'The Wolverine' en 'Dawn of the Apes' in 3D

Daarnaast nog een aantal andere films die in 3D uitgebracht zullen worden.

Recentelijk vertelde Ian McKellen, die vanaf morgen in The Hobbit: An Unexpected Journey te zien zal zijn, dat het vervolg op X-Men: First Class, Days of the Future Past, mogelijk in het nieuwe hoge frame formaat en in 3D opgenomen zal worden. Een deel van die boodschap blijkt nu te kloppen: de camera’s waarmee de film opgenomen zullen worden zijn uitgerust met 3D technologie.

Of de film ook in het door Peter Jackson zo aangehangen HFR opgenomen wordt zal nog moeten blijken. We weten dat regisseur Bryan Singer onlangs een bezoekje bracht aan Nieuw-Zeeland om eens met Jackson hierover te praten. Dat is hoopvol nieuws, maar daar staat tegenover dat de reacties op het nieuwe formaat lang niet zo positief zijn zoals Jackson bijvoorbeeld gehoopt had.

Verder blijkt dat Fox nog een aantal andere films in 3D uit wil brengen. Dit zijn Dawn of the Planet of the Apes, Percy Jackson: Sea of Monsters en The Wolverine. De kans is groot dat ook de Fantastic Four-reboot in 3D uitgebracht zal worden, hoewel daar nog geen nieuws over naar buiten is gebracht.

Aangezien de opnames van The Wolverine en Percy Jackson 2 al afgerond zijn, zullen de films in het postproductieproces omgezet worden in 3D. Dat is natuurlijk best teleurstellend, maar die teleurstelling moet opgevangen worden met Days of the Future Past en Dawn of the Planet of the Apes, die waarschijnlijk wel meteen met 3D-camera’s opgenomen worden.

The Wolverine staat gepland voor een release op 25 juli 2013, Percy Jackson 2 voor 15 augustus 2013, Days of the Future Past voor 17 juli 2014 en Dawn of the Planet of the Apes voor 22 mei 2014. De Fantastic Four reboot moet pas vanaf 6 maart 2015 in de bioscopen draaien.



NieuwsFilm

meest populair