Alice prooi voor The Bounty Hunter?

Ook Repo Men en Diary of a Wimpy Kid op zoek naar dollars.

Waar normaal gesproken in Nederland de films op donderdag in première gaan, is dat in de VS op de vrijdagavond. Hierdoor wordt er vaak gesproken over een "opening weekend" van een nieuwe release. Hieronder een voorbeschouwing op dit weekend.

De grootschalige landelijke releases in de States zijn:

1. The Bounty Hunter
In The Bounty Hunter doet Jennifer Anniston het dit keer met Gerard Butler en andersom. Beide grootheden uit de Amerikaanse filmindustrie zijn ondertussen bekende gezichten in het genre romkom en ook dit keer lijkt het een succesformule. Met name Aniston is een gegarandeerd succesnummer, want zij heeft reeds "het bed gedeeld" met acteurs als Aaron Eckhart, Steve Zahn, Owen Wilson, Vince Vaughn, Mark Ruffalo, Clive Owen, Ben Stiller, Jim Carrey en Jake Gyllenhaal. Komende tijd volgen ook nog Jason Bateman en Adam Sandler. Hieronder een clip uit The Bounty Hunter.

2. Diary of a Wimpy Kid
Diary of a Wimpy Kid is een vrij onbekende titel in Nederland. Desondanks ziet het er naar uit dat de film, gebaseerd op een kinderboek, redelijk gaat scoren in de States. De komedie van Thor Freudenthal (Hotel for Dogs, 2009) gaat in het eerste weekend richting de $15 miljoen en dat is zeker niet slecht. Hieronder de trailer:


3. Repo Men
In Repo Men zien we met Forest Whitaker, Jude Law, Liev Schreiber en uiteraard onze eigen Carice van Houten een aantal grote namen voorbijkomen. Het verhaal van de film lijkt wat dun voor met name acteurs als Whitaker en Law, maar de actiescenes liegen er niet om als de trailers een goed beeld hebben laten zien. Het lijkt er echter op dat Amerika niet massaal naar de bioscoop zal komen voor de film van regisseur Miguel Sapochnik. Bekijk hieronder een scene met Jude Law in actie:


Naast deze drie bovenstaande films krijgt ook The Runaways een kleinschalige release en wordt The Ghost Writer verder door de States verspreid.

Voorspelling Box Office
Hieronder zie je een overzicht van de 10 films die naar verwachting in de Top 10 staan van de Weekend Box Office in de States. Dit is een voorspelling van enkele honderden leden van de toonaangevende website Box Office Mojo. Achter de films staat de verwachte opbrengst. Daaraan is toegevoegd welke films hun première beleven.

1. Alice in Wonderland 3-D - $36.3 miljoen
2. The Bounty Hunter - $23.4 miljoen PREMIERE
3. Diary of a Wimpy Kid - $14.9 miljoen PREMIERE
4. Repo Men - $11 miljoen PREMIERE
5. Green Zone - $7.7 miljoen
6. She's Out of My League - $5.6 miljoen
7. Shutter Island - $5.2 miljoen
8. Avatar - $4.9 miljoen
9. Remember Me - $4.2
10. Our Family Wedding - $3.8 miljoen

Aankomende maandag volgen de daadwerkelijk behaalde resultaten over dit bioscoopweekend in de States.

NieuwsFilm

meest populair