Poll

POLL: Het meest favoriete personage uit 'The Avengers'?

Wordt het Iron Man, Thor, Loki, Nick Fury of toch de Hulk?

door Bram de Groot op 14.04.2013 om 08:28 in Poll
Eind deze maand start met Shane Blacks Iron Man 3 "Phase 2" van de Marvel Cinematic Universe. Via deze POLL krijg je de kans om aan te geven wie jouw favoriete personage is uit het uiterst succesvolle The Avengers (2012), die afgelopen zomer "Phase 1" afrondde.

"Phase 1" startte in 2008 met Jon Favreaus Iron Man, waarin de titelrol verrassend vermakelijk werd vervuld door Robert Downey Jr. De film was een doorslaand succes, aangezien het een kleine $600 miljoen wist binnen te slepen. De "after credits scene" introduceerde Samuel L. Jackson als Nick Fury, het personage die vooral in The Avengers een grote rol zou krijgen. Niet lang na Iron Man verscheen The Incredible Hulk van regisseur Louis Leterrier. De film rond Bruce Banner en zijn groene spierbundel Hulk, gespeeld door Edward Norton, werd wederom goed ontvangen. Opvallend is dat Norton uiteindelijk niet terugkeerde in The Avengers. The Incredible Hulk bleek de minst succesvolle titel uit de "Phase 1" serie. Twee jaar later verscheen met Iron Man 2 (2010) al de eerste directe sequel in de The Avengers-franchise. Wederom was het Jon Favreau die regisseerde en klom Robert Downey Jr. weer in de huid van Tony Stark / Iron Man. Ook introduceerde actrice Scarlett Johansson een nieuwe Avenger Black Widow. Financieel ging het de tweede Iron Man film voor de wind, maar qua ontvangst was het toch iets minder.

Iron Man en de Hulk zagen in 2011 dat hun Avengers-collega's Thor en Captain America goed ontvangen introductiefilms kregen. Chris Hemsworth als Thor en Tom Hiddleston als villain Loki waren de belangrijkste gezichten in het succesvolle Thor van regisseur Kenneth Branagh. Chris Evans trok het pak aan van de titelheld in Joe Johnstons Captain America: The First Avenger, de laatste film voorafgaand aan The Avengers, die in de zomer van 2012 verscheen. De film van Joss Whedon gaf meer ruimte aan de S.H.I.E.L.D. personages Nick Fury, Black Widow en Agent Phil Coulson (Clark Gregg) en introduceerde de superheld Hawkeye (Jeremy Renner) en een nieuwe Hulk (Mark Ruffalo). Het succes was enorm, aangezien het niet alleen enorm goed werd ontvangen, het scoorde ook nog eens $1,5 miljard aan de wereldwijde bioscoopkassa. De zes films uit "Phase 1" noteerden gezamenlijk een kleine $4,0 miljard wereldwijde bioscoopomzet.

Zoals gezegd start eind deze maand "Phase 2" van de Marvel Cinematic Universe. Op de bejubelde Hulk na keren de belangrijkste Avengers weer terug in een eigen film. Op 24 april verschijnt Iron Man 3. De andere titels zijn Thor: The Dark World (8 november 2013), Captain America: The Winter Soldier (4 april 2014), Guardians of the Galaxy (1 augustus 2014) en The Avengers 2 (1 mei 2015). Daarnaast verschijnt nog dit jaar de pilot van de tv-serie S.H.I.E.L.D..

Succes met de overwegingen en bedankt voor je stem!
web polls


34 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

Heb toch voor Hawkeye gekozen Smiley face

Volgende keer misschien een poll over favoriete James Bond acteur? ;)

Ereptile

Avatar

Lastige keuze, maar ik ben uiteindelijk toch voor Iron Man gegaan. Het blijft voor mij het tofste personage. RDJ zet Tony Stark geweldig neer en de Iron Man suits vind ik stuk voor stuk super. Bovendien was Iron Man DE film die The Avengers mogelijk maakte. En vond ik het 1 van de meest realistische comicbook films, naast The Dark Knight. En rondvliegen in zo'n suit lijkt me gewoon super! Smiley face

Maar The Hulk (zoals Mark Ruffalo hem vertolkte, terwijl ik eerst toch Norton wilde zien in de rol) en Thor vind ik ook super Smiley face Tom Hiddelston zet Loki ook geweldig neer. Dus voor mij lag de keuze tussen die personages.

