Marvel onthult toekomstplannen tot 2019

Aankondigingen van Black Panther, Captain Marvel, Avengers 3: Part I & II en veel concept art!

Nadat Warner Bros. onlangs in een investeerdersmeeting de toekomstplannen van het DC filmuniversum onthulde, kon een reactie van Marvel natuurlijk niet uitblijven. Die kwam vandaag en zoals we gewend zijn van de studio gebeurde dat met veel spektakel. In dit liveblog kun je precies terugvinden hoe dat allemaal gebeurde.

Met veel bombarie maakte Marvel het volledige plan voor Phase 3 bekend. Daarbij werden maar liefst vier films over compleet nieuwe personages aangekondigd. Ook is nu bekend dat Chadwick Boseman de rol van Black Panther mag spelen. Hieronder de complete lijst van films die Marvel tot en met 2019 uitbrengt. De fase gaat uiteraard van start met de film Ant-Man, die in augustus van het volgende jaar in de bioscoop uitkomt.

23 april 2015: Avengers: Age of Ultron
6 augustus 2015: Ant-Man
6 mei 2016: Captain America: Civil War
4 november 2016: Doctor Strange
5 mei 2017: Guardians of the Galaxy 2
28 juli 2017: Thor: Ragnarok
3 november 2017: Black Panther
4 mei 2018: Avengers: Infinity War - Part I
6 juli 2018: Captain Marvel
2 november 2018: Inhumans
3 mei 2019: Avengers: Infinity War - Part II

20:27: Tijd om de blog af te sluiten! We hopen dat jullie ervan genoten hebben en er de komende tijd nog veel te mogen maken. Eén dezer dagen publiceren we nog een overzicht met alle feiten die vandaag bekend zijn geworden. Zodat de boel ook duidelijk wordt, want wat hebben we vandaag een aankondigingen gekregen... Fijne avond nog!

20:18: Scheerzeep vraagt of er in Age of Ultron al gehint wordt naar Captain Marvel en of er iets bekend is over wat er gaat gebeuren met Jeremy Renners Hawkeye. Over beiden is helaas niets over gezegd.

20:08: Mochten jullie nog vragen hebben, stel ze gerust, we blijven de blog nog even updaten.

20:04: Tot slot nog een vraag over Civil War. Feige laat weten dat wereldwijde registratie van supermensen inderdaad een rol gaat spelen en dat er een specifieke gebeurtenis is die leidt tot de registratie van superhelden. Geheime identiteiten vormen daar echter geen integraal deel van, omdat die niet zo belangrijk zijn in de filmuniversumversie van het verhaal.

20:01: Een solofilm voor Black Widow zit er voorlopig niet in. Het personage werkt volgens Feige te goed met de Avengers. Hetzelfde zou gelden voor Hulk.

20:00: Nog iets waar Marvel actief naar kijkt: een film over de Runaways. Feige is groot fan van het scenario dat er ligt, maar zegt dat het nog niet klaar is om verfilmd te worden. Iets voor de verre toekomst dus.

19:59: Easter eggs naar de Inhumans volgen snel, waarschijnlijk al in Age of Ultron. Maar bevestigen wilde Feige het niet. Overigens meldde hij wel dat de Inhumans op die manier opgezet moeten worden voor toekomstige films.

19:56: eentje die we bijna gemist hadden... Een aankondiging over Captain Marvel volgt "vrij snel". Die moet dan een hoofdrolspeler en een regisseur bevatten. Ook over de Inhumans moeten we snel al meer te horen krijgen.

19:54: Goede vraag van Alexanderleveld. Hij vraagt zich af wat de Infinity Gems precies zijn. Daar zijn er zes van, die gecombineerd de gebruiker grote kracht geven. We kennen er een paar in het filmuniversum: de Tesseract (die in Captain America geïntroduceerd werd), de Aether (uit Thor: The Dark World), de Orb (Guardians of the Galaxy) en nog de staf van Loki. Gecombineerd in de Infinity Gauntlet geven de Gems de gebruiker ervan de mogelijkheid te beslissen over het leven en de dood in het universum. In de comics gebruikt slechterik Thanos ze om zo de dood te versieren. En dank aan YOLO voor deze handige video:

19:53: Als vervolgens iemand informeert naar de Spider-Man geruchten, zegt Feige dat die ofwel "helemaal niet" kloppen, of dat het nieuws "nog niet klaar is om aan te kondigen."

19:52: Feige laat ook weten dat Mark Ruffalo's Hulk in alle Avengers-films speelt. Een solofilm behoort nog tot de mogelijkheden, maar daar zegt hij over: "We zullen zien."

19:51: Ook laat Feige weten dat Doctor Strange nog niet gecast is. Anders was dat vandaag aangekondigd. Wel is dus Black Panther aangekondigd. Chadwick Boseman mag die rol spelen en zal al in Captain America: Civil War in kostuum verschijnen. "Hij is een grote speler in Civil War," aldus Feige. Mogelijk neemt hij de rol op zich die Spider-Man in de comics heeft in de Civil War. De Civil War in het filmuniversum verschilt overigens compleet van de comics.

