Amsterdam Film Week: 28 oktober t/m 3 november

Tijdens de Amsterdam Film Week staat het publiek centraal en krijgen de festivalbezoekers de kans om de beste films als eerste te zien bij de AFW Publiekspremières.

Tijdens de Amsterdam Film Week staan de hoogtepunten van het filmseizoen geprogrammeerd: publiekspremières van films die nog niet in de Nederlandse bioscopen te zien zijn en winnaars van de belangrijkste filmprijzen van het jaar. Bezoekers van Amsterdam Film Week kunnen zo als eerste genieten van de pareltjes van het komende filmseizoen.

Amsterdam Film Week opent vanavond met de Nederlandse première van 12 Years a Slave[/i]. De film van regisseur Steve McQueen (Shame, Hunger) is gebaseerd op het autobiografische boek van Solomon Northup en vertelt het ongelofelijke verhaal van zijn strijd voor vrijheid. 12 Years a Slave wordt op 20 februari 2014 uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. Verder staan op het programma: Captain Phillips van regisseur Paul Greengrass (release 21 november), La Grande Bellezza van Paolo Sorrentino (7 november), Inside Llewyn Davis, de nieuwe film van de gebroeders Coen (release 5 december), Kill Your Darlings van John Krokidas (release 23 januari 2014) en Mistaken For Strangers van Tom Berninger (release nog niet bekend).

Amsterdam Film Week vindt plaats van 28 oktober tot en met 3 november 2013 in het centrum van Amsterdam. Meer informatie op de website van het festival.

NieuwsFilm

meest populair