Poll

POLL: Favoriete film van de afgelopen zomer?

Welke van de top tien grootverdieners vond jij het best?

door Jim Pedd op 22.09.2013 om 12:44 in Poll
De afgelopen flmzomer was de sterkste ooit. Maar liefst 4,6 miljard dollar werd er verdiend met de verkoop van bioscoopkaartjes in de Verenigde Staten. Dat is een stijging van 8 procent ten opzichte van 2012. Niet bepaald verkeerd dus. In de poll van deze week vragen we jullie te kiezen uit de top tien grootverdieners in de VS van afgelopen jaar. Wat is jouw favoriet daaruit?
#TitelOpbrengst VSOpeningsweekend VSWereldwijd* 1.Iron Man 3 408.800.000 174.144.000 1.214 2.Despicable Me 2 355.662.000 83.517.000 823.1 3.Man of Steel 290.327.000 116.619.000 657.3 4.Monster's University 263.478.000 82.429.000 715.1 5.Fast & Furious 6 238.660.000 97.375.000 787.4 6.Star Trek Into Darkness 228.261.000 70.165.000 462.4 7.World War Z 200.265.000 66.411.000 532.2 8.The Heat 157.416.000 39.115.000 214.6 9.The Great Gatsby 144.840.000 50.085.000 331 10.The Conjuring 134.157.000 41.855.000 243.6
Alle bedragen zijn in dollars. *De werelwijde opbrengst in miljoenen. Verder is dit een schatting, aangezien een deel van de films nog in de bioscopen draait, of moet draaien.


feedback surveys


53 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Asperientje

Avatar

Helaas alleen de blockbuster films... Maar WWZ heeft mij het meest verrast. Star Trek was goed. Iron Man 3 was redelijk slecht. Man of steel goed maar was toch een beetje een tegenvaller.

Glennekeeeee

Avatar

Moest kiezen tussen Star Trek Into Darkness of Fast six, dan toch maar fast six gekozen omdat ik nooit kon denken dat ze nog beter gingen doen na deel 5 en een schitterende suspens opgezetten hebben naar deel 7

spooklift

Avatar

The Conjuring, met budget van 5 miljoen dollar.

tk1989

Avatar

Ook Mud voor mij, maar van dit lijstje heb ik het meest genoten van World War Z. Een film waarvan ik absoluut niet had gedacht dat 'ie zo tof zou zijn. De andere films waren voor mij precies wat ik verwachte en The Great Gatsby vond ik ronduit onuitstaanbaar...

Banned

Avatar

spooklift "The Conjuring, met budget van 5 miljoen dollar."


Was het geen 20 miljoen dollar. Als ik echt moest kiezen uit het lijstje. The Great Gatsby. Al beschouw ik die uit het voorjaar.

Bane1

Avatar

Voor mij is het gewoon Man Of Steel. het actie was geweldig, verhaallijn was niet slecht en de soundtrack was gewoon geweldig vooral in een soort bepaalde ‘bioscoopzaal’. Het had wel problemen maar dat vind ik nu niet zo erg meer. Zoals bij Lois Lane, waar ze meestal ging was uiteindelijk iets te gevaarlijk voor haar. Maar dat is haar personage als je goed bekijkt. Let eventjes goed hoe zij in de comics, tv-series en de animatie films/ series gedraagt precies hetzelfde.

Maar goed, nadat ik Man Of Steel had gekeken. Had ik een gevoel dat de vernietiging van Metropolis zou verder spelen in deel 2. Na die duidelijke hints van LexCorp (3 keer kwam zelfs voor) tijdens de gevecht van Superman tegen Zod.

eltorro

Avatar

Dit lijstje slaat helemaal nergens op, de 3 laatste films brachten in totaal minder op dan Pacific Rim en waarom alleen op de VS richten als wereld wijd meer te maken heeft met onsO+

huyg

Avatar

Uit dit lijstje toch Star Trek. Ik hoop alleen dat ze voor de volgende een eigen verhaal verzinnen en de originele films loslaten.

