Poll

POLL: De films van regisseur Clint Eastwood

Wordt het Unforgiven, Mystic River, Million Dollar Baby, Gran Torino of toch Pale Rider? Stem zelf!

door Bram de Groot op 07.07.2013 om 20:01 in Poll
Ondanks dat de doorgewinterde filmmaker Clint Eastwood bij velen nog steeds te boek staat als de acteur die Harry Callahan, a.k.a. Dirty Harry, speelde, verdient de viervoudig Oscar-winnaar al sinds 1971 zijn sporen als regisseur. In veel van zijn films was hij ook te zien, voornamelijk in de hoofdrol. In de POLL van deze week kijken we naar het oeuvre van Eastwood als regisseur. Uiteraard maken we volgende week bekend welke film "de meest favoriete film van regisseur Clint Eastwood" is van de FilmTotaal-bezoekers.

In 1970 besloot acteur Eastwood, die in 1955 voor het eerst opdook in een film, de stoute schoenen aan te rekken en zelf (zijn) films te regisseren. Een van de voornaamste redenen was dat hij zich ergerde aan de situatie dat regisseurs soms vele malen scenes opnieuw wilden opnemen, met als gevolg dat er veel tijd in de productiefase ging zitten en de kosten flink toenamen. De eerste film van Eastwood was het misdaaddrama Play Misty for Me (1971), uiteraard met zichzelf in de hoofdrol. Het werd goed ontvangen door de belangrijkste critici. In datzelfde jaar zou hij voor het eerst te zien zijn als Harry Callahan in de film Dirty Harry, niet geregisseerd door Eastwood. In 1973 verscheen de financieel succesvolle western High Plains Drifter, die werd gevolgd door het onbekendere Breezy (1973) en het matig ontvangen The Eiger Sanction (1975). Meer succes had hij in 1976 met het goed ontvangen The Outlaw Josey Wales, de eerste film van Eastwood die genomineerd werd voor een Oscar ("Best Music, Original Score"), en in 1977 wist hij de zalen wederom te vullen met de misdaadfilm The Gauntlet.

Na zijn succesvolle hoofdrol in Don Siegels Escape from Alcatraz (1979) verscheen van Eastwood in 1980 weer een eigen film, namelijk komedie Bronco Billy, een van de financieel minst succesvolle titels uit zijn carriere als regisseur. Twee jaar later boekte hij met Firefox (1982) meer succes en datzelfde jaar verscheen Honkytonk Man, die juist weer minder de aandacht trok. Een jaar later regisseerde hij voor het eerst zichzelf als Dirty Harry in het goed presterende Sudden Impact (1983) en in 1985 boekte hij één van zijn grootste successen ooit. De western Pale Rider werd gezien als de beste film van het jaar, al wist het geen van de grote filmprijzen te winnen. Zijn volgende film Heartbreak Ridge was juist weer geen doorslaand succes en andermaal toonde Eastwood aan dat hij successen zonder enige moeite kon afwisselen met tegenvallende projecten. In 1988 en 1990 verschenen van Eastwood de films Bird en White Hunter, Black Heart. Beide films faalden aan de bioscoopkassa. De biopic Bird deed echter wel goed bij de critici en won onder meer een Oscar voor "Best Sound".

In 1990 rondde Eastwood ook de buddy cop-actiefilm The Rookie (1990) af, die vooral geprezen werd om zijn actiescènes. In 1992 wist de regisseur alle aandacht op zich te vestigen met de westernklassieker Unforgiven. De film was niet alleen een groot succes bij het publiek, maar het wist ook vier van de negen Oscarnominaties te verzilveren. De belangrijkste prijzen gingen naar Eastwood zelf, aangezien hij de felbegeerde beeldjes in ontvangst mocht nemen voor "Best Film" en "Best Director". Acteur Gene Hackman kreeg een Oscar voor zijn bijrol. Een jaar later verscheen het fraaie A Perfect World met Kevin Costner. In de jaren erop leverde Eastwood redelijke en ook matige titels af met The Bridges of Madison County (1995), Absolute Power (1997), Midnight in the Garden of Good and Evil (1997) en True Crime (1999).

