FilmTotaal Filmoverzicht Juli

Wat zijn komende maand de grootste, opmerkelijkste of interessantste releases?

Onophoudelijk worden we overspoeld door nieuwe bioscoopfilms. Elke week gaan er gemiddeld zo'n zes in première. Hieronder een selectie van de grootste, interessantste of opmerkelijkste releases van de komende maand. Klik hier voor het volledige overzicht.

Bekijk de afbeelding

Ice Age: Continental Drift (4 juli)

Regisseurs: Steve Martino | Mike ThurmeierCast:

Queen Latifah | Denis Leary | John Leguizamo | Peter Dinklage

Volgens verschillende hardnekkige geruchten zou de vierde Ice Age film Manny, Sid, Diego, Ellie en Scrat volgen als ze gevangen raken in een blok ijs en in het heden wakker worden. Dat verhaal bleek niet het echte te zijn: in plaats daarvan begaat Scrat in dit deel een enorme fout. Het eikeltje, waar hij al sinds het begin der tijden achteraan zit, zorgt ervoor dat de continenten zich scheiden. Als gevolg daarvan raken onze vrienden verdeeld over de hele wereld en proberen ze elkaar weer te vinden. Daarbij komen ze een groep piraten tegen die vastbesloten is te voorkomen dat ze elkaar kunnen vinden. Megan Lehmann van The Hollywood Reporter vond dat "the fourth entry in the animated prehistoric franchise features improved visuals but trades in familiar shtick."


Bekijk de afbeelding

The Raid (5 juli)

Regisseur: Gareth EvansCast:

Iko Uwais | Doni Alamsyah | Yayan Ruhian | Ray Sahetapy

Diep in het hart van de sloppenwijken van Jakarta ligt een appartementencomplex, dat in de loop der jaren een veilige haven is geworden voor de ergste moordenaars en gangsters. Het complex werd lange tijd door zowel de politie als de rivalen van de beruchte drugsbaron Tama Riyadi als onneembaar beschouwd. Dat verandert echter als een eliteteam de opdracht krijgt het gebouw te bestormen en Tama voor eens en voor altijd uit te schakelen. In eerste instantie lijkt de opdracht te lukken, maar dan gaat alles mis. Een groot deel van het team wordt uitgeschakeld, en slechts een handjevol commando's vervolgt de weg naar boven, naar Tama. Bij critici doet de film het goed: op basis van 125 recensies scoort deze 83%. No frills and all thrills, The Raid: Redemption is an inventive action film expertly paced and edited for maximum entertainment.


Bekijk de afbeelding

Sleeping Beauty (12 juli)

Regisseur: Julia LeighCast:

Emily Browning | Rachael Blake | Ewen Leslie | Peter Carroll

Sleeping Beauty kwam in Australië al een jaar geleden uit, en was in mei 2011 zelfs op het filmfestival van Cannes te zien. Daar won de film geen prijzen en ontving deze gemengde recensies. Het erotische drama, dat deels gebaseerd is op het boek The House of the Sleeping Beauties van de Japanse Nobelprijswinnaar Yasunari Kawabata, volgt Emily Browning, een jonge universiteitsstudente. Zij besluit op een dag te solliciteren voor een baantje als lingerieserveerster. Dat baantje blijkt iets anders in te houden dan ze denkt. Ze moet 's avonds een slaapmiddel tot zich nemen en zich daardoor overgeven aan haar klanten. Op RottenTomatoes is het percentage positieve recensies op dit moment 51%, op basis van 83 getelde recensies.


Bekijk de afbeelding

Magic Mike (12 juli)

Regisseur: Steven SoderberghCast:

Channing Tatum | Alex Pettyfer | Matthew McConaughey | Olivia Munn

Het zal je waarschijnlijk verbazen, maar toen acteur Channing Tatum negentien jaar oud was, werkte hij als stripper in Tampa, Florida. In 2010 vertelde hij aan een Australische krant dat hij graag een film wilde maken over die ervaringen en zelfs al een regisseur uitgekozen had. In eerste instantie viel zijn keus op Nicolas Refn, maar uiteindelijk koos hij Steven Soderbergh. Het scenario werd geschreven door Reid Carolin, die tevens producent is. In de film leert stripperveteraan Magic Mike (Tatum) de kneepjes van het strippersvak aan een nieuweling (Pettyfer). Tegelijkertijd probeert hij met hulp van zijn protegé's zus (Horn) een leven buiten de wereld van het strippen op te bouwen. Samen werken ze in de club Xquisite, waarvan de eigenaar, Dallas (McConaughey), vroeger ook een stripper was.


