Robert Downey Jr. best betaalde acteur van het moment

Hij verdiende veruit het meeste het afgelopen jaar.

Een paar jaar geleden was hij nog niet zo bekend, maar nu is Robert Downey Jr. een waar box office monster. Hij speelde de afgelopen jaren volgens Forbes in maar liefst zes films die meer dan vijfhonderd miljoen dollar verdienden, waarvan er twee zelfs meer dan een miljard dollar verdienden wereldwijd.

De acteur staat dit jaar op de eerste plaats op het lijstje van Hollywoods best betaalde acteurs. Tussen juni 2012 en juni 2013 verdiende hij een geschatte 75 miljoen dollar. The Avengers was daarvan uiteraard de best verdienende film, gevolgd door Iron Man 3. Zolang de acteur bereid is het Iron Man pak aan te doen, kan hij nog lang een van de best verdienende acteurs van Hollywood zijn.

Het zakenblad herinnert aan de tijd dat Downey Jr. het absoluut niet goed deed in de bioscopen. Toen hij eind jaren tachtig begon leek hij veelbelovend, met rolletjes in films als The Pick-Up Artist, maar vervolgens raakte hij aan de drugs. Daardoor leek hij onverzekerbaar, en dan ben je niets waard in Hollywood. Die tijd is sinds Iron Man definitief voorbij.

De tweede plaats op de lijst van Forbes is gereserveerd voor Channing Tatum. Hij verdiende met Magic Mike, dat hij samen met regisseur Steven Soderbergh grotendeels uit eigen zak betaalde, een gigantisch bedrag. In totaal verdiende hij een geschatte zestig miljoen dollar aan het project.

De nummer drie op de lijst is Hugh Jackman, die een vaste klant is in toplijstjes van Forbes. Dit jaar verdiende hij een geschatte 55 miljoen dollar, aan de X-Men-franchise en Les Misérables.

Mark Wahlberg staat met een inkomen van zo’n 52 miljoen dollar op de vierde plaats. Dat komt grotendeels door het gigantische succes van Ted, een film die 50 miljoen dollar kostte om te maken, maar wereldwijd 550 miljoen dollar ophaalde. De hekkensluiter van dit toplijstje is Dwayne Johnson, de voormalige worstelaar die doorbrak in Hollywood. Hij had dit jaar tien weken op rij een film in de top tien staan, waarvan de laatste nieuwe Fast & Furious 6 is. Volgens het zakenblad Forbes verdiende de acteur het afgelopen jaar zo’n 46 miljoen dollar.

1. Robert Downey Jr.: 75 miljoen dollar
2. Channing Tatum: 60 miljoen dollar
3. Hugh Jackman: 55 miljoen dollar
4. Mark Wahlberg: 52 miljoen dollar
5. Dwayne Johnson: 46 miljoen dollar



NieuwsFilm

meest populair