POLL: Het meest favoriete personage uit 'The Avengers'?

Wordt het Iron Man, Thor, Loki, Nick Fury of toch de Hulk?

Eind deze maand start met Shane Blacks Iron Man 3 "Phase 2" van de Marvel Cinematic Universe. Via deze POLL krijg je de kans om aan te geven wie jouw favoriete personage is uit het uiterst succesvolle The Avengers (2012), die afgelopen zomer "Phase 1" afrondde.

"Phase 1" startte in 2008 met Jon Favreaus Iron Man, waarin de titelrol verrassend vermakelijk werd vervuld door Robert Downey Jr. De film was een doorslaand succes, aangezien het een kleine $600 miljoen wist binnen te slepen. De "after credits scene" introduceerde Samuel L. Jackson als Nick Fury, het personage die vooral in The Avengers een grote rol zou krijgen. Niet lang na Iron Man verscheen The Incredible Hulk van regisseur Louis Leterrier. De film rond Bruce Banner en zijn groene spierbundel Hulk, gespeeld door Edward Norton, werd wederom goed ontvangen. Opvallend is dat Norton uiteindelijk niet terugkeerde in The Avengers. The Incredible Hulk bleek de minst succesvolle titel uit de "Phase 1" serie. Twee jaar later verscheen met Iron Man 2 (2010) al de eerste directe sequel in de The Avengers-franchise. Wederom was het Jon Favreau die regisseerde en klom Robert Downey Jr. weer in de huid van Tony Stark / Iron Man. Ook introduceerde actrice Scarlett Johansson een nieuwe Avenger Black Widow. Financieel ging het de tweede Iron Man film voor de wind, maar qua ontvangst was het toch iets minder.

Iron Man en de Hulk zagen in 2011 dat hun Avengers-collega's Thor en Captain America goed ontvangen introductiefilms kregen. Chris Hemsworth als Thor en Tom Hiddleston als villain Loki waren de belangrijkste gezichten in het succesvolle Thor van regisseur Kenneth Branagh. Chris Evans trok het pak aan van de titelheld in Joe Johnstons Captain America: The First Avenger, de laatste film voorafgaand aan The Avengers, die in de zomer van 2012 verscheen. De film van Joss Whedon gaf meer ruimte aan de S.H.I.E.L.D. personages Nick Fury, Black Widow en Agent Phil Coulson (Clark Gregg) en introduceerde de superheld Hawkeye (Jeremy Renner) en een nieuwe Hulk (Mark Ruffalo). Het succes was enorm, aangezien het niet alleen enorm goed werd ontvangen, het scoorde ook nog eens $1,5 miljard aan de wereldwijde bioscoopkassa. De zes films uit "Phase 1" noteerden gezamenlijk een kleine $4,0 miljard wereldwijde bioscoopomzet.

Zoals gezegd start eind deze maand "Phase 2" van de Marvel Cinematic Universe. Op de bejubelde Hulk na keren de belangrijkste Avengers weer terug in een eigen film. Op 24 april verschijnt Iron Man 3. De andere titels zijn Thor: The Dark World (8 november 2013), Captain America: The Winter Soldier (4 april 2014), Guardians of the Galaxy (1 augustus 2014) en The Avengers 2 (1 mei 2015). Daarnaast verschijnt nog dit jaar de pilot van de tv-serie S.H.I.E.L.D..

Succes met de overwegingen en bedankt voor je stem!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
web polls



NieuwsFilm

meest populair