In 2000 bracht Eastwood het succesvolle Space Cowboys naar de wereldwijde bioscopen om vervolgens teleur te stellen met het geflopte Blood Work (2002). Een jaar later zette Eastwood een succesvolle periode in, die tot op de dag van vandaag voortduurt. Met de misdaadfilm Mystic River (2003) boekte hij weer een financieel succes en ook vele prijzen werden in de wacht gespeeld, waaronder twee Oscars voor de rollen van Sean Penn en Tim Robbins. Het jaar daarop verscheen Million Dollar Baby waarvoor Eastwood wederom de Oscars won voor beste regie en beste film. Ook Hilary Swank en Morgan Freeman wonnen Oscars voor hun (bij)rol. De tweeluik, met de films Flags of Our Fathers en Letters from Iwo Jima (2006), werd ook weer erg goed ontvangen, al wisten ze niet opvallend te presteren aan de bioscoopkassa. Ook in 2008 verschenen twee films van Eastwood, namelijk de thriller Changeling en het drama Gran Torino, zijn financieel succesvolste film tot op heden. Met zijn drie meest recente films, de Nelson Mandela-biopic Invictus, het drama Hereafter en de biopic J. Edgar waren allemaal titels die redelijk tot goed werden ontvangen, maar niet helemaal uit de verf wisten te komen aan de wereldwijde bioscoopkassa. De 83-jarige Eastwood zou op dit moment werken aan de musicalfilm Jersey Boys en zou ook nog gekoppeld aan het project A Star Is Born, tevens een musicalfilm.

Van Eastwoods 32 films kregen vijftien films in totaal 39 Oscars-nominaties. Hier werden er twaalf van verzilverd, waaronder voor Beste Film en Beste Regie voor zowel Unforgiven als Million Dollar Baby. Eastwood kreeg in 1995 de Irving G. Thalberg Memorial Award. Op Rotten Tomatoes krijgt Unforgiven het hoogste percentage met 97%. De film Firefox werd het matigst ontvangen en staat op 42%. Een aantal van zijn titels zijn terug te vinden in de befaamde IMDb Top 250: Unforgiven: #97, Gran Torino: #128, Million Dollar Baby: #173, Mystic River #242. Financieel gezien is Gran Torino Eastwoods succesvolste film, aangezien het wereldwijd $270,0 miljoen noteerde. De films Breezy, Bird en White Hunter, Black Heart lijken zijn financieel minst succesvolste titels.

Succes met de overwegingen en bedankt voor je stem!
online survey

Uitslagen eerdere regisseur-POLLS op FilmTotaal.nl: Stanley Kubrick | Guy Ritchie | Oliver Stone | Joel en Ethan Coen | Michael Bay | Tim Burton | Christopher Nolan | David Fincher | Steven Spielberg | Martin Scorsese | James Cameron | Quentin Tarantino | Overige uitslagen POLLS

67 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

'Gran Torino' vond ik erg indrukwekkend!

MovieWanker

Avatar

Pfft, erg moeilijk! De man heeft zo`n groot oeuvre waar zoveel goede titels tussen zitten. Ben toch maar voor Gran Torino gegaan omdat ik die erg goed vond maar eerlijk gezegd kan ik niet echt kiezen....

Bilbo

Avatar

Unforgiven voor mij. Zeer sterke film!

Banned

Avatar

Pff veel te veel, heb zo ook bijlange nog niet allemaal gezien.

Wel weer grappig dat er gestemd wordt de meest recente films haha

Angelater

Avatar

Ik ga lekker maf doen; het is niet echt een goede film, maar het is wel een vermakelijke film die ik elke keer weer op tv bekijk; The Rookie. Anders was ik voor Letters from Iwo Jima gegaan.

benjamin

Avatar

Gestemd op Unforgiven.

Frietgezicht

Avatar

Hij heeft paar hele sterke maar hoef niet te twijfelen,Unforgiven!
Zonder die had ik op Mystic River gestemd.

hania99

Avatar

Ben benieuwd als alleen door mensen gestemd mag worden die 40 jaar of ouder zijn, het resultaat hetzelfde zal zijn. Omdat het me opvalt dat bij veel polls de recente films meestal winnen. En geen films uit de jaren 70/80.

huyg

Avatar

Toch maar Josey Wales gedaan, maar hieruit kiezen is schier onmogelijk. De man heeft zoveel goede films gemaakt en hopelijk gaat hij nog een tijdje door. Make my day.