Angelater

Avatar

De Hulk stal de show voor mij, dus hem. Wel merkwaardige POLL. Maar het is er één in ieder geval... :P

benjamin

Avatar

Als je puur kijkt naar de film The Avengers, ga ik voor Hulk, maar natuurlijk was dat ook ergens de 'new guy', al was het maar omdat Ruffalo voor het eerst in die rol kruipt (en dat uitstekend doet). En los daarvan scoorde hij ook wel de luidste lachsalvo's.

jaime91

Avatar

The Hulk was fantastisch in The Avengers. Mark Ruffalo zette Banner heel goed neer, hoewel ik ook Norton graag opnieuw in die rol had gezien maar hij deed het top! Maar toch ga ik niet voor hem, maar ook voor Tony Stark/Iron Man. Ik heb in een deuk gelegen om het eind met The Hulk vs Loki, maar de grappen van Tony vond ik ook geweldig en de confrontatie tussen hem en Loki was ook top ''I have an army'' ''We have a Hulk''.

En RDJ speelt hem echt fantastisch. Ik kan me ook niemand anders in die rol voorstellen en wil ook niemand anders in die rol zien. Robert Downey Jr = Tony Stark!

FilmMaster

Avatar

Vind thor de bruutste.gewoon cool personage.

spacey

Avatar

Ik kan niet kiezen, het zijn allemaal van die matige personages. Niemand steekt er bovenuit, niemand heeft een memorabel iets achtergelaten.

Waardeloze poll dus :P

Moviemagic

Avatar

Black Widow all the way.

SeanDeNiro

Avatar

Dit soort films moet je van houden of de juiste leeftijd voor hebben. Ik heb de film gedowned en toen ik Loki hoorde zeggen: "I have an army' en daarna Iron Man "yeah, but we got the Hulk", kwam voor mij het besef dat ik 2 old ben voor deze shit. Net als Batman, 2 topacteurs, Caine en Oldman, staat er ineens een vent in een ongemakkelijk pak met een belachelijke stem onzin uit te kramen. Zo zonde.
OT, Op Iron Man gestemd, samen met de Hulk de enige acceptabele superheld.

jaime91

Avatar

Even een herinnering voor mezelf.....
afbeelding

Maar ohohoh wat is het verleidelijk... >Smiley face

benjamin

Avatar

Ben ik nu de enige die het leuk vindt dat de persoon die duidelijk wil maken hoe kinderachtig hij dit alles vindt juist de persoon is die z'n mama voor hem kaartjes laat bestellen.

Banned

Avatar

"gedowned" wat voor een totaal onstoer woord is dat nu weer... Heb maar op de Hulk gestemd. Irritantste personage is Thor. Verder een nogal flauwe poll.

Miep2

Avatar

Pepper Potts!

Bilbo

Avatar

Moeilijk. Ben sowieso niet echt een Marvelfan. Marvel is voor mij iets te kinderachtig ingevuld. De kant die DC comics nu opgaat bevalt me meer. Als ik toch moet kiezen, kies ik Thor.

Frietgezicht

Avatar

SeanDeNiro "toen ik Loki hoorde zeggen: "I have an army' en daarna Iron Man "yeah, but we got the Hulk", kwam voor mij het besef dat ik 2 old ben voor deze shit. Net als Batman, 2 topacteurs, Caine en Oldman, staat er ineens een vent in een ongemakkelijk pak met een belachelijke stem onzin uit te kramen"


Dat zegt die nadat de film 2 uur bezig is,had je dat niet eerder door of vond je het zo lekker bij papa op schoot? Lijkt wel of je bij elke topic over superhelden ff kwijt wilt dat je balhaar hebt gekregen en jezelf zo volwassen vindt gelijk..

Spider-fan

Avatar

Iron Man vind ik de leukste. Downey zet die rol gewoon erg leuk neer. Daarna Captain America en dan Black Widow.
Ik vind de leukste Hulk acteur nog steeds Bana, ik moet dus wennen aan steeds een andere acteur, al is Ruffalo ook wel een goede keuze.

Ik heb niet zo veel met Thor en Loki.

Symn

Avatar

Thor is hilarisch. Thor dus.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Dat zegt die nadat de film 2 uur bezig is,had je dat niet eerder door of vond je het zo lekker bij papa op schoot? Lijkt wel of je bij elke topic over superhelden ff kwijt wilt dat je balhaar hebt gekregen en jezelf zo volwassen vindt gelijk.."


Wat dan weer heel volwassen overkomt. Maar hé, waar maken we ons druk over, deze man geeft zelf duidelijk aan hoe serieus je zijn kennis moet nemen.

SeanDeNiro "Als dit geen 5 sterren film wordt (hiermee bedoelt hij Prometheus) dan heb ik er totaal geen kijk op."

