De populairste films en sterren van dit moment

This Is It en Michael Jackson het populairst? Bijna, nog niet helemaal.

Op IMDb.com zie je sinds een aantal jaar op de pagina van films en acteurs een link naar de STARmeter en MOVIEmeter staan en het aantal procent dat deze gedaald of gestegen is in die lijst. Normaal zijn die hele lijsten en de positie alleen te bekijken via IMDbPro.com, maar niet vandaag want we tillen het gordijn iets op en laten je zien wie en wat er op dit moment bovenaan staan. De STARmeter en MOVIEmeter worden samengesteld door het bijhouden van pagina's die de bijna 60 miljoen bezoekers van IMDb elke maand bezoeken.

De populairste film van dit moment? Je zou denken dat het bijna wel This Is It moet zijn nadat die deze week in première is gegaan, alleen krijgen de STAR- en MOVIEmeter pas na het weekend een update dus we moeten het vandaag nog doen met een week oude data. Paranormal Activity staat daarom ook bovenaan gevolgd door Where The Wild Things Are. De horror ging twee weken geleden in Amerika in première en staat door de grote internationale aandacht nog steeds bovenaan. Op 3 Saw 6 die flink steeg na de release afgelopen week. New Moon staat al weken stabiel in het midden door de constante stroom van nieuw materiaal die de fans goed tevreden houden. De rest van de top 10 wordt gevormd door films die nieuw zijn in de bios in de States.

Behalve The Tournament op 6 die in de top 10 binnenkwam doordat deze op DVD uitkwam. Op 11 A Perfect Getaway die 103 plekken steeg omdat bekend werd dat Kiele Sanchez een rol heeft in de sequel van 30 Days Of Night. Veel mensen zochten waarschijnlijk op wie Sanchez is en kwamen uit op de pagina van 'Getaway'. Een andere grote stijger is Hardwired die 794 plaatsen klom naar 18 na het uitkomen van de trailer. Veel gezochte Nederlandse films op IMDb zijn Zwartboek (2.435), De Storm (5.062) en Oorlogswinter (5.176).

1 (1) - Paranormal Activity
2 (3) - Where the Wild Things Are
3 (15) - Saw VI
4 (7)- Law Abiding Citizen
5 (8)- The Twilight Saga: New Moon
6 (37)- The Tournament
7 (2)- Zombieland
8 (4)- Couples Retreat
9 (6)- Surrogates
10 (39)- Cirque du Freak: The Vampire's Assistant

Of de IMDb-pagina van Michael Jackson het meest bezocht is weten we pas maandag, tot die tijd is het Katie Featherston uit Paranormal Activity die bovenaan staat. Op nr. 8 haar collega Micah Sloat, dat maar weer eens laat zien dat mannen ook op IMDb het grootste deel van de bezoekers zijn. Kijk je naar de rest van de top 10 dan weet je dat 13-jarige meisjes ook heel actief zijn en drie acteurs uit The Twilight Saga: New Moon in de lijst zetten. Onderaan staat Matthew Morrison uit de tv-serie Glee, over een leraar die een muziekgroepje op een middelbare school succesvol probeert te maken.

De rest van de bestaat bijna alleen maar uit acteurs die actueel zijn omdat in een film spelen die net in de bios of nieuw op DVD uit is. Malin Akerman (12) en Kristen Bell (14) uit Couples Retreat. Brad Pitt op 17 (The Time Traveler's Wife). Spike Jonze de regisseur van Where the Wild Things Are op 22. Grootste stijger is Soupy Sales die 13.531 plekken omhoog ging naar 77 omdat hij afgelopen week op 83-jarige leeftijd stierf. Met het aantal Nederlandse acteurs is het ook al triest gesteld, in de top 1000 zit er behalve Famke Janssen op 306 niet één. Andere Nederlanders die er 'goed' bij staan zijn Rutger Hauer op 1.583, Paul Verhoeven op 2.951 en Carice van Houten op 3.152.

1 (6) - Katie Featherston (Paranormal Activity)
2 (3) - Kristen Stewart (The Twilight Saga: New Moon)
3 (1) - Robert Pattinson (The Twilight Saga: New Moon)
4 (2) - Gerard Butler (Law Abiding Citizen)
5 (10) - Ryan Reynolds (The Proposal)
6 (8) - Megan Fox (Jennifer's Body)
7 (7) - Johnny Depp (Public Enemies)
8 (16) - Micah Sloat (Paranormal Activity)
9 (12) - Taylor Lautner (The Twilight Saga: New Moon)
10 (55) - Matthew Morrison (Glee)

Wil je alle toplijsten volledig zien, ga dan naar IMDbPro en neem een proefabonnement van twee weken. Dan weet je in ieder geval als eerste of Michael maandag op 1 staat of niet.



NieuwsFilm

meest populair