Roeltje

Avatar

Man of Steel! T+)

Een geweldige IMAX film!

gotrunks

Avatar

Waar is Now you see me

Sherlock

Avatar

Vroeg ik me ook al af. Gisteren eindelijk Now You See Me in de bios gezien, wat een ongelofelijk vette film zeg!

Thiver

Avatar

Van dit rijtje films heb ik The Great Gatsby, Monster's University, World War Z en The Conjuring nog niet gezien, maar bij de resterende titels steekt Star Trek Into Darkness er met kop en schouders bovenuit. Spectaculaire actie, goed doortimmerd verhaal en heerlijke interactie tussen de personages.

Frietgezicht

Avatar

WWZ en MOS niet gezien. Kies voor Fast Six. Niet een sterje film,wel echt leuk popcornvermaak
Iron Man 3 grootste tegenvaller.

benjamin

Avatar

eltorro "Dit lijstje slaat helemaal nergens op, de 3 laatste films brachten in totaal minder op dan Pacific Rim"


Net als de vorige keer dat dit bericht geplaatst werd, is dat niet waar.

Van dit lijstje ga ik voor Star Trek Into Darkness, maar in het algemeen vond ik Mud met voorsprong de beste film van de afgelopen zomer. Niet dat dat veel uitmaakt hier, maar zie het maar als een aanrader.

Asperientje

Avatar

Sherlock "Vroeg ik me ook al af. Gisteren eindelijk Now You See Me in de bios gezien, wat een ongelofelijk vette film zeg!"


Ik vond die juist slecht

AmadeusCho

Avatar

Banned "Mud"


+1 Zeker een aanrader

Sherlock

Avatar

Asperientje "Ik vond die juist slecht"


Meningen verschillen. Ik vond hem awesome :E

JamesBond

Avatar

Het ging voor mij tussen 'Star Trek Into Darkness', 'The Great Gatsby' en 'World War Z'. Uiteindelijk toch voor 'Star Trek Into Darkness'.

'Man Of Steel' was, van wat ik gezien heb, de minste...

M0vieFreak

Avatar

The Great Gatsby! T+) Één van mijn beste films die ik heb gezien. Leonardo DiCaprio is geweldig in deze film! :W

Angelater

Avatar

Aangezien ik Pacific Rim niet kan uitkiezen, Iron Man 3. De rest vond ik van slecht tot enigszins tegenvallen. Irritant genoeg was Iron Man 3 ook niet de knaller die ik verwachtte, dus laat weer zien dat het geen blockbuster jaar voor mij was.

movieboy

Avatar

Waar is pacific rim??? aangezien deze er niet bij staat kies ik voor Man of steel.

Glennekeeeee

Avatar

movieboy "Waar is pacific rim??? aangezien deze er niet bij staat kies ik voor Man of steel."


Staat niet bij de top 10 van meest verdienende films in Amerika van deze zomer....

Steve-O

Avatar

Ik vond Iron Man 3 drie keer niks. Mijn favorieten zijn Man of Steel en Star Trek Into Darkness. The Conjuring moet ik nog zien!

JVD

Avatar

Geen Pacific Rim in deze top 10 ??

O.K. whatever ??? Niet naar de wereldwijde opbrengsten kijken jongens!!!

Bluemeister

Avatar

benjamin "Net als de vorige keer dat dit bericht geplaatst werd, is dat niet waar.

Van dit lijstje ga ik voor Star Trek Into Darkness, maar in het algemeen vond ik Mud met voorsprong de beste film van de afgelopen zomer. Niet dat dat veel uitmaakt hier, maar zie het maar als een aanrader."


Net zoals heel vaak heb jij geen gelijk, Pacific Rim bracht wereldwijd rond de 400 miljoen op, dat is dus inderdaad meer dan de laatste 3 films. Check your facts voordat je reageert.