SeanDeNiro

Avatar

Een geweldige acteur en regisseur, jammer dat hij van die verstoorde Republikeinse waanideeën heeft.

Moviemagic

Avatar

Voor mij allemaal films die goed zijn, maar op één of andere manier niet met elkaar kan vergelijken. Moeilijke keus, maar uiteindelijk gekozen voor Gran Torino.

MrMister

Avatar

Wow ik had niet verwacht dat zo veel mensen op Gran Torino zouden stemmen, had gedacht dat ik een van de weinige zou zijn :P

R3puls3

Avatar

Gran Torino, gewoon puur een geweldige film!

wallace

Avatar

Dit is wel een lastige poll hoor. Toch heb ik op Unforgiven gestemd.
Die film vond ik zo goed. 1 van de beste westerns na de films van
Sergio Leone. Gran Torino is ook heel sterk, maar deze gaat net voor mij iets voor.

Secret1994goesFilm

Avatar

Heb enkel Gran Torino gezien... dus jah :p moet ik daar wel op stemmen

Jonathancrane

Avatar

Als Gran Torino over Unforgiven, Million Dollar Baby, Mystic River en Dirty Harry wint, dan zouden al deze mensen die hierop stemde zich diep schamen.

Voor mij is het Unforgiven, de beste western die ik wellicht ooit gezien hebt. Ik hou altijd wel van het grimmige soort films die een bepaald genre aantackelen, alleen die aan het einde van dat bepaalde tijdperk zitten. Maargoed Eastwood is meestal wel goed, behalve ze laatste 4 films.

benjamin

Avatar

UnknowB "Heb enkel Gran Torino gezien... dus jah :p moet ik daar wel op stemmen"


O+ O+ O+

Muufley

Avatar

Mensen die Gran Torino stemmen over alle andere betere opties (vooral Unforgiven) die zouden mogen oprotten van deze site. Een respectabel filmliefhebber onwaardig.

Frietgezicht

Avatar

Muufley "Mensen die Gran Torino stemmen over alle andere betere opties (vooral Unforgiven) die zouden mogen oprotten van deze site. Een respectabel filmliefhebber onwaardig."


Beetje grof maar je punt begrijp ik wel. Kan zijn dat sommigen niet van westerns houden maar de meeste hebben weer veel niet gezien. Bij Bay hadden veel zijn beste (The Rock) niet gezien, bij Ritchie veel Snatch en Lock Stock niet enz enz.
Toch zijn er veel stemmen van mensen die geen reactie plaatsen die blijkbaar wel veel gezien hebben gelukkig zodat de poll nog beetje serieus te nemen is. Maar als Gran Torino boven Unforgiven eindigt moeten ze polls maar stoppen :P

JamesBond

Avatar

Muufley "Mensen die Gran Torino stemmen over alle andere betere opties (vooral Unforgiven) die zouden mogen oprotten van deze site. Een respectabel filmliefhebber onwaardig."


:N Mensen zoals jij, die andermans mening niet kunnen respecteren, mogen eerder weggaan van deze site...

Steve-O

Avatar

Ik zat te twijfelen tussen Unforgiven, Mystic River en Million Dollar Baby maar dan ben ik uiteindelijk toch voor Million Dollar Baby gegaan. Eén van de zeer weinige films die een traantje bij me kan trekken, erg indrukwekkende film!
Unforgiven en Mystic River zijn ook gewoon ijzersterk, top T+)

FilmMaster

Avatar

Heb op gran torino gestemd.Vind dat wel een goeie film opzich.Heb ook veel van z'n films niet gezien,zeker de helft niet denk ik.
Maar de films die ik van hem gezien heb vind ik grotendeels niet bijster bijzonder,te patriotisch allemaal.

Frietgezicht

Avatar

JamesBond ":N Mensen zoals jij, die andermans mening niet kunnen respecteren, mogen eerder weggaan van deze site..."


