Algemeen

Avatar al 21 miljoen keer gedownload

En bekijk de complete Top 10 meest gedownloade films aller tijden.

door Bram de Groot op 14.10.2011 om 09:41 in Algemeen
James Camerons Avatar is al 21 miljoen keer gedownload sinds de baanbrekende 3D film in première ging in december 2009. Hiermee is het volgens de weblog TorrentFreak de lijstaanvoerder van de meest gedownloade films aller tijden. Verleden jaar stond de film over de blauwe Na'vi ook op de eerste stek.

Opmerkelijk is dat Cameron ooit beweerde dat 3D-films de beste oplossing zijn tegen het illegaal downloaden van films. De succesvolle regisseur zal echter niet al te veel klagen over het enorme cijfer, aangezien Avatar zo'n 2,7 miljard dollar verdiende aan de wereldwijde box office.

De complete Top 10, met daarbij ook de wereldwijde opbrengst aan de bioscoopkassa:

1. Avatar (2009) | 21 miljoen | $2,782,275,172
2. The Dark Knight (2008) | 19 miljoen | $1,001,921,825
3. Transformers (2007) | 19 miljoen | $709,709,780
4. Inception (2010) | 18 miljoen | $825,408,570
5. The Hangover (2009) | 17 miljoen | $467,483,912
6. Star Trek (2008) | 16 miljoen | $385,680,446
7. Kick-Ass (2010) | 15 miljoen | $96,188,903
8. The Departed (2006) | 14 miljoen | 289,847,354
9. The Incredible Hulk (2008) | 14 miljoen | $263,427,551
10. Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007) | 14 miljoen | $963,420,425

68 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Joeki

Avatar

Ik kan tenminste eerlijk zeggen: Heb ik niet aan meegedaan:E

Chrischzz

Avatar

Ik kan tenminste eerlijk zeggen: Heb ik aan meegedaan:E
Bij iig 3 van de 10..

Rich Art

Avatar

Downloaden is triest en toont weinig liefde voor het medium film...

Ik snap best dat je een film gaat downloaden die je maar niet kan vinden, maar komop: Deze titels liggen stuk voor stuk met grote aantallen in de winkel en de meeste ook nog voor een schappelijke prijs.

Decepticon

Avatar

Joeki "Ik kan tenminste eerlijk zeggen: Heb ik niet aan meegedaan:E"
Ik ook niet :E.
Wat een sukkel die Cameron met die gedachte. 3D films worden inderdaad niet gedownload, daar zit men ook niet te wachten. Maar daarom worden films nog wel 'gewoon' gedownload.

Asyrian

Avatar

Ik heb alleen star trek niet gedownload :}
die heb ik ook nog niet gezien, vandaar xD

timdekw

Avatar

Rich Art "Downloaden is triest en toont weinig liefde voor het medium film...

Ik snap best dat je een film gaat downloaden die je maar niet kan vinden, maar komop: Deze titels liggen stuk voor stuk met grote aantallen in de winkel en de meeste ook nog voor een schappelijke prijs."


Amen!!

Ik heb de gehele lijst in de bioscoop gezien en ik heb alle films ondertussen ook al op DVD of Blu-Ray aangeschaft. Allen voor een meer dan schappelijke prijs!

Decepticon

Avatar

Rich Art "Downloaden is triest en toont weinig liefde voor het medium film...

Ik snap best dat je een film gaat downloaden die je maar niet kan vinden, maar komop: Deze titels liggen stuk voor stuk met grote aantallen in de winkel en de meeste ook nog voor een schappelijke prijs."
:W

Duikboot

Avatar

Ik heb van die lijst wel enkele titels gedownload, de films die ik echt graag wou zien.

Ondertussen heb ik die films die ik gedownload heb ook allemaal in bezit op DVD of Blu-Ray. Ik voelde er weinig voor om bij release meteen dik de hoofdprijs te moeten betalen. Als je een tijdje geduld hebt scheelt dat al snel een aanzienlijk deel van de prijs...

Rich Art

Avatar

Duikboot "Ik heb van die lijst wel enkele titels gedownload, de films die ik echt graag wou zien."

Maar geen bioscoopbezoekje waard dus? Dat snap ik dan dus niet. Als ik een film heel graag wil zien, dan wil ik er ook maximaal van genieten. Met andere woorden: Lekker op het grote scherm en geluid dat me om de oren vliegt.

Aston

Avatar

Alleen The Incredible Hulk gedownload, die leek me namelijk niet zo goed. En The Hangover want ik wil voor komedies nooit de volle betalen. Wel inmiddels op dvd. De rest heb ik allemaal in de bios gezien en/of op dvd/BR.

Banned

Avatar

Ik download nooit. Heb graag m'n dvd doosjes in een kast staan mooi gesorteerd en niet op een cumputer scherm met prut kwaliteit. Als Cameron dit leest denk hij wss "AAAHH het geld van 21 miljoen dvd's en Blu Ray's kwijtgespeeld.! ""

jokemeistah

Avatar

Ik heb de meeste films die daar staan in de bios gezien,
Daarna heb ik ze wel vervolgens gedownload.

Ik heb alleen Inception gekocht, omdat dat wat mij betreft 1 vd betere films is van de afgelopen jaren.

movieplanet124

Avatar

Ik vindt Downloaden triest als je dat doet en helemaal deze titels die hierboven staan zoiezo gaar om Avatar op zo een klein schermpje kijken van je computer. Maaar Downloaden is gewoon zonde want hoe meer we gaan Downloaden hoe slechter de verkoop van films wordt en dan hebbne we straks helemaal geen vette movies meer zoals deze titels hier boven ik geef toe ik doe het zelfs ook wel eens maar niet voor zulke titels hier boven ik ben voor afschaffen van movie Downloaden

FilmMaster

Avatar

Rich Art "en de meeste ook nog voor een schappelijke prijs."