Jonathancrane

Avatar

Mud was idd heel goed Banned, steun die keuze helemaal. Maar voor dit lijstje vond ik Iron Man 3, Man of Steel, Star Trek Into Darkness, World War Z, The Conjuring allemaal bijzonder goed.

KeesjeNL

Avatar

Bluemeister "Net zoals heel vaak heb jij geen gelijk, Pacific Rim bracht wereldwijd rond de 400 miljoen op, dat is dus inderdaad meer dan de laatste 3 films. Check your facts voordat je reageert."
Hoe kom je eigenlijk aan die opbrengst, gewoon naar de website van IMDB gaan en dan naar "Box Office"? Kloppen die gegevens?

Oblivion staat niet in dit top10-rijtje terwijl het volgens IMDB (296 miljoen dollar opgeleverd wereldwijd) er wel in zou horen. Deze film heeft me toch op een onwijs positieve manier verrast, spannend tot het eind:Y.

Sherlock "Vroeg ik me ook al af. Gisteren eindelijk Now You See Me in de bios gezien, wat een ongelofelijk vette film zeg!"
Ik heb dit jaar geen film gezien met nóg slechtere dialogen...

Muufley

Avatar

Sherlock "Vroeg ik me ook al af. Gisteren eindelijk Now You See Me in de bios gezien, wat een ongelofelijk vette film zeg!"


Wow, jij bent vlug tevreden. Die film was vrij slecht.

JamesBond

Avatar

Bluemeister "Net zoals heel vaak heb jij geen gelijk, Pacific Rim bracht wereldwijd rond de 400 miljoen op, dat is dus inderdaad meer dan de laatste 3 films. Check your facts voordat je reageert."


Jij bent hier degene die ongelijk heeft, aangezien hier wordt gekeken naar de opbrengst in Amerika. En bij 'Pacific Rim' was dat maar $101 miljoen. De wereldwijde opbrengst maakt hier dus niet uit.

Check your facts voordat je reageert.

horizon

Avatar

Verrassend genoeg voor mij:
World War Z uit de lijst.
Gevolgd door Monsters University & Star Trek.

Beste film 2013 buiten de lijst: Only God Forgives

benjamin

Avatar

Bluemeister "Net zoals heel vaak heb jij geen gelijk, Pacific Rim bracht wereldwijd rond de 400 miljoen op, dat is dus inderdaad meer dan de laatste 3 films. Check your facts voordat je reageert."


Voor je anderen vraagt 'check your facts' zou je misschien beter eens leren lezen, want in dit artikel staat "In de poll van deze week vragen we jullie te kiezen uit de top tien grootverdieners in de VS van afgelopen jaar.".

Spawn999

Avatar

Pacific Rim vond ik de beste. Helaas staat deze niet in de lijst, dus dan wordt het de tweede van mijn lijst Star Trek.

eltorro

Avatar

benjamin "Voor je anderen vraagt 'check your facts' zou je misschien beter eens leren lezen, want in dit artikel staat "In de poll van deze week vragen we jullie te kiezen uit de top tien grootverdieners in de VS van afgelopen jaar."."
Klopt, maar ik had het over de wereldwijde opbrengsten. Ik vond dat ze dit lijstje te random hadden gekozen. Waarom richten op de 10 meest succesvolle films uit Amerika, terwijl de wereldwijde opbrengsten anders en veel interessanter zijn voor ons. Die Amerikanen gaan toch veel liever naar films als Grown Ups 2.

benjamin

Avatar

eltorro "Klopt, maar ik had het over de wereldwijde opbrengsten. Ik vond dat ze dit lijstje te random hadden gekozen. Waarom richten op de 10 meest succesvolle films uit Amerika, terwijl de wereldwijde opbrengsten anders en veel interessanter zijn voor ons. Die Amerikanen gaan toch veel liever naar films als Grown Ups 2."


