FEATURED: DC Cinematic Universe

Wat kunnen we de komende jaren allemaal verwachten?



Na het succes van de Dark Knight trilogie, was het voor DC en Warner Bros. wachten op een tweede succes in de bioscopen. Dat kwam in de vorm van Zack Snyders reboot Man of Steel. Een vervolg is al gepland: Batman vs. Superman. Wij vroegen ons daarom af wat we de komende jaren kunnen verwachten van het DC Cinematic Universe.

Man of Steel was een superheldenfilm die het goed deed, onder meer door zijn duistere toon in vergelijking met andere films over het personage Superman / Clark Kent. Hoogstwaarschijnlijk kwam die toon voort uit de touch van creatief adviseur en producent Christopher Nolan en scenarist David S. Goyer. De verwachting is dat deze lijn voortgezet zal worden in het vervolg.

Duizenden slachtoffers
Superman, gespeeld door Henry Cavill, kwam in Man of Steel lijnrecht tegenover General Zod (Michael Shannon) te staan. In het gevecht dat volgde, werden grote delen van Metropolis vernietigd. Met duizenden slachtoffers als gevolg.

Het is juist dat feit, dat hoogstwaarschijnlijk zal doorwerken in het vervolg, Batman vs. Superman. Verbitterd door alle onnodige doden, koestert Batman een wrok tegen Superman. Batman probeert zelf immers altijd zo min mogelijk slachtoffers te maken in zijn strijd tegen het kwaad. Daarnaast kan hij maar moeilijk accepteren dat er iemand met godachtige krachten op Aarde verkeert, die aan niemand verantwoording aflegt.

Batman vs. SupermanBekijk de afbeelding
Dat wrok wordt volgens de laatste geruchten de centrale verhaallijn van het vervolg. Deze geruchten worden gesterkt door de aanstelling van Frank Miller als creatief adviseur voor de film. Hij schreef in de jaren '80 een reeks comics waarin Superman en Batman het tegen elkaar moesten opnemen. Opvallend genoeg won Batman elk van die confrontaties.

Dit vooral omdat het personage in de strips van Miller een doorgewinterde held is, die tegenover een onervaren Superman stond. Verhalen over wie de rol van Batman zou kunnen spelen zijn er uiteraard voldoende. Genoemd worden Scott Adkins, Josh Brolin, Ryan Gosling, Joe Manganiello, Richard Armitage, Max Martini, Matthew Goode en Orlando Bloom.

Een beetje hulp
De overwinningen die Batman tegen Superman boekte, werden mede mogelijk gemaakt door een gevreesd tegenstander van de Man van Staal: Lex Luthor. Dit personage, dat mogelijk gespeeld wordt door Mark Strong of Bryan Cranston, zou net als Batman verbitterd raken door de vele slachtoffers die vielen tijdens de slag om Metropolis. Hij wordt dan ook een van de grote lobbyisten tegen Superman, en besluit om samen met Batman een zwakte te zoeken.

De twee vinden die zwakte uiteraard, in de vorm van Kryptonite. Lex Luthor ontdekt al gauw dat hij Superman daarmee wel eens voor eens en voor altijd zou kunnen verslaan, terwijl Batman dat nou ook weer niet nodig vindt. Enige nederigheid zou passend zijn voor Superman, maar hem doden hoeft nou ook weer niet. Zo ontstaat er ook een strijd tussen Luthor en Batman, en is het aan Superman en Batman om hem samen te verslaan. En dat heeft natuurlijk weer effect op andere films, en dan met name Justice League.

Justice League
Eerder zou er in 2009 een film over de DC helden uitkomen, maar die plannen gingen niet door. Na het enorme succes van The Avengers besloot Warner een nieuwe poging te ondernemen, en de film werd voor 2015 aangekondigd.

Ook dat mocht niet doorgaan: de studio was niet tevreden met het scenario van Will Beall. Dus werd het project voor onbepaalde tijd uitgesteld. Met het immense succes van Man of Steel was het wachten op een nieuwe aankondiging, die er nog altijd niet is gekomen. Desondanks kunnen we er met enige zekerheid vanuit gaan dat de Justice League ook naar de bioscopen komt.

The Flash
Bekijk de afbeeldingDe vraag is dan natuurlijk wie er allemaal deel uit zullen maken van het superheldenteam, naast Batman en Superman. Een van de personages waarvan gezegd wordt dat hij in de film te zien zal zijn, is The Flash. In 2016, dus een jaar vóór Justice League, zou deze film uitomen.

The Flash is een alter ego van de wetenschapper Barry Allen. Hij werkt op een stormachtige avond in een laboratorium als de bliksem inslaat in een vat vol met chemicaliën. Nu kan hij zich supersnel voortbewegen. Ideaal dus om samen te werken met Superman en Batman.

Andere teamleden
Maar wie zouden er nog meer deel uitmaken van het team? Ook Wonder Woman, Green Lantern, Martian Manhunter, Aquaman, Supergirl en Hawkman werken mogelijk samen in het gevecht tegen het kwaad.

Bekijk de afbeeldingVooral Supergirl is een interessante naam die genoemd wordt. Wellicht kunnen jullie je het moment herinneren waarop Clark in een ruimteschip onder het Arctische ijs staat. Daar ontdekt hij een viertal levenscapsules. In drie daarvan ligt een skelet, maar de vierde staat open, en is leeg. Scenarist David S. Goyer vertelde in een interview dat dit bewust was gedaan, en dat zorgt voor het gerucht dat het nichtje van Clark: Supergirl, wel eens op Aarde kon zijn. De kanttekening dient wel gemaakt te worden dat het volgens Goyer vooral een easter egg betreft.

De slechterik
Naast de geruchten over het superheldenteam zijn er uiteraard ook al enige geruchten over welke slechterik in de film voor zou komen. Gezegd wordt dat Darkseid het tegen de Justice League op zou willen nemen.

Hij is een van de vele ruimtewezens met het snode plan onze kleine blauwe planeet van ons af te pakken. Dat Darkseid genoemd wordt, maakt overigens ook dat Martian Manhunter wel eens goed deel zou kunnen worden van het superheldenteam. In de strips heeft hij namelijk enige banden met de slechterik.

Voordat het zover is, en de Justice League in de bioscopen te bewonderen is, moet er nog een lange weg afgelegd worden. Eerst moet Batman vs. Superman nog in de bioscopen uitkomen. Als alles volgens planning gaat, kan de productie van die film volgend jaar al van start en kan de film in de loop van 2015 in première gaan. Mocht die film het net zo goed, of zelfs beter doen dan Man of Steel, dan kunnen we er pas echt zeker van zijn dat we binnen afzienbare tijd naar Justice League kunnen.

NieuwsFilm

meest populair