Schappelijke prijs?

vind je 20euro een schappelijke prijs voor een nieuwe film?

da's zowat 40gulden.

jokemeistah

Avatar

movieplanet124 "Ik vindt Downloaden triest als je dat doet en helemaal deze titels die hierboven staan zoiezo gaar om Avatar op zo een klein schermpje kijken van je computer. Maaar Downloaden is gewoon zonde want hoe meer we gaan Downloaden hoe slechter de verkoop van films wordt en dan hebbne we straks helemaal geen vette movies meer zoals deze titels hier boven ik geef toe ik doe het zelfs ook wel eens maar niet voor zulke titels hier boven ik ben voor afschaffen van movie Downloaden"


Wie zegt dan dat je de gedownloade films op een klein scherm bekijkt?
Als je een LCD of LED scherm bezit, sluit je je laptop gewoon op je tv aan met een HDMI kabel, of je zet de film op een stick en plugt het in je tv.

Maar ik snap je wel hoor, ik download zelfs ook films, maar kijk ze wel eerst in de bios.

Rich Art

Avatar

FilmMaster "vind je 20euro een schappelijke prijs voor een nieuwe film?"

Ik weet niet waar jij je films koopt, maar bovenstaande titels liggen voor rond de €5,- in de winkel. Inception bijvoorbeeld kost op dit moment €7.50,- Zowel de DVD als de Blu-ray.

Nieuwe films zijn vaak gewoon in de aanbieding en voor rond de €13,- mee te nemen bij hun release.


Eneh... terugrekenen naar guldens is niet echt meer van deze tijd hè...

UndercoverPanda

Avatar

Hoewel ik in principe tegen downloaden ben, heb ik uit deze lijst ook wel 3 films gedownload. Maar goed, ik heb er dan ook wel 5 in de bioscoop gezien, 6 op DVD en eentje kado gedaan. En daarmee de filmindustrie toch wel genoeg gesteund dacht ik zo. Kost mij gewoon teveel geld om elke film die me interessant lijkt op DVD te kopen of in de bios te kijken, zeker nu je tegenwoordig haast verplicht wordt om voor elke film een IMAX 3D kaartje te kopen wat al minstens een paar euro duurder is. En mocht ik een gedownloade film uiteindelijk echt heel cool vinden, dan schaf ik ook gewoon de DVD aan (Kick-Ass).

spock

Avatar

Rich Art "Downloaden is triest en toont weinig liefde voor het medium film...

Ik snap best dat je een film gaat downloaden die je maar niet kan vinden, maar komop: Deze titels liggen stuk voor stuk met grote aantallen in de winkel en de meeste ook nog voor een schappelijke prijs."

T+)

jochemb

Avatar

Films download ik bijna nooit maar tv series dan weer wel vooral omdat de echt goede tv series niet in nederland op tv komen.

Banned

Avatar

jochemb "Films download ik bijna nooit maar tv series dan weer wel vooral omdat de echt goede tv series niet in nederland op tv komen."
DVD ?

movieboy

Avatar

Ik heb alle films op da lijst in de cinema gaan kijken Smiley face ze waren het zeker en vast waard.
The Departed en kick ass heb ik op dvd gekeken.

Aston

Avatar

Rich Art "Ik weet niet waar jij je films koopt, maar bovenstaande titels liggen voor rond de €5,- in de winkel. Inception bijvoorbeeld kost op dit moment €7.50,- Zowel de DVD als de Blu-ray.

Nieuwe films zijn vaak gewoon in de aanbieding en voor rond de €13,- mee te nemen bij hun release.


Eneh... terugrekenen naar guldens is niet echt meer van deze tijd hè..."

Nou, niet overdrijven he.;) Ja, enkele titels zijn in de MM verkrijgbaar voor 13 eu direct naar de release maar de meeste kosten meer. En bij andere winkels betaal je algauw 20 eu voor nieuwe BR en 16 eu voor nieuwe dvd.

Chrischzz

Avatar

movieplanet124 "Maaar Downloaden is gewoon zonde want hoe meer we gaan Downloaden hoe slechter de verkoop van films wordt en dan hebbne we straks helemaal geen vette movies meer "Dat zien we duidelijk aan deze lijst hè?Ik geef toe, ik download films..
Voornamelijk omdat ik te vaak teleurgesteld ben na aankoop van een film op dvd. Om dat te voorkomen, download ik ze en als een film mij echt boeit, dan koop ik hem op DVD/BR. Helaas komt het toch te vaak voor dat films tegenvallen.

Of omdat ze het gewoon vertikken om sommige series hier in NL op de markt te brengen. En import uit de VS is helemaal een dure bezigheid.


Ook kan je via downloads toch meer oude doos films of nostalgische series vinden. Die niet eens op DVD verschenen zijn nog..

Chrischzz

Avatar

Aston "Nou, niet overdrijven he.;) Ja, enkele titels zijn in de MM verkrijgbaar voor 13 eu direct naar de release maar de meeste kosten meer. En bij andere winkels betaal je algauw 20 eu voor nieuwe BR en 16 eu voor nieuwe dvd."


Zelf Play.com is niet meer zo goedkoop tegenwoordig..

Decepticon

Avatar

FilmMaster "Schappelijke prijs?

vind je 20euro een schappelijke prijs voor een nieuwe film?

da's zowat 40gulden."
Jij bent volgens mij nog niet zo 'oud' als sommige onder ons.
Ik heb mijn 1e dvd in 2000 van Gone in 60 Seconds nog gekocht voor 70 of 80 gulden!!!
Dan vind ik 20euro voor een BR wel een schappelijke prijs.

Chrischzz

Avatar

Decepticon "Ik heb mijn 1e dvd in 2000 van Gone in 60 Seconds nog gekocht voor 70 of 80 gulden!!!"


Gek..
Had je teveel geld ofzo?

Aston

Avatar

Decepticon "Jij bent volgens mij nog niet zo 'oud' als sommige onder ons.
Ik heb mijn 1e dvd in 2000 van Gone in 60 Seconds nog gekocht voor 70 of 80 gulden!!!
Dan vind ik 20euro voor een BR wel een schappelijke prijs."