Ik denk dat het verschil is dat BoxOfficeMojo dit lijstje mooi aanbiedt en niet het wereldwijde lijstje. Maar goed, het is eigenlijk een manier om tien films te selecteren van waaruit je kunt kiezen - ik blijf Mud de beste vinden en die staat in geen enkel box office lijstje.

SunChaser

Avatar

WWZ
Daarna Gatsby

Iron Man was een tegenvaller, precies wat Honest Trailers zegt

Man of Steel was ronduit bagger

Blockbuster

Avatar

LOL, Mud staat niet eens bij de grootverdieners. Klein filmhuis-filmpje. Maar wel een ongelooflijk goede, van wat ik heb gezien. Die ga ik zeker op dvd aanschaffen. T+)

Decepticon

Avatar

benjamin "Voor je anderen vraagt 'check your facts' zou je misschien beter eens leren lezen, want in dit artikel staat "In de poll van deze week vragen we jullie te kiezen uit de top tien grootverdieners in de VS van afgelopen jaar."."
Ja, dat staat in de tekst, maar dat is niet wat ze vragen in de titel van poll.
FT vraagt naar de favoriete film van deze zomer. Ik vind dat FT hier een beetje faalt. In deze lijst horen Pacific Rim en ook Wolverine imo hier toch echt wel gewoon tussen te staan.
Wij wonen niet in de VS, maar in de Benelux.

Mijn favoriet deze zomer is Man Of Steel, fantastisch op alle fronten.

horizon

Avatar

FT dient wereldwijde cijfers te presenteren in zoiets en niet VS only.

Bluemeister

Avatar

benjamin "Voor je anderen vraagt 'check your facts' zou je misschien beter eens leren lezen, want in dit artikel staat "In de poll van deze week vragen we jullie te kiezen uit de top tien grootverdieners in de VS van afgelopen jaar."."


Die titel interesseert mij niet zo, wat ik zeg klopt! Ik heb het nooit over de VS gehad, wereldwijd is toch veel relevanter!

Bluemeister

Avatar

JamesBond "Jij bent hier degene die ongelijk heeft, aangezien hier wordt gekeken naar de opbrengst in Amerika. En bij 'Pacific Rim' was dat maar $101 miljoen. De wereldwijde opbrengst maakt hier dus niet uit.

Check your facts voordat je reageert."


Wat ik zeg klopt toch feitelijk of niet dan? Ik heb het nooit over de VS gehad, beter lezen wat ik type aub! De VS alleen boeit me vrij weinig.

JamesBond

Avatar

Bluemeister "Wat ik zeg klopt toch feitelijk of niet dan? Ik heb het nooit over de VS gehad, beter lezen wat ik type aub! De VS alleen boeit me vrij weinig."


Wat je zegt klopt feitelijk wel, maar dat zei je niet in je eerdere bericht... Daarin zei je dat dit lijstje niet klopte, maar het lijstje klopt wel... Dus je reactie tegen Benjamin klopt ook niet...

Bluemeister

Avatar

JamesBond "Wat je zegt klopt feitelijk wel, maar dat zei je niet in je eerdere bericht... Daarin zei je dat dit lijstje niet klopte, maar het lijstje klopt wel... Dus je reactie tegen Benjamin klopt ook niet..."


Dan heb jij toch echt last van je ogen vriend.

benjamin

Avatar

Zeg, Bluemeister, doe nu toch eens twee seconden een beetje normaal in plaats van te zoeken naar manieren om mij aan te vallen. In het artikel staat duidelijk dat men hier praat over de opbrengsten in de VS (en ja, ze hadden die poll van mij ook mogen uitbreiden zodat ik zoals gezegd op Mud kon stemmen) en volgens dat gegeven hoort Pacific Rim hier niet.

Het is niet omdat jij iets anders plots relevanter vindt (terecht of niet) dat reacties die te maken hebben met het eigenlijke artikel fout zijn of dat ik daarom feiten (die niks met het artikel te maken hebben) eerst moet correct hebben. Je zegt 'check your facts', maar zelf doe je dat dus van geen kanten omdat de feiten je toevallig niet aanstaan..