Jan231

Avatar

Het zou moeten zijn: favoriete personage uit the Avengers, niet 'meest favoriet'...

centr1no

Avatar

Frietgezicht "Dat zegt die nadat de film 2 uur bezig is,had je dat niet eerder door of vond je het zo lekker bij papa op schoot? Lijkt wel of je bij elke topic over superhelden ff kwijt wilt dat je balhaar hebt gekregen en jezelf zo volwassen vindt gelijk.."


LOL
Dat is een fase waar schijnbaar veel mensen doorheen moeten.
Mijn vader heeft jaren lang altijd als commentaar op films gehad dat het allemaal zo onrealistisch is.
Maar zijn favoriete films zijn o.a. Alien, Evil Dead (de originele) en Conan (die met Arnie).

On topic:
Ondanks dat the Avengers de grote samenkomst van superhelden moest zijn ben ik van mening dat Ironman wel de dragende faktor was.
En Robert Downey Jr is op het geniale af in de rol.
Als ik zou moeten kiezen welk personage ik op dit moment in een film zou willen zien dan zou ik Black Widow kiezen.
Anderhalf uur Scarlett Johansson in strakke pakjes is een welkome afwisseling van al die andere superhelden waar we de komende tijd nog mee doodgegooid gaan worden.
Ik zit in ieder geval niet echt te wachten op de aankomende 'nieuwe' Thor en Cap America films.
De serie over S.H.I.E.L.D. zou best wel eens leuk kunnen zijn als ze het niet te serieus nemen.

Secret1994goesFilm

Avatar

Zo'n moeilijke poll :P
EN ik denk nu niet op filmvak maar echt hoe de personages zijn, ze hebben allen hun voor- en nadelen :p
Iron Man: rijk en superslim met technologie enzo, maar is afhankelijk van z'n lichtdingske,
Captain America: Beer v e gast en menselijk, maar is zwak
Hulk: Ruig en een tank, maar kan zich niet beheersen
Thor: Ruig en kunstjes met de hamer, maar ik blijf liever op Aarde dan in Arghasan (of hoe noemde z'n thuisplaats)
Beslissingen, beslissingen

movieplanet124

Avatar

Ewoon Hulk altijd de hulk. De hulk is het sterkste personage Inderdaan Iron man het grappiste maar als het op vechten aan komt dan wint de hulk met gemak van Iron man blik opener hahahahahahaaha De Hulk stampt hem plat hahahaha

Moviemagic

Avatar

movieplanet124 "ewoon Hulk altijd de hulk. De hulk is het sterkste personage Inderdaan Iron man het grappiste maar als het op vechten aan komt dan wint de hulk met gemak van Iron man blik opener hahahahahahaaha De Hulk stampt hem plat hahahaha"


Zoiets?

afbeelding

dablidov

Avatar

De Hulk, alleen al vanwege deze scene !

http://www.youtube.com/watch?v=QThxmRhelo4

Aston

Avatar

Black Widow omdat ze zo lekker is. :~

KeesjeNL

Avatar

Ik kan niet kiezen, wat eigenlijk weer een compliment is voor de schrijvers die alle superhelden even intrigerend hebben gemaakt;)!

I_am_Batman

Avatar

The Hulk omdat het voor mij jeugdsentiment is, sinds de tv-serie ! Ondanks dat ik graag Norton als Hulk had willen zien, deed Mark het ronduit goed !

movieplanet124

Avatar

Moviemagic "Zoiets?

afbeelding"
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaa Geweldig dit zeg. En zie je wel het sterkste personage

kuifjeschaap

Avatar

Ik ga toch duidelijk voor die oude man die dr. Banner wakker maakt in die oude fabriek.

Decepticon

Avatar

I_am_Batman "The Hulk omdat het voor mij jeugdsentiment is, sinds de tv-serie"
Ik heb precies hetzelfde en heb daarom ook op The Hulk gestemd. Is mijn favoriete personage ook, sinds ik de tv-serie zag als ukkie.
Maar daarna komt bij mij Iron Man als een goede 2e, sinds RDJ Stark is, speelt. Voorheen was ik eigenlijk helemaal niet bekend met Iron Man.

Blockbuster

Avatar

Volgende keer beste James Bond acteur? Dan heb je niet veel keuze. Dan zou ik eerder voor beste James Bond film gaan. Maar ook dat gaat voorspelbaar worden: Skyfall bij voorbaat al op 1. Doe toch maar beste film van Tim Burton, FT. ;) Heel nieuwsgierig, want die man heeft alleen maar geniale films gemaakt.

NieuwsFilm

meest populair