Dat is wel een ziekelijk hoog bedrag.:E 70 a 80 gulden stond in die tijd gelijk aan 70 a 80 euro nu.

Rich Art

Avatar

Aston "...En bij andere winkels betaal je algauw 20 eu voor nieuwe BR en 16 eu voor nieuwe dvd."

Dan moet je dus niet meer naar die winkels gaan. Simpel toch? Zo koop ik nooit iets bij de V&D, aangezien ze daar nog steeds films van 5 jaar geleden voor €20,- in de schappen hebben liggen.


Chrischzz "Ik geef toe, ik download films..
Voornamelijk omdat ik te vaak teleurgesteld ben na aankoop van een film op dvd. Om dat te voorkomen, download ik ze en als een film mij echt boeit, dan koop ik hem op DVD/BR. Helaas komt het toch te vaak voor dat films tegenvallen."

Wat is dat nou voor l*l reden?

jochemb

Avatar

Banned "DVD ?"


Dan krijg je het meestal een jaar later en zonder nederlandse ondertiteling en er is ook nog iets als een regiocode.
En ik hou er persoonlijk ook niet van om geld te betalen voor iets wat andere mensen gratis en een stuk eerder krijgen.

Ik koop of ruil mijn meeste films maar ik moet toegeven, downloaden is veel makkelijker, je kan een film downloaden in blu-ray kwaliteit weken voordat hij hier in de winkel licht, Als je de film aanklikt begint ie meteen en hoef je niet eerst door iets van 8 minuten aan reclames heen te wachten.

Als er eindelijk een echt goede streamingservice komt waar je een vast maandelijks bedrag voor betaalt dan zullen waarschijnlijk een boel mensen daar naar overstappen.

Rich Art

Avatar

jochemb "...Als je de film aanklikt begint ie meteen en hoef je niet eerst door iets van 8 minuten aan reclames heen te wachten."

Nog zo'n l*l reden... Alsof dat rechtvaardigt dat je de film dan maar moet downloaden...

jochemb "Als er eindelijk een echt goede streamingservice komt waar je een vast maandelijks bedrag voor betaalt dan zullen waarschijnlijk een boel mensen daar naar overstappen."

Vast niet... Films zijn namelijk ook te verkrijgen voor een prikkie via Video On Demand, maar dat doet ook bijna niemand...

Rooster

Avatar

Rich Art "Wat is dat nou voor l*l reden?"

Eigenlijk is dat een hele goede reden!. Geen geld uitgeven aan ongeinspireerde troep maar uitsluitend aan kwaliteitsfilms. Zo maak/houd je de filmindustrie juist gezond. Smiley face

Rich Art

Avatar

Alsof hij werkelijk de films koopt die hij goed vindt... O+

En bovendien: Mindere films die toch bakken met geld opleveren maken zo weer een budget vrij voor nieuwe films. Dan is het risico voor de studio ook een stuk minder groot om miljoenen te verliezen.

MoJo

Avatar

Rich Art "Alsof hij werkelijk de films koop die hij goed vindt... O+

En bovendien: Mindere films die toch bakken met geld opleveren maken zo weer een budget vrij voor nieuwe films. Dan is het risico voor de studio ook een stuk minder groot om miljoenen te verliezen."


Haha precies Smiley face. Ik geef ook liever geld uit aan een kleinere onbekendere film dan zon blockbuster die toch wel zat geld op levert, dus ik blijf ze lekker downloaden.

Het is geen geldige reden maar ik heb gewoon niet genoeg geld om alles te kopen.

Rooster

Avatar

Rich Art "Alsof hij werkelijk de films koop die hij goed vindt... O+"
Dat weet ik niet en kan ik ook niet over oordelen. Maar het gaat me ook niet om hem maar om het principe: "Alleen geld betalen voor kwaliteit". Bij vrijwel alle produkten wordt dit toegepast maar voor films betaal ik in de bioskoop altijd hetzelfde, of het nou goed spul is of ontzettende troep.

Rich Art "En bovendien: Mindere films die toch bakken met geld opleveren maken zo weer een budget vrij voor nieuwe films. Dan is het risico voor de studio ook een stuk minder groot om miljoenen te verliezen."
Och, ook de mindere films zullen dan altijd nog wel geld opleveren (neem bijvoorbeeld de Transformerfilms) Maar voor de filmstudios kan het echt geen kwaad om eens wat kritischer te kijken naar wat ze produceren. De gigantische filmbudgetten staan vrijwel nooit in verhouding met de kwaliteit van de film. Als de grote filmstudio's minder risico nemen met de budgetten kunnen ze meer risico nemen met betrekking tot intressante originele filmideeen.

Chrischzz

Avatar

Rich Art "Wat is dat nou voor l*l reden?"


Dat heet je zelf gewoon beschermen voor teleurstelling.. En daardoor houdt ik geld over voor wel kwaliteits films.. Als dan blijkt dat ik wel een film waardeer, geef ik daar wel geld aan uit.

Het is natuurlijk heel nobel om netjes alles te kopen, maar daardoor koop je neem ik aan te vaak ook troep.. Of je koopt juist weinig..

Op aanraden van trailers koop ik al helemaal geen films meer, die zijn zo misleidend als wat. En recensies, ach, daarbij verschillen smaken gewoon teveel..

En ik koop gewoon niet graag iets waar ik achteraf spijt van heb.

[quote]jochemb schreef:
...Als je de film aanklikt begint ie meteen en hoef je niet eerst door iets van 8 minuten aan reclames heen te wachten.

Nog zo'n l*l reden... Alsof dat rechtvaardigt dat je de film dan maar moet downloaden...[\quote]

Misschien niet echt, het is nou eenmaal onderdeel van een gekocht product. Echter snap ik de distributie bedrijven nog steeds niet want het is en blijft honds iritant en ze willen het maar niet aanpakken.. terwijl het toch een reden van downloaden is.