Je moet stemmen op wat je zelf de beste vindt maar welke heb je gezien van dit rijtje,eerlijk ;)

JamesBond

Avatar

Frietgezicht "Je moet stemmen op wat je zelf de beste vindt maar welke heb je gezien van dit rijtje,eerlijk ;)"


'Gran Torino' :} Maar alsnog, dan is zijn uitspraak nog steeds erg overdreven!

johnwayne

Avatar

Ik ben een groot fan van Eastwood, zowel als acteur als regisseur. Hij heeft enkele topfilms gemaakt waaronder 3 van de beste westerns ooit nl. High Plains Drifter, The Outlaw Josey Wales en Unforgiven. Natuurlijk zijn Million Dollar Baby, Mystic River en Gran Torino ook zeer goed, hoewel Gran Torino vooral goed is door het acteerwerk van Eastwood en minder door de regie.Een kleine weinig geziene film is White Hunter, Black Heart, een film die gaat over een egocentrisch regisseur (John Huston) die persé een olifant wil doden tijdens het filmen van zijn nieuwe film in Afrika (African Queen). Een indrukwekkende film die ik iedereen kan aanraden. Zijn ultieme meesterwerk is echter Unforgiven en daar heb ik dan ook op gestemd.

johnwayne

Avatar

FilmMaster "Heb op gran torino gestemd.Vind dat wel een goeie film opzich.Heb ook veel van z'n films niet gezien,zeker de helft niet denk ik.
Maar de films die ik van hem gezien heb vind ik grotendeels niet bijster bijzonder,te patriotisch allemaal."


Ik heb alle films gezien, en de meeste heb ik in mijn dvd-collectie. Er zijn slechts 2 films die nogal patriottisch zijn, t.w. Firefox en Heartbreak Ridge, voor de rest is hij juist erg maatschappijkritisch. In Absolute Power noemt zijn personage de president zelfs een hoer. Welke films vind jij dan patriottisch?

Frietgezicht

Avatar

JamesBond "'Gran Torino' :} Maar alsnog, dan is zijn uitspraak nog steeds erg overdreven!"


Dan is het toch geen rechtvaardige stem want je hebt de andere films geen kans gegeven(je hoeft niet alles gezien te hebben voor een stem maar 1 film is wel erg weinig)
Ga maar snel Unforgiven kijken! :P

WesleyK

Avatar

Ik stem op Letters From Iwo Jima, omdat het een underrated film is in mijn ogen.

Swampman

Avatar

Altijd hetzelfde probleem met dit soort polls rondom mensen die een enorm oevre achter hun naam hebben staan. Teveel mensen hebben te weinig films gezien en dus gaat het alleraardigste maar zeker niet grootse Gran Torino ruimschoots aan de leiding.

JamesBond

Avatar

Frietgezicht "Dan is het toch geen rechtvaardige stem want je hebt de andere films geen kans gegeven(je hoeft niet alles gezien te hebben voor een stem maar 1 film is wel erg weinig)
Ga maar snel Unforgiven kijken! :P"


Dat weet ik, maar is het dan ook naar de anderen die op 'Gran Torino' hebben gestemd niet een beetje overdreven om te zeggen dat ze moeten oprotten, omdat ze dat toevallig de beste film van Eastwood vinden? Ieder zijn mening, toch?

Frietgezicht

Avatar

JamesBond "Dat weet ik, maar is het dan ook naar de anderen die op 'Gran Torino' hebben gestemd niet een beetje overdreven om te zeggen dat ze moeten oprotten, omdat ze dat toevallig de beste film van Eastwood vinden? Ieder zijn mening, toch?"


Dat wel ja maar dat zei iemand anders. Oprotten bij de polls had die wel mogen zeggen ;)

Angelater

Avatar

JamesBond "Ieder zijn mening, toch?"


Uiteraard. Tenzij het over Skyfall gaat, nietwaar? :}

maxou

Avatar

Moeilijk kiezen..pffffff...Sudden Impact is natuurlijk GAAF!!Mystic River ook geweldig...en natuurlijk Play Misty for me...Ik moet er echt ff over nadenken...

maxou

Avatar

Voor Sudden Impact gekozen...Dat stukkie met dat bekertje koffie in de hand....LOTS OF SUGAR!!

timdekw

Avatar

Ik vond Gran Torino de eerste keer geweldig, maar de tweede keer al een stuk minder. Million Dollar Baby heb ik recentelijk opnieuw gekeken en was wederom erg goed. Ik heb Unforgiven eveneens pasgeleden gekeken en dat vond ik een ijzersterke film en één van de betere Westerns die ik gezien heb (dat zijn er opzich niet bijzonder veel). Mystic River heb ik te lang geleden gekeken. Ik kan me herinneren dat ik het een erg goede film vond, maar hoe goed precies weet ik niet meer. De rest van de films die ik gezien heb vond ik afwisselend goed tot matig. Ik ga uiteindelijk toch voor Unforgiven.

centr1no

Avatar

Zonder twijfel vind ik Unforgiven Eastwoods beste film.
Als ik een op 1 na beste zou moeten kiezen zou het een stuk lastiger zijn.

