandelijk beperkte moeder Emma op een camping midden in de natuur. Emma is liefhebbend maar naïef, ze worstelt met sociale interacties en heeft moeite om anderen te begrijpen. Terwijl de zomer op de camping losbreekt, broeit het tussen moeder en dochter. Elvie heeft een leeftijd waarop ze de wereld beter begint te begrijpen dan haar moeder, wat zorgt voor ongemakkelijke situaties. Wanneer opa Bucko, de spil in het gezin, gezondheidsproblemen krijgt, raken Elvie en Emma nog meer op elkaar aangewezen. Opa's afwezigheid zorgt voor grote spanningen en brengt hun geïsoleerde wereld aan het wankelen.The Three Musketeers: D'Artagnan (2023)
Regie: Martin Bourboulon | Cast: François Civil, Vincent Cassel, Romain Duris, Pio Marmaï | Onze recensie
D'Artagnan, een pittige jonge Gascon, wordt voor dood achtergelaten nadat hij heeft geprobeerd een edelvrouw te redden van ontvoering. Eenmaal in Parijs probeert hij met alle middelen zijn aanvallers te vinden, niet wetende dat zijn zoektocht hem naar het hart van een oorlog zal leiden waarin de toekomst van Frankrijk op het spel staat. Geholpen door King's Musketeers Athos, Porthos en Aramis, wordt hij geconfronteerd met de machinaties van gemene kardinaal Richelieu en Milady de Winter, terwijl hij verliefd wordt op Constance, de vertrouwelinge van de koningin.Toen we van de Duitsers verloren (2023)
Regie: Guido van Driel | Cast: Kylian de Pagter, Rein Hoeke, Juda Goslinga, Peter Blok | Onze recensie
Zomer, 1974. Het is de dag na de verloren wereldkampioensfinale tussen Duitsland en Nederland. Het is stil op straat en de stad heeft een flinke kater. Jonas loopt Daan tegen het lijf en hoewel het geen vrienden zijn, trekken ze op deze saaie zomerdag samen op. Ze zijn allebei namelijk op zoek naar hun klasgenoot Karsten, ieder met een eigen reden. Ondertussen hangt de vermissing van Catootje als een donkere wolk boven de jongens. Sommige zomers vergeet je nooit meer.Happy Single (2023)
Regie: Anna van Keimpema | Cast: Jamie Grant, Juvat Westendorp, Sanne Langelaar, Manuel Broekman | Onze recensie
Iedere man die in de buurt van Mollie komt, wordt gewaarschuwd: 'deze meid breekt je hart'. De psychologe - specialiteit echtscheidingen - doet niet aan blijvertjes, gelooft niet in voorbestemd en krijgt jeuk van de term 'de ware'. Als ze in haar stamkroeg Otis ontmoet en meer kriebels heeft dan ze wil toegeven, is haar natuurlijke reactie dan ook hard weglopen.Unicorn Wars (2022)
Regie: Alberto Vázquez | Cast: Jon Goiri, Jaione Insausti, Ramón Barea, Txema Regalado | Onze recensie
De teddyberen voeren een brute oorlog tegen onschuldig ogende eenhoorns, ingegeven door religieuze ijver en het geloof dat de eenhoorns het Magische Woud hebben gestolen. De arme Gordi, die in het leger is ingelijfd, heeft problemen met zijn lichaamsbeeld en een hart van goud. Maar zijn tweelingbroer Azulin, verontwaardigd omdat hij als tweede is geboren, is een ijdele psychopaat wiens ware aard wordt ontketend tijdens een legerexpeditie naar het Hart van Duisternis. Terwijl Gordi vriendschap sluit met een gewonde eenhoorn en vrede wil, wordt de brute Azulin een werktuig van het religieus-fascistische regime.Upon Entry (2022)
Regie: Alejandro Rojas, Juan Sebastián Vasquez | Cast: Alberto Ammann, Bruna Cusí, Ben Temple, Laura Gómez | Onze recensie
Met geldige visa reizen Diego, een Venezolaanse stedenbouwkundige, en Elena, een danseres uit Barcelona, van Spanje naar de Verenigde Staten om samen een nieuw leven te beginnen. In het 'land van de onbegrensde mogelijkheden' willen ze hun geluk beproeven en hun carrière een nieuwe boost geven. Maar bij aankomst op het vliegveld in New York worden ze direct meegenomen voor verhoor. Vol ongeloof en verwarring belandt het koppel in een beklemmend inspectieproces waardoor niet alleen hun toekomst, maar ook hun onderlinge band op het spel komt te staan.The Hummingbird (2022)
Regie: Francesca Archibugi | Cast: Pierfrancesco Favino, Nanni Moretti, Kasia Smutniak, Bérénice Bejo | Onze recensie
Als kind brengt Marco de zomers van zijn jeugd door aan de Toscaanse kust. Daar groeit hij op, wordt hij verliefd, maar moet hij ook om leren gaan met een groot verlies. Als volwassen man leeft Marco tussen Rome en Parijs als gerespecteerd arts. Ondertussen ziet hij zijn dochter opgroeien en komt hij een oude geliefde tegen. Ondanks vreugde en verdriet vindt hij zijn evenwicht.Golda (2023)
Regie: Guy Nattiv | Cast: Helen Mirren, Zed Josef, Claudette Williams, Henry Goodman
6 oktober, 1973. Op Israëls heiligste dag Jom Kippoer lanceren Egypte, Syrië en Jordanië een gezamenlijke verrassingsaanval op het schiereiland Sinaï en de Golanvlakte. Compleet overrompeld moet premier Golda Meir (Helen Mirren), de 'Iron Lady' van Israël, het dreigende gevaar zien af te wenden. Terwijl ze wordt tegengewerkt door haar volledig mannelijke kabinet, is het aan Golda om deze noodsituatie de kop in te drukken, want in deze race tegen de klok staan aan beide kanten van de strijd de levens van miljoenen burgers op het spel.This Is What I Remember (2022)
Regie: Aktan Arym Kubat | Cast: Aktan Arym Kubat, Mirlan Abdykalykov, Taalaikan Abazova, Elnura Osmonalieva
Zarlyk, een man met geheugenverlies, keert na drieëntwintig jaar in Rusland te hebben doorgebracht terug naar zijn vaderland Kirgizië. Er is veel veranderd tijdens zijn afwezigheid: de normen en waarden van de dorpelingen zijn beïnvloed door een nieuwe wereld, religie lijkt geradicaliseerd en misdaad en corruptie toegenomen. Zelfs zijn vrouw Umsunai is veranderd: nadat ze de hoop op zijn terugkeer verloren had, hertrouwde ze met de plaatselijke bekendheid Jaichy. Herinneringen aan het mooie verleden doen haar geloof nu wankelen. Maar niets lijkt Zarlyk te raken. Hij is gestopt met praten en een onverklaarbare passie voor het verzamelen van afval heeft hem in zijn greep. Zal Zarlyk zijn herinneringen terugvinden, en zal Umsunai haar verloren geluk terugkrijgen?NieuwsFilm

meest populair