Rich Art "En bovendien: Mindere films die toch bakken met geld opleveren maken zo weer een budget vrij voor nieuwe films. Dan is het risico voor de studio ook een stuk minder groot om miljoenen te verliezen."


Dus moeten we gewoon alles kopen, dus ook troep films, zodat een filmmaatschappij toch ook tussendoor wat goede films kan maken?
Mijn inziens gaan de budgetten teveel op aan te dure acteurs die doen alsof hun magere loontje slinkt door piraterij.


Mijn motto blijft: Downloaden om te kijken of het wat is als je daar niet zeker van bent.. is het wat, dan kan ik het orgineel kopen.. zo niet, dan koop ik het niet..

Aston

Avatar

jochemb "

Ik koop of ruil mijn meeste films maar ik moet toegeven, downloaden is veel makkelijker, je kan een film downloaden in blu-ray kwaliteit weken voordat hij hier in de winkel licht, Als je de film aanklikt begint ie meteen en hoef je niet eerst door iets van 8 minuten aan reclames heen te wachten. "

Bij 90% van de films kan je doorklikken naar het hoofdmenu. Het kost bij mij hoogstens 30 sec voordat een film is opgestart, je hoeft namelijk alleen de menutaal te kiezen soms en ok een enkele keer iets wat je niet kan doorspoelen.

Maar dat valt echt reuze mee, ik heb het nog nooit storend gevonden. Die idiote schema's die op internet circuleren om aan te geven dat een gedownloade film veel makkelijker is dan een gekochte dvd kijken zijn echt onzin, zwaar overdreven.

Aston

Avatar

Rich Art "Dan moet je dus niet meer naar die winkels gaan. Simpel toch? Zo koop ik nooit iets bij de V&D, aangezien ze daar nog steeds films van 5 jaar geleden voor €20,- in de schappen hebben liggen."

Ja, klopt. Dure winkel. Vadaag en morgen geloof ik ook hebben ze trouwens alle BR's 3 halen 2 betalen, ook nieuwe BR's! Dan wordt het opeens interessant.

Je moet trouwens ook niet vergeten dat jij weliswaar bij een Mediamarkt woont maar dat geldt niet voor iedereen. Als je een uurtje retour moet reizen kost dat je weer extra tijd en geld.

johanmeesters

Avatar

Ik download sowieso niet,al dat geklooi met die losse dvd schijfjes, ik heb het veel liever mooi in orginele hoesjes in een rekje staan.

maar als ik een dvd in de winkel zie liggen kijk ik eerst thuis op internet of die film een beetje de moeite waard is om te kopen (recensies, imdb). zo heb ik nooit een aankoop waar ik na de tijd spijt van heb.

jochemb

Avatar

Rich Art "Nog zo'n l*l reden... Alsof dat rechtvaardigt dat je de film dan maar moet downloaden... "


Waar lees jij dat ik dat als rechtvaardeging noem om films maar te downloaden ?

Het enige wat ik probeer te zeggen is dat ik het belachelijk vind dat als je je films koopt je een slechtere service hebt dan mensen die de film downloaden.

Rich Art "Vast niet... Films zijn namelijk ook te verkrijgen voor een prikkie via Video On Demand, maar dat doet ook bijna niemand..."


Veel van de video on demand diensten zijn redelijk duur en vragen meestal nog meer dan een euro per film en dat is echt niet te vergelijken met bijvoorbeeld iets als netflix waar je 8 dollar per maand betaalt en oneindig films en tv series kan streamen.

Rich Art

Avatar

Rooster "...Maar het gaat me ook niet om hem maar om het principe: "Alleen geld betalen voor kwaliteit". Bij vrijwel alle produkten wordt dit toegepast maar voor films betaal ik in de bioskoop altijd hetzelfde, of het nou goed spul is of ontzettende troep. "

Maar bij film heb je nog het onderdeel smaak. Iemand kan "Scary Movie" helemaal fantastisch vinden en zijn geld waard, terwijl een ander er nog geen stuiver aan wil uitgeven. Daar valt volgens mij geen waardering qua bedrag aan op te hangen.

Chrischzz "...Het is natuurlijk heel nobel om netjes alles te kopen, maar daardoor koop je neem ik aan te vaak ook troep.. Of je koopt juist weinig.."

Daar is niks nobels aan, dat is gewoon de manier waar op het hoort.

Chrischzz "En ik koop gewoon niet graag iets waar ik achteraf spijt van heb."

Ik ook niet, maar ja... Dat risico loop je wel eens in het leven. Je gaat ook geen DVD speler via slinkse wijze in huis halen om te kijken of het iets is.

Chrischzz "Downloaden om te kijken of het wat is als je daar niet zeker van bent.. is het wat, dan kan ik het orgineel kopen.. zo niet, dan koop ik het niet.."

Maar wees nou eens eerlijk. Hoeveel mensen denk je dat er zijn die de film daadwerkelijk nog kopen als ze hem al hebben gedownload?

Aston "Je moet trouwens ook niet vergeten dat jij weliswaar bij een Mediamarkt woont maar dat geldt niet voor iedereen. Als je een uurtje retour moet reizen kost dat je weer extra tijd en geld."

Er zijn meer goedkopere winkels dan alleen de MM. De Bart Smit heeft films al goedkoper in de schappen liggen en ook bij bijvoorbeeld een Blokker zijn nieuwe titels vrijwel altijd in de aanbieding.

Rich Art

Avatar

jochemb "...Waar lees jij dat ik dat als rechtvaardeging noem om films maar te downloaden ?"

Je geeft zelf aan dat je het makkelijker vindt om te downloaden, zodat je die reclame niet voor de film hebt. Hoe moet ik je post anders interpreteren dan?

jochemb "Veel van de video on demand diensten zijn redelijk duur en vragen meestal nog meer dan een euro per film en dat is echt niet te vergelijken met bijvoorbeeld iets als netflix waar je 8 dollar per maand betaalt en oneindig films en tv series kan streamen."