Secret1994goesFilm

Avatar

Muufley "Mensen die Gran Torino stemmen over alle andere betere opties (vooral Unforgiven) die zouden mogen oprotten van deze site. Een respectabel filmliefhebber onwaardig."

Tegenwoordig is een poll iets waar je je eigen mening op mag geven... Echt tof dat jij zo iemand bent die andere z'n mening niet respecteert en zegt dat ze mogen oprotten.

Frietgezicht

Avatar

UnknowB "Tegenwoordig is een poll iets waar je je eigen mening op mag geven... Echt tof dat jij zo iemand bent die andere z'n mening niet respecteert en zegt dat ze mogen oprotten."


Hoezo voel jij je dan aangesproken want jouw stem is geen mening maar gewoon de enigste film die je gezien hebt ;)

Golden Ghost

Avatar

Ik moet helaas bekennen dat ik Unforgiven nooit heb mogen aanschouwen (misschien binnekort maar eens verandering in brengen) en dus met volle overtuiging ben gegaan voor Pale Rider. Prachtig gemaakte film maar je moet wel een beetje van Westerns houden. Als die je helemaal niets doen zal de setting / het verhaal waarschijnlijk maken dat je vrij snel weg zapt.

Secret1994goesFilm

Avatar

Frietgezicht "Hoezo voel jij je dan aangesproken want jouw stem is geen mening maar gewoon de enigste film die je gezien hebt ;)"

Oké :P reken mij er dan niet bij...
maar als andere nu toch voor Gran Torino gaan ookal hebben ze de anderen gezien dat is toch hun mening op deze poll.

KeesjeNL

Avatar

JamesBond "Dat weet ik, maar is het dan ook naar de anderen die op 'Gran Torino' hebben gestemd niet een beetje overdreven om te zeggen dat ze moeten oprotten, omdat ze dat toevallig de beste film van Eastwood vinden? Ieder zijn mening, toch?"
Ben het bijna helemaal eens met Muufley, wegwezen uit polls als je die op zo'n domme manier verpest. Ga je zo later als je een grote jongen bent ook stemmen op politieke partijen? PvdA omdat je hun logo van een rode roos zo mooi vind, of ander de VVD omdat de eerste letter toevallig de eerste letter van je naam is?

Je vindt blijkbaar dat Muufley je beledigt, maar jij bent zelf degene die stemt als een 4jarige door die stem te geven aan de enige film van Eastwood die jij hebt gezien:N. Dan moet je niet raar kijken als mensen je daarop aanspreken.

Secret1994goesFilm

Avatar

KeesjeNL "Je vindt blijkbaar dat Muufley je beledigt, maar jij bent zelf degene die stemt als een 4jarige door die stem te geven aan de enige film van Eastwood die jij hebt gezien:N. Dan moet je niet raar kijken als mensen je daarop aanspreken."

Dat was niet James Bond,maar ik! Beter lezen voor je iemand daarop aanspreekt...

EN een poll is een poll! ieder zijn eigen mening.
En films en politiek zijn wel iets hellemaal anders hoor!

Frietgezicht

Avatar

UnknowB "Dat was niet James Bond,maar ik! Beter lezen voor je iemand daarop aanspreekt...

EN een poll is een poll! ieder zijn eigen mening.
En films en politiek zijn wel iets hellemaal anders hoor!"


Jij leest niet goed vriend,James heeft ook alleen maar Torino gezien en daarop gestemd.

JamesBond

Avatar

Frietgezicht "Jij leest niet goed vriend,James heeft ook alleen maar Torino gezien en daarop gestemd."


Ja, dat was ik :P Maar het gaat nu even niet specifiek over ons, maar ook de andere mensen die op GT hebben gestemd. Want, die worden nu ook beledigd! Dat mijn stem niet serieus genomen word, I don't fucking care. Maar je mag niet iemand beledigen die op GT heeft gestemd, maar meerdere Eastwood-films heeft gezien...

