Robert Downey Jr. wil stoppen als Iron Man

Daarnaast beginnen de opnames van The Avengers 2 in februari 2014.

Eind deze maand wordt de start van Marvels Phase Two afgetrapt, met de release van Iron Man 3. De film is de opmars naar The Avengers 2, en nu blijkt dat de films van Marvel mogelijk een belangrijk personage, en anders in elk geval een belangrijke acteur, zullen missen als dit project afgerond is.

Tijdens een interview met de GQ vertelde Robert Downey Jr., die de rol van Iron Man speelt, dat hij erover denkt om te stoppen met het spelen van Tony Stark. ”Ik vraag me af hoeveel genrefilms ik kan doen. Hoeveel vervolgfilms op een succesvolle film zijn werkelijk leuk?”

In het verleden sprak de acteur ook al eens over het stoppen met de rol, en The Avengers 2 zou dan een mooie afsluiter zijn. Het artikel uit de GQ vermeldt overigens ook dat de acteur maar liefst vijftig miljoen dollar rijker werd van The Avengers, dus waarschijnlijk vindt Marvel het niet eens erg om een jongere acteur aan te nemen.

Daar komt bij dat de studio natuurlijk al eens eerder een acteur verving: Terrence Howard, die de rol van James Rhodes speelde in Iron Man werd in Iron Man 2 vervangen door Don Cheadle.

Een andere update over The Avengers 2 komt van regisseur Joss Whedon. Hij vertelde dat hij het plot van de film al kende voordat hij überhaupt wist welk verhaal The Avengers zou volgen. Hij bevestigde daarnaast dat de productie van The Avengers 2 waarschijnlijk in februari van start al gaan.

We beginnen denk ik in februari met de opnames… Ik dacht niet dat ik een tweede zou doen, maar ik had al een idee voordat ik helemaal wist wat ik met de eerste moest. Je gaat een film in zonder er vanuit te gaan dat er een tweede zal komen. Ik heb genoeg films gezien die het eerste deel van een trilogie waren, waarvan de overige twee films nooit uitkwamen. Je moet dus niets achterhouden voor de reis terug. Ik wist wel, dat, als er nog zo’n film zou komen, het vreselijk zal zijn.”

Wat het precieze plot van de film zal zijn weten we nog niet zeker, hoewel het veilig is om erop te gokken dat Thanos de grote slechterik van de film al zijn. Het zal ook interessant zijn om te kijken wat er komende zomer allemaal aangekondigd wordt over dit project, tijdens de San Diego Comic Con. De kans is groot dat er dan nieuwe castleden voor deze film aangekondigd worden.

Marvels Phaso Two gaat op 24 april van start met de release van Iron Man 3. Daarna draait Thor: The Dark World, vanaf 30 oktober 2013, in de bioscopen. Daarna komt op 3 april 2014 Captain America: The Winter Soldier uit in de bioscopen, gevolgd door Guardians of the Galaxy op 14 augustus 2014. Tot slot komt The Avengers 2 uit, op 30 april 2015.



NieuwsFilm

meest populair