Wacht even... Dus een film is zelfs te duur als hij een euro is? Ik weet niet in wat voor wereld jij leeft...

jokemeistah

Avatar

@ RichArt

Waar maak jij je eigenlijk zorgen om?
Al die films hebben onwijs veel geld binnengehaald, iedereen die eraan heeft gewerkt is ongetwijfeld een miljoen rijker geworden.

Waar maak jij je dan zorgen om, als mensen diezelfde films willen downloaden?

Rich Art

Avatar

jokemeistah "Al die films hebben onwijs veel geld binnengehaald, iedereen die eraan heeft gewerkt is ongetwijfeld een miljoen rijker geworden."

Sony heeft ook al aardig verdiend aan de PS3. Moeten ze die dan nu ook maar gratis aan gaan bieden?

jokemeistah "Waar maak jij je dan zorgen om, als mensen diezelfde films willen downloaden?"

Het principe. Je zelf een filmliefhebber noemen, maar vervolgens (vrijwel) geen cent uit willen geven aan je favoriete hobby/tijdsverdrijf. Dat snap ik gewoon niet. Als kunstliefhebber ga je toch ook geen foto's van beroemde schilderijen aan je muur hangen? Dan geef je toch ook gewoon geld uit aan musea om ze in het echt te kunnen bewonderen?

Maareh... ik maak me nergens zorgen over hoor. Het is meer een irritatiepuntje. Smiley face

Tomov

Avatar

Hmm sorry mensen, kheb ze allemaal op POTC na gedownload xD

jochemb

Avatar

Rich Art " Je geeft zelf aan dat je het makkelijker vindt om te downloaden, zodat je die reclame niet voor de film hebt. Hoe moet ik je post anders interpreteren dan? "


Ik heb duidelijk uitgelegd in mijn vorige post dat het bedoeld is als kritiek op de manier hoe blu-rays en dvds in elkaar zitten en niet als excuus om het maar te downloaden.
Maar mischien is het alleen maar in mijn rare wereld waar mensen willen dat als ze ergens voor betalen dat ze dan de best mogelijke service krijgen

Rich Art "Wacht even... Dus een film is zelfs te duur als hij een euro is? Ik weet niet in wat voor wereld jij leeft..."


Mischien geniet jij er wel van om genaaid te worden en een slechtere aanbod en service te krijgen en daarvoor meer betalen omdat het zo hoort, Maar in mijn wereld willen een grote groep mensen gewoon dezelfde goedkope service die amerika al jaren heeft.

Rich Art

Avatar

jochemb "Ik heb duidelijk uitgelegd in mijn vorige post dat het bedoeld is als kritiek op de manier hoe blu-rays en dvds in elkaar zitten en niet als excuus om het maar te downloaden."


Deze post bedoel je? :
jochemb "Ik koop of ruil mijn meeste films maar ik moet toegeven, downloaden is veel makkelijker, je kan een film downloaden in blu-ray kwaliteit weken voordat hij hier in de winkel licht, Als je de film aanklikt begint ie meteen en hoef je niet eerst door iets van 8 minuten aan reclames heen te wachten."

Volgens mij geef je het hier toch echt als argument dat het veel makkelijker is om te downloaden zodat je niet door die 8 minuten reclame hoeft.

jochemb "...Maar mischien is het alleen maar in mijn rare wereld waar mensen willen dat als ze ergens voor betalen dat ze dan de best mogelijke service krijgen."

Overdrijven is ook een kunst natuurlijk...

jochemb "Mischien geniet jij er wel van om genaaid te worden en een slechtere aanbod en service te krijgen en daarvoor meer betalen omdat het zo hoort, Maar in mijn wereld willen een grote groep mensen gewoon dezelfde goedkope service die amerika al jaren heeft."

Oh wacht, dus het downloaden is een protest tegen het Nederlandse Video On Demand systeem? Nee, dat zal lekker helpen...

Zo'n service komt echt wel een keer, maar ik kan me voorstellen dat dat in een klein land als het onze gewoon (nog) niet rendabel genoeg is voor grote maatschappijen. Niet voor niets staan wij vrijwel altijd onder aan de lijst van release data. Dat is bij games precies hetzelfde.

Blockbuster

Avatar

Kick-Ass is eigenlijk een flop vergeleken met de anderen. ;)

Blockbuster

Avatar

Rond 2000 waren dvd's idd niet te betalen. Ik heb bv voor Bridget Jones's Diary 35 euro gegeven. En Godzilla trouwens ook. Alles van SONY eigenlijk indertijd, dat waren grootverdieners. Die boden dvd's veel te duur aan. En brachten ook alles van Universal op dvd uit (Bridget Jones dus, en ook Jurassic Park). De Scream-box kostte in 2001 70 euro, nu ligt ie bij de Bart Smit voor 5 euro. DFW kwam als eerste met midprice dvd's, en daar gaf je dan nog 25 euro voor.

Kick-Ass ligt bij de Bart Smit ook voor nop (1 euro).

Aston

Avatar

Blockbuster "Rond 2000 waren dvd's idd niet te betalen. Ik heb bv voor Bridget Jones's Diary 35 euro gegeven. En Godzilla trouwens ook. Alles van SONY eigenlijk indertijd, dat waren grootverdieners. Die boden dvd's veel te duur aan. En brachten ook alles van Universal op dvd uit (Bridget Jones dus, en ook Jurassic Park). De Scream-box kostte in 2001 70 euro, nu ligt ie bij de Bart Smit voor 5 euro. DFW kwam als eerste met midprice dvd's, en daar gaf je dan nog 25 euro voor.

Kick-Ass ligt bij de Bart Smit ook voor nop (1 euro)."

Ja, dat krijg je met Download icm Bluray, die drukken de prijs van dvd behoorlijk omlaag. Films zijn een stuk goedkoper geworden. Nu heb je HD voor de prijs waarvoor je vroeg niet eens dvd had.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Mooi al die verwijten te lezen van al die moraal ridders hier. Er word al 10 jaar zeker voluit gedownload en nog steeds zit de bioscoop vol en worden er films in de winkels verkocht. Ik voel mezelf echt niet schuldig en hoef ook niemand verantwoording af te leggen. De 1 koopt graag voor zn hobby, de ander download graag voor zn hobby. Iedereen gewoon in zijn of haar waarde laten en houden. Amen.