Angelater

Avatar

Ik denk, om vrede terug te brengen hier, dat FT gewoon de titel van de POLL moet aanpassen. Want nu vragen ze simpelweg naar alle films van de afgelopen zomer. Maar blijkbaar moet je eerst het hele bericht lezen om erachter te komen dat het alleen om de geldverdieners gaat, en da's wel krom geregeld :E

benjamin

Avatar

Angelater "Ik denk, om vrede terug te brengen hier, dat FT gewoon de titel van de POLL moet aanpassen. Want nu vragen ze simpelweg naar alle films van de afgelopen zomer. Maar blijkbaar moet je eerst het hele bericht lezen om erachter te komen dat het alleen om de geldverdieners gaat, en da's wel krom geregeld :E"


Dat is op zich wel waar, maar lezen is nu ook niet zo moeilijk natuurlijk. ;) Maar dan nog vind ik wel dat er een verschil is tussen je vergissen en weigeren je fout toe te geven terwijl je een ander beschuldigt. Niet dat het mij zo hard stoort, maar ik vind het wel kinderachtig.

Bluemeister

Avatar

benjamin "Zeg, Bluemeister, doe nu toch eens twee seconden een beetje normaal in plaats van te zoeken naar manieren om mij aan te vallen. In het artikel staat duidelijk dat men hier praat over de opbrengsten in de VS (en ja, ze hadden die poll van mij ook mogen uitbreiden zodat ik zoals gezegd op Mud kon stemmen) en volgens dat gegeven hoort Pacific Rim hier niet.

Het is niet omdat jij iets anders plots relevanter vindt (terecht of niet) dat reacties die te maken hebben met het eigenlijke artikel fout zijn of dat ik daarom feiten (die niks met het artikel te maken hebben) eerst moet correct hebben. Je zegt 'check your facts', maar zelf doe je dat dus van geen kanten omdat de feiten je toevallig niet aanstaan.."


Ik probeer jou helemaal niet aan te vallen, maar jouw opdringerige mening en eigenwijze gedrag staat mij totaal niet aan, dus daar zeg ik dan ook wat van als ik wil, gelukkig heb ik die vrijheid.

Het enige wat ik zeg is dat Pacific Rim wereldwijd meer op heeft gebracht dan die laatste 3 films op die lijst, de VS alleen vind ik niet zo boeiend ook al klopt die lijst vast wel en het staat inderdaad nogal misleidend in de titel.

En als ik in de toekomst weer een reactie van jou zie die me niet aanstaat reageer ik daar op, dat doe ik trouwens bij iedereen, niet alleen bij jou.

benjamin

Avatar

Bluemeister, uiteraard heb je gelijk dat de wereldwijde opbrengst hoger is en het is niet zo gek dat je liever een wereldwijde opbrengst zou zien. Alleen was dat hier niet aan de orde.

Van mij mag je altijd reageren op wat ik post en (als ik het zie) ik kan perfect toegeven dat ik niet altijd het juist heb en ik vind zelf niks mis met discussies op zich waarin standpunten kunnen gegeven worden. Maar dit soort 'check your facts'-reacties (die duidelijk komen doordat je zelf over iets anders bezig bent) zijn gewoon overbodig.

Bluemeister

Avatar

benjamin "Bluemeister, uiteraard heb je gelijk dat de wereldwijde opbrengst hoger is en het is niet zo gek dat je liever een wereldwijde opbrengst zou zien. Alleen was dat hier niet aan de orde.

Van mij mag je altijd reageren op wat ik post en (als ik het zie) ik kan perfect toegeven dat ik niet altijd het juist heb en ik vind zelf niks mis met discussies op zich waarin standpunten kunnen gegeven worden. Maar dit soort 'check your facts'-reacties (die duidelijk komen doordat je zelf over iets anders bezig bent) zijn gewoon overbodig."


Prima, tot de volgende discussie dan maar.

nieuwslaatste nieuws

meest populair