Algemeen

The Avengers veruit de sterkste in Nederlandse box office

De drie andere nieuwkomers doen het allemaal een stuk minder goed.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 03.05.2012 om 19:16 in Algemeen
Deze week zijn er maar liefst vier nieuwkomers in de Nederlandse box office. Slechts één daarvan, en het zal weinig mensen verbazen welke film het betreft, wist naar verwachting te doen. Dat is natuurlijk The Avengers, die van recensent Arjan Welles vier sterren kreeg in zijn recensie. In totaal wist de film met 106 schermen maar liefst 1.690.378 euro binnen te slepen in de box office. Per scherm komt dat neer op een gemiddelde van 15.946 euro.

Intouchables (3,5 sterren) doet het wederom goed, beter zelfs dan de vorige week. Daarmee brengt de film voor de tweede opeenvolgende week meer op dan de vorige. In totaal is er deze week 570.877 euro bijgeschreven op de rekening van de Franse filmmakers. American Reunion (3 sterren) doet het ook deze week niet verkeerd en wist met 102 schermen in totaal 330.575 euro binnen te verdienen.

Battleship (2 sterren) zakt deze week van de eerste naar de vierde plek en wist met 102 schermen in totaal 300.014 euro te verdienen met de verkoop van bioscoopkaartjes. Dat is stukken beter dan de tweede nieuwkomer van deze week, Snow White (3 sterren), die op maar liefst 160 schermen te zien was en in totaal slechts 297.919 euro verdiende. Piraten! 3D (4 sterren) doet het met 137 schermen ook niet zo goed als verwacht. In totaal wist deze film 289.663 euro te verdienen.

The Lorax (3 sterren) zakt deze week één plek, en verdiende 287.187 euro. Dat is bijna dertigduizend euro meer dan The Hunger Games (3,5 sterren), dat 252.501 euro verdiende. De film is op nog 92 schermen te zien en deze staat nu op 3.252.393 euro in totaal. Titanic 3D (4,5 sterren) staat weer een flink stuk lager en is van de vierde naar de negende plek gezakt. Met honderd schermen is de film goed voor een totaalbedrag van 197.083 euro deze week. Streetdance 2 (1,5 ster) is de vierde nieuwkomer van deze week en was op 63 schermen te zien. In totaal verdiende de film 159.675 euro.

DE NEDERLANDSE WEEK BOX OFFICE:
DWVWFilmOpbrengstTotale opbrengstSchermenPer schermtrailer 1. (-)The Avengers 1.690.378 1.879.526 106 15.946trailer 2. (2)Intouchables 570.877
? ? ?trailer 3. (3)American Reunion 330.575 2.706.585 102 3.240trailer 4. (1)Battleship 300.014 965.956 102 2.941trailer 5. (-)Snow White 297.919 441.052 160 1.861trailer 6. (-)Piraten! 3D 289.663 449.318 137 2.114trailer 7. (6)The Lorax 287.187 1.237.742 120 2.393trailer 8. (5)The Hunger Games 252.501 3.252.393 92 2.744trailer 9. (4)Titanic 3D 197.083 1.891.884 100 1.970trailer 10. (-)Streetdance 2 3D 159.675 186.229 63 2.534trailer

Alle bedragen zijn in euro's. De bedragen betreffen daarnaast alleen Nederland. Van de opbrengsten vloeit gemiddeld 55% terug naar de filmstudio.

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Wesley18M

Avatar

GEWELDIGE FILM!! heeft alles wat je wilt in een Marvel Film :D

benjamin

Avatar

The Avengers is gewoon een geweldige blockbuster, dus die eerste plaats (die hoe dan ook ervan ging komen) en sterke opening zijn dubbel en dik verdiend. Alleen is er nog een andere film waar Whedon veel mee te maken heeft op dit moment, en die had van mij ook nog bij deze 10 mogen staan.

Decepticon

Avatar

nietselam "Film was beter dan verwacht maar nou ook weer niet zo goed als gezegd word, iedereen lijkt een beetje door te slaan, het kan ook nooit goed gaan zoveel positivisme, let maar op straks komt de negatieve stroom op gang."
Dat vind jij, er slaat helemaal niemand door, de film is gewoon zo goed. Waarom zou er een negative stroom op gang komen?

Wat 3D betreft, ben ik met je eens hoor. In andere landen hebben ze verdomme nog keus, wij niet! Ik las op CBM dat iemand elders in Europa of Australie naar de 2D voorstelling was geweest.

Steve-O

Avatar

Decepticon "In die anderhalve week geen tijd om naar de bios te gaan? Jammer, das echt klote!"