Bekijk de afbeelding

How I Spent My Summer Vacation (12 juli)

Regisseur: Adrian GrunbergCast:

Mel Gibson | Peter Stormare | Dean Norris | Scott Cohen

The Gringo (Mel Gibson) wordt veroordeeld en naar een Mexicaanse gevangenis gestuurd omdat hij geld heeft gestolen van een drugsbaron. Terwijl hij langzaam begint te begrijpen hoe hij moet leven in de gevangenis, ontmoet hij een tienjarige jongen. Hij is bijzonder omdat hij een zeldzaam bloedtype heeft, en een drugsbaron, die in dezelfde gevangenis zit, zijn lever nodig heeft. Het is aan The Gringo om het jongetje te redden en uit de gevangenis te ontsnappen. Het scenario van de film, die ook bekend staat als Get The Gringo, is geschreven door Mel Gibson. Verder werkte regisseur Adrian Grunberg eerder samen met Gibson aan Apocalypto: bij die productie was hij assistent regisseur.


Bekijk de afbeelding

Brave (18 juli)

Regisseur: Brenda ChapmanCast:

Kelly Macdonald | Reese Witherspoon | Billy Connolly | Emma Thompson

Om de meest complexe visuele effecten voor Brave mogelijk te maken, herschreef Pixar voor het eerst in vijfentwintig jaar haar animatiesysteem. Brave, dat zich afspeelt in de Schotse hooglanden van de tiende eeuw, volgt de jonge dochter van King Fergus (Billy Connolly) en Queen Elinor (Emma Thompson), Merida (Kelly Macdonald). Vastbesloten haar eigen weg te volgen in het leven besluit Merida een eeuwenoud gebruik te negeren. Als gevolg daarvan vervalt het koninkrijk van haar ouders in chaos en is het aan haar om het land te redden. In de Verenigde Staten werd de film positief ontvangen. Op basis van 159 getelde recensies kent RottenTomatoes de nieuwe Pixar-film een percentage van 75% toe. De consensus luidt daarbij als volgt: Brave offers young audiences and fairy tale fans a rousing, funny fantasy adventure with a distaff twist and surprising depth.


Bekijk de afbeelding

Madagascar 3: Europe's Most Wanted (18 juli)

Regisseurs: Eric Darnell | Tom McGrathCast:

Ben Stiller | Chris Rock | David Schwimmer | Jada Pinkett Smith

In alweer de derde film in de franchise doen Alex de Leeuw (Ben Stiller), Marty de Zebra (Chris Rock), Gloria het Nijlpaard (Jada Pinkett Smith) en Melman de Giraffe (David Schwimmer) nog altijd hun best om hun dierentuin in New York te bereiken. De reis neemt hen ditmaal naar Europa, waar ze zich bij een reizend circus voegen. Daarbij komen ze natuurlijk ook Koning Julien (Sacha Baron Cohen) en de pinguïns tegen. Magadascar 3: Europe's Most Wanted scoort op RottenTomatoes een percentage van 76% op basis van 84 getelde recensies. De consensus: Dazzlingly colorful and frenetic, Madagascar 3 is silly enough for young kids, but boasts enough surprising smarts to engage parents along the way.


Bekijk de afbeelding

The Dark Knight Rises (20 juli)

Regisseur: Chrisopher NolanCast:

Christian Bale | Tom Hardy | Anne Hathaway | Gary Oldman

The Dark Knight Rises is alweer de laatste Batman-film voor regisseur Christopher Nolan. Hij is daarmee de eerste regisseur die een volledige Batman-trilogie maakt. Net als Nolan de eerste regisseur is die een Batman-trilogie maakte, is acteur Christian Bale de eerste live action acteur die het personage Batman / Bruce Wayne in drie films speelt. In deze afsluiter krijgt Gotham City te maken met een nieuw gevaar. Terroristenleider Bane (Tom Hardy), een wrede schurk die in het verleden zo ernstig gewond raakte dat hij nu continu een verdovend gas nodig heeft om te kunnen overleven, zaait onrust in de stad. Het is aan Bruce Wayne om zijn alter ego nog eenmaal op zich te nemen en de stad die hem zo haat te beschermen.


Bekijk de afbeelding

Woody Allen: A Documentary (26 juli)

Regisseur: Robert B. WeideCast:

Woody Allen | Letty Aronson | Marshall Brickman | Josh Brolin

De iconische schrijver, regisseur, acteur, komiek en muzikant Woody Allen stond voor deze documentaire voor het eerst een camera in zijn leven toe. De Oscar-genomineerde regisseur Robert Weide (Swear To Tel The Truth) was degene die deze eer te beurt viel. De documentaire toont Allen's kindertijd in Brooklyn, en is een overzicht van zijn carrière als filmmaker. Daarbij vertellen wereldberoemde acteurs en actrice als Antonio Banderas, Josh Brolin, Penelope Cruz, John Cusack, Larry David, Mariel Hemingway, Scarlett Johansson, Julie Kavner, Diane Keaton, Martin Landau, Louise Lasser, Sean Penn, Tony Roberts, Chris Rock en Mira Sorvino over hun ervaringen met de regisseur.

NieuwsFilm

meest populair