MarcelsCorner

Avatar

Heb na lang twijfelen toch voor unforgiven gekozen zijn allemaal goed.
En vind zelf dat de bird misschien wel is ondergewaardeerd en geldt ook wel voor Play Misty for me.

Frietgezicht

Avatar

JamesBond "Ja, dat was ik :P Maar het gaat nu even niet specifiek over ons, maar ook de andere mensen die op GT hebben gestemd. Want, die worden nu ook beledigd! Dat mijn stem niet serieus genomen word, I don't fucking care. Maar je mag niet iemand beledigen die op GT heeft gestemd, maar meerdere Eastwood-films heeft gezien..."


Als mensen in een lekkerste wij-poll(idee FT :P) Sarah Jessica Parker boven Amber Heard kiezen neem jij die meningen en poll dan nog serieus? Slechte smaak is ook smaak,maar toch..

En heb je het bericht van Angelater gemist :P

benjamin

Avatar

UnknowB "En een poll is een poll! ieder zijn eigen mening.
"


Maar dat is nu juist het punt. Je kunt gewoon geen mening hebben als dit de enige film was die je hebt gezien.

Secret1994goesFilm

Avatar

Jah :9 laten we anders maar stoppen met deze discussie... want anders eindigd dit nog met vieze woorden :9 Ma nee serieus...
Witte vlag :B
ieder heeft z'n ding kunnen zeggen.

starbass

Avatar

Heb alleem space cowboys gezien... de rest oogt me meestal te drama achig vandaar dat ik ze nog niet gezien heb.

Dus ik stem niet, te weinig referentie materiaal ;)

Frietgezicht

Avatar

Ik verwacht dat de discussie volgende week weer verder gaat als de lachwekkende uitslag bekend wordt in een artikel.

SilentF0rce

Avatar

Iedere poll gaat de helft weer zeiken over de integriteit van polls. Als het je niet bevalt.. waarom blijf je dan naar de resultaten kijken? Het is nou eenmaal zo dat mensen stemmen, ook al hebben ze maar 1 film gezien. Deal with it!

Frietgezicht

Avatar

SilentF0rce "Iedere poll gaat de helft weer zeiken over de integriteit van polls. Als het je niet bevalt.. waarom blijf je dan naar de resultaten kijken? Het is nou eenmaal zo dat mensen stemmen, ook al hebben ze maar 1 film gezien. Deal with it!"


Iedere poll gaat de helft weer zeiken over de integriteit van de polls. Als het je niet bevalt.. waarom blijf je dan naar de reacties kijken? Het is nou eenmaal zo dat mensen zeiken,zeker als het terecht is. Deal with it!

SilentF0rce

Avatar

Frietgezicht "Iedere poll gaat de helft weer zeiken over de integriteit van de polls. Als het je niet bevalt.. waarom blijf je dan naar de reacties kijken? Het is nou eenmaal zo dat mensen zeiken,zeker als het terecht is. Deal with it!"


Ik kijk naar de reacties om te zien of ik bepaalde films echt gezien moet hebben en om welke reden. Niet om (voornamelijk) jouw gezeik aan te zien.

PRIME

Avatar

benjamin "Maar dat is nu juist het punt. Je kunt gewoon geen mening hebben als dit de enige film was die je hebt gezien."En dan mag je niet stemmen, oh heer en meester van de filmtitels?

Frietgezicht

Avatar

SilentF0rce "Ik kijk naar de reacties om te zien of ik bepaalde films echt gezien moet hebben en om welke reden. Niet om (voornamelijk) jouw gezeik aan te zien."


Lees je mijn reacties toch niet en blijkbaar is het een zeik-virus die heerst want je doet er nu al heerlijk aan mee zeikerd! Ik ga ff zeiken want dat gaat makkelijk na paar koude rakkers.

horizon

Avatar

Apart, na Space Cowboys geen enkele film van hem gezien, daarvoor wel een aantal

Unforgiven & High Plains Drifter zijn daarvan de beste.

benjamin

Avatar

PRIME "En dan mag je niet stemmen, oh heer en meester van de filmtitels?"


Beste PRIME,

Ik heb nogmaals in het topic over Battle Angel mijn door jou jammer genoeg verkeerd geïnterpreteerde reactie geduid. Gelieve deze te lezen en te begrijpen. Met wat geluk kunnen dit soort nutteloze op de man gerichte commentaren dan ophouden.