19:50: Iemand vraagt aan Feige wat de plannen na 2019 zien. "Als er meer jaren na 2019 volgen, zijn er meer mogelijkheden," vertelde hij daarop. Feige onthulde ook dat deze presentatie eigenlijk tijdens de Comic-Con plaats had moeten vinden, maar dat niet alles klaar was daarvoor.

19:48: Overigens is er nu een Q&A bezig, die houden we ook in de gaten. Zo de eerste updates, maar we wilden eerst de logo's en concept art voor jullie plaatsen.



19:47: Hieronder de logo's.















19:39: Zo direct krijgen jullie de logo's en afbeeldingen die al online staan. En uiteraard een compleet overzicht. Interessant is dat Marvel niks heeft laten weten over de casting van Doctor Strange, waarmee het ineens niet meer zo zeker lijkt dat Benedict Cumberbatch die rol heeft.

19:36: En dat waren de aankondigingen van de filmstudio. Ze lieten ook nog wat concept art van Black Panther zien.

19:35: Hieronder een foto van de titels en logo's. Let wel: Serpent Society klopt dus niet..

19:34: Nu weten we ook wie de rol van Black Panther speelt: Chadwick Boseman! De studio kondigt heel wat aan vandaag!

19:33: Neemt Marvel ons toch even in het ootje! Serpent Society is niet echt, want de derde Captain America-film heet gewoon Civil War.

19:32: De beelden tonen Steve Rogers en Tony Stark bij een hutje, waar ze samen hout hakken. Iets heeft het team versalgen en ze voelen zich niet heel lekker. Ze hebben een discussie over de reden achter vechten. "Isn't that why we fight?" vraagt Tony. "So we can win and go home?" Waarop Steve een houtblok kapotmaakt. Hij heeft immers geen thuis.

19:31: Het logo en de infinity gauntlet:

19:30: Deel 1 komt op 4 mei 2018 uit en deel 2 op 3 mei 2019. Op dat gebied heeft Marvel dus goed gekeken naar de plannen van Warner Bros., dat zijn Justice League-film in twee delen splitst. Nu is het de beurt aan Joss Whedon overigens, om een scène van Age of Ultron te laten zien. Dat is niet de scène die morgen online staat.

19:29: Naar de infinity gems is slechterik Thanos (Josh Brolin) hard op zoek, om zo met harde hand over het universum te kunnen heersen. De beelden die verder vertoond worden zijn van een infinity gauntlet in actie. Die Thanos in handen heet... De titel: Avengers: infinity War. Dat is pas deel 1, dat in 2018 uitkomt. Deel 2 volgt in 2019.

19:28: Dan is er nog een film die op 4 mei 2018 uit moet komen. Dat wordt... De mensen in de zaal krijgen een trailer te zien... Die toont Nick Fury en clips van de Avengers... Getoond worden de infinity gems in het Marvel Cinematic Universe. De staf van Loki is er, zoals de geruchten al gaan, inderdaad een!

19:27: Feige belooft dat Danver gevangen zit tussen twee realiteiten: de Aarde en de ruimte. Op 2 november 2018 nog een film: Inhumans!

19:26: 6 juli 2018 brengt nog een nieuw personage: Captain Marvel! De dame in kwestie heet Carol Danvers.

19:25: Easter eggs voor Black Panther zijn er genoeg. Zo zou er ook iets in Age of Ultron zitten volgens Feige. Is dat dan Andy Serkis zijn rol als Klaw, die we in de trailer al zagen?

19:24: Thor 3 moet overigens direct na de gebeurtenissen van Age of Ultron verder gaan. En op 3 november 2017 gaat Black Panther in première!

19:23: Guardians of the Galaxy zal op 5 mei 2017 uitkomen. Dan is het 28 juli 2017, waarop Thor: Ragnarok uit zal komen. Een teaser laat het logo, geschreven in steen zien. Ragnarok staat daaronder gebrand. Voor de film keren Tom Hiddleston én Chris Hemsworth terug.

19:21: Over Doctor Strange vertelt Feige blij te zijn het bovennatuurlijke naar het filmuniversum te mogen brengen. Strange verliest het vermogen te opereren en reist rond over de wereld om zijn handen te fiksen. Tot hij de Ancient One ontmoet, die hem traint in de magische kunsten.

19:19: DOCTOR STRANGE! De volgende titel van Marvel staat voor 6 november 2016 gepland en daarmee zijn die geruchten dus ook al deels bevestigd. Nu nog de naam van Cumberbatch laten vallen...?

19:18: En toen had Captain America 3 een titel! Captain America: SERPENT SOCIETY! Vanaf 6 mei 2016 in de bioscoop.

19:17: Feige meldt dat er veel nieuwe en frisse ideeën voor de studio zijn de komende jaren.


19:15: Whedon wordt aangewezen in het publiek. En dan laat Feige een tijdlijn zien. Op dit moment gaat die tot Ant-Man in 2015. Krijgen we dan toch meer filmtitels? Feige meldt dat Guardians of the Galaxy over een paar dagen de tweede best verdienende film van het jaar is.