Niet zozeer tijd.. Ik ben er niet toe in staat O+ 'k Zit al zes weken thuis :|

ntt

Avatar

Dat is minder. Wij wensen jouw Veel Beterschap.

afbeelding

nietselam

Avatar

Decepticon "Dat vind jij, er slaat helemaal niemand door, de film is gewoon zo goed. Waarom zou er een negative stroom op gang komen?

Wat 3D betreft, ben ik met je eens hoor. In andere landen hebben ze verdomme nog keus, wij niet! Ik las op CBM dat iemand elders in Europa of Australie naar de 2D voorstelling was geweest."


Vaak is het zo dat als iets heel goed is of gaat of opgehemeld word er altijd mensen komen die het dan willen neersabelen, in dit geval natuurlijk onterecht maar het begint al langzaam te komen, kijk maar op aicn

Pete_027

Avatar

Binnenkort maar eens bekijken. Laatst Thor eens gezien maar vond dat niet zo:N

Decepticon

Avatar

Steve-O "Oké, ik kijk erg naar The Avengers uit maar toen ik die clip zag van Cap en Thor die tegen aliens aan het vechten waren...... Toen stelde me dat wel teleur. Kan iemand mij misschien vertellen dat dat hopelijk het enige moment is waarin het zo zoetsappig is? 't Kwam op mij nogal over van: "Kijk! Captain America en Thor vechten samen! Tegen aliens!!! Is dat niet vet?!!!" :}"
Zoals Aston al zei: :-S Waar wacht je nog op man???!!! Ga er eens naar toe en kijken die film!!!
Waarom had je dan laatst The Hulk als avatar, als je niet eens zeker weet of je de film wil zien?
Ik weet niet of je het al weet, maar alle Avengers vechten samen tegen die aliens hoor.

Terechte nummer 1 !! De film lost alle verwachtingen in en is de hype waardig!!

Aston

Avatar

Decepticon "Sjezus, wat heb je allemaal gebroken dan? Of zit je opgesloten, of met handboeien vast aan een radiator? :P"

Gevangenis. :P

Steve-O

Avatar

ntt "Dat is minder. Wij wensen jouw Veel Beterschap.

afbeelding"

Bedankt! T+)

filmjunky

Avatar

Terechte nummer 1! :W
Al 3x gezien heerlijk

benjamin

Avatar

nietselam "Maar geef ons nu eens een keer een keuze tussen 3d en 2d, het had werkelijk niks toe te voegen aan de film, ik krijg er koppijn van en na 10 minuten heb je niet eens meer in de gaten dat je 3 d zit te kijken."


Waarom zou je in godsnaam constant in de gaten moeten hebben dat een film in 3D is? Het is toch niet de bedoeling dat dat de aandacht van het verhaal afleidt. Ga niet zeggen dat de 3D in deze film zo geweldig noodzakelijk was, maar hoe kan iets dat je niet opmerkt, nu zo storend zijn als sommigen altijd vinden. Vond het persoonlijk zeker niet erg deze in 3D gezien te hebben.

spacey

Avatar

Viel mij erg tegen. Standaard film uit hollywood die bijna alleen maar uit effecten bestaat. Snel vergeten, volgende keer beter.

Decepticon

Avatar

Steve-O "Ik heb niet gezegd dat ik niet zeker weet of ik 'm nou wel wil zien. En ik weet ook wel dat ze allemaal tegen aliens vechten. Maar toen ik die clip keek, vooral in het begin met die muziek en de slo-mo van hun wapens pakken enzo... 'k weet niet, it turned me off zeg maar. Ik hoop alleen maar dat dat niet vaker in de film voorkomt. Maar natuurlijk wil ik 'm wel zien! Alleen ben ik nu nog niet echt in staat om naar de bios te gaan zogezegd.

Maar inderdaad, de Hulk is het vetst, die verdient het om als mijn avatar te figureren :)"
In die anderhalve week geen tijd om naar de bios te gaan? Jammer, das echt klote!

Ereptile

Avatar

Zeker een verdiende plek :D Superfilm vind ik het!

Steve-O

Avatar

Decepticon "Sjezus, wat heb je allemaal gebroken dan? Of zit je opgesloten, of met handboeien vast aan een radiator? :P"

Nee niks gebroken ;) 'k Heb één of andere ontsteking aan m'n blaas en problemen met mijn darmen... Maar dat heb ik al drie jaar dus dat is niks nieuws.

Zo :) Nu weet je het.

kevibNL

Avatar

Al die jaren wachten op the avengers is het 100% waard geweest. meest vette film in jaren!!!

