Featured

Alles wat we weten over DC's filmuniversum

De meest recente geruchten, verhalen en al het andere.

door Jim Pedd op 17.10.2014 om 18:42 in Featured
Onlangs maakte Warner Bros. de titels en castleden van alle geplande DC-films bekend. De filmstudio heeft tot en met 2020 maar liefst elf films gepland rond DC Comics en daarover zijn nu uiteraard tal van geruchten. Om die reden nemen we in dit artikel alle geplande films onder de loep en proberen we een overzicht te geven van wat je kunt verwachten.

Batman v Superman: Dawn of Justice (24 maart 2016)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
David S. Goyer, Zack Snyder

Er wordt al enige tijd gewerkt aan Batman v Superman. Na het succes van Man of Steel werd deze film al snel aangekondigd en vervolgens volgde gerucht na gerucht over de inhoud ervan. Duidelijk werd dat Warner Bros. grote plannen had met de DC Comics franchise, waar de filmstudio de rechten op heeft. Er moest, zoals Marvel dat deed met zijn comics, een overkoepelend filmuniversum komen en dat lijkt met Man of Steel eindelijk een invalshoek gevonden te hebben die in de smaak valt bij het grote publiek. In deze film nemen Batman (Affleck) en Superman (Cavill) het tegen elkaar op. Die eerste zou woedend zijn door de grote vernietiging die Superman in Metropolis veroorzaakte en daarom op zoek gaan naar een manier om hem tegen te houden. Dat zou hij samen met Lex Luthor (Jesse Eisenberg) doen, maar die blijkt snode plannen te hebben. Iets dat volgens de geruchten weer leidt tot een samenwerking van Batman en Superman.


Suicide Squad (5 augustus 2016)


Regie:
...
Scenario:
...
Justin MarksDeze film van regisseur David Ayer zal draaien om een team dat louter bestaat uit superschurken. De Amerikaanse overheid besluit hen een tweede kans te geven. Ze moeten daarvoor wel op een dodelijke missie voltooien. Rollen in Suicide Squad worden mogelijk gespeeld door grote namen: Ryan Gosling, Will Smith, Tom Hardy en Margot Robbie. Het is niet bekend uit welke schurken het team zal bestaan, al worden er uiteraard veel genoemd, waaronder Deadshot, Captain Boomerang, Vixen, Blockbuster, Jaculi, Mindboggler en Multiplex.


Wonder Woman (23 juni 2017)


Cast:
...
Scenario:
...
Michael Goldenberg, Matthew Jennison, e.a.
Het was eigenlijk wel een zekerheidje dat Gal Gadots Wonder Woman een eigen film zou krijgen. Het vermoeden is, dat de solofilm een oorsprongsverhaal zal vertellen, waarin we zien hoe Diana Prince haar superkrachten krijgt. Onlangs was daar nog een verhaal over, waaruit bleek dat de oorsprong van Wonder Woman afgestemd wordt met die van het DC New 52 Universe. Dat is de tweede reboot van het DC Universum. Daarin komt Diana voort uit de relatie van Koningin van de Amazones Hippolyta en de Griekse God Zeus. Dat maakt haar dus een halfgod. Mogelijk laat haar solofilm zien hoe ze haar eerste missie onderneemt.


The Justice League Part One (12 november 2017)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Chris Terrio

De eerste Justice League-film zou het superheldenteam dat grotendeels geïntroduceerd wordt in Batman v Superman: Dawn of Justice samenbrengen in de strijd tegen Brainiac. Die slechterik vindt de Aarde door het signaal dat Supermans ruimteschip uitzendt en besluit op onderzoek uit te gaan. Het team dat het tegen Brainiac op zou nemen, bestaat hoogstwaarschijnlijk uit Batman (Affleck), Superman (Cavill), Wonder Woman (Gadot), Cyborg (Fisher), Aquaman (Momoa), The Flash (Ezra Miller) en Shazam. Er is verder vrij weinig bekend over de film. Naar verluidt zou het Justice League-team Brainiac al snel weten te verslaan en meldt zich dan plotseling de Green Lantern, met de boodschap dat een nog veel grotere slechterik op de Aarde afstevent: Darkseid...


The Flash (23 maart 2018)


Cast:
...
Scenario:
...
Greg Berlanti, Chris Brancato, e.a.Op televisiekanaal The CW is sinds deze maand een bij publiek en critici populaire serie te zien over dit personage. The Flash wordt daarin gespeeld door Grant Gustin en de verwachting en hoop van veel fans van de serie was dat Gustin ook in het filmuniversum de rol mocht spelen. Warner besloot echter een andere keuze te maken en blijkt te vinden dat het filmuniversum en het televisieuniversum niet aan elkaar verbonden hoeven te zijn, zoals dat bij Marvel het geval is. In plaats daarvan dus geheel gescheiden universa, met een eigen Flash. Ezra Miller zal die rol krijgen en is, verwachten we, al te zien in de eerste Justice League-film. Recent was er overigens nog een gerucht, dat hij al geïntroduceerd wordt in Batman v Superman.