19:11: Het Marvel-logo wordt op het scherm geprojecteerd... Kevin Feige bevindt zich nu op het podium. Hij vertelt dat hij iets gaat laten zien wat iedereen al gezien heeft. "Dankzij de mannen van Hydra." Het is de trailer van Avengers: Age of Ultron die nu speelt. Dan hebben wij hem natuurlijk ook voor jullie:

19:09: Nu is de organist echt klaar en kan het beginnen!

19:06: Ook gespot in de zaal: de gebroeders Russo & Scott Derrickson. De Russo's zijn de regisseurs van de Captain America-films en Derrickson regisseert Doctor Strange.


19:04: Joss Whedon zou gesignaleerd zijn in de zaal.

19:02: Schijnbaar gaat de organist die er zit nu zo langzamerhand stoppen met zijn muziek. De afgelopen minuten heeft hij Halloweenmuziek, Star Trek en Phantom of the Opera gespeeld. Die organist zit overigens altijd bij voorstellingen in het El Capitan Theatre, spelend voordat de film begint. Zouden ze hier ook moeten doen!

19:01: Ze zijn nog niet begonnen... Ieder moment nu!

18:53: Er wordt gezegd dat pas vorige week besloten is tot het houden van dit evenement. Interessant?

18:50: Interessant is trouwens dat Marvel nog nooit dit soort evenement georganiseerd heeft. Normaliter doet de studio zijn aankondigingen op de Comic-Cons.

18:47: Hier een foto van het El Capitan Theater, waar het gebeuren op dit moment plaatsvindt.



18:44: Slashfilm is aanwezig bij het evenement en wordt vertegenwoordigd door Peter Sciretta. Hij plaatste onderstaande foto op zijn Twitter-account en laat zien dat Disney het gebeuren dus belangrijk genoeg vindt om op te laten nemen.

18:33: Ook een goede mogelijkheid: de aankondiging van een vrouwelijke held in het Marvel filmuniversum. Daar zijn er vinden veel mensen niet genoeg van, terwijl de studio naast Scarlett Johanssons Black Widow genoeg goede mogelijkheden heeft. Zo was er deze week weer een gerucht over de aanwezigheid van Captain Marvel in Age of Ultron.

Daar komt overigens bij dat nu we weten dat Warner Bros. een solofilm voor Gal Gadots Wonder Woman maakt, Marvel enigszins achterloopt. Wie weet maakt de filmstudio vanavond een flinke inhaalslag.

18:20: Marvel heeft de komende jaren nogal veel films gepland. Studiohoofd Kevin Feige heeft al eens laten weten tot 2028 plannen gemaakt te hebben. Of die volledig gerealiseerd worden is natuurlijk nog afwachten, maar de plannen zijn er. Voorlopig weten we tot 2018 wanneer films uitkomen. Hieronder een lijstje.
23 april 2015: Avengers: Age of Ultron
17 juli 2015: Ant-Man
6 mei 2016: Captain America 3
8 juli 2016: nog niet bekend (waarschijnlijk Doctor Strange)
5 mei 2017: nog niet bekend (waarschijnlijk Thor 3)
28 juli 2017: Guardians of the Galaxy 2
3 november 2017: nog niet bekend
4 mei 2018: nog niet bekend
6 juli 2018: nog niet bekend

18:11: We lezen vooral dat jullie aankondigingen rond Phase 3 van het overkoepelende plan van de filmstudio verwachtingen. Gehoopt lijkt ook te worden op een verwezenlijking van de geruchten over Spider-Man.

18:06: Over krap een uur begint Marvel!

15:28: Wat er volgt is natuurlijk nog de vraag. Gespeculeerd wordt er al volop. Zo zou Marvel de aangekondigde nieuwe beelden van Avengers: Age of Ultron alvast vertonen aan de filmpers. Interessanter is speculatie over de aankondiging van de rol van Doctor Strange. Daarover hadden we gisteren echter al nieuws: de rol zal gespeeld worden door Benedict Cumberbatch.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Onlangs maakten Warner Bros. en DC Comics bekend welke films tot 2020 uit zullen komen. Sindsdien doet het gerucht de ronde dat Marvel iets soortgelijks zou doen. Er zijn nog een aantal releasedata bekend van Marvel-films, waar nog geen titels bij passen. Dat zou dus ook zomaar kunnen volgen vandaag.

Nog interessanter is een gerucht dat ook al een tijdje rondzingt. Sony zou meer willen doen met zijn rechten op de Spider-Man franchise. De studio is namelijk niet tevreden met de prestaties van de laatste twee films in de franchise. Nu Marvel begint met een Civil War in de films, waar Spider-Man een hoofdrol in speelde in de comics, zou het zomaar kunnen dat Spider-man zich ook bij het Marvel filmuniversum voegt.

Zelf gokken we op een grote aankondiging rond de toekomstplannen die Marvel met zijn filmfranchise heeft. Onlangs liet Robert Downey Jr. al weten dat er snel aankondigingen zouden volgen. Misschien dat die er nu zijn. Wat denken jullie?


NieuwsFilm

meest populair