Decepticon

Avatar

Ik sluit me 100% aan bij Rich Art. En sorry hoor Jochem, maar wie 1euro teveel vind voor een film, ben je geen filmliefhebber en toon je zoals Rich al zegt geen liefde en ook geen respect voor het medium.

Jokemeistah "Al die films hebben onwijs veel geld binnengehaald, iedereen die eraan heeft gewerkt is ongetwijfeld een miljoen rijker geworden"


Als dat maar eens waar was. Je weet blijkbaar nog niet precies hoe de filmwereld in elkaar steekt.

timdekw

Avatar

Ik voel je frustratie Rich. Ik heb deze discussie ook al meerdere malen met diverse mensen gevoerd. Deze mensen waar ik het over heb, downloaden werkelijk alles! En blijkbaar zijn alle die-hard downloaders hetzelfde.

Ze wringen zichzelf altijd in allerlei bochten om hun gedrag maar te rechtvaardigen en zijn te koppig om toe te geven dat ze eigenlijk te gierig zijn om ook maar 1 cent (0,022 Gulden) uit te geven aan iets waar ze vaker plezier aan beleven dan ze durven toe te geven. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat je films blijft kijken, wanneer je ze iedere keer weer teleurstellend vindt...

Ach ja, ze zijn koppig en onverbeterlijk en het is eigenlijk zonde van onze tijd om ze op andere gedachten te brengen. Bovendien zijn ze de frustraties niet waard!

Ik ben trots op het feit dat ik ruim 1200 originele DVD's heb staan en dat ik wekelijks naar de bioscoop ga om daar de nieuwste films te bekijken. En dat terwijl ik helemaal niet zoveel geld verdien, maar wel genoeg rekeningen te betalen heb. Dus geen geld, is ook gel*l. En dan die 8 minuten reclame (wat opzich al een onzinnige reden is, zie Aston zijn reactie), alsof een film downloaden binnen 1 hele minuut geregeld is??? Ik heb er weinig verstand van, maar kan het me slecht voorstellen.

Aston

Avatar

Rich Art "Sony heeft ook al aardig verdiend aan de PS3. Moeten ze die dan nu ook maar gratis aan gaan bieden?"

Vergeet niet dat het de filmmaatschappijen ook niets kost als mensen downloaden. Soms levert het films zelfs bekenheid op en kopen uiteindelijk een hoop mensen de film alsnog, doordat ze de gedownloade versie goed vonden of omdat ze van downloaders goede kritieken over de film gehoord hadden. Als Sony gratis PS3 weggeven kost dat ze wel fabricagekosten, transportkosten enz. Die vergelijk is leuk maar gaat dus niet helemaal op. Bovendien is een gedownloade film niet een echte film op dvd of BR want je krijgt er geen hoesje en schijf bij.;)

timdekw

Avatar

::DFC::Nohands[NL "]Mooi al die verwijten te lezen van al die moraal ridders hier. Er word al 10 jaar zeker voluit gedownload en nog steeds zit de bioscoop vol en worden er films in de winkels verkocht. Ik voel mezelf echt niet schuldig en hoef ook niemand verantwoording af te leggen. De 1 koopt graag voor zn hobby, de ander download graag voor zn hobby. Iedereen gewoon in zijn of haar waarde laten en houden. Amen."


Ja. Dat bedoel ik dus. Ik wil die (ondertussen soms vervelende) reclame niet napraten, maar: Mijn vriendin vindt tassen erg leuk, heb jij er ook geen problemen mee als zij haar tassen voortaan gratis meeneemt?? Het is tenslotte haar hobby...

filmjunky

Avatar

Heb ze allemaal in de bios gezien sommige zelfs 2 a 3 keer!
:W pathe unlimited :W
en heb ze allemaal op blu-ray had sommige eerst op dvd maar heb die eruit gedaan en ze op blu-ray gehaald! :Y
heb toch al 300 originele blu-rays en 1500 originele dvds is toch een mooi gezicht als je die op planken ziet staan!
en ben ook geen groot verdiener maar de eene zuipt als zijn geld op en de ander brengt het naar de mm ieders zijn hobby!

Tomas300

Avatar

Ik vond Avatar ZO EEN VERSCHRIKKELIJK slechte film!
Heel mooi gemaakt, de visuele effects, etc...

Het verhaal was gewoon saaaaai en slecht.

centr1no

Avatar

timdekw "Ja. Dat bedoel ik dus. Ik wil die (ondertussen soms vervelende) reclame niet napraten, maar: Mijn vriendin vindt tassen erg leuk, heb jij er ook geen problemen mee als zij haar tassen voortaan gratis meeneemt?? Het is tenslotte haar hobby..."


Die vergelijking slaat gewoon helemaal nergens op.
Als je vriendin een tas meeneemt uit een winkel (of ergens anders) dan mist iemand een tas. Het voorwerp is weg bij de eigenaar.
Bij downloaden creeër je een kopie van iets dat 9 van de 10 keer al niet eens meer de kwaliteit heeft van het origineel.
Bovendien is het gewoon niet zo dat als er niet gedownload zou worden dat er meer films verkocht zouden worden, hoewel ze je dat graag laten geloven.

