'De Marathon' bekroond met Gouden Film

De achtste Nederlandse film dit jaar die 100.000 bezoekers naar de bioscopen wist te trekken.

Gisteren was er nog het nieuws dat Mees Kees de tweede Platina Film van het jaar was. Vandaag het bericht dat De Marathon de status van een Gouden Film heeft bereikt. Sinds de release op 18 oktober hebben al meer dan 100.000 mensen de film gezien. De prijs werd in een Amsterdamse kroeg aan hoofdrolspelers Stefan de Walle, Frank Lammers, Martin van Waardenberg, Marcel Hensema en regisseur Diederick Koopal uitgereikt.

De Rotterdamse vrienden Gerard (De Walle), Leo (Van Waardenberg), Kees (Lammers), Nico (Hensema) werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard. De zaken gaan helaas niet al te best, en om de garage van de ondergang te redden komt het viertal op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de Marathon van Rotterdam. Voorwaarde van de sponsordeal is dat het viertal de Marathon ook daadwerkelijk uitloopt. Tijdens de training blijkt dat er voor de vrienden meer op het spel staat dan alleen het halen van de finish.

Eerder dit jaar waren er al zeven andere Gouden Films: Süskind, Achtste-groepers Huilen Niet, Tony 10, Sprookjesboom De Film, Jackie, Brammetje Baas en De Verbouwing.



NieuwsFilm

meest populair