THEDARKNIGHTDX2

Avatar

kevibNL "al die jaren wachten op the avengers is het 100% waard geweest. meest vette film in jaren!!!"


Nee die komt 25 Juli uit lol :E

nietselam

Avatar

Maar geef ons nu eens een keer een keuze tussen 3d en 2d, het had werkelijk niks toe te voegen aan de film, ik krijg er koppijn van en na 10 minuten heb je niet eens meer in de gaten dat je 3 d zit te kijken. Film was beter dan verwacht maar nou ook weer niet zo goed als gezegd word, iedereen lijkt een beetje door te slaan, het kan ook nooit goed gaan zoveel positivisme, let maar op straks komt de negatieve stroom op gang.
Maar ook ik zie uit naar een deel 2, whedon heeft het knap gedaan.

Decepticon

Avatar

Steve-O "Niet zozeer tijd.. Ik ben er niet toe in staat O+ 'k Zit al zes weken thuis :|"
Sjezus, wat heb je allemaal gebroken dan? Of zit je opgesloten, of met handboeien vast aan een radiator? :P

Frietgezicht

Avatar

En terecht,ik denk dat dit de beste film is die ik in heel veel jaren gezien hebt wat betreft puur popcorn-vermaak.

Metanite

Avatar

THEDARKNIGHTDX2 "Nee die komt 25 Juli uit lol :E"

Overrated... Je weet zelf toch dat hij TDK nooit zal overtreffen.

THEDARKNIGHTDX2

Avatar

Metanite "Overrated... Je weet zelf toch dat hij TDK nooit zal overtreffen."


Je weet t maar nooit met Nolan:)

Havoc

Avatar

spacey "Viel mij erg tegen. Standaard film uit hollywood die bijna alleen maar uit effecten bestaat. Snel vergeten, volgende keer beter."


De sterke dialogen, de goede humor, de manier waarop het verhaal samenkomt, de onderlinge band, de manier dat elk karakter er ook letterlijk toe doet en al die andere dingen vergeten we voor het gemak even?

Steve-O

Avatar

Decepticon "Zoals Aston al zei: :-S Waar wacht je nog op man???!!! Ga er eens naar toe en kijken die film!!!
Waarom had je dan laatst The Hulk als avatar, als je niet eens zeker weet of je de film wil zien?
Ik weet niet of je het al weet, maar alle Avengers vechten samen tegen die aliens hoor.

Terechte nummer 1 !! De film lost alle verwachtingen in en is de hype waardig!!"

Ik heb niet gezegd dat ik niet zeker weet of ik 'm nou wel wil zien. En ik weet ook wel dat ze allemaal tegen aliens vechten. Maar toen ik die clip keek, vooral in het begin met die muziek en de slo-mo van hun wapens pakken enzo... 'k weet niet, it turned me off zeg maar. Ik hoop alleen maar dat dat niet vaker in de film voorkomt. Maar natuurlijk wil ik 'm wel zien! Alleen ben ik nu nog niet echt in staat om naar de bios te gaan zogezegd.

Maar inderdaad, de Hulk is het vetst, die verdient het om als mijn avatar te figureren :)

Aston

Avatar

Steve-O "Oké, ik kijk erg naar The Avengers uit maar toen ik die clip zag van Cap en Thor die tegen aliens aan het vechten waren...... Toen stelde me dat wel teleur. Kan iemand mij misschien vertellen dat dat hopelijk het enige moment is waarin het zo zoetsappig is? 't Kwam op mij nogal over van: "Kijk! Captain America en Thor vechten samen! Tegen aliens!!! Is dat niet vet?!!!" :}"

Gewoon kijken! Waar wacht je op? Als je wacht tot je zeven ons weegt kan je lang wachten.

Intouchables. :W

Havoc

Avatar

Helemaal verdiend. Wat een vette film!

jostru

Avatar

Frietgezicht "En terecht,ik denk dat dit de beste film is die ik in heel veel jaren gezien hebt wat betreft puur popcorn-vermaak."


Inderdaad. Lang geleden dat een film me zo kon vermaken.

Steve-O

Avatar

Oké, ik kijk erg naar The Avengers uit maar toen ik die clip zag van Cap en Thor die tegen aliens aan het vechten waren...... Toen stelde me dat wel teleur. Kan iemand mij misschien vertellen dat dat hopelijk het enige moment is waarin het zo zoetsappig is? 't Kwam op mij nogal over van: "Kijk! Captain America en Thor vechten samen! Tegen aliens!!! Is dat niet vet?!!!" :}