Ik download ook. En best veel. Om voor mij goede redenen.
Als ik een digitale kopie van een vers aangekochte DVD of BD op m'n thuisnetwerkje wil zetten om 'm te kunnen afspelen met mijn mediaplayer dan kan dat niet omdat er een kopieërbeveiliging op zit.
Dus download ik een BR-rip.
Als ik weet dat een film of serie in het land van afkomst uit is kan het maanden duren voor ik 'm hier in Nederland kan zien.
Dus download ik 'm.
Als ik zie dat er op t.v. een film komt die ik wel weer een keer wil zien dan heb ik geen zin in 20 reclameblokken. En aangezien hier in de verste verte geen videotheek meer te vinden is download ik 'm.
Dan kun je zeggen dat er online diensten zijn waar je films kunt huren maar dat is gewoon poep.
Een hoop films heb ik in het verleden op DVD gekocht voor hetzelfde bedrag als wat nu de BR-versie kost. En een aantal van die films zijn misschien de moeite waard (mooie beelden/SFX) om de BR-versie van te kijken. Dus download ik ze.
Soms download ik een film waar ik ,had internet niet bestaan, nooit geen geld aan uit zou geven uit nieuwsgierigheid. En soms blijkt het dan toch de moeite waard te zijn. Naar mijn idee is dat dan alleen maar goede (en gratis) reclame voor de makers omdat ik geïnteresseerd raak in hun produkt.

Ik zeg niet dat mijn redenen het downloaden rechtvaardigt. Ik ben niet te beroerd om te betalen voor een (kwaliteits)produkt. Ik ben altijd veel naar de bioscoop geweest, heb altijd veel films gehuurd in de videotheek en heb ook honderden films op DVD en BR.
Maar we leven in een tijd waarin ik als filmliefhebber thuis een grote HD-tv heb en een netwerk waarmee ik in een handomdraai een immense lading hoge kwaliteits HD-films tot m'n beschikking heb.
Waarom wordt ik dan als een idioot behandeld door studio's en distributeurs die mij blijven vertellen dat kwalitatieve content alleen maar gekocht mag worden met een doosje er om in een winkel?
Of hier in Nederland alleen maar gekeken mag worden wanneer zij bepalen dat het mag?
Ik ken een hele hoop mensen die steevast een programma op tv altijd een half uur later gaan kijken dan het begint. Ze nemen het digitaal op en spoelen dan de reclames door. En dan nog zie je vaak dat er door het tv-station in is geknipt om de speelduur aan te passen.

Er is altijd al gekopieërd. Ik kan me nog goed de Twilight cd's herinneren en de gekopieeërde videobanden met een zooi ruis.
Maar de techniek is vooruit gegaan en de distributeurs zijn in de tijd blijven hangen en hebben zich niet aangepast aan de ontwikkelingen.
Nu pas zie je langzaam de on-demand diensten en (betaalde) digitale downloads op komen maar die hebben nogal wat te verbeteren als ze werkelijk wat willen bereiken. En aangezien e.e.a. al zo lang gratis en gemakkelijk beschikbaar is, is het maar de vraag of het überhaubt nog een alternatief kan bieden. Freeloaders zullen er altijd blijven.

11qqaazz

Avatar

movieplanet124 ". Maaar Downloaden is gewoon zonde want hoe meer we gaan Downloaden hoe slechter de verkoop van films wordt en dan hebbne we straks helemaal geen vette movies meer zoals deze titels hier boven ik geef toe ik doe het zelfs ook wel eens maar niet voor zulke titels hier boven ik ben voor afschaffen van movie Downloaden"
K#t.... geen movies meer zoals hierboven? Waar wachten we nog op jongens? Snel...voordat Michael Bay weer een film maakt...snel allemaal StarWars op de harde schijf zetten.....

KeesD

Avatar

Ik download regelmatig. ten eerste is media op schijfjes kopen echt niet meer van deze tijd. Daarnaast heb ik mijn volledige vhs collectie vervangen door dvds en had ik simpelweg geen zin om weer alles te gaan vervangen door blue ray. Want tegen de tijd dat ik mijn collectie weer op orde heb krijgen weer het volgende formaat en kan ik weer dezelfde films gaan kopen. Daarnaast Staan al mijn films op een hard disk die in mijn tv zit. Veel gemakkelijker dan kasten vol met schijfjes waar ik ondertussen ook echt geen ruimte meer voor heb. Dan heb je nog het feit dat veel films in nederland niet uitkomen of pas jaren later, zelfde geld voor series. En het argument dat het de industrie zo schaad gaat ook al lang niet meer op, verkopen van bioscoop kaartjes stijgen nog steeds.

Al met al is down loaden de toekomst, wie koopt er nu nog cd's. Ik heb al jaren geen cd speler meer. Hup laptop in de versterker en lekker playlistjes luisteren. Informatie op een schijfje, dat gaat toch niet meer anno 2011......

Decepticon

Avatar

KeesD "Ik download regelmatig. ten eerste is media op schijfjes kopen echt niet meer van deze tijd. Daarnaast heb ik mijn volledige vhs collectie vervangen door dvds en had ik simpelweg geen zin om weer alles te gaan vervangen door blue ray. Want tegen de tijd dat ik mijn collectie weer op orde heb krijgen weer het volgende formaat en kan ik weer dezelfde films gaan kopen. Daarnaast Staan al mijn films op een hard disk die in mijn tv zit. Veel gemakkelijker dan kasten vol met schijfjes waar ik ondertussen ook echt geen ruimte meer voor heb. Dan heb je nog het feit dat veel films in nederland niet uitkomen of pas jaren later, zelfde geld voor series. En het argument dat het de industrie zo schaad gaat ook al lang niet meer op, verkopen van bioscoop kaartjes stijgen nog steeds.

Al met al is down loaden de toekomst, wie koopt er nu nog cd's. Ik heb al jaren geen cd speler meer. Hup laptop in de versterker en lekker playlistjes luisteren. Informatie op een schijfje, dat gaat toch niet meer anno 2011......"
Beetje arrogant. Dvd's kopen niet meer van deze tijd? O+ Wat een onzin!!
Kijk, om alles wat je op dvd hebt ook weer op blu-ray te kopen, vind ik ook onzin. Want dat heeft meestal geen meerwaarde, het verschil is minimaal, meestal betreft het zelfs bij een oude film gewoon een snelle kopie van de dvd, om snel geld te cashen. Maar van vhs naar dvd was echt een grote stap. En om nieuwe films op blu-ray te kopen heeft wel echt veel meerwaarde.