Aquaman (27 juli 2018)


Cast:
...


Een tijd geleden bleek dat Aquaman een kleine rol heeft in de film Man of Steel. In de film zien we Henry Cavills Clark Kent / Superman, nadat hij de bemanning van een boorplatform heeft gered, in de oceaan terecht komen. Zijn lichaam drijft daar rond en we zien wat beelden van walvissen. Even later bevindt Kent zich weer aan wal. Die walvissen blijken gestuurd te zijn door niemand minder dan Aquaman. Die rol wordt, zoals de geruchten al lange tijd stelden, gespeeld door Jason Momoa en hij zal in 2018 dus een eigen film krijgen. Wat het verhaal wordt is natuurlijk nog onzeker, maar naar verluidt worden de gebeurtenissen in gang gezet door de vernietiging die de World Engine aanricht in Man of Steel. Personages die in de film voor zouden komen zijn Mera, Orm, Black Manta en The Trench.


Shazam (5 april 2019)


Cast:
...
Scenario:
...
Bill BirchIn april 2014 meldde de Wall Street Journal al dat Warner Bros. werkte aan een film over de superheld Shazam. Dwayne Johnson bevestigde enkele maanden later dat die film er inderdaad zou komen en dat hij daarin een rol zou spelen. Na enige dagen van teasers, maakte hij bekend de rol van slechterik Black Adam te zullen spelen. Hij was ooit een slechterik, die nu naar vergiffenis zoekt en daarom er alles aan doet zijn naam te zuiveren. Of Black Adam in deze film ook zo vriendelijk is, weten we uiteraard nog niet. De film draait in ieder geval hoofdzakelijk om het alter ego van Billy Batson. Als hij vol overtuiging het woord Shazam roept, transformeert 'ie in een gekostumeerde held met de kracht van zes mythologische figuren: Solomon, Hercules, Atlas, Zeus, Achilles en Mercurius.


The Justice League Part Two (14 juni 2019)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Chris Terrio

De tweede Justice League-film, eveneens geregisseerd door Zack Snyder. Helemaal zeker is het niet, maar hoogstwaarschijnlijk zet de film het verhaal voort dat met Justice League Part One begonnen wordt. Waar de gebeurtenissen het verhaal heen brengen is nog de vraag. Toch zijn er al tijden geruchten over een rol voor superslechterik Darkseid en we nemen aan dat die inderdaad in deze film voorkomt. Of dat een grote rol is, of een kleine, is nog even afwachten. Warner Bros. wil uiteraard nog veel meer DC-films uitbrengen in de jaren na 2020, dus dan zou een grote rol voor Darkseid in deze film misschien wat te vroeg komen.


Cyborg (3 april 2020)


Cast:
...


Cyborg krijgt zijn introductie in Batman v Superman: Dawn of Justice en wordt gespeeld door Ray Fisher. Cyborg is het alter ego van Victor Stone, de zoon van twee wetenschappers die voor S.T.A.R. Labs werken. Zij experimenteren op hun zoon en maken hem veel slimmer en sterker. Vervolgens gaat een experiment mis en komt zijn moeder om het leven en raakt hijzelf gruwelijk gewond. Victors vader redt vervolgens zijn leven door hem in soort Robocop-pak te plaatsen. Mogelijk laat deze film die gebeurtenissen zien, maar eigenlijk verwachten we dat Cyborg al in de Justice League-films getransformeerd is en in deze film een eigen avontuur beleeft.


Green Lantern (19 juni 2020)


In 2011 kwam de film Green Lantern uit, met Ryan Reynolds in de hoofdrol. Heel populair bij het publiek bleek de peperdure film echter niet en hoogstwaarschijnlijk ligt daarin de reden dat Warner zo lang zal wachten met het uitbrengen van deze nieuwe film. Dat, terwijl het personage hoogstwaarschijnlijk wel voor zal komen in de Justice League-films. De studio verwacht dus dat het publiek nog lang niet bekomen is van de in 2011 uitgekomen film en pas negen jaar na dato klaar is voor een nieuw avontuur.


Batman solofilm (onbekend)


Cast:
...


Al in juni werd er melding gemaakt van een solofilm voor Ben Afflecks Batman. Het is uiteraard de vraag wat deze ons zal gaan brengen en helaas zijn daar nog geen geruchten over. We weten dat de film er voor 2020 zal komen. Ook zijn er al wat details over Ben Afflecks Batman bekend. Hij is in Batman v Superman een doorgewinterde vechtersbaas, die er de voorkeur aan geeft discussies met zijn vuisten op te lossen. Hoogstwaarschijnlijk speelt ook Jeremy Irons een rol in deze film, die in Batman v Superman gecast is als Alfred Pennyworth.


Superman solofilm (onbekend)


Cast:
...Het vervolg op Man of Steel. Moet eveneens voor 2020 in de bioscopen gaan draaien en zal de volgende film voor Henry Cavills Clark Kent / Superman zijn. Ook hier weten we nog niets over, behalve dat Cavills Superman iets minder happig zal zijn geweld te gebruiken. Andere rollen zijn hoogstwaarschijnlijk voor Amy Adams (Lois Lane) en Laurence Fishburne (Perry White).