Wat deze vraag inhoudelijk inhoudt, ga ik er van uit dat het geven van een mening als je geen mening kunt hebben niet mogelijk is en polls dienen om een mening te geven.

PRIME

Avatar

benjamin "
Wat deze vraag inhoudelijk inhoudt, ga ik er van uit dat het geven van een mening als je geen mening kunt hebben niet mogelijk is en polls dienen om een mening te geven."Gelukkig denkt niet iedereen er zo over.

benjamin

Avatar

Gran Torino staat zowaar aan de leiding.

johnwayne

Avatar

Ik heb het onnozele geruzie over het wel of niet mogen stemmen als je maar 1 film van Eastwood gezien hebt met enige verbazing gelezen. De vraag is niet of je meerdere films hebt gezien, zelfs niet wat de beste film is maar wat jouw favoriete film is. Een erg persoonlijke keuze dus. Indien iemand maar 1 film heeft gezien en deze ook goed vond kan dat dus prima de favoriete Eastwoodfilm van die persoon zijn en zou hij gewoon mogen stemmen. Ik kan heel goed begrijpen dat jongeren slechts 1 of 2 films van regisseur Eastwood hebben gezien, aangezien zijn meeste werken vooral een ouder publiek aanspreken.

centr1no

Avatar

johnwayne "Ik heb het onnozele geruzie over het wel of niet mogen stemmen als je maar 1 film van Eastwood gezien hebt met enige verbazing gelezen. De vraag is niet of je meerdere films hebt gezien, zelfs niet wat de beste film is maar wat jouw favoriete film is. Een erg persoonlijke keuze dus. Indien iemand maar 1 film heeft gezien en deze ook goed vond kan dat dus prima de favoriete Eastwoodfilm van die persoon zijn en zou hij gewoon mogen stemmen. Ik kan heel goed begrijpen dat jongeren slechts 1 of 2 films van regisseur Eastwood hebben gezien, aangezien zijn meeste werken vooral een ouder publiek aanspreken."


Je kunt woordjes draaien wat je wilt maar het blijft bullshit.
Als je maar 1 film hebt gezien kun je je er geen mening over vormen ten opzichte van de andere films simpelweg omdat je geen referentiekader hebt.
En naar mijn mening ben je gewoon een randdebiel als je dan in een poll die ene film aan vinkt.

Frietgezicht

Avatar

benjamin "Gran Torino staat zowaar aan de leiding."


En zal dat wel blijven(denk dat er niet heel veel stemmen meer binnenkomen) O+

johnwayne

Avatar

centr1no "Je kunt woordjes draaien wat je wilt maar het blijft bullshit.
Als je maar 1 film hebt gezien kun je je er geen mening over vormen ten opzichte van de andere films simpelweg omdat je geen referentiekader hebt.
En naar mijn mening ben je gewoon een randdebiel als je dan in een poll die ene film aan vinkt."


In de eerste plaats draai ik geen woordjes, maar het is de letterlijke vraag boven de poll: "Wat is jouw favoriete film van Clint Eastwood".
In de tweede plaats, om een echt oordeel te kunnen vellen dien je alle films gezien te hebben. Ik durf mijn hand ervoor in het vuur te leggen dat nog geen 5% van de stemmers alle films heeft gezien en dat nog niet de helft de films voor 1990 heeft gezien.
Ik zie dit soort polls als geinig maar nietszeggend. Het doet me wel aan films terugdenken en nodigt me ook uit om andere weer eens te bekijken. Ik vind het vreemd dat hier op de site vaak mensen als dom of zoals jij zegt als randdebiel worden weggezet omdat ze iets niet gezien hebben. Vertel liever welke films een must-see zijn en waarom. Prikkel liever iemand op een positieve manier om iets te bekijken dan om hem/haar af te zeiken.

Blockbuster

Avatar

Gran Torino is zeker de meest succesvolle? Of bij de meesten het bekendst? Veel bezoekers waren niet eens geboren toen Unforgiven uitkwam. Het is idd de keuze van de bezoeker. Het is geen Oscar-uitreikeng, jongens. Als mensen op Gran Torino stemmen, moeten ze dat toch zelf weten. Het ging bij mij trouwens ook tussen Gran Torino en Unforgiven. Uiteindelijk de laatste gekozen: grote Oscar winnaar. Maar hij heeft meer ondergewaardeerde films gemaakt, zoals Blood Work en A Perfect World en The Rookie (beetje Lethal Weapon): allemaal op dvd gehuurd/gekocht, en leuke thuisfilmpjes.

