'Iron Man 3' overschrijdt één miljard dollar-grens

En is daarmee de zestiende film ooit die zoveel geld binnenhaalt.

Er is een nieuw lid toegetreden tot de selecte groep films die meer dan een miljard dollar wisten te verdienen aan de internationale box office. Slechts enkele weken na de release, heeft Marvels Iron Man 3 de grens overschreden. Daarmee is de film van regisseur Shane Black de zestiende film ooit die de grens overschrijdt.

Daarmee laat Iron Man 3 films als Harry Potter and the Sorcerer’s Stone ($974,9 miljoen), Jurassic Park ($969,4 miljoen) en Pirates of the Caribbean: At World’s End ($963,4 miljoen) achter zich.

De film van Shane Black is daarnaast de tweede best verdienende film ooit voor Marvel, direct na The Avengers (daarvan eindigde de teller op 1,5 miljard dollar). Het succes van die film heeft hoogstwaarschijnlijk ook flink bijgedragen aan het slagen van Iron Man 3.

Het ziet er dus vrij rooskleurig uit voor Marvel. De komende tijd komen nog Thor: The Dark World, Captain America: The Winter Soldier en Guardians of the Galaxy uit, gevolgd door de afsluiter van deze fase in Marvels filmuniversum: The Avengers 2.



NieuwsFilm

meest populair