Tot slot
nog wat algemene woorden over de aankomende films van het DC Cinematic Universe. Warner maakte tijdens de persconferentie van deze week maar liefst elf titels bekend die tussen 2016 en 2020 uit moeten komen en zich allemaal af moeten spelen in dit gedeelde filmuniversum. Daarmee zal het echter nog niet voorbij zijn met het (vermoedelijk humorloze) DC Cinematic Universe. De studio liet namelijk al weten dat er in de jaren daarna nog veel meer van dit soort films uit moeten komen.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

M0vieFreak

Avatar

Lijst ziet er goed uit! Ze hebben er goed over na gedacht. Ik heb er zin in! Het is wel jammer dat Batman en Superman films pas na 2020 gaat komen.

jaime91

Avatar

M0vieFreak "Lijst ziet er goed uit! Ze hebben er goed over na gedacht. Ik heb er zin in! Het is wel jammer dat Batman en Superman films pas na 2020 gaat komen."


Dat gaat dus niet gebeuren. Dat ze er nu nog niet tussen staan wil niet zeggen dat dat niet gaat gebeuren. Dat staat ook in het artikel vermeld overigens.

Om de een of andere reden houden ze die 2 titels nog achter denk ik. Wellicht om toe te slaan als Marvel weer met groot nieuws komt, of kiezen ze een of ander event/comic con uit om de titels te onthullen. Het lijkt mij in ieder geval zeer vreemd dat ze pas met Man Of Steel 2 en een solo Batman film na 2 Justice League films komen.

Daarnaast is Affleck dan ook bijna 50. Om dan nog te beginnen met de eerste Batman film lijkt mij ook zeer onwaarschijnlijk. Hij zal dan vast nog wel die rol spelen, maar ze gaan de nieuwe Batman franchise denk ik niet starten met een bijna 50 jarige Batman.

Het kan wel, maar ik denk niet dat ze Superman en Batman zo lang op de plank zullen laten liggen. En er niets meer mee gaan doen tussen die 2 films in.

M0vieFreak

Avatar

jaime91 "Dat gaat dus niet gebeuren. Dat ze er nu nog niet tussen staan wil niet zeggen dat dat niet gaat gebeuren. Dat staat ook in het artikel vermeld overigens."


Bedankt voor uitleg, niet gezien. :P

bigmichiel

Avatar

Hmm, als ik het lijstje zo bekijk kom ik tot de conclusie dat ik echt in het Marvel kamp zit :P

benjamin

Avatar

bigmichiel "Hmm, als ik het lijstje zo bekijk kom ik tot de conclusie dat ik echt in het Marvel kamp zit :P"


Kunnen we die kampen nu niet laten voor wat het is en gewoon film per film bekijken of het goed is?

Glennekeeeee

Avatar

benjamin "Kunnen we die kampen nu niet laten voor wat het is en gewoon film per film bekijken of het goed is?"


inderdaad, ik kan ook genieten van het MCU maar vond Man of steel een goede opstap neer een DCU en kijk ook uit naar die films...

Frietgezicht

Avatar

benjamin "Kunnen we die kampen nu niet laten voor wat het is en gewoon film per film bekijken of het goed is?"


Idd,wij profiteren van het feit dat ze beide de beste willen zijn dus matige films als Green Lantern en Spawn hoeven we waarschijnlijk niet te verwachten.
Ze moeten presteren. Marvel kan ook niet meer aankomen met een film als Iron Man 2.

Captain America 2 was al een goede stap omhoog. The Avengers 2 en Batman VS Superman,niemand gaat kiezen dus een kamp is onzin,beide zullen vast heerlijke films worden.

nicolaas1982

Avatar

benjamin "Kunnen we die kampen nu niet laten voor wat het is en gewoon film per film bekijken of het goed is?"


Inderdaad gewoon per film beoordelen hoe ze zijn! Ik vond man of steel erg verrassend en heb opzich wel zin in meer films, hoewel niet alle personages mij echt trekken. Wellicht helpen toekomstige trailers mij daar overheen...

Wat ik in een vorig artikel al zei zijn de personages van DC wat duisterder dan die van marvel en daarom trekken bezoekers meer naar marvel films ..
hoe dan ook ik kijk uit naar wonderwoman en b v s en de JL films...

Maar 2016 en 2020 zijn nog erg ver weg!

Secret1994goesFilm

Avatar

Goh jah,
vind het raar dat ze plots na de goede Dark Knight-triology, nu pas beginnen met het universum.
Ook een beetje saai , denk ik, om elke keer een andere held te zien en geen vervolgfilm... Dan moet je bij elke film weer zien hoe die bepaalde held aan z'n krachten komt etc...
Ben alvast benieuwd

Boudewijn1997

Avatar

Geweldige film denk ik. maar jammer dat we tot 2016 moeten wachten voor een dc film maar heb er wel zin in.

NieuwsFilm

meest populair