Frietgezicht

Avatar

@ Johnwayne,goed lezen he,hij zegt nergens dat mensen een randdebiel zijn omdat ze bepaalde films niet gezien hebben.

@ Blockbuster, A Perfect World ondergewaardeerd? Had die oscars moeten winnen? Leuk filmpje maar echt niet bijzonder.

johnwayne

Avatar

Frietgezicht "@ Johnwayne,goed lezen he,hij zegt nergens dat mensen een randdebiel zijn omdat ze bepaalde films niet gezien hebben.

@ Blockbuster, A Perfect World ondergewaardeerd? Had die oscars moeten winnen? Leuk filmpje maar echt niet bijzonder."


Beste Frietgezicht, de strekking van mijn verhaal ontgaat je. Hij noemt mensen wel degelijk een randdebiel. In dit geval omdat ze mee stemmen in een poll waarvan ze slechts 1 film hebben gezien. Hij vindt dat mensen meer gezien moeten hebben om een referentiekader te hebben. Mijn strekking is dat mensen te vlug worden beschimpt alleen maar omdat zij er een andere smaak c.q. mening op na houden. Wanneer heb je overigens een goed referentiekader, bij 2 films, 5, 10, 15? Zeg het maar. Moet men niet ook bekend zijn met het vroege werk van de regisseur? Zo kan iedereen zijn eigen belachelijke regels maken. Indien de meeste mensen stemmen voor Gran Torino, zij het zo. Dat geeft helaas alleen maar aan dat de meeste stemmers nog te weinig van Clint gezien hebben en dat ik ze alleen maar oproep meer te kijken (mijn tips High Plains Drifter, The Outlaw Josey Wales, White Hunter Black Heart, Unforgiven, Million Dollar Baby, The Gauntlet en Mystic River, films die je gezien moet hebben.)

centr1no

Avatar

johnwayne "Ik vind het vreemd dat hier op de site vaak mensen als dom of zoals jij zegt als randdebiel worden weggezet omdat ze iets niet gezien hebben. Vertel liever welke films een must-see zijn en waarom. Prikkel liever iemand op een positieve manier om iets te bekijken dan om hem/haar af te zeiken."


Ik noem geen mensen randdebiel omdat ze iets niet gezien hebben. Ik heb het over de mensen die menen hier een film aan te moeten klikken terwijl ze niet weten waaruit ze een keuze maken.
Ieder normaal denkend mens moet toch snappen dat je iets niet favoriet (of de beste of wat dan ook) kunt noemen als je de andere opties niet kent en ik vind het uitermate apart dat dit uitgelegd moet worden.
Hoe moeilijk is het om gewoon NIET te stemmen als je voor jezelf al uit kan maken dat je eigenlijk helemaal niets kent van een regisseur?
Voor sommigen heel moeilijk blijkbaar.

Ik hoef niemand te vertellen welke films aan te raden zijn want dat is juist de bedoeling van de polls. Ze geven aan wat de favoriete films zijn.
Maar dat werkt dus niet als er mensen zijn die steeds alleen maar op die ene meest recente film stemmen of die de meeste media-aandacht heeft gehad.

johnwayne " Hij vindt dat mensen meer gezien moeten hebben om een referentiekader te hebben. Mijn strekking is dat mensen te vlug worden beschimpt alleen maar omdat zij er een andere smaak c.q. mening op na houden. Wanneer heb je overigens een goed referentiekader, bij 2 films, 5, 10, 15? Zeg het maar."


Hij vindt? Nogmaals; er staat hier een hele lijst met films en je hebt er maar 1 gezien en als je die aanvinkt kies je niet je favoriete, beste, leukste film maar simpelweg de enige die je gezien hebt.
En hoeveel films je dan gezien zou moeten hebben om wel een fatsoenlijke keuze te maken zou je zelf moeten kunnen bepalen.
Een andere smaak of mening heeft hier helemaal geen drol mee te maken.

NieuwsFilm

meest populair