En om je vraag te beantwoorden wie tegenwoordig nog cd's koopt? O.a. ik en nog veel meer echte muziekliefhebbers!

11qqaazz

Avatar

Echte muziek liefhebers kopen Vinyl. Ik zie het verband tussen downloaden en arogantie niet. Leg eens uit?

KeesD

Avatar

11qqaazz "Echte muziek liefhebers kopen Vinyl. Ik zie het verband tussen downloaden en arogantie niet. Leg eens uit?"Een echte muziek liefhebber koopt idd vinyl. Die kwaliteit is nooit meer ingehaald, ook niet door cd.
Cd's zijn niet meer van deze (digitale) tijd, net als dvds omdat films en muziek op hard disks niet kapot kunnen en cd's en dvd's erg simpel te beschadigen zijn. cds en dvds branden is ook al jaren achterhaald, auto's hebben tegenwoordig aux en usb aansluitingen, tv's hebben ingebouwde mediaspelers. Waarom denk je dat dat is? Zodat jij met stapels cd's en dvd's blijft sjouwen? De tijden veranderen en het word tijd dat er voor films ook een soort itunes komt waar je voor een redelijke prijs je entertainment kunt downloaden op een hard disk, die je dan weer in je tv prikt.

Ik geloof niet dat ik arrogant ben door met mijn tijd mee te gaan.
Ik denk eerder dat jij eigenwijs bent omdat je niet in wilt zien dat we midden in een digitale revolutie zitten.

Ik heb geen enkel probleem om te betalen voor producten. Ik ben ook nog fanatiek gamer en daar koop ik alles orgineel voor. Maar zolang de industrie halstarrig door blijft gaan met dvds in de winkel te leggen en mij geen systeem geeft waar ik als bewuste consument om vraag, dan blijf ik voorlopig lekker downloaden.

Decepticon

Avatar

11qqaazz "Echte muziek liefhebers kopen Vinyl. Ik zie het verband tussen downloaden en arogantie niet. Leg eens uit?"
Ook al is het op een cassette bandje, daar gaat het niet om, het blijft nog wel kopen, niet gratis downloaden.
En voor t andere. lees die comment van Kees nog eens, lijkt me duidelijk genoeg.

benjamin

Avatar

Decepticon " En om je vraag te beantwoorden wie tegenwoordig nog cd's koopt? O.a. ik en nog veel meer echte muziekliefhebbers!"


Ik ook. Soms zijn er gewoon CD's die ik wil HEBBEN en als je ze dan gewoon tussen een hele reeks andere songs en albums propt vind ik dat toch niet hetzelfde. Kan ouderwets zijn, maar er zijn duidelijk nog mensen die zo redeneren.

Wat ik trouwens nog altijd niet snap is waarom mensen films zouden downloaden terwijl ze nog in de cinema lopen. Oké, het is goedkoper, maar de beleving is dan ook wel stukken minder.

Decepticon

Avatar

KeesD "Ik geloof niet dat ik arrogant ben door met mijn tijd mee te gaan.
Ik denk eerder dat jij eigenwijs bent omdat je niet in wilt zien dat we midden in een digitale revolutie zitten.

Ik heb geen enkel probleem om te betalen voor producten. Ik ben ook nog fanatiek gamer en daar koop ik alles orgineel voor. Maar zolang de industrie halstarrig door blijft gaan met dvds in de winkel te leggen en mij geen systeem geeft waar ik als bewuste consument om vraag, dan blijf ik voorlopig lekker downloaden."
Dat zeg ik niet in directe zin, al jouw argumenten zijn arrogant om te denken dat niemand tegenwoordig meer cd's koopt, dat dat niet meer van deze tijd is.

Dat jij nog games 'in de winkel' koopt had ik nooit gedacht. Sony e.d denken dat straks games alleen nog maar downloaden de toekomst is, nou vergeet het maar. Als je straks geen games meer in de winkel kan kopen, verliezen ze heel veel consumenten!

Decepticon

Avatar

benjamin "Wat ik trouwens nog altijd niet snap is waarom mensen films zouden downloaden terwijl ze nog in de cinema lopen. Oké, het is goedkoper, maar de beleving is dan ook wel stukken minder."
Ja dat zijn dus helemaal geen filmliefhebbers. Dat zijn mensen die alleen maar zo snel mogelijk een nieuw filmpje willen zien, die helemaal geen interesse in een belevenis hebben.

11qqaazz

Avatar

Ik denk dat je een andere defenitie van Arogant hebt als ik. Wat ik onder arogant versta is als iemand zichzelf beter voordoet dan dat hij werkelijk is, of als hij kridiet neemt voor dingen waar hij niets voor gedaan heeft.

Ik denk niet dat ik aan deze voorwaarde voldoe als ik Films zou Downloaden...

KeesD

Avatar

Decepticon "Ja dat zijn dus helemaal geen filmliefhebbers. Dat zijn mensen die alleen maar zo snel mogelijk een nieuw filmpje willen zien, die helemaal geen interesse in een belevenis hebben."


Ben ik niet helemaal met je eens, ik ga ook gewoon naar de biscoop. Sommige films zijn gewoon het leukst in de bios, zoals bijvoorbeeld de transformers serie. Daar heb je absoluut gelijk in.

Maar veel films kijk ik graag gewoon thuis, zonder gestoord te woden door andere mensen en waarbij ik gewoon even snel kan plassen indien nodig. En helaas is het nog steeds zo dat veel films of niet in nederland uitkomen op dvd en br, of jaren later. Dat kan beter naar mijn idee.

En ik hoef simpelweg geen kasten vol dvds meer, heb geen last van verzamelwoede en krijg ook geen harde plasser van een kast met 1200 dvds. Het kost me teveel ruimte en het is gewoon niet praktisch.

O, en dat mensen geen cd's meer kopen is een feit. Een cd past namelijk niet in je ipod. Verkopen zijn wereldwijd gekelderd de afgelopen 10 jaar.

NieuwsFilm

meest populair